ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:190/780)

Sernik złota rosa 3642

sera na sernik – trzykrotnie mielonego (polecam Piątnicy tutaj w promocji ) 5 jajek (3 całe i 2 żółtka – 2 białka dodać do miseczki z białkami z ciasta) 1 szklanka cukru pół szklanki oleju 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 i 1/2 szklanki mleka DO MASY BIAŁKOWEJ: 4 odstawione wcześniej białka (dwa z ciasta(...)wymiarach ok. 23x34 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, dno wykleić schłodzonym ciastem, wstawić do lodówki. MASA SEROWA: Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (160-165 z termo obiegiem). Trzy całe jajka i dwa żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, porcjami (po łyżce) dodać ser, następnie wsypać budyń i wlać olej. Na sam koniec wlać mleko i dokładnie wymieszać. Bardzo płynną

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik z owocami na kruchym cieście 80

Sernik z owocami na kruchym cieście Pyszne i proste letnie ciasto. Idealne do weekendowej kawki.     Składniki: Ciasto: 230g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 150g zimnego masła 1 jajko Masa serowa: 700g twarogu sernikowego 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy – 40g 1 opakowanie cukru waniliowego 1 jajko Dodatkowo: 0k 250g owoców (np. maliny, truskawki, borówki(...)ziemniaczanej       *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem, aż powstanie jednolita struktura *** *** Ciasto dzielimy na dwie nierówne części. Mniejszą część zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Większą częścią ciasta wylepiamy spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Użyłam blaszki o wymiarach 20×33 cm *** *** Twaróg z cukrami, jajkiem i budyniem (proszkiem) miksujemy krótko mikserem, do momentu aż składniki

Blog z Apetytem
Bezglutenowy sufletowy jabłecznik z budyniową chmurką 186

już dwa razy robiłam to ciasto i za każdym razem mam wrażenie że wychodzi coraz smaczniejsze. Masa jabłkowa jest wykonana z pieczonych i zblendowanych jabłek a doprawiona jest cynamonem. Dodatkowo mieszana jest z mielonymi na drobną mączkę migdałami i ubitymi białkami. Suflet wśród jabłeczników. Całość wykończona jest bitą śmietaną wymieszaną z kremowym budyniem waniliowym.  Zdecydowanie polecam.  Składniki(...)miski przykrywając wierzch folią by nie powstał kożuch. Całkowicie wystudzić.  6. Ostudzony budyń miksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę a następnie łączymy ją z budyniem. Powstałą masę wylewamy na wierzch wystudzonego ciasta. Chłodzimy min 1 godzinę. Dekorujemy kiwi pokrojonym na plasterki i posypujemy ulubionymi dodatkami

vaniliowoczekoladowa
Malinowy adwokatek (bez pieczenia) 1665

Rewelacyjne ciasto bez pieczenia ,w sam raz na dzień kobiet aby osłodzić sobie dzień,  na maślanych herbatnikach , warstwa budyniu advokatowego idealnie komponuje się z orzeźwiającą masą malinową, śmietanka z startą gorzką czekoladą dopełnia smaku, ciasto jest nieprzesłodzone i bardzo smaczne, to dowód na to, że bez odpalania piekarnika też możemy wyczarować smaczny deser do popołudniowej filiżanki herbaty. Ciasto godne(...)galaretka malinowa Dr.Oetker Masa advocatowa: 1 budyń śmietankowy Dr.Oetker 350 ml mleka 150 ml likieru jajecznego 4 łyżki cukru 125 g masła Masa śmietanowa: 1,5 szklanki śmietanki kremówki 30-36 % 2 łyżki sera mascarpone 1 łyżka cukru pudru Do posypania: 30 g gorzkiej  czekolady startej na tarce Ciasto rozpoczynamy od przygotowania galaretki malinowej: Rozmrożone maliny zasypujemy cukrem, gotujemy

Wanilia i Kardamon
Drożdżowe kwiatuszki z budyniem i owocami 177

jajko 1 łyżka cukru waniliowego ⅓ szklanki cukru kryształu 80g stopionego masła Ok ½ kg mąki tortowej Szczypta soli Dodatkowo: 8 łyżek dowolnego budyniu ( u mnie rabarbarowy ) 8 truskawek Kilka łyżek jagód leśnych 1 małe jajko Przygotowanie ciasta w Tefal Companion: Odmierzoną ilość mleka wlewamy do misy, podgrzewamy 2 minuty na 30⁰C. Następnie zakładamy nóż do wyrabiania, dodajemy pokruszone drożdże, cukry(...)koniec dodajemy roztopione i przestudzone masło. Wyrabiamy przez ok 10 minut. Odstawiamy w cieple do wyrośnięcia na ok godzinę. W trakcie wyrastania gotujemy budyń, w zależności od własnych upodobań. Studzimy. Przygotowanie drożdżówek: Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 części. Ponownie wyrabiamy w dłoniach i nadajemy kształt kuli. Następnie spłaszczamy szklanką na środku, a boki kroimy na 12 ramion. Bierzemy

Kuchnia w czekoladzie
WIŚNIOWO MAKOWA FANTAZJA 171

szkl. maku, 1płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem ajerkoniakowy 1 budyń waniliowy,  1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej,  ½ l mleka,  5 łyżek cukru,  1 kostka masła,  ½ szkl. ajerkoniaku Dodatkowo 2 paczki herbatników,  wiórki kokosowe,  polewa czekoladowa WYKONANIE Ciasto kruche z bezą: Mąkę mieszamy z proszkiem, następnie siekamy z margaryną, dodajemy żółtka(...)Krem ajerkoniakowy: W ½ szkl. mleka rozrabiamy budyń i mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, do gotującego dodajemy budyń, studzimy. Masło ucieramy na gładką masę, dodajemy budyń i dalej miksując wlewamy alkohol.     PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto kruche z bezą – masa wiśniowa – biszkopt makowy – ½ kremu ajerkoniakowego – herbatniki – 1/2 kremu ajerkoniakowego – herbatniki – polewa – wiórki kokosowe

słodki bratek
Marlenka- ciasto karmelowe 220

mąki 120 g masła 200 g cukru 2 jajka 3 łyżki miodu 1 łyżka sody 1 łyżka octu na krem: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 puszka kajmaku 200 g masła Ciasto: Masło, cukier i miód postawić na ogniu w dość dużym garnku. Mieszając powoli gotować aż składniki się rozpuszczą i połączą. Sodę wymieszać z octem(...)papierze do pieczenia na placki wielkości mniej więcej dużej blaszki (ciasto bedzie bardzo cienkie, należy wałkować je szybko, bo ciasto twardnieje i coraz cieżej będzie na nim pracować). Piec placki kilka minut w 180*C aż będą brązowe.  Krem: Budyń ugotować na mleku, według przepisu na opakowaniu ( bez dodatku cukru, bo masa byłaby zbyt słodka), wystudzić. Miękkie masło utrzeć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pani Walewska - Pychotka 452

zrobiłam  masę budyniową.  * 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego * 1 kostka masła Masło utarłam na puszystą masę i dodawałam po łyżce ugotowany budyń. Budyń ugotowałam wedle przepisu na opakowaniu. Na koniec przełożyłam ciasto....i włala! Fajnie jak poleżakuje trochę w lodówce i najdzie smakiem. U mnie pychotka znika dość szybko. Niby takie proste ciacho a takie smaczne

Pieprzyć z Fantazją
3 BIT 2 181

Jeśli jesteście fanami bardzo słodkiego ciasta to będzie dla Was idealne. Robiłam go też z budyniem, takim jak do kremówki i moim zdaniem jest smaczniejsze oraz zdecydowanie mniej słodsze,  przepis tutaj . Zapraszam do przetestowania przepisów :) SKŁADNIKI: 3 opakowania herbatników (po 200 g) puszka masy krówkowej (400 g) kakao do posypania mleko do nasączania MASA BUDYNIOWA: 1 budyń waniliowy(...)wrzące mleko i cały czas mieszając gotujemy przez chwilę. Odstawiamy do wystudzenia.  Masło w temperaturze pokojowej rozcieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu i dobrze ucieramy. Czynność powtarzamy do wyczerpania. SKŁADAMY CIASTO: Blachę o wymiarach 25/40 wykładamy folią spożywczą. Układamy pierwszą warstwę herbatników, pędzelek moczymy w mleku i nasączamy  herbatniki . Wykładamy masę budyniową i równo smarujemy. Nakładamy

Pani na deser
Walentynkowe śniadanie - buła z sercem, że łooo! 191

sól Wykonanie: Wszystkie rodzaje mąki mieszamy i przesiewamy przez sitko. Jajka rozbijamy trzepaczką, dodajemy przesianą mąkę, olej kokosowy, ocet jabłkowy, szczyptę soli i sodę, wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego budyniu. Przekładamy je do niewielkiej okrągłej formy (10-12 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy sezamem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni około 40 minut(...)serca wołowego marynujemy przez noc w winie z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i rozmarynu. Należy wyjąć mięso z lodówki i osuszyć z marynaty (ręcznikiem papierowym), gdy zaczynamy przygotowywać ciasto na bułkę, tak aby nabrało temperatury pokojowej. Rozgrzewamy patelnię z 2 łyżkami klarowanego masła, gdy tłuszcz jest już gorący wkładamy na niego mięso, które bezpośrednio przed tym solimy i obsypujemy

Quinoa Raz!
Tartaletki sernikowe ze śliwkami 145

instant)- 1 galaretka cytrynowa- 200ml wrzątku do rozpuszczenia galaretki- ekstrakt waniliowy Dodatkowo:- 10 śliwek- 3 łyżki cukru brązowego- 3 łyżki wody- 1 łyżka masła Kruche ciasto zagniatamy zgodnie z przepisem, jak na jabłecznik z budyniem. Ponieważ miałam do zużycia 2 kostki margaryny, zarobiłam więcej ciasta. Dzielimy na porcje, przekładamy do woreczków na mrożonki i wkładamy do zamrażarki. Wyjmujemy tyle

mojewypiekiinietylko
CIASTO "CHAŁWOWIEC" 143

wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10-15 min. To samo zrobić z drugą częścią masy czekoladowej. W ten sposób powstaną dwa blaty ciasta. 2.  KREM: W 150 ml. mleka rozpuścić budynie. Resztę mleka zagotować. Dodać pokruszoną chałwę i cukier waniliowy. Mieszać tak długo, aż chałwa się rozpuści, po czym dodać rozpuszczone budynie. Mieszać, aż masa zgęstnieje(...)Następnie cały czas miksując na najwyższych obrotach dodawać stopniowo po 1 łyżce ostygniętego budyniu. 3.  CAŁOŚĆ: Pierwszy blat wyłożyć kremem ( 2/3 kremu). Przykryć drugim blatem. Wyłożyć resztę kremu. Na krem ułożyć herbatniki i masę kajmakową czekoladową. Całość posypać startą na tarce czekoladą i pokruszoną chałwą. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin. UWAGA!  Podczas przekładania ciasta należy uważać

Kuchnia Paulettes
Cycki murzynki 807

Białka ubijamy na  pianę, a następnie dalej ubijając wsypujemy cukier. Gdy piana będzie gęsta i lśniąca wsypujemy wiórki, mak i proszek i całość mieszamy delikatnie łyżką lub łopatką. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok 45 minut w 180 st. C   Masa: 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 3 jajka 1 łyżka mąki(...)wlewamy masę jajeczno mączną i gotujemy do momentu aż zgęstnieje, cały czas mieszając. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce ugotowanego, ostudzonego budyniu. Krem smarujemy na makowym cieście i przykrywamy biszkoptami, a po wierzchu polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej z niewielką ilością mleka, lub gotową polewą czekoladową. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Książka z moimi 55 przepisami na Desery i Przetwory bez cukru 125

przetworów w wersji bez białego cukru . Znajdziecie w niej m.in. moje przepisy na torcik gofrowy i torcik z pankejków, tarty, trufle, surowe pączki, lody, sorbety, budynie, batony, galaretki, ciasteczka, muffinki, ciasta, serniki, owoce zapiekane na różne sposoby, desery w szklaneczkach, musy. Z przetworów: 3 rodzaje powideł śliwkowych, dżemy, konfitury, kompoty, masła owocowe, musy owocowe, chutneye czy musztardę z gruszek

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania