ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:207/780)

Ciasto z masą budyniową i malinami 152

łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek jaja Składniki na masę: 5 białek jaja 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ½ szklanki oleju + maliny lub inne owoce (około 1 szklanka) Wykonanie ciasta: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. 1/3 ciasta zamrażamy, a 2/3 wykładamy na przygotowaną średnią blachę i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut(...)Wykonanie masy: Białka ubijamy, dodajemy cukier i cukier waniliowy i budynie. Wyrabiamy masę mikserem na małych obrotach, dodajemy olej i jeszcze chwile miksujemy na małych obrotach. Masę wlewamy na przestygnięty spód, układamy owoce, a na górę trzemy ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Po upieczeni posypujemy cukrem pudrem

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto cappuccino z wiśniami 417

Składniki: Biszkopt: 5 jajek 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 400 ml mleka 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 3-4 łyżki kawy cappuccino (proszek) 1 kostka masła 1 łyżka cukru 1/2 szklanki wiśni z syropu Poncz do nasączenia biszkoptów: 400 ml wrzątku 1 łyżka kawy rozpuszczalnej(...)proszkiem do pieczenia, mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę (36x24cm) i pieczemy w 180 st. C przez 30-40 minut. Po całkowitym wystudzimy kroimy ciasto na dwa blaty. 2. Mleko (część zostawiamy do wymieszania z budyniem) zagotowujemy z cukrami, dodajemy budyń rozmieszany w pozostały mleku. Gotujemy i mieszamy, aż zgęstnieje. Studzimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy, dodajemy stopniowo zimny budyń

Kuchnia domowa Ani
Sernik na kakaowym spodzie 182

szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 wiaderko serka do serników (1kg) 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 1 budyń śmietankowy 4 białka Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. 1/3 włożyć do woreczka i do zamrażalnika, a 2/3 wyłożyć na przygotowaną blachę. 2. Ciasto podpiec w piekarniku w temperaturze(...)czasie żółtka do masy serowej dokładnie utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać serek i budyń. 4. W osobnej misce ubić na sztywno białka. 5. Ubite białka delikatnie wmieszać do masy serowej za pomocną łyżki lub szpatułki. 6. Gotową masę wylać na podpieczone ciasto, a na wierzch zetrzeć zamrożoną część ciasta. 7. Sernik piec ok. 50min - 1godz. ( na wierzchu powinien pojawić się

A Ty Smakuj Mnie
Karpatka 167

blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, rozsmarowujemy równomiernie ciasto, wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 30 minut w 210-220 stopniach, ciasto ma być wyrośnięte i mieć złoty kolor. MASA: • 500 ml mleka • 2 budynie waniliowe • 5-6 łyżek(...)cukru • 150 g masła Budynie przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, dodając cukier, odstawiamy do wystudzenia, na wierzch kładziemy folię, żeby nie zrobił się kożuch, zimny budyń miksujemy na najwyższych obrotach dodając stopniowo miękkie masło. Ciasto przekroić na pół, na jedną część rozprowadzić masę i przykryć drugą częścią, wzgórzami do góry, schłodzić w lodówce, przed podaniem posypać cukrem pudrem

KUCHNIA POLSKA
Fale Dunaju- ciasto 192

wymieszać i wyłożyć na ciasto jasne.  Jabłka obrać i podzielić na ćwiartki. Układać je na wierzchu ciasta, wciskając szerszą stroną delikatnie w ciasto. Piec w 180 stopniach C około 40 minut. Sprawdzić patyczkiem. Masa 2 budynie śmietankowe 5 łyżek(...)cukru 250 g masła 1/2 l mleka Na mleku ugotować budyń, a następnie wystudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę i dodawać po łyżce budyniu stale ucierając.. Wlać na upieczone i wystudzone ciasto. Polewa 100 g margaryny (dałam masło) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 2 łyżki mleka 100 g cukru pudru Wszystkie składniki polewy umieścić

O kuchni z uczuciem
Fale Dunaju ze śliwkami z tęczą w tle 198

powstaną jakby grzywacze na wodzie. Piec ciasto w nagrzanym piekarniku do "suchego patyczka". Mi zajęło to prawie godzinę w temp. 180 stopni. Odstawić ciasto do ostygnięcia. Krem 1,5 szklanki mleka cukier waniliowy 6 łyżek cukru budyń śmietankowy kostka masła Szklankę mleka zagotować z cukrami. Mieszać od czasu czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Budyń rozpuścić w reszcie mleka(...)cały czas mieszać do zgęstnienia budyniu i do momentu bąbelkowania (budyń zacznie się gotować). Odstawić budyń do ostygnięcia. Masło zmiksować. Do masła dodawać stopniowo budyń. Zmiksować na gładką masę. Krem rozsmarować równo na cieście. Ciasto oprószyć startą gorzką czekoladą.Użyłam 25 g czekolady 100%. Ciasto Fale Dunaju A gdy przyrządzałam wczoraj masę na ciasto, za oknem pojawiła się piękna tęcza

Weekendy w domu i ogrodzie
Klasyczne ciasto z dynią 275

owinąć a folię spożywczą i włożyć na 30min do lodówki.  Następnie wylepić dno przygotowanej tortownicy o śr. 24 cm, formując mały rant.  Ciasto nakłuć widelcem.  Nadzienie: 500g obranego miąższu z dyni,  budyń waniliowy,  2 jajka,  żółtko,  70g cukru,  łyżeczka cynamonu,  1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej,  1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego(...)wody, około 10min, po czym odsączyć na sicie.  Śmietanę wraz z przyprawami mocno podgrzać, lecz nie gotować. Jajka ubić z żółtkiem, sproszkowanym budyniem i cukrem. Wlać ciepłą śmietanę, dodać dynię. Dokładnie wymieszać i wylać na ciasto.  Piec ok. 40minut w temp. 180st. Ostudzić, podawać oprószone cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Jagodowe ciastko 473

Ekspresowe mocno jagodowe ciasto Składniki • 1 l jagód • 2 budynie • 5 łyżek cukru • 1 opakowanie 330 ml śmietany 30 % • 2 galaretki malinowe • 2 łyżki żelatyny • 16 ciastek czekoladowych kwadratowych Sposób przygotowania 1. Galaretki i żelatynę rozpuścić w 600 ml wody. Dno blachy10/30cm wyłożyć warstwę ciastek. 1/2 l jagód przełożyć do rondla zalać 1/2 l wody  dodać 4 łyżki cukru(...)zagotowania,  powstały budyń wlać na blachę. Ułożyć drugą  warstwę ciastek zostawić wszystko do ostudzenia 2. Gdy galaretka zacznie tężeć ubić śmietaną z 1 łyżką cukru. Do ubitej śmietany wlewać powoli 1/2 galaretki i na  koniec ubijania dodać połowę z pozostałych jagód,  przemieszać delikatnie i wyłożyć na blachę  Na górę ciasta wyłożyć resztę jagód i zalać

W królestwie smaków Beaty
Karpatka 555

gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując dodawać stopniowo zimny budyń. Masę rozsmarować na jednym blacie ciasta. Masa śmietanowa : Żelatynę rozpuścić w małej ilości (ok. 1/4 szkl.) gorącej wody. Zimną śmietankę ubić, dosładzając cukrem pudrem do smaku ( nie jest to konieczne). Do ubitej śmietany

kuchcikownia
walentynkowe ciasto z serduszkiem 185

Walentynki.  *foremka 25*34 cm  Składniki: na ciasto:  na karmel: po ćwierć szklanki cukru i wody 3 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na piankę: 250 ml śmietanki kremówki galaretka kiwi na krem: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru 150 g masła dodatkowo(...)Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem i piec w 180*C około 25-30 minut. Wystudzić. Wyjąć z foremki i foremką do ciastek wyciąć z ciasta serduszka.  Przygotować krem budyniowy: w połowie mleka rozpuścić budyń, mąkę i cukier. Ugotować na pozostałym mleku i wystudzić. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem.  Galaretkę zieloną rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Czerwoną galaretkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Eklerki kokosowe 618

komponuje się z całością. Można też oczywiście taką polewą pokryć całą powierzchnię górnej części ciastek. Polecam w trwającym jeszcze karnawale ( ale poza nim też ;) ). Budyń do kremu warto wykonać zaraz po pierwszym etapie przygotowania ciasta parzonego ( czyli po zagotowaniu wody z masłem i dodaniu mąki ), i jedno i drugie będzie bowiem potrzebowało czasu, aby całkowicie wystygnąć. Składniki na 15 sztuk(...)Ciasto parzone: 1 szklanka mąki pszennej ( 160 g ) 1 szklanka wody ( 250 ml ) 125 g masła 4 nieduże jajka, w temperaturze pokojowej Krem kokosowy: 500 ml mleka kokosowego * 1 budyń śmietankowy ( na 500 ml mleka, opakowanie 40 g ) 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 100 g masła, w temperaturze pokojowej Polewa z białej czekolady: 60 g białej czekolady

Opowieści z piekarnika
Fit sernikobrownie 153

Domowe połączenie dwóch kultowych ciast… sernika i brownie! Mniami! #bezmąkipszennej #bezdodatkucukru #czekoladowe Składniki na brownie: – 100 g gorzkiej czekolady – 100 g masła – 3 jajka – 70 g erytrytolu – 1/2 szklanki mąki orkiszowej – 1/4 szklanki mąki kukurydzianej – 1/4 szklanki mąki ryżowej – łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Składniki na sernik(...)dodawaj łyżkami przesianą mąką i proszek do pieczenia. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie łyżką połącz z masą czekoladową. Sernik: Twaróg zmiksuj z erytrytolem, jajkiem, budyniem i masłem na kremową konsystencję. Ciasto czekoladowe przelej do foremki z papierem do pieczenia i dokładnie rozsmaruj, na niej rozsmaruj kolejną warstwę masy serowej, a wierzch udekoruj dżemem wiśniowym. Ciasto piecz w piekarniku

Mrs. Endorfina
Sernik bez sera 179

mąki 4 żółtka kostka masła 1/2 szklanki cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 3 duże śmietany 18% 2 op. budyniu waniliowego Łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka cukru olejek cytrynowy 4 białka Sposób wykonania Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na dwie części. Umieścić w lodówce na około 1 h. Śmietany wymieszać z budyniami, oraz aromatem. Białka ubić na sztywno

Smaki Natalii
Chałwowiec ciasto bez pieczenia 275

mikserem dodając po jednej łyżce budyniu, na końcu dodać startą chałwę na tarce o grubych oczkach. Herbatniki wyłożyć na dno brytfanki, przykryć je cienką warstwą powideł a powidła połową masy chałowej. Wyłożyć herbatniki, na nie wyłożyć kolejną warstwę powideł i masy. Całość przykryć herbatnikami. Śmietanę ubyć na sztywno z cukrem, posmarować nią górę ciasta. Deser wstawić do lodówki

Pychotkaaa
SERNIK IZAURA 211

sera twarogowego (użyłam włoszczowskiego z wiaderka) 4 jajka 3/4 szklanki cukru ½ kostki masła 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki wiórek kokosowych Polewa: ¼ kostki masła, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao, 3 łyżki mleka, 1 łyżka śmietany 18%     WYKONANIE Ciasto: Masło i cukier rozpuszczamy w rondelku, dodajemy kakao, podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia składników. Studzimy. Żółtka(...)wyłożoną pergaminem (24x38 cm). Masa serowa: Masło rozpuszczamy. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy ostudzone masło, następnie dodajemy porcjami twaróg, na końcu dodajemy cukier waniliowy, budyń waniliowy oraz wiórki kokosowe. Masę serową wylewamy na przygotowane wcześniej ciasto. Pieczemy ok. 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze 15 minut w piekarniku. Ostudzone ciasto dekorujemy polewą. Polewa: Masło rozpuszczamy z mlekiem

słodki bratek