Klasyk, który każdy bardzo dobrze zna, a którego jadłam ostatnio wieki temu. Właśnie teraz, gdy za oknem szaro, buro i ponuro postanowiłam odtworzyć smak tego ciasta. Tymczasem pochłonięta zostaję 15 kg papryki śledźcie bloga, bowiem już niedługo coś nadzianego, tartego i piernik wie czego jeszcze możecie się spodziewać;) Ciasto 1 szklanka wody 125 g margaryny 1 szkl. mąki 5 jaj Zagotować wodę wraz z margaryną, zestawić z ognia, dodać mąkę, bardzo szybko wymieszać i ponownie postawić na ogni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...