ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:193/780)

Kruche ciasto z masą budyniową i truskawkami 2605

łyżki cukru pudru 5 żółtek Masa budyniowa: 5 białek 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju słonecznikowego 0,5 kg truskawek Cukier puder do posypania ciasta Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder oraz żółtka umieszczamy na blacie. Wkrajamy masło i zagniatamy ciasto. Kiedy będzie już jednolite dzielimy na dwie części

Kolizje Smaków
Sernik wiedeński 168

Masa serowa: 1 kg sera tłustego 3 krotnie mielonego 6 jajek 1,5 szkl cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki kaszy manny 1 budyń waniliowy 1/2 kieliszka rumu Sposób przygotowania 1. Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto , rozwałkować i przełożyć do formy 30 /30 wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem(...)partiami dodawać twaróg kaszę manną , budyń i rum .wymieszać . Dodać ubite białka i wymieszać delikatnie łyżką . 3. Masę serową przełożyć na ciasto . 4. Piekarnik rozgrzać do temp 170 st, piec około 1 godziny , następnie wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki , w ten sposób ostudzić sernik. 5. Po ostygnięciu sernik można : polukrować ,posypać cukrem pudrem lub polać polewa czekoladową. Rady Sernik

Sama słodycz i szczypta chili
Bułeczki z budyniem 384

podróż kulinarną :)żródlo : "Przyjaciółka" Składniki: wyszło ok. 15 bułeczek 35 dag mąki 10 dag cukru 4 żółtka  150 ml mleka 2 dag drożdży 5 dag masła szczypta soli budyń śmietankowy ( wg przepisu na opakowaniu) Sposób przygotowania: Przygotuj rozczyn : w miseczce pokrusz drożdże , dodaj po łyżce cukru i mąki i tyle letniego mleka , by rozczyn miał gęstośc śmietany(...)krążki o średnicy 7 cm. Foremką wytnij w każdym krążku środki o średnicy 2 cm. Na dnie każej dziurki połóż odrobine ciasta i ugniec palcem.Powstałe oponki odstaw do wyrośnięcia. Gdy bułeczki wyrosną , włóż do każdej łyżeczke budyniu. Bułeczki wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 160 C i piecz ok. 15 minut. Rumiane bułeczki wyjmij z pieca , Gdy lekko przestygną

Słodkości i nie tylko
Ciasto ptysiowe – ptysie, eklerki i churros 343

dzięki dodatkowi tłuszczu, tworzy się chrupiąca skorupka. Połączenie tłuszczu i wmiksowanie jajek z kolei sprawia, że podczas pieczenia ptysie rosną, a w środku zostają puste – to bąble wmiksowanego do ciasta powietrza podczas ogrzewania rozszerzają i unoszą je, a całość z wierzchu jednocześnie zasklepia się i zapieka.   Rozgrzewamy piekarnik do 200⁰C – ptysie wkładamy do już mocno zagrzanego piekarnika, takiego(...)mąki wbijamy po jednym całym jajku i miksujemy. Każde kolejne jajko wbijamy zawsze dopiero wtedy, gdy poprzednie całkowicie połączy się z resztą składników – masa zacznie przypominać gęsty budyń, będzie lżejsza i błyszcząca. Ciasto po zmiksowaniu przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną szeroką końcówką, np. w kształcie dużej gwiazdki. Jeśli nie macie worka, weźcie dużą torebkę na mrożonki, taką z grubej

Karo in the Kitchen
Błyskawiczne piątki - Lekki sernik z budyniem 168

Sernik robi się bardzo szybko. Do tego piecze tylko godzinę, a ciasta do kawy mamy na cały weekend. Przepis podpatrzyłam u Ani , ale troszkę go zmodyfikowałam. Jest mokry i ciężki, ale smakuje wybornie. Do tego polewa z budyniu waniliowego i dużo truskawek. Słodkiego weekendu Kochani! Składniki : * 4 00g twarogu chudego  * pół szklanki miodu lipowego * 400g jogurtu naturalnego typu greckiego(...)proszkiem budyniowym. Delikatnie wymieszać masę z białkami. Przelać do tortownicy. Piec 50 minut w 150 stopniach. Wystudzić. Mleko zagotować , dodać rozmieszane budynie i zagotować. Przestudzony budyń wylać na sernik. Wyst udzić. Ciasto udekorować truskawkami

Magiczne Życie Marty
Domowe szyszki czekoladowe 254

olej kokosowy musi być w Twojej kuchennej szafce zawsze. Zrobisz z nim nie tylko domowe szyszki , ale także domową czekoladę ( przepis tutaj>>> ) i  domowe ciasto z cukinią ( przepis tutaj>>> ). Oprócz tego zajrzyj tutaj>>> , a poznasz 10 sposobów na wykorzystanie oleju kokosowego, nie tylko w kuchni! Robiłam je już kilka razy(...)Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na  Facebooku

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Ciasto makowe z kremem 776

budyniowym. Krem zrobiłam ze swojego sprawdzonego przepisu. Polecam nie tylko na Święta!Składniki:Ciasto:200 g margaryny5 jajek (białka i żółtka osobno)300 g cukru1 szklanka mleka250 g suchego maku250 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczeniaolejek arakowy lub rumowy Krem:2,5 szklanki mleka2 budynie waniliowe / śmietankowe3 łyżki cukru1 kostka masłaSposób przygotowania:1. Mleko zagotowujemy, zestawiamy z gazu, wsypujemy(...)blaszkę i pieczemy w 180 st. C przez ok 40 minut lub do suchego patyczka.6. Robimy krem. Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy.7. Zimny budyń ucieramy z masłem na gładką masę.8.Ostudzone ciasto kroimy wzdłuż. Przekładamy kremem. Wierzch polewamy dowolną polewą (u mnie gorzka czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej).Smacznego!!!Źródło: Makaron i Rodzynka

Kuchnia domowa Ani
Karpatka 269

codziennie w swojej lodówce. Karpatka o której dzisiaj mowa nie należy do bardzo słodkich ciast. Składa się z dwóch blatów z ciasta parzonego i z przepysznego kremu budyniowego. Oczywiście krem można przygotować na bazie kupnego budyniu, jednak zapewniam, że o wiele smaczniejszy i nie bardziej pracochłonny jest ten domowy.  Polecam serdecznie;)  Składniki ciasto: 125 g masła szklanka wody(...)mleko zacznie się gotować wlać do niego przygotowaną mieszankę. Całość dokładnie mieszamy do czasu, aż masa będzie gładka i gęsta. Gotowy budyń pozostawiamy do wystygnięcia. Po wystygnięciu ucieramy go z miękkim masłem i przekładamy blaty. Wierzch ciasta oprószamy cukrem pudrem.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Ciasto 3 Bit 559

Ciasto 3 Bit to 3 pyszne nadzienia: bita śmietana, krem budyniowy (można robić z żółtek, tak jak Raffaello, ja robiłam z gotowego budyniu) i kajmak. Rewelacyjne połączenie, zwłaszcza dla tych, którzy lubią dosyć słodkie desery :) Do przygotowania ciasta wykorzystałam blaszkę o wymiarach 35-23 cm (górny wymiar, jest nieco węższa na dole). Składniki: ok. 450 g herbatników 1 puszka kajmaku(...)Zupełnie zimny budyń miksujemy z miękkim masłem, aż do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy krem budyniowy do blaszki i dokładnie rozsmarowujemy. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodając pod koniec 2 śmietanfixy wymieszane z 1 łyżką cukru pudru. Masę śmietanową wykładamy na blaszkę, rozsmarowujemy i przykrywamy warstwą herbatników. Wierzch posypujemy startą na tarce czekoladą. Ciasto dokładnie przykrywamy

Ciastkozercy
Styropian 207

JOGURTÓW Z DODATKIEM KOKOSU , NIEKTÓRZY NAZYWAJĄ GO SERNIKIEM BEZ SERA     składniki na ciasto : 1 kostka masła 5 żółtek 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku 3 szkl. mąki masa kokosowa; 1 l jogurtu brzoskwiniowego 1/2 szkl cukru 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 250 g wiórek kokosowych 6 białek Sposób przygotowania 1. Do miski wsypać(...)wyłożyć papierem do pieczenia , większą część ciasta zetrzeć równomiernie na grubych oczkach tarki do blaszki . 5. Jogurt wymieszać z cukrem , cukrem waniliowym , budyniem i wiórkami , dodać ubite białka i bardzo delikatnie wymieszać. 6. Warstwy; -- starte ciasto -- masa jogurtowa -- na wierzch starte ciasto 7. Piec w temp . 180/ 190 st. około 60 minut. 8. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem . Rady Ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Słodkie środy - Sernik z brzoskwiniami i czekoladą 191

popołudniowej kawy.  Sernik z brzoskwiniami i czekoladą SKŁADNIKI : ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 5 żółtek 200 g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany masa serowa: 1 kg sera (wiaderko - ser na sernik) 2 jajka 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2-3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego lub ekstrakt wanilii(...)wkładamy do zamrażalnika. Pozostałe ciasto wykładamy na blachę i nakłuwamy, wkładamy do lodówki. Masa serowa: masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy ser, jajka oraz budyń i cukier waniliowy - miksujemy. Masę serową wykładamy na ciasto. Na masie serowej układamy plastry brzoskwiń. Pianka: do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno dodając cukier puder. Pianę wykładamy na brzoskwinie. Z zamrażalki wyciągamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto z kremem chałwowym, biszkoptami i kawową pianką. 209

obie mąki i proszek do pieczenia i kakao, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Biszkopt sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony i studzimy. 2. Krem budyniowy: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy(...)Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ciasto kroimy, posypujemy z wierzchu czekoladą i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Ciasto można pokroić na około 30 kawałków. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. U mnie chałwa o smaku waniliowym. Można użyć kawy cappuccino o dowolnym smaku. Blaszka o wymiarach około

Izabelawkuchni
Tarta z budyniem i karmelizowanymi gruszkami 218

owijamy w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkowujemy i wykładamy nim wysmarowaną masłem i oprószoną mąką formę. Ciasto ponownie schładzamy w lodówce. Ciasto przykrywamy papierem na który wysypujemy obciążniki i pieczemy w temperaturze 200 st C przez ok 25 minut ( po pierwszych 10 minutach obciążniki można zdjąć).  Masa budyniowa: 600 ml mleka(...)pozwalając jednak aby się rozpadły ( ok 10 minut). Zdejmujemy z ognia, odcedzamy od nadmiaru soku. Ponadto:  Pół słoika podgrzanej konfitury morelowej. Na budyniu rozkładamy gruszki jedna przy drugiej, na wierzchu pędzelkiem rozprowadzamy konfiturę. Ciasto odstawiamy do wystudzenia. Smacznego

Słodka Kraina Wypieków