ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:184/780)

Bezglutenowe bułeczki z quinoą i czosnkiem niedźwiedzim 112

Wykonanie: Mąki przesiewamy do miski i mieszamy z drożdżami. Dodajemy czosnek niedźwiedzi, olej kokosowy, cukier i sól.  Stopniowo dolewamy ciepłej wody cały czas mieszając łyżką. Ciasto powinno mieć konsystencję podobną do gęstego budyniu, jeżeli uznamy, że jest za mało mokre możemy dolać więcej wody. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na około pół godziny w tym czasie powinno wyrosnąć. Następnie

Quinoa Raz!
Fale Dunaju z jabłkami 128

budyń śmietankowy lub waniliowy 2 łyżki cukru pudru 1 kostka masła Olejek waniliowy Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Masło ucierać z cukrem i stopniowo dodawać budyń, olejek waniliowy. Masę wyłożyć na zimne ciasto i zalać polewą. Polewa; 10 dg margaryny  1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 pełne łyżki kakao 2 łyżki mleka 10 dag cukru pudru  olejek rumowy

Apetyczna babeczka
Sernik z wiśniami 174

śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 60 dag sera białego półtłustego 15 dag cukru 3 jajka 5 dag masła 2 łyżki budyniu waniliowego 1 łyżka mąki krupczatki 30 dag wiśni PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Mąkę łączę z margaryną. Dodaję pozostałe składniki i zagniatam ciasto. Rozwałkowuję i wykładam na tortownicę o średnicy 22 cm. Masa serowa : Żółtka oddzielam od białek(...)Masło ucieram z cukrem oraz żółtkami. Dodaję zmielony ser. Wsypuję budyń oraz mąkę.  Na końcu do masy dodaję pianę ubitą z białek. Delikatnie mieszam. Masę serową wykładam na ciasto kruche. Wyrównuję. Z wiśni usuwam pestki. Owoce układam na wierzchu ciasta. Ciasto piekę około godziny w  temperaturze 175 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
PANI WALEWSKA ZWANA PYCHOTKĄ 151

żółtkami i maka (jak na budyń), dodać do gotującego się mleka, zagotować.   Ostudzić.   Miękkie masło utrzeć na puch (można mikserem), stopniowo dodawać ostudzony budyń cały czas ucierając. Placki ciasta przełożyć masą i schłodzić minimum 3 godziny w lodówce

Kuchnia w opałach
Sernik królewski z wanilią 190

łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu (z wiaderka) 200 g margaryny lub masła 4 jajka 250 g cukru 80 g budyniu waniliowego (2 opakowania) 1 laska wanilii Cukier puder Ciasto: Na stolnice przesiewamy mąkę. Dosypujemy cukier, proszek do pieczenia i kakao - mieszamy. Dodajemy żółtka i posiekaną margarynę. Całość zagniatamy na gładkie ciasto. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą(...)lodówki.  Masa serowa: Żółtka oddzielamy od białek. Margarynę ucieramy z cukrem oraz żółtkami na puszystą masę. Dosypujemy budynie oraz ziarenka z wanilii. Cały czas miksujemy, stopniowo dodajemy twaróg. Wyłączamy mikser. W osobnej misce ubijamy 6 białek ( z ciasta i masy serowej). Delikatnie łączymy je z masą  serową (ja mieszałam drewniana łyżką). Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180*C. Tortownicę

VioletoweKucharzenie
Ciasto z rabarbarem, bezą i rosą 321

obrać i pokroić w drobną kostkę. W międzyczasie przygotować masę budyniowo-rabarbarową. Żółtka jaj utrzeć mikserem z cukrem, cukrem wanilinowym i budyniem na puszystą masę. Dodać pokrojony rabarbar i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na podpieczone ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez 30 minut. Po tym czasie(...)przepisu: Jest to przepis na blachę o wymiarach 28 x 24 cm. Rabarbar można zastąpić innymi sezonowymi, świeżymi owocami. W miarę jak ciasto będzie stygło powinna zacząć pojawiać się na nim złota rosa.  Budyń śmietankowy można zastąpić waniliowym lub różowym np. truskawkowym. Źródło przepisu:   Przyślij przepis

Gospodyni Miejska
Krucho-orzechowe z kremem waniliowym i wiśniami 177

ciasta z lodówki jedną kulę zetrzeć do blaszki o wymiarach 23 x 34 cm,  wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Dokładnie wylepić ciastem spód.  Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 180ºC przez 15 - 20 minut lub do lekkiego ze złocenia.  Creme patissiere waniliowy:  600 ml mleka 6 dużych żółtek 70 g cukru(...)naczyniu i wymieszać. Odstawić. Wykonanie: Na podpieczone ciasto kruche (może być prosto z piekarnika) wyłożyć równo wiśnie. Na nie wyłożyć równą warstwę budyniu. Z lodówki wyciągnąć pozostałą kruszonkę i równomiernie posypać po wierzchu (jeśli ciasto uformowaliśmy w kulę wystarczy zetrzeć na tarce).  Piec w temperaturze 175ºC przez około 40 minut. Wyjąć przestudzić

