JABŁECZNIK KONKURSOWY

JABŁECZNIK KONKURSOWY

Składniki: 1 budyń śmietankowy 20 dag mąki 25 dag cukru 1 jajko 19 dag margaryny 2 kg jabłek sok z 1 cytryny 1 łyżka mąki ziemn 1 łyżka miodu 60 g płatków migdałowych 2 łyżki mleka 10 dag rodzynków Ciasto: Z mąki, 100 g cukru, jajka i 130 g masła zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na 0,5 godz. Tortownicę wysmarować masłem, wyłożyć ciastem formując brzegi. Masa jabłkowa: jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny. Dusić przez 10 minut z 50 g masła, 50 g cukru i rodzynkami. Zagęścić Budyn...

Czytaj dalej na blogu Moje Słodkie Piekiełko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.