ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:220/780)

Malinowa Poezja 470

Masa: 5 białek 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 kg jogurtu greckiego  2 budynie śmietankowe (proszek) szczypta soli Dodatkowo: 2 szklanki malin 1 łyżeczka mąki cukier puder do oprószenia Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i zagniatamy. Powstałą kulkę dzielimy na 4 części, jedną wkładamy do zamrażarki a resztą wykładamy blachę wyłożoną(...)ubijamy ze szczypta soli, pod koniec dosypujemy po trochu cukier puder i cukier waniliowy, następnie zmniejszamy obroty miksera do minimum, dosypujemy po trochu budyń w proszku, dodajemy jogurty i miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na ciasto. Maliny posypujemy łyżeczką mąki, potrząsamy aby wszystkie były obsypane, następnie równomiernie wysypujemy na masę. Zamrożoną część ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach

Pelusiowa Kuchnia
Sernik " Złota rosa " 174

koloru ). Masa serowa: 1 kg sera ( wiaderko sera Pilos z Lidla ) 4 jajka szklanka cukru 1/2 szkl. oleju sok z połowy cytryny budyń śmietankowy lub waniliowy 2 szkl. mleka Piana  : 1/2 szklanki cukru 4 białka z ciasta + 1 dodatkowe  Jajka ucieramy z cukrem na kremowy puch . Dodajemy kolejno ser, olej , sypki budyń , sok z cytryny

Różne smaki w kuchni
Sernik " Złota rosa " 641

koloru ). Masa serowa: 1 kg sera ( wiaderko sera Pilos z Lidla ) 4 jajka szklanka cukru 1/2 szkl. oleju sok z połowy cytryny budyń śmietankowy lub waniliowy 2 szkl. mleka   Piana : 1/2 szklanki cukru 4 białka z ciasta + 1 dodatkowe  Jajka ucieramy z cukrem na kremowy puch . Dodajemy kolejno ser, olej , sypki budyń , sok z cytryny

Słodkości i nie tylko
Ciasto z sokiem marchwiowym i z delicjami 174

Przepis dostałam od mamy.Składniki:Ciasto:1 szklanka mąki pszennej1 szklanka cukru10 jajekpółtorej łyżeczki proszku do pieczeniaMasa budyniowa:700 ml soku marchwiowego2 opakowania budyniu śmietankowegoMasa śmietankowa:250 g śmietany 36 %1 op. galaretki pomarańczowejDodatkowo:2 paczki delicjiwiórki kokosowe do dekoracji.  Wykonanie:Ciasto:jajka zmiksować z cukrem. Dodawać stopniowo mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę(...)Piec w temp. 180 stopni C przez około 35 -40 min.Masa budyniowa: Ugotować budyń wg wskazówek z opakowania na soku z marchewki.Masa śmietankowa:Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Pozostawić do wystudzenia. Śmietanę ubić, połączyć z wystudzoną galaretką.Ciasto finał:Zaraz po przyrządzeniu masę budyniową wylać na wystudzony biszkopt. Na ostudzonej masie ułożyć delicje. Wystudzoną  masę śmietankową wyłożyć

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto Smakosz z serową wkładką 414

sztywną pianę, dodajemy do niej suchy proszek kisielowy. Miksujemy na najniższych obrotach, żeby składniki się połączyły. Pianę wykładamy na ciasto ciemne. Pieczemy w 180 stopniach 40 minut. Studzimy. Wkładka serowa: 7 żółtek 200 g cukru pudru 150 g masła budyń waniliowy (40 g bez cukru) 600 g zmielonego sera białego 1. Żółtka ucieramy z cukrem i masłem na puszystą masę(...)budynie śmietankowe (40 g bez cukru) 8 łyżek cukru 250 g masła 1. Z budyniu i mleka gotujemy budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy, stopniowo dodajemy budyń, miksujemy, żeby składniki ładnie się połączyły. Przełożenie ciasta: ciasto jasne z bezą czekoladową i bakaliami - połowa kremu - wkładka serowa - druga połowa kremu - ciasto ciemne z bezą wiśniową - polewa czekoladowa

kruche babeczki
Tarta orzechowa z kawałkami czekolady 174

łyżki cukru trzcinowego, ·                   2 płaskie łyżki budyniu śmietankowego, ·                   1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)dodatkiem cukru na kogel –mogel, następnie dodajemy serek mascarpone, dolewamy  Zott Monte Drink i całość dokładnie miksujemy. Pod koniec dodajemy budyń z proszkiem do pieczenia, orzechy i ponownie miksujemy. Masę przekładamy na podpieczone, wystudzone ciasto, dodajemy kawałki czekolady, a wierzch posypujemy startą czekoladą. Tarte przez  pierwsze 20 min pieczemy w temperaturze 180°C, następnie skręcamy

Moniki Smakołyki
Sernik z jogurtów greckich z jagodami i kruszonką... 856

Masa: 5 białek 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 jogurty greckie (340 g) 2 budynie śmietankowe (proszek) szczypta soli Dodatkowo: 2 szklanki jagód 1 łyżeczka mąki cukier puder do oprószenia Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i zagniatamy. Powstałą kulkę dzielimy na 4 części, jedną wkładamy do zamrażarki a resztą wykładamy blachę wyłożoną(...)ubijamy ze szczypta soli, pod koniec dosypujemy po trochu cukier puder i cukier waniliowy, następnie zmniejszamy obroty miksera do minimum, dosypujemy po trochu budyń w proszku, dodajemy jogurty i miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na ciasto. Jagody oczyszczamy, posypujemy łyżeczką mąki, potrząsamy aby wszystkie były obsypane, następnie równomiernie wysypujemy na masę. Zamrożoną część ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach

Pelusiowa Kuchnia
Drożdżówki z rabarbarem, budyniem i kruszonką 162

rabarbaru umyć i pokroić w kostkę. 2. Budyń: Połowę mleka zagotować z cukrem, a w pozostałej rozpuścić budyń. Następnie dodać żółtko, dokładnie wymieszać, wlać na gotujące się mleko, zagotować i gotować kilka minut. Gotowy budyń pozostawić do wystudzenia. 3. Kruszonka: Masło, mąkę i cukier wymieszać, rozetrzeć palcami aż powstaną okruchy kruszonki. 4. Ciasto: Drożdże pokruszyć, dodać łyżkę cukru, 1 łyżkę(...)pozostałym cukrem na puszystą masę. Dodać zaczyn drożdżowy, pozostałe mleko, rozpuszczone masło, mąkę i szczyptę soli. Ciasto wyrobić na jednolite gładkie i lśniące drożdżowe ciasto. Następnie odstawić w ciepłe miejsce, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość. 5. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na grubość 2-2,5 cm. Następnie wyciąć koła, przełożyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasteis de Nata - portugalskie ciastka. 264

No cóż wakacje już powolutku się kończą  ...  Odpoczywaliście ? Podróżowaliście ?  Zwiedzaliście  ? Poznawaliście nowe smaki regionalnych kuchni ? A może ktoś z Was był w

Malinowa Kawiarenka
Instrukcja pieczenia sernika. I sernik dyniowo-cytrynowy 224

sernik; w lodówce miałam bowiem ricottę, której termin przydatności do spożycia nieuchronnie zbliżał się ku końcowi.  Pieczenie serników to bułka z masłem ; moim zdaniem to jedne z najłatwiejszych ciast, które bardzo trudno zepsuć (nie wierzcie tym, którzy twierdzą, że to wielka sztuka; starają się Was przestraszyć i odwieść od odkrycia tajemnicy). Wystarczy zmiksować ze sobą kilka składników(...)śmietany kremówki (38%) 230 g musu z dyni 4 jajka 125 g cukru skórka otarta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka mielonego imbiru 20 g budyniu waniliowego (proszek) mus cytrynowy: 300 ml śmietany kremówki (38%) sok z 1 cytryny 115 g cukru pudru 3 listki żelatyny 2 białka Masło rozpuścić, ciasteczka dokładnie pokruszyć, wymieszać. Ugnieść na dnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SMAK DZIECIŃSTWA CZYLI DESER Z BUDYNIU I KASZKI MANNY 339

nadzieję, że dla większości z Was miłe wspomnienia.  Ja pamiętam, że budyń i kisiel gotowało się u mnie w domu bardzo często, a ciasto piekło się tylko na niedzielę. Teraz pomału i kisiel i budyń odchodzi w zapomnienie, a szkoda bo to szybki i bardzo smaczny pomysł na popołudniowy deser ... Składniki: (na 6 szklaneczek) 2 budynie czekoladowe z cukrem

