ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:233/780)

Jabłecznik a'la pleśniak 177

proszku do pieczenia 1 kostka masła 1 budyń śmietankowy dowolny barwnik spożywczy (opcjonalnie; użyłam pomarańczowego) Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiać do dużej miski. 2. Białka jaj oddzielić od żółtek. Żółtka dodać do mąki a białka wsadzić do lodówki. 3. Do mąki dodać 4 łyżki cukru, miękkie masło, proszek do pieczenia. 4. Ciasto zagnieść(...)rozłożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, a pozostałą część wsadzić do zamrażalnika. 5. Jabłka obrać i pokroić na cieniutkie plasterki. Wyłożyć na ciasto. 6. Białka ubić na sztywno. Dodać 1/2 szklanki cukru oraz budyń i opcjonalnie barwnik. Dokładnie połączyć i wyłożyć na jabłka. 7. Na masę z białek zetrzeć drugą część ciasta. 8. Piec w temp

A Ty Smakuj Mnie
pyszne trio: czekoladowe ciasto z kremem i musem truskawkowym 2670

pieczenia, sodę oraz kakao, wszystko miksujemy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21×26 cm). Pieczemy w 160 st. C. przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Gdyby środek za bardzo wyrósł, wyrównujemy ścinając nożem. składniki na masę budyniową: 1 budyń waniliowy 1/2 l mleka 140 g cukru 2 płaskie łyżki(...)dodajemy do gotującego się mleka z cukrem. Gotujemy i cały czas mieszamy, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń, ucieramy do połączenia się składników. wierzch ciasta: 600 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 szkl wody wykonanie: Truskawki blendujemy na mus, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy galaretki, mieszamy i odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik Gotowany Na Ciemnym Kruchym Cieście z Polewą Mocno Czekoladową 165

robiłam również na tortownicę 22 cm z 1 kg sera. Składniki: Kruche ciasto szklanka mąki 3 łyżki masła 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 jajko 3 łyżki kakao Ser: 1,5 kg sera  2 budynie śmietankowe 2 jajka szklanka cukru aromat waniliowy cukier wanilinowy mleko 3 łyżki skrobi pół kostki masła Polewa: Tabliczka(...)swobodnie można było wymieszać budyń ale nie za dużo! Ser powoli podgrzewać ciągle mieszając.  Gdy ser będzie gorący powoli dodać budyń i energicznie mieszać bez przerwy. Gorący ser wylać na spód z kruchego ciasta który znajduje się w tortownicy. Całość schłodzić do temperatury pokojowej. Czekoladę połamać na mniejsze okienka rozpuścić w garnuszku wraz masłem lub margaryną. Gdy sernik będzie

Pychotkaaa
Sernik 152

pieczenia 1/3 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru Składniki na masę: 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku 7 jajek 2 budynie waniliowe 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru ½ szklanki oleju proszek do pieczenia (1/3 łyżeczki) rodzynki Przygotowanie (20 min): Ciasto: Zaczynamy od oddzielenia żółtek od białka. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i ubijamy. W osobnej misce mieszamy(...)pieczenia i dodajemy do masy (w mniejszych porcjach np. po łyżce) i mieszamy. Margarynę należy rozpuścić i ciepłą dolać do ciasta. Dokładnie wymieszać i wylać na brytfankę. Masa sernikowa: Do miski przekładamy ser twarogowy i dodajemy budynie, proszek do pieczenia, mleko. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z 1/3 szklanki cukru i dodajemy do masy serowej. Miksując dodajemy olej. Białka

PastelFood
Cieciorkowa tarta z gruszką i budyniem waniliowym 144

Zlitowałam się i zrobiłam z niej spód do tarty i to był strzał w 10! Krucha, słodka - z budyniem i karmelizowaną gruszką smakowała świetnie. Zachęcam Was gorąco do spróbowania :) Cykl przepisów słodzonych stewią! Składniki na formę ok. cm: Ciasto: 1 puszka cieciorki gotowanej na parze Bonduelle 1 jajko 3 łyżeczki stewii Kilka kropel aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)mąki ziemniaczanej   1 żółtko Aromat waniliowy 4 łyżeczki stewii  Dodatkowo: 4 małe gruszki Cynamon Przygotowanie: Ciasto: Ciecierzycę zbenderować z resztą składników. Wyłożyć masę na sylikonową formę do pieczenia i piec ok. 10 min w 200 stopniach. Budyń: 1/2 szkl. mleka wlewamy do garnka i gotujemy na małym ogniu. Resztę dokładnie mieszamy z mąką, żółtkiem, stewią i aromatem. Dodajemy

Czarnawisienka
Kakaowy sernik z czereśniami 219

kakaowe zrobiłam jednak według własnego przepisu. Blaszka  o wymiarach: (może być nawet nieco większa, bo ciasta wychodzi sporo) Składniki: Ciasto : 3 szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru 2 jajka 2 żółtka 3 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany  Masa serowa: 2 białka 100 g cukru(...)jajka 200 g mleka 1 budyń waniliowy 500 g twarogu 75 g oleju czereśnie - około 50 dag Czereśnie obrać, umyć i wydrylować. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części w stosunku 60% do 40%. Mniejszą część włożyć do zamrażarki a większą do lodówki. Po godzinie czasu wyjąć większą część ciasta i wyłożyć nim blachę. Ciasto podpiec przez

My simple kitchen
Fale dunaju 726

budyń śmietankowy z cukrem(40g)     400ml mleka     150g masła w temperaturze pokojowej     1 łyżka cukru pudru   Polewa:     3 łyżki gorącego mleka     3 łyżki cukru pudru     3łyżki kakao     100g masła Przygotowanie:    Ciasto:       Białka ubić(...)300ml mleka i zagotować a w pozostałym mleku rozprowadzić budyń. Ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać do budyniu po łyżce masła. Masę budyniową nie miksować długo, ponieważ może się zważyć. Na wystudzone ciasto wyłożyć masę budyniową i wyrównać. Włożyć do lodówki na około 2 godziny. Polewa:     Do garneczka wlać 3 łyżki gorącego

Amatorka kuchenna
Rabarbarowo-jabłkowe ciasto waniliowe. Szybkie ciasto na oleju rzepakowym. 254

zdrowie też mogą iść w parze ;) Zachęcam do pieczenia. Rabarbarowo-jabłkowe ciasto waniliowe. Przepis ze starego rodzinnego zeszytu z przepisami z moimi zmianami. Składniki: (na tortownice 24 cm lub mniejszą) 1 duża łodyga rabarbaru 2 małe jabłka 4/5 szklanki cukru + 2 łyżki do owoców 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) 1 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2 szklanki mąki pszennej(...)paseczki. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Rabarbar i jabłka przekładamy do miski i zasypujemy 2 łyżkami cukru. Odstawiamy na czas przygotowania ciasta. Do miski wbijamy jajka, dodajemy 4/5 szklanki cukru i 1 łyżkę budyniu. Całość miksujemy do uzyskania puszystej masy jajecznej. Następnie dolewamy olej i znów miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, najpierw mieszamy

Słodkie okruszki
Ciasto budyniowe ze śliwkami 75

Mieszane łyżką ciasto budyniowe ze śliwkami, to proste do wykonania ciasto, niedrogie i bardzo smaczne. Faktycznie wystarczy je wymieszać łyżką i to wystarczy. Można je zrobić z dowolnymi ulubionymi owocami, ja tym razem upiekłam ze śliwkami. Polecam, jest bardzo smaczne mimo swojej prostoty. Składniki: 2 szklanki mąki 3 łyżeczki budyniu waniliowego lub śmietankowego 2 łyżeczki [...] Artykuł Ciasto budyniowe ze śliwkami

