Miodownik teściowej

Miodownik teściowej

Miodownik teściowej

Jak nazwa wskazuje jest to ciasto, które 1-2 razy do roku przygotowuje moja teściowa. Miodownik to typowy przekładaniec. Składa się z kruchego ciasta, białej masy budyniowo-maślanej, dżemu porzeczkowego oraz warstwy orzechów włoskich. Miodownik najlepiej smakuje 2-3 dni po przygotowaniu, ponieważ po tym czasie będzie bardzo miękki, a wszystkie smaki świetnie się ze sobą połączą :)  Składniki na blaszkę 20 x 40 cm: ciasto 4 szklanki mąki pszennej tortowej 2 niepełne szklanki cukru pudru 1 kostka masła (... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, orzechy, budyń, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, ciasto z orzechami, ciasto z porzeczką, czarna porzeczka, porzeczki, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta z masa, boże narodzenie, ciasto na boże narodzenie, ciasta tortowe, puszyste ciasto, ciasto ucierane , masło orzechowe

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.