ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:208/780)

Pomarańczowy puszek 164

lekkie puszyste ciasto biszkoptowe z aksamitnym rozpływającym się w ustach kremem z nutą pomarańczy. Składniki Biszkopt: 6 jaj wiejskich 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła 2 łyżki startej skórki z pomarańczy Krem: 850 ml mleka 3,2% 250 g masła 2 budynie śmietankowe 2 łyżki mąki pszennej(...)pergaminem. Pieczemy około 35 minut w temp 160*c  Po wystudzeniu kroimy wzdłuż na połowę dwa razy-najlepiej jest upiec biszkopt dzień wcześniej przed przełożeniem ciasta. 2. Masa: W szklance mleka rozrabiamy budynie z mąką pszenną tak aby nie było grudek,resztę zagotowujemy z cukrami, gotujemy budyń. Studzimy.  Miękkie masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu

Wanilia i Kardamon
Ciasto Malinowy Pocałunek 428

deser do weekendowej kawy. Ciasto ucieszy każde podniebienie.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki tortowej MŁYNOMAG , 2 łyżki kakao, 8 łyżek oleju, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Mus malinowy: 500g malin świeżych lub mrożonych, 1 szklanka wody, 2 opakowania galaretki malinowej, Masa chałwowa: 2 opakowania budyniu waniliowego, 500ml mleka, 1 opakowanie(...)się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Dodaję pokruszoną chałwę i dokładnie ucieram. Następnie stopniowo dodaję budyń. Ucieram.  Dwie trzecie masy wykładam na ciasto, wyrównuję. Masę przykrywam drugim blatem biszkoptu ciemnego. Na wierzchu rozsmarowuję pozostałą masę. Całość posypuję kulkami śniadaniowymi

Tradycyjna kuchnia Kasi
Karpatka z kremem malinowym 295

frużelinę malinową i powiem Wam, że bardzo posmakowała mi ta wersja. Zapraszam do spróbowania:)  Składniki (blaszka 23/33 cm): ciasto: mąka pszenna 1 szklanka, jajka 5 szt, masło 125 dag, woda 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem: budyń waniliowy 1 opakowanie, mleko 500 ml, masło 200 g, cukier kryształ 0,5 szklanki, maliny mrożone 250 g, cukier puder(...)Zagotowujemy, następnie przecieramy przez sito, aby frużelina była bez pestek. Odstawiamy do ostygnięcia.    Masło ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy po łyżce budyniu i ucieramy. Następnie do masy dodajemy po łyżce ostygniętej frużeliny. Ciasto przekładamy masą i schładzamy w lodówce. Następnie posypujemy cukrem pudrem i podajemy:)  Smacznego

kulinarne odsłony pati
Sernik gotowany na cieście miodowym 836

wiaderka 3/4 szklanki cukru 10 dag masła 2 łyżki cukru waniliowego 4 jajka 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej pół szklanki mleka Sposób przygotowania: Przesianą mąkę wysypać na stolnicę, dodać masło pokrojone na kawałki. Zrobić zagłębienie, dodać resztę składników i zagnieść.  Ciasto podzielić na trzy równe części. Rozwałkować jedną część i wylepić dno dużej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem(...)masa zacznie lekko bulgotać. Budyń i mąkę rozmieszać w mleku, wlać do gotującej się masy serowej, ciągle mieszając gotować do zgęstnienia. Masa powinna mieć konsystencję budyniu. W blaszce lub na tacy ułożyć jeden blat ciasta. Połowę masy serowej (najlepiej by była jeszcze mocno ciepła) wyłożyć na placek miodowy i przykryć drugim, lekko dociskając. Następnie wyłożyć drugą część masy i przykryć

Cukiernia Pychotki
Tarta cytrynowa z kremem czekoladowym,różowym kajmakiem i rabarbarem 117

Składniki: (na formę do tarty o średnicy: 26-28 cm) Ciasto: 50 g cukru  40 g mąki ziemniaczanej 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła sok z jednej świeżej cytryny 1/3 łyżeczki cukru waniliowego Czekoladowy krem: budyń czekoladowy na 0,5 litra mleka 380 ml mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 czubata łyżka masła Rabarbar: 2 łodygi rabarbaru(...)czasie wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na blachę/formę do tart. Piec:  około 30 minut w temperaturze 160 stopni. Ostudzić ciasto po upieczeniu. Czekoladowy krem: 1. Ugotować budyń wedle przepisu na opakowaniu, zastąpić ilość mleka na 380 ml. 2. Budyń ostudzić dodać czubatą łyżkę masła, zmiksować aż na gładką masę 3. Dodać rozpuszczoną w gorącej kąpieli czekoladę

KreatywnePiny
Ciasto Kryzysowe/Kwarantanna 120

Ciasto kryzysowe/kwarantanna powstało z tego co u mnie w domu było :).!Jest to moja odpowiedź na zapotrzebowanie w słodycze kiedy trzeba siedzieć w domu a ma się ochotę na coś słodkiego. Wyszło przepyszne, kwaskowatość masy budyniowo-galaretkowej i słodycz masy śmietanowej plus rodzynki dało bardzo przyjemny efekt! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5 litra napoju lub soku owocowego, u mnie(...)wykładamy pierwszą warstwę herbatników, z 1,5 litra napoju/soku odlewamy szklankę resztę nastawiamy na gaz, w pozostałej szklance napoju mieszamy budynie następnie wlewamy do gotującego się soku, mieszamy i zagotowujemy, gdy budyń nam się ugotuje ściągamy z gazu, wsypujemy dwie galaretki i mieszamy do momentu aż się rozpuszczą, gorącą masę budyniową wylewamy i rozprowadzamy po herbatnikach, na ciepłą masę budyniową

Blog kulinarny S9.PL
TRUSKAWKOWY PRZEKŁADANIEC 143

Ciasto z truskawkami, które możemy robić przez cały rok, jeśli zamrozimy truskawki. SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 24x36 cm 5 jajek szczypta soli 1 budyń waniliowy 3/4 szkl. mąki 3/4 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mus truskawkowy: 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 3/4 szkl. wody 1 galaretka truskawkowa  Krem: 1/2 tabliczki białej czekolady 300 g śmietany kremówki(...)posypania  WYKONANIE Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem i budyniem. Wlewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem,pieczemy 25 min. w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasta przekrawamy na 2 placki. Mus truskawkowy: Truskawki miksujemy z wodą, (1/4 szkl. odlewamy) następnie zagotowujemy, do gorącego musu dodajemy galaretkę, mieszamy dokładnie, studzimy. Krem

słodki bratek
Karpatka z malinami 153

Jedno z moich ulubionych ciast w letniej wersji….krem bez masła a na bazie budyniu i śmietanki z soczystymi świeżymi malinami o idealnej konsystencji, wspaniałym smaku i eleganckim wyglądzie. Smaczny wypiek na letnie przyjęcie. Całość jest słodka a zarazem orzeźwiająca. Jednym słowem powiem nieskromnie …pyszna ! Składniki: Ciasto parzone: 1/2 kostki masła 1 szklanka wody 1 szklanka mąki szczypta soli(...)mikserem 1 minutę, aby napowietrzyć budyń. Śmietankę prosto z lodówki ubijamy na sztywny krem, dodajemy po łyżce stopniowo do budyniu cały czas miksując na najniższych obrotach aż do uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy świeże maliny, mieszamy już łyżką. Wykładamy masę na ciasto, dekorujemy malinową polewą czekoladową. Chłodzimy całą noc w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
PUSZYSTY SERNIK NA JOGURTACH GRECKICH 1193

ucieramy zwykły kogel-mogel.Następnie dodajemy jogurty greckie olej i wsypujemy budynie w proszku.Odstawiamy Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy szklankę cukru i dodajemy do masy jogurtowej i delikatnie mieszamy. Dno blachy wykładamy herbatnikami lub krakersami i na nie wylewamy masę jogurtową. Piekarnik nagrzewamy do 180C,wstawiamy ciasto i pieczemy godzinę bez termoobiegu.Po upieczeniu ciasto zostawiamy w piekarniku do przestygnięcia

Mała w garnku miesza
Najpopularniejsze przepisy stycznia 2016. 10 pysznych propozycji. 147

zdjęciu widnieje 9 potraw w zestawienie obejmuje TOP 10: 1. Mocno pomarańczowe ciasto urodzinowe  2. Delikatnie cytrynowa babka. Szybkie, łatwe i bardzo puszyste ciasto dla każdego. 3. Mocno czekoladowy budyń domowy 4. Ananasowa radość z chia. 5.Waniliowo-jagodowy deser kremowy z tofu. 6. Zdrowy marchewkowy omlet 7. Podsmażane tortille z kabanosem i kiszonym ogórkiem w sosie

Słodkie okruszki
Karpatka 165

powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min. Budyń będzie gęsty). Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń. Masę rozsmarować na jednym blacie ciasta. Przykryć drugim blatem. Ciasto wstawić do lodówki, na co najmniej 2 godz. Gotowe posypać cukrem pudrem. Razem ze mną karpatkę piekły [ dziękuję bardzo]: Marzenka Joasia Magdalena

Moje domowe kucharzenie
Kruche ciasto waniliowe z pianką malinową i owocami 81

cukier puder 1/2 szkl. olej 1/2 szkl. budyń malinowy bez cukru 2 opakowania Dodatkowo: maliny 400 gram truskawki kilkanaście szt. cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: 1. Mąkę wymieszać z cukrami i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, aromat i posiekane masło.  Zagnieść ciasto. Podzielić na pół wsadzić do osobnych woreczków(...)piekarnika do 170 stopni na 15 min.  3. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać strużką olej i budynie dalej miksując.  Na upieczony i ostygnięty spód ciasta wyłożyć masę piankową. Na piankę umyte i osuszone owoce (truskawki pokroić na mniejsze części). 4. Drugą część ciasta

Kuchnia Paulettes
drożdżówki z serem, truskawkami i kokosem 104

soli 1 jajko 2 żółtka na nadzienie: 400 g półtłustego twarogu 100 g cukru 2 jajka 3 łyżki drobnego kokosu łyżka budyniu waniliowego 300 g truskawek na kruszonkę: 2 łyżki mąki łyżka masła łyżka cukru łyżka drobnego kokosu Ciasto: Mąkę przesiać. Mleko podgrzać, masło stopić i wystudzić. W połowie mleka rozrobić drożdże, dodać trzy łyżki mąki i odrobinę cukru. Odstawić(...)godzinę do wyrośnięcia. W tym czasie przygotować nadzienie i kruszonkę. Truskawki umyć i pokroić na grube plasterki. Ser zmiksować z jajkami, dodać budyń, cukier i kokos. Składniki kruszonki wyrobić i wstawić do lodówki. Wyrośnięte ciasto podzielić na 13 części, z każdej uformować kulkę a następnie spłaszczyć i układać na blaszce do pieczenia. Dno szklanki obsypać mąką i za jego pomocą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik królewski 532

Masa serowa: 1,5  kg twarogu zmielonego trzykrotnie lub z wiaderka ok 2 szklanki cukru 25 dag masła 1 cukier waniliowy 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego 8 jajek ( oddzielnie żółtka) WYKONANIE : Przygotowanie ciasta:   Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao i siekamy z tłuszczem. Łączymy z  pozostałymi  składnikami i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy(...)Przygotowanie masy serowej: Masło ucieramy z cukrem, ucierając dodajemy po jednym żółtku, a następnie po łyżce twarogu. Wsypujemy budyń, a na koniec ubite białka i delikatnie mieszamy. Można dodać rodzynki, jeśli lubimy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Jedną połowę ciasta ścieramy na spód. Na ciasto wylewamy masę serową. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

W kuchennym oknie Ewy
Markos 359

cukru, 1 szklanka mąki, 2 łyżki kakao, 6 łyżek oleju, 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Ciasto makowo-kokosowe: 4 białka, 1/3 szklanki cukru, 1/3 szklanki maku, 1/3 szklanki wiórków kokosowych, Masa budyniowa: 250ml mleka, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 kostki masła, Dodatkowo: 1/2 słoika powideł śliwkowych, polewa czekoladowa(...)gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą masę. Cały czas ucierając stopniowo dodaję zimny budyń. 4. Jedną część biszkoptu smaruję powidłami śliwkowymi. Przykrywam ciastem makowo- kokosowym. Na ciasto wykładam masę budyniową, wyrównuję i przykrywam drugą częścią biszkoptu. 5. Polewę czekoladową przygotowuję wg przepisu na opakowaniu. Wierzch ciasta polewam polewą

Tradycyjna kuchnia Kasi