ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:185/780)

Sernik jogurtowy 162

żółtek, 1 kostka margaryny, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki śmietany Składniki na masę jogurtową: 3 duże jogurty greckie ( po 400g każdy), 2 budynie śmietankowe, 7 białek, ¾ szkl. cukru Cukier puder do posypania ciasta. Wykonanie: Spód:   Wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto. 2/3 ciasta wykładamy na blaszkę o średnicy 36x24 wysmarowanej margaryną. Pieczemy 10 minut(...)180C. Resztę ciasta wkładamy do zamrażalnika. Masa jogurtowa: Jogurty greckie miksujemy na małych obrotach z cukrem i budyniami. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą jogurtową. Gotową masę serową wylewamy na podpieczony spód. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy 50 minut w 170C. Studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Passion of Cooking
Rogaliki półfrancuskie z nadzieniem serowym 221

łyżki czubate rozpuszczonego masła 15 dag zimnego  masła Nadzienie: 20 dag  twarogu 2 łyżki cukru 2 łyżki budyniu 2 łyżki mielonych migdałów 1 łyżka wiórek kokosowych białych 1 jajko Ponadto: 1 roztrzepane jajko z łyżką mleka do posmarowania ciasta Cukier puder do oprószenia Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami oraz cukrem i szczyptą soli(...)najmniej 3 krotnie. Po ostatnim wałkowaniu ciasto przykrywamy folią i wkładamy na co najmniej 4 godziny do lodówki. Nadzienie: Twarożek ucieramy łyżką z budyniem, mielonymi migdałami, wiórkami oraz cukrem, wbijamy jajko i całość mieszamy. Ciasto wyjmujemy na 15 minut z lodówki przed robieniem rogalików, powinno się ogrzać, wtedy wałkujemy na prostokąt o średnich wymiarach 60/30 cm dzielimy na trójkąty radełkiem

Wanilia i Kardamon
Tarta chałwowa z migdałami na cieście czekoladowym 161

kakao, 1 łyżka syropu klonowego, 1-3 łyżki wody, masa: 2 jajka, 250 g serka mascarpone, 150 g chałwy waniliowej, 2 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ponadto: garść płatków migdałowych. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przenosimy do formy i  dokładnie wylepiamy dno i ścianki (jeśli(...)przestygnięcia. Masa : Jajka miksujemy kilka minut na najwyższych obrotach, następnie dodajemy rozkruszoną chałwę, serek mascarpone i całość dokładnie miksujemy. Pod koniec dodajemy budyń z proszkiem do pieczenia i miksujemy. Masę przekładamy na podpieczone, wystudzone ciasto, a wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Tarte przez  pierwsze 10 min pieczemy w temperaturze 200°C, następnie skręcamy do 180°C i pieczemy jeszcze

Moniki Smakołyki
Ciasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewą 216

Zapraszam na pyszne, słodkie ciasto makowe z kokosem. Przełożone lekkim, przyjemnym, waniliowym kremem (nie czuć budyniu), plus powidła śliwkowe domowej roboty. Całość smakuje wyśmienicie. W tym cieście są aż 3 warstwy, więc zajmuje ono trochę czasu, ale uważam, że warto je przygotować. Moim domownikom bardzo smakowało polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji HARALD GLOOCKLER COLLECTIONS(...)migdałowego Beza kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200g wiórków kokosowych Krem: 1l mleka 5-6 łyżek cukru pudru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 6 żółtek 2 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 200g masła w temperaturze pokojowej Polewa: 8 łyżek wody 8 łyżek cukru 80g masła 3 łyżki kakao

Mała Cukierenka
Ciasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewą 228

Zapraszam na pyszne, słodkie ciasto makowe z kokosem. Przełożone lekkim, przyjemnym, waniliowym kremem (nie czuć budyniu), plus powidła śliwkowe domowej roboty. Całość smakuje wyśmienicie. W tym cieście są aż 3 warstwy, więc zajmuje ono trochę czasu, ale uważam, że warto je przygotować. Moim domownikom bardzo smakowało polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji HARALD GLOOCKLER COLLECTIONS(...)migdałowego Beza kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200g wiórków kokosowych Krem: 1l mleka 5-6 łyżek cukru pudru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 6 żółtek 2 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 200g masła w temperaturze pokojowej Polewa: 8 łyżek wody 8 łyżek cukru 80g masła 3 łyżki kakao

Mała Cukierenka
Kakaowy biszkopt z malinami 86

dodać olej i wymieszać delikatnie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 st.C. i piec 30-40 minut (do suchego patyczka). Wyjąć i ostudzić. 2.  1/2 l mleka wlać do garnka i wstawić na gaz. W pozostałym mleku rozrobić likier, budyń, cukier, obie mąki(...)cukier waniliowy. Wlać do gotującego się mleka. Chwilę podgotować, aby powstał gęsty budyń. Odstawić do wystudzenia. 3.  Miękkie masło zmiksować dodając po łyżce przestudzonego budyniu na gładką masę. 4. Wystudzone ciasto przekroić na dwie części.  5. Spód ciasta posmarować połową masy budyniowej. Poukładać na niej umyte i osuszone maliny i przykryć pozostałą masą. Przykryć drugą częścią ciasta

Danka Pichci
Budyniowe ciasto z truskawkami 121

Sezon truskawkowy w pełni, stąd moja weekendowa propozycja to proste ciasto ucierane ze świeżymi truskawkami. Zamiast 12-tu babeczek z przepisu z bloga przygotowałam tym razem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rożki francuskie w 15 minut 126

łyżki cukru wymieszane z dużą szczyptą cynamonu 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką wody do posmarowania (opcjonalnie) 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego lub śmietankowego Jak przygotować błyskawiczne rożki francuskie z jabłkami? Rozwijamy ciasto francuskie wyjęte z lodówki, zostawiamy aby uzyskało temperaturę pokojową. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie z jabłek. Umyte jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę, skrapiamy(...)sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem, dokładnie mieszamy. Możemy też dodać łyżkę budyniu lub mąki ziemniaczanej i ponownie wymieszać, ale nie jest to konieczne. Ciasto dzielimy na 6 równych kwadratów. Na każdym kwadracie rozkładamy nadzienie z jabłek. Brzegi rożków można posmarować jajkiem roztrzepanym z wodą, (ale ja tego nie robię) następnie składamy na pół

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fale dunaju 152

łyżki kakao  2 łyżki mleka  350 g wiśni (mogą być z kompotu, syropu lub zamrożone; nie rozmrażamy przed ułożeniem na cieście) [ wiśnie z kompotu Rolnik] Krem  400 ml mleka  1 budyń waniliowy  [ u mnie brzoskwiniowy] 1  cukier wanilinowy 2 łyżki cukru  2 łyżki soku z cytryny  250 g masła Dodatkowo(...)Wystudzić. Z mleka, budyniu w proszku i cukru zagotować budyń.Zdjąć z palnika.Wystudzić. Masło utrzeć , powoli po łyżce dodawać wystudzony budyń, cały czas miksując. W międzyczasie dolewać stopniowo sok z cytryny, miksując. Gotowy krem wyłożyć na ostudzone ciasto, wstawić do lodówki stężenia. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej razem z masłem, wymieszać do gładkości. Rozsmarować na schłodzonej masie budyniowo - maślanej

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Kukułka (bez pieczenia) 2224

jest dość słodkie, bardzo, bardzo kaloryczne, ale całkiem smaczne. Przepis od Pani Elżbiety W. Ciasto nie wymaga pieczenia, warto jednak przygotować je dzień wcześniej aby się przegryzło. Składniki na formę: 30 x 25 cm Składniki na krem: 300 g cukierków Kukułka 1 litr mleka 4 budynie czekoladowe bez cukru (każdy na 0,5 litra mleka) 200 g miękkiego masła(...)wymieszać. Na ciasto wylać polewę, wyrównać szpatułką. Schłodzić w lodówce przez 30 min. Smacznego! Ciasto Kukułka Ciasto Kukułka Ciasto Kukułka Ciasto Kukułka listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='300 g cukierków Kukułka 1 litr mleka 4 budynie czekoladowe bez cukru (każdy na 0,5 litra mleka) 200 g miękkiego masła 200 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów

moj przepis na
Francuskie ciastka z malinami, budyniem i bezą 232

ciasto francuskie 1 op maliny ok 1 szkl budyń malinowy cukier 0,5 l mleka 2 białka pół szl cukru pudru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej Ciasto rozwinąć, pokroić na kwadraty o boku ok 6,5 cm. Posmarować delikatnie białkiem i paseczkami z ciasta (można kroić pocięte juz kwadraty) obłożyć brzegi wszystkich ciastek. Upiec w temp 200 st przez

Gotowanie jest łatwe
Ciasto miodowe 165

mleka, 1 szklanka cukru, 250g margaryny ( ja użyłam masła niesolonego), 2 żółtka, 1 szklanki mąki pszennej, 1 budyń śmietankowy bez cukru. Ponadto: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ( gotowana przez ok.3h) lub puszka gotowej masy kajmakowej, 300g orzechów włoskich. Przygotowanie : Ciasto miodowe: Wszystkie składniki na ciasto miodowe wymieszać i zagnieść. Dobrze zagniecione ciasto podzielić na dwie części. Blaszkę  wyłożyć papierem(...)pieczenia, octem i 1 łyżką oleju - pozostawić do wyrośnięcia. Do ubitych białek dodawać powoli i delikatnie mieszając, łącząć wyrośnięte żółtka, mąkę, budyń (proszek) i na koniec olej. Wlać do blaszki, takiej samej rozmiarem jak było pieczone ciasto miodowe. Piec w rozgrzanych piekarniku w 180stopniach C przez ok. 20minut. Masa budyniowa: 2/3 litra mleka zagotować z cukrem i margaryną. Pozostałe mleko

W kuchni u Moniki
Misiowy Miodownik 187

pieczenia 4 łyżki miodu 3 jajka 1 szkl mleka krem: kubek kaszki manny 2 kubki mleka 1 budyń śmietankowy 1 budyń czekoladowy 2 jajka szczypta soli 0,5 szklanki brązowego cukru 0,5 kostki masła Przygotowanie: składniki ciasta miksujemy, wylewamy na trzy takie same wyłożone papierem blaszki i pieczemy  około 15 minut na złoty kolor w temp(...)masłem, łączymy obie masy. białka ubijamy ze szczyptą soli na pianę delikatnie łączymy pianę z kremem dzielimy na dwie części- do jednej dodajemy budyń śmietankowy do drugiej czekoladowy i opcjonalnie kawałki czekolady ostudzone ciasto przekładamy kremem:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Domowe drożdżówki (serduszka z serem) 163

zalewamy ciepłym mlekiem i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Do dużej miski wrzucamy resztę składników i przygotowany rozczyn. Ciasto wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera z odpowiednią końcówką. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Poniżej zdjęcia co zrobić dalej, krok po kroku. Przed pieczeniem bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 25 minut/180 stopni.   Domowe słodycze Domowe(...)Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowe drożdżówki (serduszka z serem) 175

zalewamy ciepłym mlekiem i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Do dużej miski wrzucamy resztę składników i przygotowany rozczyn. Ciasto wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera z odpowiednią końcówką. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Poniżej zdjęcia co zrobić dalej, krok po kroku. Przed pieczeniem bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 25 minut/180 stopni.   Domowe słodycze Domowe(...)Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowe drożdżówki (serduszka z serem) 165

zalewamy ciepłym mlekiem i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Do dużej miski wrzucamy resztę składników i przygotowany rozczyn. Ciasto wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera z odpowiednią końcówką. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Poniżej zdjęcia co zrobić dalej, krok po kroku. Przed pieczeniem bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 25 minut/180 stopni.   Domowe słodycze Domowe(...)Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe

lady-och-mistrzyni.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania