ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:194/780)

Pyszne drożdżówki z budyniem 152

Cukier łyżeczka Mąka pszenna łyżka Ciasto: Mąka pszenna 500 g  Żółtka 3  Masło 100 g Cukier 1/4 szklanki Mleko 3/4 szklanki Dodatkowo:  ugotowany budyń bez cukru do nadziewania( ugotowałam budyń wg instrukcji na opakowaniu i posłodziłam wg uznania, odstawiamy do przestudzenia,  kruszonka ( 25 g masła, 25 g cukru, 50 g mąki - zagniatamy na kruszonkę i wstawiamy(...)mąkę. Zagniatamy ciasto do czasu, aż wszystkie składniki nam się połączą i ciasto zacznie odchodzić od rąk. ( razie konieczności podsypać odrobiną mąki). Wyrobione ciasto przekładamy do miski przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenie swojej objętości ok. 45 minut. Ciasto rozwałkować na grubość 1 cm i dużą szklanką wyciąć kółka u mnie wyszło 12 sztuk. Ciasto można

Kulinarne przygody
Fale Dunaju 204

przez dodatek gruszek i wiśni z delikatnym kremem budyniowym. Znacie ? Lubicie? :) Składniki: Ciasto: 125 g margaryny 200 g mąki 150 g cukru 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 łyżki mleka 2 gruszki szklanka wiśni ( w moim przypadku z kompotu ) Krem budyniowy: budyń śmietankowy łyżka mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru(...)ósemki , wiśnie osączyć z kompotu. Na cieście ułożyć rzędami cząstki gruszek i wiśni. Piec ok. 30 minut w temp. 180 C. Ze składników ugotować budyń. Przestudzić z zmiksować z masłem. Krem wyłożyć na ostudzone ciasto i polać polewą czekoladową. Polewa: 3/4 tabliczki czekolady deserowej 2 łyżki śmietanki  1 łyżka masła Na polewę , łamiemy czekoladę na mniejsze kawałki i rozpuszczamy

Różne smaki w kuchni
ciasto makowe z kremem i czekoladowa glazurą 161

błyszczące. Wymieszać mąkę ,mak i proszek do pieczenia w małej misce. Połączyć z ubitymi białkami. Piec ciasto około 30-35 lub do suchego patyczka .Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Umieść żółtka i cukier w rondelku i dobrze wymieszać. Dodać mleko i budyń waniliowy ,wszystko ubić(...)gładko. Ogrzewać mieszaninę mieszając trzepaczką , przez cały czas, aż zacznie gęstnieć. To około 10 minut. Gotowy budyń przestudzić .Masło w temperaturze pokojowej pokroić na kostki. Budyń miksować z masłem na gładki krem. Na ciasto makowe ,wyłożyć gotowy krem. Na to ciastka zamaczane chwilkę w kawie -nie mogą się dużo namoczyć . Na wierzch glazurę czekoladową. Pokruszoną czekoladę dać do rondelka

w mojej kuchni
ciasto makowe z kremem i czekoladowa glazurą 132

błyszczące. Wymieszać mąkę ,mak i proszek do pieczenia w małej misce. Połączyć z ubitymi białkami. Piec ciasto około 30-35 lub do suchego patyczka .Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Umieść żółtka i cukier w rondelku i dobrze wymieszać. Dodać mleko i budyń waniliowy ,wszystko ubić(...)gładko. Ogrzewać mieszaninę mieszając trzepaczką , przez cały czas, aż zacznie gęstnieć. To około 10 minut. Gotowy budyń przestudzić .Masło w temperaturze pokojowej pokroić na kostki. Budyń miksować z masłem na gładki krem. Na ciasto makowe ,wyłożyć gotowy krem. Na to ciastka zamaczane chwilkę w kawie -nie mogą się dużo namoczyć . Na wierzch glazurę czekoladową. Pokruszoną czekoladę dać do rondelka

mojej kuchni
Szarlotka pod budyniem :) 181

proszku do pieczenia - 200 ml wody gazowanej Białka ubijamy i miksujemy z pozostałymi składnikami. Jeżeli masa wyjdzie zbyt sucha, dodajemy więcej wody czy mleka, jeżeli zbyt wodnista więcej mąki :) Ciasto wylewamy do tortownicy obłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku ustawionym na 180*, około 45 minut. Po upieczeniu wystawiamy i chłodzimy. Składniki na masę jabłkową: - 2 słoiki masy jabłkowej(...)dlatego nie dodawałam cukru, ponad to słodyczy nadała im też galaretka. Składniki na masę budyniową: - 1 budyń śmietankowy - 400 ml mleka - coś do posłodzenia Po prostu gotujemy budyń :) Tylko troszkę gęstszy. Na ciasto wylewamy masę jabłkową, a na to masę budyniową. Wstawiamy do lodówki lub wystawiamy na balkon, najlepiej na całą noc :) I gotowe :) Smacznego

Zdrowie na języku :P
Ciasto kruche z jabłkami i budyniową pianką 421

śmietany 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki pianka: 3 budynie śmietankowe 5 białek 3/4 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki oleju 1,5 kg jabłek Białka oddzielam od żółtek. Na stolnicę przesiewam mąkę, mieszam ją z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodaję posiekane masło i po jednym żółtku, zagniatam ciasto. Następnie dodaję śmietanę, u mnie potrzeba było 3 łyżki, dodajemy(...)minut. Wyjmujemy, studzimy. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce (na tej stronie, na której ścieramy np ogórki). Białka ubijamy, dodajemy do nich stopniowo cukier i budynie. Na końcu wlewamy delikatnie olej.  Na podpieczone ciasto wykładamy jabłka, na jabłka budyniowa piankę i na piankę ścieramy drugą, mniejszą część ciasta. Pieczemy w 180 stopniach około 60 minut. Wierzch po ostudzeniu możemy posypać

kruche babeczki
Słoneczna Latina 2764

płaska łyżka mąki ziemniaczanej, ½ słoiczka powideł śliwkowych, 100 g bakalii (orzechów, rodzynek, wiórków kokosowych, płatków migdałowych), Ciasto makowe: 4 białka, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka octu, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki suchego maku, Masa: 500ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego, 2 łyżki cukru kryształu, 3 łyżki cukru pudru, 200g masła, 2 kieliszki advocata, Dodatkowo(...)wylewam na gotujące się mleko. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję budyń. Ucieram. Na końcu wlewam advocat. Ucieram. 4. Na ciasto bakaliowe wykładam 2/3 masy. Wyrównuję. Na masie układam ciasto makowe. Na cieście makowym rozsmarowuję pozostałą masę. Na masie układam biszkopty. Czekoladę łamię na kostki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort węgierski 199

czubate łyżki kakao 2 łyżki miękkiego smalcu opakowanie cukru waniliowego Na krem: 2 opakowania budyniu waniliowego laska wanilii (opcjonalnie) 2 łyżki masła mniej niż 1l mleka 2szklanki wiśni w alkoholu (najlepiej z nalewki) migdały w całości lub płatki migdałów do dekoracji   Wykonanie Ciasto Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni C [bez termoobiegu]. Masło i smalec siekamy z przesianą mąką, proszkiem(...)stopni c przez około 30-35 minut. Ciasto studzimy. Jeżeli było pieczone na papierze, należy go usunąć i wsadzić z powrotem do formy. Na ciasto wykładamy równa warstwę wiśni.  Krem: Przygotowujemy budynie wg. przepisu, dodając nieco mnie mleka a do niego miąższ z jednej laski wanilii i masło. Gotowy budyń wykładamy na wiśnie. Wygładzamy i posypujemy płatkami migdałów

Pyry na Gaz
Ciasto styropian z jagodami 119

Dzień dobry :-) Dzisiaj mam dla Was przepis na naprawdę pyszne ciasto jakim jest styropian z jagodami. Ciasto kruche, na nim masa jogurtowa z ubitą pianą z białek i budyniami, która przypomina sernik i pyszne jagody. Zamiast nich możecie dać inne owoce sezonowe, takie, które nie puszczają za dużo soku, żeby nie zrobił nam się zakalec. Ciasto proste w przygotowaniu, szybkie(...)masy) 1/2 szklanki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jogurtowa: 3 jogurty greckie (3x330 g) 5 białek 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (40 g każdy) 1 szklanka cukru pudru (jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta to więcej) 3 łyżki wiórków kokosowych szczypta soli Dodatkowo: 2,5 szklanki jagód 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej  cukier puder

kruche babeczki
pyszna szarlotka z pianką i powidłami :-) 831

macie kwaskowe jabłka dodajcie więcej cukru, moje były bardzo słodkie :-) PIANKA -4 białka -4 łyżki cukru -1 budyń waniliowy lub śmietankowy DODATKOWO -4-5 łyżek powideł śliwkowych  -cukier puder do posypania Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wszystkie składniki na ciasto dajemy do miski i zarabiamy ciasto, nie wyrabiamy długo, tylko do połączenia składników. Dzielimy na dwie części(...)dodajemy wszystkie składniki oprócz galaretki i prażymy około 10 minut. Na koniec dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia. Jabłka wykładamy na ciasto, wyrównujemy, posypujemy lekko bułką tartą. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i budyń, miksujemy na gładką masę. Piankę wykładamy na jabłka, na koniec trzemy resztę ciasta. Szarlotkę pieczemy około 40 minut na złoty kolor w temperaturze

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z brzoskwiniami 171

pieczenia 3 łyżki drobnego cukru Masa serowa 750 g sera tłustego, 1 jajko 1/2 szkl. cukru 1 budyń waniliowy 1/2 kostki masła 1 puszka odsączonych z zalewy brzoskwiń Beza 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. cukru 5 białek Wykonanie Ciasto Z mąki, żółtek, posiekanego masła, cukru i proszku zagnieść ciasto. Wstawić(...)lodówki na godzinę. Masa serowa Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i miksujemy. Dodajemy przekręcony w maszynce dwukrotnie ser. Miksujemy. Dodajemy budyń. Mieszamy. Blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Odkrawamy 2/3 ciasta. Wałkujemy na kształt blachy. Pieczemy ok 15-20 minut w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia. Na upieczone ciasto wykładamy masę serową. Brzoskwinie kroimy

Mieszam w Garnku
Sernik tradycyjny 216

margarynę stopniowo dodając cukier puder - miksujemy do uzyskania puszystej masy. Dalej ucierając dodajemy po jednym żółtku, po czym stopniowo dodajemy ser twarogowy. Po wmieszaniu całego sera dodajemy budyń wraz z kaszą manną. Ciasto na spód sernika wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy na grubość max 0,5 cm. Blachę  smarujemy dokładnie masłem i wykładamy ją rozwałkowanym ciastem (ja wykładałam tylko spód

peggiwkuchni
Ciasto orzechowe z kremem miodowym i nutą pomarańczy 146

łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 70 g orzechów włoskich krem: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 3 łyżki miodu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 300 ml śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl wody dodatkowo: 1 słoik konfitury pomarańczowej Przygotowanie: ciasto: Orzechy włoskie drobno siekamy. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do masy jajecznej(...)podgrzewamy przez chwilę w mikrofali (ok. 15 sek.), następnie mieszamy aby się dokładnie rozpuściła i studzimy. Śmietanę ubijamy, a następnie partiami łączymy z zimnym budyniem. Na koniec do kremu dodajemy ostudzoną żelatynę. Pierwszy blat ciasta smarujemy konfiturą/dżemem pomarańczowym, na konfiturę nakładamy krem i przykrywamy drugim blatem ciasta. Całość wstawiamy do lodówki do stężenia kremu

Bon appetit mon amie
Ciasto Usta Adama 343

wierzch czekolada. Smaki dobrane idealnie, polecam nie tylko od Święta ; )   2 paczki okrągłych biszkoptów dżem truskawkowy Ciasto: 1,5 szkl. mąki 1 margaryna 1/3 szkl. cukru 3 łyżki kakao 6 łyżek wody 6 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 2 budynie waniliowe bez cukru 1 łyżka mąki 3 szklanki mleka 6 łyżek cukru 25 dag masła lub margaryny(...)łączę w ½ szklanki mleka, resztę mleka zagotowuję i gotuję na nim budyń. Odstawiam do wystudzenia. Margarynę ucieram z cukrem na puch, do ubitej dodaję porcjami zimny budyń. Gotową masę wykładam na zimne ciasto. Na wierzch ciasta trę czekoladę, można zrobić polewę

Takie tam pichcenie

Proponowane wyszukiwania