ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:220/780)

Sernik z czekoladą i wiórkami na kruchym spodzie 210

proszek do pieczenia pól łyżeczki  Składniki na górę: ser z wiaderka 6 żółtek 6 białek budyń waniliowy 3 x 40 g mleko 1 szklanka olej pół szklanki cukier 1 szklanka Dodatkowo: czekolada mleczna 200 g mleko 3 łyżki  Wykonanie ciasta kruchego: Do misy wsypujemy przesianą mąkę w raz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pokrojoną margarynę i wsypujemy cukier(...)formy. nakłuwamy widelcem. Wykonanie góry: Do misy wbijamy żółtka z cukrem 100 g i miksujemy do momentu podwojenia masy.Dodajemy ser, olej, budynie,mleko. Ubijamy białko na sztywno z cukrem i dodajemy do masy serowej, mieszamy. Wykładamy na ciasto masę . Wstawiamy do pieca i pieczemy w 170 stopniach kolo 90 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy wiórkami

Różowa kuchnia
Kruche z czereśniami 261

cukru 1/2 szklanki oleju 2 budynie śmietankowe szczypta soli czereśnie Białka ubijamy z solą, a gdy piana będzie gęsta wsypujemy partiami cukier. Następnie delikatnie mieszamy z budyniami i olejem. Piankę wykładamy na kruche ciasto. Czereśnie myjemy i pozbawiamy pestek, a następnie wykładamy je na piankę, a na wierzch wykładamy cienko rozwałkowane ciasto z l odówki . Całość pieczemy przez

Cynamonowe szczęście
Anny sernik z brzoskwiniami i bezą 109

kostka Kasi * 3 łyżki cukru * 5 żółtek * 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  Masa serowa : * kg sera wiaderkowego  * 1/2 szklanki cukru * 2 jajka * budyń waniliowy dodatkowo : puszka brzoskwiń  Przygotowanie : Składniki ciasta zagnieść, odłożyć na pół godziny do lodówki. Składniki masy wymieszać mikserem. Wyłożyć 2/3 ciasta na blaszkę, wylać masę serową. Pokroić brzoskwinie i położyć na masę. Ubić

Magiczne Życie Marty
Tartaletki z miętowym budyniem. 154

Założyłam sobie, że w miętowym tygodniu przygotuję jakiś deser. I oto jest! A właściwie są ;) Tartaletki z miętowym budyniem. Już sam budyń jest warty grzechu, a w połączeniu z kruchym ciastem kusi jeszcze bardziej :) Naprodukowałam go nieco z górką i z ogromną przyjemnością zjadłam bez żadnych dodatków. Namawiam Was do samodzielnego przyrządzania tego typu deserów, bo paleta smaków jest znacznie(...)szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na godzinę. Podzielić ciasto na tyle części, ile mamy foremek (6-8). Rozwałkować na krążki i umieścić w natłuszczonych masłem foremkach. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec 20 - 25 minut. Wystudzić. Budyń: 2 szkl. mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka

zadanie-gotowanie
Ciasto lodowiec 272

wyciągnięciu go z lodówki pokroić na kawałki i zjeść, ponieważ dość szybko się rozpuszcza. Poniżej przedstawiam przepis na ciasto lodowiec. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 i 1/2 kostki masła 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 6 jajek 2 czubate łyżki budyniu śmietankowego 2 czubate łyżki kakao 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej kilka kropli soku z cytryny ew troszkę kwasku cytrynowego(...)amerykańska, ananas, morele, brzoskwinie itd. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Do miski wlewamy 6 żółtek z jaj oraz dodajemy 3/4 szklanki cukru, 1 czubatą łyżeczkę mąki ziemniaczanej, 2 czubate łyżki budyniu oraz kilka kropli cytryny. Całość dokładnie miksujemy. Następnie gotujemy 1 szklankę mleka w szerokim garnku i dodajemy naszą masę jajeczną ciągle mieszając do momentu zagotowania się całości. Tak przygotowaną masę

Blog kulinarny S9.PL
Kruche ciasto z rabarbarem i śmietankową pianką 69

potrzeba na piankę: 5 białek, 1 szklanka cukru pudru, 200 g kwaśnej śmietany 18%, 1 budyń śmietankowy Wykonanie: Rabarbar myjemy, odcinamy końcówki, łodygi bez obierania kroimy na 3 cm kawałki. Zimne masło lub margarynę kroimy na kawałki, mieszamy z resztą składników na ciasto i szybko zagniatamy. Ciasto powinno być delikatne, jeśli lepi się bardzo do rąk, podsypcie odrobiną mąki. gotowe(...)równomiernie rozkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, ubijamy na błyszczącą pianę, dodajemy budyń w proszku, mieszamy, dodajemy śmietanę, mieszamy do dołączenia się składników, masa nie będzie już sztywna. Wylewamy ją na ciasto. Pokrojony rabarbar układamy ciasno na pianę wypukłą częścią do dołu, lekko dociskamy. Drugą część ciasta ścieramy na tarce i posypujemy

Bułka z Chlebem
Sernik brzoskwiniowy z kratką 125

kakao 1 szklanka cukru cukier waniliowy 1 jajko Masa serowa: 1 kilogram sera białego 1 masło roślinne 8 jajek 350 gram cukru 1 budyń waniliowy 1 puszka brzoskwiń Dodatkowo: papier do pieczenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta kruchego łączymy ze sobą i zagniatamy gładkie ciasto.Dzielimy na dwie równe części ,zawijamy w torebkę foliową i na godzinę wkładamy do lodówki.Formę(...)25x40 cm.) wykładamy papierem do pieczenia .Jedną część ciasta wałkujemy i wykładamy na dno formy. Ser mielimy trzykrotnie.Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puszysta masę.Dodajemy stopniowo ser i budyń w proszku,cały czas mieszając.Brzoskwinie odsączmy z zalewy,kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do masy.Z białek ubijamy pianę,dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Masę serową

Bajeczna Kuchnia
Szarlotka z kruszonką 216

Składniki na ciasto:3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki drobnego cukru do pieczenia 1 cukier waniliowy 250 g masła (może być margaryna) 3 żółtka 1 całe jajko Masa jabłkowa:1 budyń o smaku waniliowym 2 kg jabłek sok z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 g KASI 50 g cukru przyprawa do szarlotkirodzynki  Składniki na kruszonkę(...)drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny. Dusić przez 10-15 min. z 50 g KASI, 50 g cukru, przyprawą do szarlotki i rodzynkami. Zagęścić budyniem (proszkiem) i mąką ziemniaczaną (fot.1). Blaszkę wysmarować tłuszczem. Rozwałkować ciasto z lodówki i wyłożyć do formy, ponakłuwać widelcem (można podpiec kilka minut w temperaturze 160ºC, ale niekoniecznie) (fot.2). Spód oprószyć bułką tartą (by wchłaniała wilgoć

Świat Ciasta
tartaletki z owocami 239

roku krzaczki w moim ogródku aż uginają się od owoców więc przerabiamy jak się da. Dziś zapraszam na tartaletki z budyniem, owocami i nutką masła orzechowego, które ciekawie smakuje w tym połączeniu.  Składniki na 6 sztuk: na ciasto: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru 2 żółtka szczypta soli na nadzienie: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu(...)wysmarować masłem i oprószyć mąką. Nektarynki pokroić w plasterki. Piekarnik rozgrzać do 200*C.  Schłodzone ciasto rozwałkować, wycinać koła i wylepić nimi foremki. Wstawić do piekarnika i piec aż się zarumienią czyli około 10-15 minut. Wystudzić.  W połowie mleka rozmieszać budyń, mąkę i cukier. Resztę mleka zagotować z masłem, wlać rozrobiony budyń i ugotować na gęsto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche z budyniową pianką 139

Kruche z budyniową pianką i borówkami  składniki na ciasto; 3 szkl mąki tortowej 1 szkl cukru 1 cukier waniliowy Dr .Oetkera 8 g 5 żółtek 1 kostka margaryny Kasi 2 łyżeczki proszku pianka; 6 białek 1/2 szkl cukru pudru 2 budynie waniliowe Winiary 35 g 1/2 szkl oleju 150 g borówki amerykańskiej Blaszka o wym 30/ 30 Wykonanie(...)jedna mam być trochę większa. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 30 minut. Wykonanie pianki ; Białka ubić z cukrem pudrem , dodać budynie i wymieszać. Nadal mieszając wlewamy cienką stróżką olej. Większą część ciasta rozwałkować i przełożyć do formy. Piec w temp 180 st około 30/35 minut na złoty kolor. Ciasto odstawić do przestygnięcia. Na zimne ciasto wyłożyć piankę

Sama słodycz i szczypta chili
Suflet serowy (262 kcal) 116

Klasyczny suflet to znane danie francuskie, które podaje się na ciepło zaraz po upieczeniu. Przygotowałam go w wersji deserowej, z białym serem. Wbrew obiegowej opinii przygotowanie

e-PrzepisyKulinarne
Suflet serowy (262 kcal) 197

Klasyczny suflet to znane danie francuskie, które podaje się na ciepło zaraz po upieczeniu. Przygotowałam go w wersji deserowej, z białym serem. Wbrew obiegowej opinii przygotowanie

e-PrzepisyKulinarne
Sernik z bezą 342

jajka 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1 cukier waniliowy rodzynki półkruchy spód: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1/2 kostki margaryny 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany Przygotowanie:  Składniki na ciasto mieszamy(...)wylepiamy blachę Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy ze szczyptą soli na pianę Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dolewamy mleko, olej, wsypujemy budyń, cukier waniliowy oraz rodzynki, dodajemy ser. Masę serową wylewamy na ciasto i pieczemy w temp. 160'C przez około 40 minut, 10- 15 minut przed końcem pieczenia, kiedy ser już się zetnie wylewamy na wierzch pianę

Luźna Kuchnia
Mille feuille czyli Napoleonka 247

krupczatki Z mąki, margaryny, śmietany, żółtka i octu zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na parę godzin (ja do zamrażarki na 1 h); podzielić na 2 części. Po tym czasie ciasto cieńko rozwałkować, posługując się dwoma arkuszami papieru do pieczenia, przełożyć wraz z papierem na blaszkę( 35x23 cm) i piec w temperaturze 200-220ºC przez około 20 - 25 minut. Uważać(...)użyć miksera aby składniki się lepiej połączyły). Tak zmiksowaną mieszankę wlać do wrzącego mleka, energicznie mieszając, gotować około 5 min, by otrzymać bardzo gęsty budyń. Gorący budyń przestudzić, wylać na jeden płat ciasta i przykryć drugim. Płaty ciasta przenosić bardzo ostrożnie, ponieważ są bardzo kruche. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Napoleonka jest najsmaczniejsza po paru godzinach. polecam

Mia Cucina Sofieta
Sernik z nutą cytrynową 292

pieczenia - 2 łyżki kakao masa - 1 kg sera (podwójnie zmielonego) - 1 kostka margaryny - 500 g cukru pudru - 10 jajek - 1 budyń śmietankowy (bez cukru) - 2 łyżeczki domowego ekstraktu cytrynowego lub olejku cytrynowego Przygotowanie: Składniki na ciasto łączymy i zagniatamy. 1/4 część ciasta wkładamy do zamrażarki a pozostałym wyklejamy blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm. Margarynę ucieramy(...)cukrem pudrem stopniowo dodając po jednym żółtku. Do utartej masy dodajemy zmielony ser, budyń śmietankowy oraz ekstrakt cytrynowy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszając. Masę wylewamy na ciasto a na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy w 180 C przez około 1 godzinę

Zainspirowana w kuchni

Proponowane wyszukiwania