ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:194/780)

CIASTO CHAŁWOWE 764

zabraknąć oczywiście miodownika , makowca czy sernika ale na pyszne ciasto chałwowe również znajdzie się miejsce. Jeżeli układacie już świąteczne menu to weźcie to ciasto pod uwagę :). CIASTO CHAŁWOWE BISZKOPT 6 jajek 3 budynie czekoladowe 2 łyżki mąki tortowej 1/2 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia KREM CHAŁWOWY 2 budynie śmietankowe 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 szkl mleka(...)maki ugotować budyń i do gorącej masy dodać 1/3 pokruszonej chałwy. Na wierzchu przyłożyć folię tak aby dotykała budyniu i wystudzić. Miękkie masło utrzeć mikserem z pozostałą chałwą i stopniowo dodawać masę budyniową. Dokładnie połączyć. Odłożyć odrobinę kremu do posmarowania wierzchu ciasta. Biszkopt przekroić na pół i przełożyć kremem. Wierzch posmarować odłożoną częścią kremu i posypać startą czekoladą. Schłodzić. Artykuł

Pieguskowa Kuchnia
Karpatka 134

będzie lśniące i gładkie zdjąć z ognia i przestudzić. Wbijać po jednym jajku przez cały czas ucierając. Ciasto podzielić na pół i rozsmarować  na dwóch jednakowych natłuszczonych niedużych blaszkach. Piec około 40 minut w temp.180°C. Z podanych składników przygotować budyń. W połowie szklanki mleka wymieszać mąki i jajka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wanilią. Do delikatnie gotującego(...)się mleka dodać wymieszane mąki z jajkami i cały czas mieszać aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia i wystudzić. Masło utrzeć do białości i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Masą budyniową przełożyć dwa blaty ciasta i po wierzchu posypać cukrem pudrem. Schłodzić w lodówce. Dodaj do listy blokowanych banerów

Pysznie & Pięknie
Czekoladowa Karpatka 141

będzie lśniące i gładkie zdjąć z ognia i przestudzić. Wbijać po jednym jajku przez cały czas ucierając. Ciasto podzielić na pół i rozsmarować  na dwóch jednakowych natłuszczonych niedużych blaszkach. Piec około 40 minut w temp.180°C. Z podanych składników przygotować budyń. W połowie szklanki mleka wymieszać mąki i jajka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wanilią. Dodać rozpuszczoną w kąpieli(...)się mleka dodać wymieszane mąki z jajkami i cały czas mieszać aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia i wystudzić. Masło utrzeć do białości i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Masą budyniową przełożyć dwa blaty ciasta i po wierzchu posypać cukrem pudrem z domieszką kakao. Schłodzić w lodówce

Pysznie & Pięknie
karpatka katarzynka 131

klimacie i wzbogaciłam korzennym dżemem z pomarańczy. Rozeszło się w mig.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka wody 100 g masła na krem: 4 żółtka 1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego  2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek cukru 300 g masła 8 pierniczków Katarzynka(...)mąkami, budyniem, cukrem i odrobiną mleka. Resztę mleka  zagotować i wlać rozrobione budynie. Ugotować na gęsto i wystudzić. Miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem. Ciastka posiekać i delikatnie wmieszać do kremu.  Blaty ciasta przełożyć kremem. Wierzch posmarować dżemem. Kajmak podgrzać i "popisać" nim górę ciasta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto marchewkowo-jabłkowe z kremem marchewkowym 214

melasą trzcinową* 2 jabłka 1 pełna łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody 2 jajka klasy M *można pominąć, jeśli lubicie mniej słodkie ciasta Na krem: 500 ml soku marchwiowo-bananowo-jabłkowego Smaki Victorii 1 budyń o smaku waniliowym bez cukru 1 galaretka cytrynowa Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę z sodą, dolewamy sok marchwiowo-bananowo-jabłkowy i ścieramy 2 obrane(...)stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Upieczone ciasto odkładamy do wystudzenia. Przygotowujemy krem marchewkowy: W połowie szklanki soku rozrabiamy budyń. Resztę gotujemy, następnie dodajemy nasz rozrobiony budyń. Gotujemy mieszając jak normalny budyń. Zdejmujemy z ognia, dodajemy 1 galaretkę cytrynową i szybko i energicznie mieszamy całość. Odstawiamy

Słodkie okruszki
Puchaty sernik Helenki 517

Wierzcie, sernik był wyśmienity !Składniki  na ciasto :2 żółtka 3 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka cukru1 masło roślinne Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.Składniki na masę serową :1 kg sera białego półtłustego1 szklanka cukru1 budyń śmietankowy lub waniliowego1/2 szklanki oleju2 żółtka + 3 całe jajka2 szklanki mleka, a jeśli ser wilgotny to mleka mniej1 paczka(...)wierzch ciastaPrzygotowanie :Ser mielimy, jajka ucieramy z cukrem - mikseremDo masy jajecznej dodajemy stopniowo ser, budyń, mleko i olej- ucieramy mikserem około 15 min.Piekarnik nagrzewamy do 180 *CDużą foremkę o wymiarach  36x25 cm smarujemy tłuszczem, wylepiamy ją cienko rozwałkowanym ciastem (boki też ), wylewamy masę serową i pieczemy około 1 godz.Z 4 białek i 1/2 szklanki cukru ubijamy pianę, wykładamy

Proste Potrawy
Domowe płatki nesqik 192

trochę pracy, dlatego my mamy mix. Kiedy już znudziło nam się robienie małych kuleczek to poszliśmy na łatwiznę i zaczęliśmy produkować płatki chocapic - wystarczy wziąć kawałek ciasta i odcisnąć palca. Jak już mieliśmy całkiem dość i Lilce znudziła się zabawa to powstały ciasteczka. Rach ciach i gotowe. Po upieczeniu ciastka dajemy odrobinę dżemu. Temperatura pieczenia to 180 stopni(...)Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na  Facebooku

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Babka budyniowa 279

bardzo delikatna, nie sucha. Przez dodatek budyni smakuje po prostu wyjątkowo. U mnie polana słodką czekoladą i posypana cukrowymi perełkami - zgodnie z założeniem, synek koleżanki był zachwycony i się zajadał. My zresztą też - tej babce bowiem nie można się oprzeć. Można ją upiec na Wielkanoc, ale idealnie sprawdzi się też jako niedzielne ciasto - taka uniwersalna z niej babka. Przepis

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto kokosowo- porzeczkowe. 128

delikatnie wymieszaj szpatułką lub ręką . Na każdą z blaszek wyłóż po połowie piany i delikatnie rozsmaruj ją na porzeczkach. Obydwa ciasta ( razem lub kolejno ) piec około 40 minut w temperaturze 190 C. Z termoobiegiem 170 C. Po upieczeniu przestudź. Budyń, oraz cukier dokładnie wymieszaj z 250 ml zimnego mleka. Resztę mleka zagotuj(...)gotujące się mleko wlej rozrobiony budyń, gotuj  aż zgęstnieje. Wystudź. Miękkie masło zmiksuj na puszystą masę i cały czas miksując dodawaj po łyżce przestudzony budyń. Gotowy krem wyłóż na jedno z upieczonych wcześniej ciast, rozsmaruj po całej powierzchni. Drugie ciasto delikatnie wyjmij z blaszki i połóż na kremie, lekko przygnieć. Możesz położyć na cieście deseczkę i lekko ją przygnieść

Przepisy i porady kulinarne
Sernik złota rosa 286

margarynę, posiekać. Następnie dodać oba cukry i żółtka, zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 25 x 36 cm. wysmarować tłuszczem Ciastem wyłożyć spód i boki blachy. MASA SEROWA Do miski wyłożyć ser, dodać budyń, sok z cytryny, olej i mleko. Następnie wybić jajka, dodać cukier, zmiksować składniki. Wylać masę na ciasto, masa będzie bardzo

Kuchnia Danusi
Sernik domowy na kruchym cieście 214

proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 5 całych jaj bakalie- ja użyłam żurawinę suszoną cały budyń waniliowy- na 500 ml mleka 1,5 łyżeczki aromatu waniliowego Przygotowanie: Ciasto: 1. Zmieszaj wszystkie składniki, zagnieć ciasto, owiń folią spożywczą  i włóż na 30 min do lodówki. 2. Po tym czasie wyłóż połowę ciasta(...)spód tortownicy Masa serowa: 1. Utrzeć margarynę  z cukrem i jajkami. 2. Dodać twaróg, aromat i budyń w proszku, 3. Pod koniec dodać bakalie 4. Masę serową ułożyć na spód 5. Na masę serową ułożyć drugą połowę ciasta, robiąc małe kawałki, bądź trąc je na tarce z dużymi oczkami Piec: 45-30 min  w temperaturze 220 stopni. Podawać

KreatywnePiny
Drożdżówki z borówką, budyniem i kruszonką 102

Mięciutkie, puszyste bułeczki z borówkami, delikatnym budyniem i chrupiącą kruszonką to doskonały pomysł na deser z wykorzystaniem całorocznych owoców. Składniki: Ciasto: 600g mąki pszennej 3 jajka 50g świeżych drożdży 300ml mleka 100g masła 140g cukru szczypta soli Budyń: 400ml mleka 1 budyń śmietankowy 1 łyżka cukru pudru Kruszonka: 100g mąki pszennej 50g cukru 50g masła ekstra Dodatkowo: 380g borówki amerykańskiej(...)cukrem, a w pozostałej dokładnie rozpuścić budyń. Następnie wlać na gotujące się mleko, zagotować i gotować kilka minut. Gotowy budyń pozostawić do wystudzenia. 3. Kruszonka: Masło, mąkę i cukier wymieszać, rozetrzeć palcami aż powstaną okruchy kruszonki. 4. Ciasto: Drożdże pokruszyć, dodać łyżkę cukru, 1 łyżkę maki i taką ilość letniego mleka, by zaczyn był dość gęsty. Dokładnie wymieszać i odstawić

Szalona Kuchnia Eweliny
20 ciast idealnych na Boże Narodzenie 310

przygotowany na bazie serków homogenizowanych CIASTA NA ZIMNO 15. Galaretkowiec  – ciasto na zimno przygotowane na bazie jogurtu naturalnego i galaretek 16. Ciasto 3BIT  - ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem i śmietaną 17. Brzoskwiniowiec  – sernik na zimno nadziany brzoskwiniami NIECODZIENNE   18. Brownie z burakami  – ciasto czekoladowe nadziane startymi burakami; lekkie i puszyste 19. Rafaello

Ugotować
Sernik z Lemon Curd 174

czubata łyżka mąki ziemniaczanej 2 jajka 2 żółtka MASA SEROWA: 1 kg twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 6 białek 100 g masła 2 żółtka 1 budyń śmietankowy 1/2 cytryny 1/2 szklanki mleka Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, dodać żółtka, śmietanę oraz posiekane masło Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem formy prostokątnej(...)25/37 cm. Masa serowa: Twaróg zmielić, zmiksować mikserem z żółtkami, masłem, cukrem, mlekiem i budyniem do połączenia, wlać sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, białka ubić na sztywną pianę osobno, połączyć z masą serową wymieszać na najniższych obrotach, wylać na ciasto kruche.Piec około 50 minut w temp 180*c.Studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Lemon curd: Cytryny wyszorować szczoteczką pod ciepłą

Wanilia i Kardamon
Ciasto witaminka 125

Ciasto witaminka to fajny pomysł na wykorzystanie pysznych owocowych soków takich jak „Witaminka” lub „Kubuś”. Proste w przygotowaniu i zarazem bardzo fajne w smaku (nie jest strasznie słodkie). Sprawdzi się idealnie na każdą okazję i zaskoczy nie jednego łasucha (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka maki 1/2 szklanki oleju Łyżeczka(...)papierem do pieczenia Ciasto pieczemy w temp 180 stopni przez około 45 min (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składanie ciasta: Rozpuszczamy galaretkę w szklance gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia Około 600 ml „witaminki” podgrzewamy w garnku, pozostały sok mieszamy z budyniami Następnie dodajemy do gotującego się soku cały czas mieszając aż budyń zgęstnieje Gorąca masę budyniowa przelewamy na biszkopt

Blog kulinarny S9.PL
Śląski kołocz z serem 228

dużych jajek+ 1 białko pozostałe z posypki 1,5 kg twarogu, zmielonego dwukrotnie 2 łyżki soku z cytryny 1 op. budyniu śmietankowego (40 g) 1 łyżka kaszy manny   Dodatkowo: białko pozostałe z posypki do wysmarowania ciasta cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Posypka: Mąkę, żółtka, masło i cukier puder umieścić w misce. Wyrobić palcami na kruszonkę(...)cukrem. Pod koniec ubijania dodać jajka oraz białko, miksować. Na koniec dodać pozostałe składniki (ser, sok z cytryny, budyń oraz kaszę mannę) i dokładnie zmiksować. Nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy. Masę serową przelać na ciasto w blaszce. Drugą część ciasta tak jak pierwszą rozwałkować na prostokąt wielkości blaszki, a następnie delikatnie położyć go na masie serowej

Nastoletnie Wypiekanie
kora dębowa 329

kokosowych * 10 dkg rodzynek * 1 łyżka mąki pszennej *  łyżka proszku do pieczenia Co do mielenia orzechów wzięłam się na sposób. Zawsze zamęczałam młynek do kawy albo wałek do ciasta. Tym razem użyłam maszynki do siekania cebuli. Nie używam jej zgodnie z przeznaczeniem, bo zwyczajnie szybciej posiekam cebulę ręcznie. Stała taka biedna, to dałam jej zajęcie i teraz służy(...)się utarły i nie powstał budyń z żółtek. Pozostałą część soku i wody zagotowałam i dolałam utartą wcześniej masę. Zagotowałam. Utarłam masło i po łyżce dodawałam ostudzony budyń. Zabrałam się za przekładanie ciasta: * ciasto * połowa masy * delicje * druga połowa masy * ciasto * brzoskwinie i gala retka Na wierzch ciasta wyłożyłam pokrojone brzoskwinie i zalałam galaretkami brzoskwiniowymi wykonanymi zgodnie z przepisem

Pieprzyć z Fantazją