ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:200/780)

Kruche ciasto z czereśniami i pianką 144

proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu DODATKOWO: 500 g dojrzałych czereśni i czarnych porzeczek PIANKA: 5 białek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe bez cukru 0,5 szklanki oleju szczypta soli Przygotowanie: CIASTO:  Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy pozostałe składniki i zarabiamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy na blaszkę i nakłuwamy widelcem(...)nich szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Do ubitych dodajemy stopniowo cukier oraz cukier waniliowy. Gdy ten się rozpuści wsypujemy budynie oraz wlewamy olej. Całość miksujemy na małych obrotach do połączenia składników. Gotową piankę wykładamy na ciasto kruche. Na piance układamy owoce. Na wierzch ścieramy na grubych oczkach schłodzone ciasto. Placek wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 50 minut

Cakes By Kejt
Sernikowa Kostka z pianką 342

łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Schłodzić. Wyłożyć na blaszkę ( 25x35 cm ), podpiec 10 min w 170*. MASA SEROWA: 1,30 kg sera zmielonego 3/4 szklanki cukru 6 żółtek 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 opakowania budyniu waniliowego (70gx2) 2 opakowania cukru waniliowego(...)skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżki soku z cytryny Żółtka ucieramy z cukrami na jasną, puszystą masę, dodajemy sok i skórkę cytrynową, ser, olej i budynie rozrobione w mleku.  Wylewamy na ciasto. Piec 30 minut w 175 st. C, następnie przygotowujemy kisielową piankę. KISIELOWA PIANKA: 2 opakowania kisielu truskawkowego lub wiśniowego(70d) 6 białek 3/4 szklanki cukru szczypta

Moje Słodkie Piekiełko
Czerwcowe doskonałości, czyli kruche ciasto z truskawkami i pianką 144

cukier waniliowy 1 kostka masła (200 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany (28 g) Piana: 1 szklanka cukru (220 g) 2 budynie jasne bez cukru 5 białek 75 dag truskawek Wykonanie: Ciasto: Wszystkie składniki oprócz jajek i śmietany siekamy nożem na stolnicy. Następnie dodajemy żółtka oraz śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. 1/5 ciasta wkładamy do lodówki, resztę(...)Rozwałkowane ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (najlepiej jest nawinąć ciasto na wałek i tak przełożyć do formy). Pianka: Białka ubijamy na sztywno, na najwyższych obrotach miksera, dodajemy cukier i ponownie ubijamy, aż otrzymamy lśniącą pianę, wsypujemy budyń i miksujemy do momentu połączenia się składników. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i osuszamy na ręczniku papierowym, większe truskawki możemy przekroić

KulinarneImpresje.pl
Ciasto „Stefanka ” z kremem budyniowym 274

budyniowym idealne jest na święta i wyjątkowe rodzinne okazję. Polecam ! Składniki: ciasto 350 g mąki 150 g masła 150 g miodu 30 ml mleka( 3 łyżki) 10 g proszku do pieczenia(1 łyżeczka) 2 jajka krem 500 ml mleka 250 g masła 150 g cukru 60 g budyniu(1 opakowanie) 30 g cukru waniliowego(3 łyżki) 30 g mąki ziemniaczanej(...)żółtka. Do gotującego się mleka dodaje zimną mieszankę. Mieszam do ponownego zagotowania. Mieszam do uzyskania gęstego budyniu. Studzę. Miękkie masło ucieram, dodając partiami zimny budyń. chłodzę w lodówce przez 10 minut. Płaty ciasta przekładam kremem. Czekoladę rozpuszczam wraz z masłem w kąpieli wodnej. Orzechy mielę. Gotową polewą zdobię ciasto. Posypuję orzechami. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Biedronka 597

stół świąteczny :) Składniki: ciasto jasne: 3 szklanki mąki szklanka cukru 250 g margaryny ciasto ciemne: 3 jajka 1/2 szklanki cukru szklanka śmietany 18% 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka ciepłej wody krem budyniowy: 1/2 l mleka 2 łyżki mąki pszennej opakowanie budyniu waniliowego 2 żółtka 8 łyżek cukru margaryna polewa 100 g masła 2 łyżki wody(...)szklance mleka cukier, mąkę, budyń, żółtka i wlać do gotującego się mleka. Zagotować by powstał budyń. Ostudzić. Utrzeć margarynę. Dodawać po jednej łyżce zimny budyń ciągle ucierając. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić. Ciasto przekładać następująco: blat połowa kremu biszkopty nasączone galaretką pozostała część kremu blat Polewa. Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier, wodę i zagotować. Na koniec

na moim stole...
KRUCHE CIASTO Z OWOCAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ 183

łyżki cukru * 5 żółtek * 250 g masła Pianka: * 5 białek * 1 cukier waniliowy * 1 szklanka cukru * 2 budynie śmietankowe bez cukru (na 1/2 litra mleka) * 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: * dowolne owoce * cukier puder do posypania Zagnieść wszystkie składniki na kruche ciasto. Podzielić na dwie części (jedna większa a jedna mniejsza). Owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około(...)pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać oba cukry i dalej miksować mikserem. Kolejno dodać budynie w proszku i dalej mieszać, żeby budynie dobrze połączyły się z białkami. Na końcu wlać olej, miksując dalej ciasto mikserem.  Gotową piankę wyłożyć na spód ciasta. Na wierzchu ułożyć owoce. Wyjąć z zamrażalnika mniejszą część ciasta i zetrzeć ją na owoce

Zrób to smacznie
ciasto drożdżowe z suszonych drożdży ze śliwkami i twarogiem... 143

Składniki: CIASTO: mąka tortowa 450 gram, mleko ciepłe 1 szklanka, jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, sól - szczypta, cukier wanilinowy 1 opakowanie, drożdże suche 8 gram/opakowanie, masło 10 dag/stopione, śliwki 60 dag MASA TWAROGOWA: serek twarogowy śmietankowy 200 gram, budyń waniliowy 2 opakowania, cukier 4 łyżki, jajka 2 sztuki, aromat pomarańczowy 2 krople do misy robota wsypać mąkę, cukier, sól(...)letnie mleko i hakiem robota wyrabiać ciasto z 3 minuty, wlać stopione letnie masło i wyrabiać z 5 minut, nakryć misę talerzem do wyrośnięcia ciasta na 1,5 godziny do pojemnika wsypać twaróg śmietankowy, cukier, budynie, jajka, dodać aromat pomarańczowy i mikserem utrzeć do połączenia składników forma 25x24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, do formy dać ciasto, poukładać gęsto śliwki

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z pierniczkami 180

zmielonego sera 3/4 szkl. cukru 130 g masła 5 jaj 2 białka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 budyń waniliowy aromat waniliowy skórka pomarańczowa pierniczki nadziewane w czekoladzie Sposób przygotowania: Ciasto: Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z podanych składników zagnieść ciasto. Wykleić nim dno foremki i włożyć do lodówki. Masa serowa : Żółtka utrzeć z cukrem . Gdy się(...)połączą dodawać stopniowo masło.  Cały czas ucierając , dodawać ser, mąki wymieszane z budyniem , aromat waniliowy i skórką    pomarańczową. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową  . Na ciasto wylać połowę masy serowej , przykryć ją pierniczkami i wylewamy resztę masy. Pieczemy ok. 50 - 60 minut w temp. 180 C do momentu uzyskania złocistego koloru

Różne smaki w kuchni
Sernik z pierniczkami 304

zmielonego sera 3/4 szkl. cukru 130 g masła 5 jaj 2 białka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 budyń waniliowy aromat waniliowy skórka pomarańczowa pierniczki nadziewane w czekoladzie Sposób przygotowania:Ciasto: Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z podanych składników zagnieść ciasto. Wykleić nim dno foremki i włożyć do lodówki. Masa serowa: Żółtka utrzeć z cukrem . Gdy się(...)połączą dodawać stopniowo masło.  Cały czas ucierając , dodawać ser, mąki wymieszane z budyniem , aromat waniliowy i skórką    pomarańczową. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową  . Na ciasto wylać połowę masy serowej , przykryć ją pierniczkami i wylewamy resztę masy. Pieczemy ok. 50 - 60 minut w temp. 180 C do momentu uzyskania złocistego koloru

Słodkości i nie tylko
Tort Kornelki 183

białek łączymy z ciastem i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy około 35 minut w 180 C. Oba przestudzone ciasta przekrawamy na pół i zabieramy się za przygotowanie masy. Trochę mleka odlewamy i mieszamy w nim budyń oraz mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i łączymy z rozpuszczonym budyniem oraz mąką. Mieszamy, zdejmujemy z ognia(...)dodajemy pojedynczo żółtka, mieszamy. Masę ponownie stawiamy na ogień i chwilę gotujemy, aż masa zgęstnieje. Studzimy. Miękkie masło miksujemy i porcjami dodajemy wystudzony budyń. Gdy całość jest gotowa możemy zabrać się za składanie tortu. Ciasto różowe kładziemy na spód na nie wykładamy 1/3 masy budyniowej a na nie połowa pokrojonych w kostkę brzoskwiń. Na nie wykładamy ciasto piegowate, następnie

Zainspirowana w kuchni
Sernik Izaura 192

stron i postanowiłam upiec to cudo :) ciasto sprawdzone i bardzo dobre :) Składniki: Ciasto: 125 g masła 2 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy Masa serowa: 500 g serka waniliowego w wiaderku 1 budyń waniliowy 3 jajka 2 łyżki masła 1/4 szklanki cukru Polewa: 50 g czekolady(...)wysokiej tortownicy o średnicy około 18 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa: Masło ucieramy z jajkami i cukrem, następnie dodajemy ser, a a samym końcu budyń waniliowy. Gotową masę wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy przez 50-60 minut w temp. 180*C Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową, którą uzyskamy, roztapiając czekoladę w kąpieli wodnej czy też w rondelku

W Moim Magicznym Domu
Sernik z serka waniliowego między kruchym ciastem czekoladowym 159

pieczenia 2 łyżki kakao 2 żółtka Masa: 600g serka waniliowego (użyłam z wiaderka, ale może być zwykły homogenizowany) 1/2 szklanki cukru 100g margaryny 1 budyń śmietankowy/waniliowy 2 białka Opcjonalnie: polewa czekoladowa  Przygotować ciasto. Margarynę należy stopić i lekko ostudzić, a następnie wszystkie składniki dokładnie wyrobić - tak jak kruszonkę. Całość podzielić na części: 2/3 i 1/3. Przygotować masę(...)serka. Margarynę stopić i pozostawić do ostudzenia. Serek wymieszać z cukrem, budyniem oraz przestudzoną margaryną. Na końcu do masy wmieszać białka uprzednio ubite na sztywną pianę. Formę (*) wysłać papierem do pieczenia, a na jej dno wklepać większą część ciasta. Na spód z ciasta przelać masę waniliową i na końcu umieścić pozostałe ciasto - lekko krusząc w palcach i później odrobinę dociskając

Di gotuje
Oszukany sernik. 154

mąki łyżeczka sody oczyszczonej 250 g masła lub margaryny masa serowa: 5 białek  szklanka cukru 3 opakowania śmietany 18% ( każdy po 330g) 2 budynie śmietankowe aromat waniliowy lub śmietankowy Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto  wykładamy na stolnicę i zagniatamy formując zwartą kulę. Gotowe ciasto wykładamy an spód formy, resztę która została dajemy do lodówki. Spód podpiekamy przez(...)koniec ubijania dodajemy cukier, a następnie po łyżce śmietany. Gdy mamy jednolitą masę wsypujemy mieszając dalej mikserem budyń i dowolny aromat. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i wkładamy do piekarnika na 50 minut.Po 15 minutach pieczenia gdy wierzch będzie twardy, wyciągamy ciasto z piekarnika i trzemy na wierzch pozostałą część ciasta kruchego. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami 346

Większą rozwałkować i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto podpiec w piekarniku w 180 stopniach około 15 minut. W tym czasie przygotować wkładkę kokosową.Ciasto kokosowe:5 białek1 szkl cukruduży budyń śmietankowy, lub waniliowy1 łyżka mąki ziemniaczanej2 łyżki śmietany 18%cukier waniliowy150 g kokosuBiałka ubić na sztywno, dodać cukier i cukier waniliowy, cały czas miksować. Następnie dodać budyń

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
SERNIK Z PIANKĄ I OWOCAMI 176

jest rzadki można dać 2 otarta skórka z cytryny, trochę soku rodzynki PIANKA : 5 białek 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe lub waniliowe po 40 g 0,5 szklanki oleju ORAZ : dowolne owoce WYKONANIE CIASTA : Przesiewamy mąkę razem z proszkiem i cukrem pudrem, dodajemy tłuszcz i dobrze siekamy. Następnie robimy wgłębienie do którego dajemy żółtka. Zagniatamy ciasto(...)minut, aż ser się zetnie. Wyciągamy i wylewamy piankę ROBIMY PIANKĘ : Białka ubijamy na sztywno i partiami dosypujemy cukier. Dodajemy olej i budyń. Wylewamy na ser i wciskamy owoce.  NA KONIEC: Ścieramy ciasto lub jeśli nam nie zamarzło skubiemy. wykładamy na wierzch. Pieczemy jeszcze przez ok. 30-40 minut, aż pianka i ciasto ładnie się zarumieni. Smacznego :) Polecam również

Pani na deser