Pieprzyć z Fantazją
Kruche z jagodami 231

budynie śmietankowe (40 g) szczypta soli ok 1 szklanki jagód Białka ubijamy z solą, a gdy piana będzie gęsta wsypujemy partiami cukier. Następnie delikatnie mieszamy z budyniami i olejem. Piankę wykładamy na kruche ciasto, a na niej rozkładamy równomiernie jagody. Na jagody ścieramy drugą część ciasta. Całość pieczemy przez ok 40 minut w 180 st. C. Przed podaniem można dodatkowo

Cynamonowe szczęście
Ucierane z malinami i borówką 170

ciasto z żurawinami. Zamieniłam tylko żurawinę na maliny i borówki. Ciasto jest wspaniałe w smaku, leciutkie, puszyste. Bardzo polecam :) Wymiary blaszki: tortownica średnica 24 cm Temperatura pieczenia : 180C Czas pieczenia : 50-50 minut Składniki: 200 g mąki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 kostki miękkiego masła 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli(...)mieszamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy na puszysty krem. Wsypujemy cukier i sól, dalej ucieramy. Stopniowo dodajemy po 1 jajku, nie przerywamy miksowania. Następnie wsypujemy budyń i ucieramy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Owoce myjemy i osuszamy. Ja dla bezpieczeństwa posypałam lekko mąką i rozsypałam na rozlanym cieście

Różne smaki w kuchni
tarta z masą budyniową i jagodami 122

się mleka. Wszystko razem mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia, dodajemy masło i mieszamy, aż połączy się z budyniem. Gotową masę budyniową wykładamy na upieczone ciasto. Na wierzchy układamy owoce. Całość odstawiamy w chłodne miejsce aby masa budyniowa zastygła. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
ucieraniec na bogato 111

borówkami wzbogaciłam o krem z mascarpone i galaretkę. Klasyczne ciasto w nowym wydaniu. Bogatsza wersja tego, co lubi chyba każdy. *foremka 24*24 cm Składniki: na ciasto: 200 g mąki pszennej 1 opakowanie budyniu waniliowego lub 40 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru pudru 4 jajka 200 g masła szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka borówek amerykańskich(...)puszystą masę. Ucierając dodawać po jajku. Mąkę wymieszać z budyniem, solą i proszkiem, przesiać i dodać do masy. Zmiksować krótko do połączenia składników. Wyłożyć do blaszki. Na wierzchu rozłożyć owoce. Piec około 45 minut, wystudzić.  Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno i połączyć z mascapone. Wyłożyć na ciasto. Na kremie także można ułożyć borówki. Galaretkę rozpuścić w szklance

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto ucierane ze śliwkami 125

fioletowe cudeńka i zrobiłam ciasto ucierane. Przepis prosty, a ciasto delikatne, wilgotne i doskonałe do gorącej herbaty. Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki (200 g) mąki pszennej 1 kostka (200 g) masła 4 jajka 1 szklanka (200 g) cukru 1 (35 g) budyń waniliowy 1,5 łyżeczki (6g) proszku do pieczenia 0,5 kg śliwek Dodatkowo: Cukier puder Przygotowanie: 1) Umyć(...)pół i usunąć pestkę. 2) Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. 3) Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia. 4) Gotowe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem (można dodatkowo obsypać bułką tartą). 5) Na cieście ułożyć przygotowane śliwki. 6) Piec 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Fitsweet.me
mini torciki z mandarynką 115

temu lepiej się kroiło, bez strzępienia i idealnie się nadało do wycinania foremką.   *na 16 sztuk Składniki: na ciasto: 1 opakowanie mieszanki na biszkopt z mąki Szymanowskiej 4 jajka 4 łyżki wody na krem: 750 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 200 g masła 5 kostek czekolady deserowej puszka mandarynek  Mieszankę biszkoptową wsypać do miski(...)Budynie rozmieszać z cukrem i połową mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozrobione budynie i ugotować na gęsto i wystudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem, na końcu dodać startą czekoladę. Krem przełożyć do szprycy. Na połowę kółeczek z ciasta wyciskać po kilka rozetek krem, ułożyć dwie cząstki mandarynki i przykryć resztą krążków. Na wierzch także wycisnąć krem i udekorować mandarynką. Przed

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia