gorącej wody 1/2 łyżeczki soli himalajskiej 2 łyżki oliwy Wykonanie Do miski z solą i mąką wlewamy gorącą wodę i olej. Mieszamy łyżką, a później zagniatamy ręką. Ciasto dzielimy na 9 -10 części i każdą kulkę cieniutko wałkujemy. Smażymy na patelni bez tłuszczu minutę z jednej strony i 20 sekund z drugiej. Po usmażeniu placek kroimy w trójkąty, które(...)Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi
lady-och-mistrzyni.blogspot.comjest, ale za jaka pyszna! :) Kruche ciasto wypełnione sernikowym nadzieniem i polane lemon curd, wspaniałości!!! Ja byłam zachwycona kombinacją tych smaków, a mój Smakosz, jako miłośnik cytryn, delektował się kremem na wierzchu. Lekkie, orzeźwiające ciasto, które pogodzi fanów tart, sernika i ciast owocowych. Tarta sernikowa z lemon curd Składniki: Ciasto: 1) 180 g mąki(...)małe bezy Sposób przygotowania: 1. Mąkę siekamy z kawałkami zimnego masła, dodajemy cukier i jajko i wszystko szybko zagniatamy. Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią spożywczą 2. Twaróg mielimy, następnie dodajemy do niego cukier, budyń, jajko i kilka kropli aromatu cytrynowego i wszystko miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. 3. Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy
Na kulinarnym poligonieSkładniki: Spód ciasta: ok 20 sztuk herbatników 1/3 szklanki mleka Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu 8 dużych jajek 125ml oleju 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy (40 gram) 100ml śmietanki kremówki Wierzch ciasta: 1 szklanka mąki pszennej 1płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100g masła 3 łyżki cukru 2 żółtka ok 150 gram malin *** Ze składników na wierzch(...)Cały czas miksując dodajemy kolejno: budyń (sam proszek), śmietankę oraz zmielony ser i wszystko dokładnie razem mieszamy *** *** Białka jaj (8 sztuk) ubijamy na sztywną pianę *** *** Białka dodajemy do masy serowej i całość mieszamy delikatnie łyżką. Gotową masę serową wylewamy na spód z herbatników *** *** Na wierzchu układamy świeże maliny wciskając je delikatnie w masę *** *** Ciasto z lodówki drobno kruszymy i posypujemy
Blog z Apetytemwodą tak, by było pół litra płynu, na nim ugotować budyń. Do gorącego budyniu wsypać galaretkę, wymieszać i wystudzić. Masło ukręcić, dodając po łyżce zimny budyń. Na końcu dodać brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę.Ciasto przekroić na pół i przełożyć masą. Wierzch posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaproszku do pieczenia * 2 łyżki śmietany * rabarbar, truskawki Składniki na bezę: * 6 białek * 1 szklanka cukru * 1 budyń waniliowy Margarynę z cukrem utarłam na puszystą masę. Wbijałam po jednym żółtku wciąż ucierając. Dodałam przesianą mąkę i proszek do pieczenia. W razie gdy ciasto nie łączy się zbyt dobrze można dodać odrobinę śmietany. Utarte ciasto przełożyłam do foremki wyłożonej papierem(...)nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 minut. W tym czasie zrobiłam bezę. Białka ubiłam na sztywną pianę ze szklanką cukru. Dodałam 1 budyń waniliowy i wymieszałam mikserem na wolnych obrotach. Wyciągnęłam ciasto po 20 minutach pieczenia i wyłożyłam bezę. Powbijałam połówki truskawek w ubitą pianę i piekłam jeszcze 35 minut. Przed końcem pieczenia ciasto przykryłam folią aluminiową
Pieprzyć z Fantazjąciasta, większa na wierzch ciasta = Jajka, cukier mikserem utrzeć do białości z 4 minuty na największych obrotach. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem, budyniem i mikserem połączyć składniki, wsypać mniejszą część porzeczek i wymieszać z ciastem. Forma silikonowa 25x25 cm, do formy wyłożyć ciasto, łyżką wygładzić wierzch ciasta i rozsypać większą część porzeczek. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół
W Mojej Kuchni Lubięsoli ser 500 g sera pomarańczowego z wiaderka (może być inny smak) 1 budyń śmietankowy A jak to zrobić: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę, dodać cukier i ubijać, aż cukier przestanie być wyczuwalny. Dodać żółtka, wodę i olej zmiksować do połączenia składników. Do ciasta przesiać mąkę, z proszkiem(...)kakao wymieszać wszystko delikatnie przy pomocy drewnianej łyżki. Ciasto wylać na blachę (dużą 26x37) wyłożona papierem do pieczenia i wyrównać. Ser zmiksować z budyniem, przełożyć do rękawa cukierniczego (ja użyłam jeszcze tylki) i wycisnąć na ciasto paski w pionie i poziomie tworzące kratkę. Podczas pieczenia ser się lekko zatopi, a z ciasta zaczną powstawać charakterystyczne "poduszeczki". Ciasto piec 40 minut
Kuchnia w opałachchrupiąca. To zdecydowanie najlepsze ciasto ze słonecznikiem jakie jadłam. Polecam. Biszkopt: 6 jajek 1 szkl. drobnego cukru 1 szkl. mąki pszennej 2 łyżki zimnej wody 3 łyżki oleju Masa kajmakowo-słonecznikowa: 200 g ziaren słonecznika łuskanego 2 łyżki cukru 250 g + 2 łyżki miękkiego masła 300 g masy krówkowej/kajmaku Masa budyniowa: 1 op. budyniu czekoladowego bez cukru(...)zmniejszamy nieco obroty miksera i stopniowo dodajemy przesianą mąkę. Na koniec wlewamy olej oraz zimną wodę. W szklanej misie ubijamy na sztywno białka. Obie masy łączymy stopniowo, delikatnie mieszając. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm) i pieczemy około 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestudzeniu kroimy na dwa blaty. Na dużej patelni rozpuszczamy
Smaki Na TalerzuMoją pierwszą propozycją na tegoroczne Święta jest przepyszny tort raffaello. Moim zdaniem masa tego ciasta bardzo przypomina smak kremu z oryginalnych trufli Raffaello i jest zupełnie
Przepisy Aleksandrywiśni z delikatnym kremem budyniowym. Znacie ? Lubicie? :) źródło : " Przyjaciółka" Składniki:Ciasto: 125 g margaryny 200 g mąki 150 g cukru 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 łyżki mleka 2 gruszki szklanka wiśni ( w moim przypadku z kompotu ) Krem budyniowy: budyń śmietankowy łyżka mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru(...)ósemki , wiśnie osączyć z kompotu. Na cieście ułożyć rzędami cząstki gruszek i wiśni. Piec ok. 30 minut w temp. 180 C. Ze składników ugotować budyń. Przestudzić z zmiksować z masłem. Krem wyłożyć na ostudzone ciasto i polać polewą czekoladową. Smacznego
Słodkości i nie tylkożółtka z cukrem, budyniami i mąką. Stale mieszając, ugotować budyń i wystudzić. Zimny utrzeć z miękkim masłem i mascarpone, dodając do utartego masła i serka po łyżce budyniu oraz zmiksowane truskawki. Z ciasta zdjąć papier. Ciasto umieścić z powrotem na blasze Wyłożyć połowę kremu. Biszkopty krótko maczać w soku z truskawek, układać wzdłuż na kremie, przykryć pozostałym kremem i schłodzić
Czerwień i błękitłyżeczka sody oczyszczonej Masa orzechowa: 200g orzechów 100g masła ⅓ szklanki cukru Masa budyniowa: 400ml mleka 1 budyń śmietankowy 1 biała czekolada Warstwa jabłkowa: 8 jabłek (reneta) ½ szklanki wody Sok z ½ cytryny 5 łyżeczek cukru 2 galaretki agrestowe Sposób przygotowania Ciasto: Mąkę przesiewamy, mieszamy z sodą. Robimy wgłębienie i dodajemy posiekane masło oraz pozostałe składniki. Wyrabiamy najpierw nożem, a następnie(...)stężenia. W blaszce, w której piekliśmy spody, układamy jeden z nich, wysmarowany budyniem, na to dajemy połowę warstwy jabłkowej i przykrywamy drugim blatem z budyniem. Ponownie wylewamy warstwę jabłkową i przykrywamy blatem z orzechami. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą
Kuchnia w czekoladziejuż rozpoczęliście sezon truskawkowy? Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): Ciasto: 2 szklanki (300 g) mąki 1,5 kostki (300 g) masła (tylko prawdziwe mało, które zawiera od 80 do 90 proc. tłuszczów mlecznych i żadnych roślinnych) 1 szklanka (200 g) cukru 1 opakaowaniu (60 g) budyniu waniliowego 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka: 0,5 szklanki(...)odstawić do lodówki. 3) Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. 4) Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia. 5) Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 6) Na cieście ułożyć przygotowane truskawki (zostawiając małe przestrzenie pomiędzy owocami), a wierzch równomiernie posypać przygotowaną kruszonką. 7) Piec
Fitsweet.mejuż rozpoczęliście sezon truskawkowy? Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): Ciasto: 2 szklanki (300 g) mąki 1,5 kostki (300 g) masła (tylko prawdziwe mało, które zawiera od 80 do 90 proc. tłuszczów mlecznych i żadnych roślinnych) 1 szklanka (200 g) cukru 1 opakaowaniu (60 g) budyniu waniliowego 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka: 0,5 szklanki(...)odstawić do lodówki. 3) Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. 4) Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia. 5) Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 6) Na cieście ułożyć przygotowane truskawki (zostawiając małe przestrzenie pomiędzy owocami), a wierzch równomiernie posypać przygotowaną kruszonką. 7) Piec
Fitsweet.me