Walijskie Pichcenie
Miodownik teściowej 168

cukru pudru 1 kostka masła (200 g) 2 łyżki miodu 1 łyżka sody oczyszczonej 2 jajka krem 1 opakowanie budyniu o smaku śmietankowym 0,5 l mleka 150 g cukru pudru 1,5 kostki miękkiego masła (300 g) wierzch ciasta 450 g orzechów włoskich 100 g cukru pudru 1/2 kostki masła (100 g) 2-3 łyżki miodu dodatkowo do przełożenia(...)opakowaniu, dodając do niego 150 g cukru pudru (budyń musi być na 0,5 l mleka). Ostudzić. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem. Ucierać tak długo, aż utworzy się biały i puszysty krem. Składanie Dwa wcześniejsze upieczone blaty ciasta posmarować dżemem porzeczkowym i kremem budyniowo-maślanym. Ułożyć je jeden na drugim. Przełożyć na formę do pieczenia. Na samym wierzchu położyć

Ugotować
Ciasto kruche z kremem czekoladowym 248

przepysznie A przy okazji bezproblemowo i dość szybko. Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: Ciasto kruche: – szklanka mąki – 1 żółtko – 100 g zimnego masła – 2 łyżki cukru pudru Krem czekoladowy: – 260 ml mleka – 100 g masła – budyń czekoladowy w proszku (sam proszek około 55 g) – 3 łyżki cukru(...)dodałam masło, cukier i czekoladę. Całość podgrzewalam do momentu aż składniki się dobrze rozpusciły i połączyły. Wówczas przelałam do nich mleko z budyniem i zagotowałam (ciągle mieszajac). Odstawiłam do lekkiego ostudzenia i dopiero wówczas przełożyłam na ciasto kruche. Po całkowitym ostudzeniu wstawiłam foremkę do lodówki i przygotowałam bita śmietanę. Czekoladę drobno posiekałam, a bitą śmietanę ubiłam wraz z cukrem pudrem

Relaxtime
Karpatka z kremem budyniowo-czekoladowym. 151

może macie ochotę na moją? Upieczcie koniecznie :) A ja udanych i słodkich wypieków Wam życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 25 dag dag masła lub margaryny 2 szklanki zimnej wody 2 szklanki mąki tortowej około 8 małych jajek Na krem: 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 4 lekko kopiaste łyżki cukru pudru 2 kopiaste(...)kilka godzin. 7. Podanie: Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Ciasto można pokroić na około 30 kawałków. Blaszka o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Budynie na pół litra mleka każdy i bez cukru

Izabelawkuchni
KORA ORZECHOWA 253

drobnych, gdyż te bardzo duże będą utrudniały krojenie ciasta)100 g wiórków kokosowych2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczeniaKrem budyniowo-brzoskwiniowy:syrop z  puszki brzoskwiń o pojemności 820 g (u mnie wyszło 200ml)ok 500ml wody (płynu ma być w sumie 700ml)6 łyżek cukru2 opakowania budyniu śmietankowego (bez cukru na 500 ml mleka)5 żółtek1(...)ugotować budyń. Budyń przełożyć do miseczki, przykryć folią spożywczą lub pokrywką i odstawić do całkowitego wystudzenia. Mikserem utrzeć masło do puszystości. Dodawać po łyżce budyniu, cały czas ucierając do powstania gładkiej masy.Przełożenie  ciasta:Masę budyniową dzielimy na 3 części. Układamy: 1 blat ciasta orzechowego, na to rozsmarowujemy pierwszą część kremu, na kremie układamy delicje (każdą delicje moczymy kilka

Walijskie Pichcenie