ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:216/780)

SERNIK Z ROSĄ 172

Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 6 jajek(2 całe i 4 żółtka) 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju   Pianka: 1 szklanka cukru 6 białek 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej   Składniki na ciasto połączyć(...)zagnieść.Po wyrobieniu rozwałkować na stolnicy i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.   Zmielony twaróg utrzeć z cukrem,dodawać stopniowo jajka,budyń,olej i na końcu mleko.Powstałą masę o rzadkiej konsystencji wylać na ciasto i piec ok 60 min w temp 180stC.   Pozostałe z 6 jajek białka ubić na sztywną pianę ze szklanką cukru i dodać

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto 3 BIT 122

okazji Światowego Dnia Pieczenia mam dla Was coś słodkiego :) Składniki: ciasto - 4 szklanki mąki pszennej - 4 żółtka - 250 g margaryny - 4 łyżki miodu - 1 łyżeczka sody - 1 szklanka cukru krem - 2 budynie waniliowe - 1/2 litra mleka - 1 galaretka cytrynowa - 200 g masła oraz - 1 puszka masy krówkowej - orzechy włoskie Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy(...)Budynie gotujemy na mleku i dodajemy galaretkę w proszku. Masło rozcieramy i stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Na pierwszy placek wykładamy 3/4 puszki masy krówkowej, na to drugi placek, masę budyniową oraz trzeci placek. Wierzch ciasta smarujemy resztą masy krówkowej i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi

Zainspirowana w kuchni
karpatka 166

SZKLANKI WODY 1,5 SZKLANKI MĄKI PÓŁ KOSTKI MARGARYNY 5 JAJ  SZCZYPTA SOLI ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA MASA: 750 ML MLEKA 2 BUDYNIE ŚMIETANKOWE 9 ŁYŻEK CUKRU 300 GRAM MASŁA CUKIER WANILIOWY SPOSÓB WYKONANIA: CIASTO  ZAGOTUJ WODĘ Z MARGARYNĄ, DODAJ MĄKĘ ZMIESZANĄ ZE SZCZYPTĄ SOLI I PROSZKIEM DO PIECZENIA MIESZAJ , AŻ CIASTO ZACZNIE ODCHODZIĆ OD GARNKA. WYŁÓŻ(...)NICH ) KREM: 500 ML ZAGOTUJ Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM. W POZOSTAŁEJ CZĘŚCI MLEKA WYMIESZAJ BUDYŃ DODAJ DO GOTUJĄCEGO SIĘ MLEKA, CIĄGLE MIESZAJĄC DOPROWADŹ DO WRZENIA, GOTUJ PRZEZ CHWILĘ, WYSTUDŹ. SCHŁODZONĄ MASĘ MIKSUJ NA WYSOKICH OBROTACH DODAJĄC PO KAWAŁKI MIĘKKIEGO MASŁA. UPIECZONE CIASTO PRZEŁÓŻ KREMEM. ZOSTAW NA KILKA GODZIN W LODÓWCE. PRZED PODANIEM POSYP CUKREM PUDREM

Darcia w kuchni
JESIENNY TORCIK 114

układamy jabłka pokrojowe w plastry. Następnie na ułożone jabłka delikatnie wykładamy całe kakaowe ciasto, wyrównujemy wierzch. Na koniec układamy pozostałe jabłka pokrojone w plastry. Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C do tzw. "suchego patyczka". Masa waniliowa - 2 opakowania budyni waniliowych ugotować w 0,5 litra mleka(...)wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy - ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać stopniowo wystudzony budyń. Na koniec dodać olejek spirytusowy waniliowy. Dobrze wymieszać. Przełożenie: Ciasto najlepiej upiec dzień wcześniej. Na wystudzone ciasto wyłożyć całą masę waniliową, wyrównać. Na koniec torcik udekorować według uznania startą gorzką czekoladą.  Przykładowa dekoracja - jabłka

Ciastka - domowe słodkości
Piernik delicjusz 142

wyłożonej folią aluminiową, naponczować mocną herbatą i posmarować powidłami. 2 opakowania budyniu wymieszać z 2 szklankami zimnego mleka. Pozostałe mleko, masło i cukier zagotować. Ugotować budyń. Gorący wylać na powidła i przykryć drugim blatem ciasta. Ostudzić. Masa orzechowa: Mleko, cukier i orzechy prażyć aż odparuje cały płyn, ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Cały czas miksując dodawać po łyżce uprażonych

Smakołyki Asi
KARPATKA 113

masę. Ciasto podzielić na dwie części. Blachę 35x24 wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Rozprowadzić połowę ciasta na blasze i piec 30 minut w 180 stopniach. Drugą część ciasta upiec tak samo. Krem Przygotować masę budyniową.  2 szklanki mleka i cukier zagotować.  Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami, cukrem waniliowym i mąkami.  Dodać do gotującego się(...)powstały grudki.  Gotować, aż zgęstnieje i pozostawić do ostygnięcia.  Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę.  Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń.  Masę rozsmarować na jednym blacie ciasta, przykryć drugim.  Ciasto wstawić do lodówki, na co najmniej 2 godziny.  Gotowe posypać cukrem pudrem

Kuchnia w opałach
Kruche z malinami i pianką 4016

cukier - 100 g margaryna lub masło - 250 g proszek do pieczenia - 2 łyżeczki żółtka jaj - 5 szt Pianka: budynie śmietankowe - 2 opak cukier - 3/4 szkl olej - 1/2 szkl białka jaj -5 szt Dodatkowo : maliny cukier puder do posypania ciasta. Przygotowanie: Margarynę posiekać nożem z wymieszaną mąką z proszkiem do pieczenia.  Następnie dodać pozostałe składniki, zagnieść kruche ciastoCiasto(...)tortownicy 27 cm.  Pianka budyniowa:  Pianę ubić na sztywno, do piany dodawać stopniowo cukier, dalej ubijać.  Budynie w proszku wsypać do piany, zmiksować.  Na samym końcu wlać cienkim strumieniem olej, dokładnie wymieszać.  Wylać piankę na ciasto.  Umyte i osączone maliny, poukładać na piance, lekko wciskając do środka.  Resztę ciasta zetrzeć na tarce

Kuchnia Danusi
Murzynek z serem. Ciasto czekoladowo serowe. Sernik izaura. 272

łyżek wody   Masa serowa - 0,5 kg sera białego ( twarogu ) - 3 jajka - 3/4 szklanki cukru - 1 opakowanie budyniu śmietankowego - 100 g miękkiego masła *szklanka - 250ml Dodatkowo - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy - wiórki kokosowe do posypania gotowego ciasta Wykonanie Margarynę, 6 łyżek wody, cukier i kakao wkładam do garnka i podgrzewam na małym ogniu do rozpuszczenia składników. Otrzymaną(...)tarce. Do sera dodaję jajka i pokrojone na cząstki masło, miksuję na gładką masę. Następnie cały czas miksując stopniowo dodaję cukier i budyń. Na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułka tartą blachę wylewam najpierw ciemne ciasto a na nie kupkami przekładam masę serową. Ciasto przekładam do nagrzanego piekarnika i piekę 45-50 minut w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem. Po upieczeniu

Kuchnia z widokiem na ogród
Tort orzechowo- kawowy 224

białek ubijamy sztywną pianę i powoli dodajemy cukier i żółtka. Na koniec wsypujemy orzechy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.  W szklance mleka rozpuszczamy budynie i dodajemy mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotowujemy z  cukrem i dodajemy rozpuszczone budynie. Mieszamy masę aż zgęstnieje. Gdy będzie gotowa to odstawiamy(...)przestudzenia. Ucieramy margarynę z cukrem na biały puch. Na koniec dodajemy stopniowo ostudzony budyń. Kawę rozpuszczamy z kilku łyżkach wody tak aby uzyskać bardzo intensywny napar. Gdy kawa będzie zimna można wlać ją do masy i dokładnie wymieszać.  Ciasto kroimy na 3 lub 4 krążki. Każdy z nich możemy napączować alkoholem. Przekładamy poszczególne krążki  masą oraz brzegi ciasta

ciastkarnia na kruchym spodzie
ciasto "ballada" 163

Dawno nie było tu jabłecznika więc nadrabiam bo mam przepis na przepyszne ciasto z jabłkami. Kruszonka, jabłka w budyniu, bakalie i beza. Palce lizać! *foremka 25*34 cm Składniki: na kruszonkę: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 120 g masła 4 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę jabłkową: 5 jabłek(...)kostkę. Budynie i cukier rozmieszać w odrobinie mleka i ugotować na pozostałym mleku. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie rozmieszać. Następnie dodać jabłka  i całość wyłożyć na kruszonkę. Na warstwę budyniową wyłożyć orzechy z bakaliami. Wstawić do piekarnika i piec w 180*C około 30 minut. Białka ubić z cukrem na pianę i  wyłożyć na ciasto. Piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Puszysty sernik z bezą orzechową na kruchym cieście ze smalcem 125

wykonywaniu nie bać się o ciasto ponieważ wyjdzie bardzo lejące się. Składniki: Ciasto 30 dek mąki 10 dek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dek masła 1 łyżka smalcu 1 jajko 2 żółtka Ser 1,20 kg sera 30 dek cukru cukier wanilinowy 8 dek budyniu 1 szklanka śmietany 30% 1 szklanka mleka 4 łyżki oleju(...)cale jajka 4 żółtka Beza 6 białek 15 dek cukru 15 orzechów zmielonych 1 łyżka bułki tartej Wykonanie: Ze składników na ciasto zagnieść kruche wyłożyć na brytfankę. Następnie przygotować ser: ucierając go z cukrem, cukrem wanilinowym i budyniem. Następnie wlać śmietanę, mleko, olej, 2 jajka i 4 żółtka dalej ucierać. Całość wylać na ciasto kruche. Białka ubić na sztywno

Pychotkaaa
Czekoladowy sernik z truskawkami 150

pieczenia sernik gotowany 750 g sera twarogu  2 jajka 3 łyżki kakao 40 g masła 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego do dekoracji polewa czekoladowa, świeże truskawki i mięta Przygotowanie: ciasto białka ubij ze szczyptą soli i cały czas ubijając dodawaj po łyżeczce cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku, oraz ocet. Na sam koniec dodawaj(...)jajka. Wszystko wymieszaj i postaw na małym ogniu, cały czas mieszając. Jak masa zrzednie dosyp powoli budyń, cały czas energicznie mieszając. Jak masa zacznie gęstnieć i powstaną pęcherzyki zalej środek biszkopta i przykryj wszystko ściętym wcześniej górnym plackiem. Po ostygnięciu ciasto wstaw do lodówki. Ciasto wyjmij z fory i udekoruj polewą czekoladową świeżymi truskawkami i miętą.  Smacznego

Niezły Młynek
Sernik z rosą 168

pieczenia Wszystkie składniki zagnieść i odstawić do lodówki na 30 min. Wyciągnąć z lodówki i samo ciasto ruche zapiec na blaszcze w piekarniku ok 10-12 min w 170* Masa serowa: 1,20 kg sera 2 jajka 4 żółtka 1 budyń(...)szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 3/4 cukru kryształu Jajka z żółtkami zmiksować dodawać po łyżce cukru aby powstała biała puszysta masa. Następnie dodać ser, budyń, olej  mleko zmiksować. Wylać na podpieczone ciasto i piec ok 1godziny w 160-170* Bezowa Pianka: 6 białek 1 szklanka cukru Na 10 min przed końcem pieczenia ubijamy pianke z białek i stopniowo

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasto budyniowe z brzoskwiniami 171

wiecie bardzo lubię ciasta budyniowe.Z owocami … z galaretką … wykorzystując do nich świeże sezonowe owoce.Dziś mam dla Was przepis na budyniowe  z brzoskwiniami i galaretką.Delikatne , mięciutkie …. jest świetnym pomysłem na poobiedni deser.Polecam!SKŁADNIKI:( forma keksówka )BISZKOPT:jajka – 2 sztcukier – 2 łyżkicukier wanilinowy – 1 opproszek do pieczenia – 1 łyżeczkamąka – 2 łyżkiMASA BUDYNIOWA:budyń waniliowy – 1,5 opcukier

Ostra na Słodko
Sernik czarno-biały 380

sera białego może być z wiaderka lub zmielony 5 jajek 1,5 szklanki cukru 4 łyżki masła roztopionego 1 opakowanie budyniu waniliowego  1 łyżeczka ekstraktu z wanilii skórka otarta z 1 pomarańczy WYKONANIE: Przygotowanie ciasta :  Mąkę mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i kakao.  Dodajemy masło i śmietanę i zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy(...)odstawiamy na godzinę do lodówki. Masa serowa: Ser miksujemy z cukrem, żółtkami, ekstraktem z wanilii, roztopionym i przestudzanym masłem oraz budyniem i skórką z pomarańczy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i powoli mieszamy z masą serową. Ciasto dzielimy  na 2 części.  Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem. Połowę ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach

W kuchennym oknie Ewy