Kubki smaku
Drożdżówka z serem i kruszonką. 126

dorównam babci. Moje ciasto, nigdy nie będzie tak pulchne. Chociaż, kto wie, może... jak będę już babcią....:) Składniki: 3/4 szklanki ciepłego mleka 50 g. drożdży 1/2 szklanki cukru + 1 łyżeczka 2 jajka 1 żółtko 3,5 szklanki mąki pszennej szczypta soli 1/3 kostki masła Masa serowa: 500 g. twarogu 2 żółtka 3 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy Kruszonka(...)mikserem z hakami, kilka minut. Przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny. W tym czasie przygotować ser. Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Dodać żółtka, cukier i budyń. Wszystko dokładnie wymieszać. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na prostokątną blaszkę, posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Ponownie odstawić na pół godziny. Kiedy podrośnie, wyłożyć łyżką ser, robiąc kleksy na cieście. Składniki na kruszonkę

Agusiowe smakołyki
CRUMBLE W SŁOIKU 108

bazarkach i nie są tanie. Jednak warto, warto... Czego potrzebujemy: Składniki: 1 pomarańcza 3 garści malin 1 łyżka rodzynek 30 ml skrobi ziemniaczanej 2 łyżki budyniu WINIARY do kremu i ciast skórka z cytryny sok z cytryny KRUSZONKA: 1 szklanka płatków śniadaniowych 1/2 szklanka mąki ryżowej wymieszaną z mąką kokosową 1/3 szkl. cukru trzcinowego (lub mniej jeżeli ktoś woli mniej

Kuchnia w oparach
Domowe wypieki - muffinki 142

Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Co Lila jadła w środę

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kruszonkowiec z masą jogurtowo-budyniową i śliwkami 139

świeże śliwki. Aby to wykorzystać postanowiłam zrobić ciasto z ich udziałem :) Wyszło pycha! Jak sama nazwa wskazuje spód i wierzch ciasta zrobiony jest z kruszonki, pomiędzy którą znajduje się wyśmienita masa na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem waniliowego budyniu z zatopionymi w niej węgierkami. Z powodzeniem możecie też użyć innej odmiany śliwek, także mrożonych (przed pieczeniem warto je rozmrozić(...)tworząc spód. Układamy na nim połówki śliwek (rozcięciem do góry). Jogurt grecki umieszczamy w miseczce, wbijamy jajo, dodajemy cukier oraz budyń. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Przygotowaną masą polewamy śliwki i posypujemy resztą pozostałej kruszonki. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 60 minut. Po upieczeniu wyjmujemy formę z piekarnika i odstawiamy do ostudzenia. Gdy ciasto jest

MyCookBook.pl
Gruszkowo 139

Jesień przyszła i przyszły wirusy. Tak więc dzieciaki jedno po drugim gorączkują i słodkości się domagają. Mają to po mnie, że osłabienie organizmu jest równoznaczne ze

gutfut
Kruche ciasto z owocami i serem 156

kruchym cieście Szarlotka z budyniową pianką Wiśniowo - gruszkowa chmurka Ciasto kruche  z owocami to jednak za mało, ja chętnie dokładam do niego budyń, albo budyniową piankę z białek i proszku budyniowego, ale również ser.  Ciasto z serem  jest pysznie kremowe, szczególnie z serkami homogenizowanymi, które bardzo dobrze sprawdzają się przy pieczeniu. Wystarczy dodać do nich coś(...)niej na przykład tortillę na śniadanie, możecie użyć skrobi ziemniaczanej, bądź mąki ryżowej. Ciasto kruche przepis: 160 g mąki pszennej 90 g tapioki nawodnionej Koala lub mąki ziemniaczanej 50 g cukru 150 g zimnego masła 1 jajko Masa serowa: 550 g serka homogenizowanego waniliowego 1 budyń waniliowy 2 jajka Owoce: 4 gruszki 1 garść malin Kruszonka: 110 g mąki pszennej

MamaOskarka
Bananowiec bez pieczenia 148

Ciasto bananowe przekładane herbatnikami wykończone galaretką to deser dla tych co nie lubią piec ciast. Składniki: (blacha 21x21) 2 budynie bananowe z cukrem 3 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka sok z cytryny 200 g miękkiego masła ponadto: 2 galaretki pomarańczowe ok. 45 sztuk herbatników 3 banany 2 szklanki mleka i cukier zagotować, w pozostałym mleku rozmieszać budynie. Wlać(...)łyżce zimnego budyniu i ucierać, aż masa będzie jednolita i puszysta. Na koniec dodać sok z cytryny i wymieszać. Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę herbatników, a na to 1/3 część masy. Banana pokroić w plastry i ułożyć na masie, a następnie przykryć herbatnikami częścią masy i bananami. Czynność powtórzyć raz jeszcze i ciasto wstawić do lodówki

talerz przyjemności
Pleśniak z dżemem i orzechami 326

kwaskowe owoce – cieszę się tym ciastem cały rok. Pleśniak z dżemem i orzechami: 3 szklanki mąki 3 łyżki cukru pudru 6 jajek (żółtka i białka osobno) 1 kostka zimnego masła (200 g) 1 łyżka cukru z wanilią (ewentualnie wanilinowego) 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe bez cukru (proszek) 3/4 szklanki drobnego(...)ścieramy ją na tarce jarzynowej. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Dodajmy stopniowo, powoli 3/4 szklanki drobnego cukru – cały czas miksując. Na końcu wmiksowujemy dwa budynie. Wyjmujemy tortownicę z lodówki. Na kruchym cieście rozsmarowujemy cały słoik dżemu. Posypujemy posiekanymi orzechami. Wykładamy pianę z białek i wyrównujemy. Na wierzchu równomiernie rozkładamy ciasto starte na tarce. Wkładamy do piekarnika i pieczemy

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania