ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:241/780)

Miodownik 1113

Uwielbiam ciasta z miodem a w szczególności ten miodownik. Ciasto jest mięciutkie już tego samego dnia a od pysznej masy budyniowej z budyniami tofi nabiera jeszcze nieco wilgoci przez co rozpływa się w ustach. Polecam wypróbować z czystym sumieniem :)  Ciasto:4 szklanki mąki3/4 margaryny2 jajka3/4 szklanki cukru1/2 szkl sztucznego miodu2 łyżeczki sody oczyszczonej3 łyżki śmietanyMąkę, cukier i miękką margarynę(...)Jajka, śmietanę , sodę i miód wymieszać razem. Rozrobioną masę wlać do mąki i wyrobić ciasto. Podzielić na 3 części, rozwałkować i upiec placki po ok 15 min w 180 stopniach.Masa budyniowa:2 szklanki mleka3/4 margaryny3/4 szklanki cukruPowyższe składniki zagotować . 2 jajka1 szkl śmietany2 budynie tofi1 cukier waniliowyJajka, śmietanę, budynie i cukier waniliowy połączyć razem, rozmieszać i wlać do gotującego

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
sernik gotowany na krakersach 159

Składniki: 2 paczki krakersów solonych 1 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 1 szklanka cukru 150 g masła 2 opakowania budyniu śmietankowego 1/2 szklanki mleka słoiczek dżemu wiśniowego galaretka wiśniowa Foremkę do ciasta wyłożyć wysoko papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę krakersów.  W garnku o grubym dnie rozpuścić masło, dodać cukier i ser. Gotować kilka minut(...)cały czas mieszając. Budynie rozrobić w mleku i wlać do masy serowej, zagotować. Gorącym serem przekładać krakersy tak, żeby były ich trzy warstwy. Wystudzić.  Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Wystudzić i wymieszać z dżemem. Wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki na kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pyszny sernik z rodzynkami na kruchym spodzie 165

serowa: 1 kg mielonego sera 150 g masła 1,5 szklanki cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 1 opakowanie cukru waniliowego 4-5 jajek 100 g rodzynek     WYKONANIE Margarynę siekamy, dodajemy mąkę, jajko, szczyptę soli, proszek do pieczenia i łyżkę śmietany. Szybko zagniatamy ciasto i wykładamy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy w temp. 180 stopni przez(...)etap sparzania można pominąć). Masło zostawiamy na ok. 1h w temperaturze pokojowej, aby zmiękło.  Do sera dodajemy miękkie masło, cukier, cukier waniliowy, budyń, jajka i całość miksujemy. Następnie łączymy masę z rodzynkami. Na podpieczone ciasto wykładamy masę serową. Pieczemy w temp. 180 stopni przez około

Zofiana
Sernik z brzoskwiniami i bezą 266

pieczenia 3 szklanki mąki, użyłam typ 500 Młyn Kopytowa masa serowa 1kg seraz z wiaderka 1 budyń waniliowy 125 g miękkiego masła 3 jajka 1/2 szklanki cukru beza 5 białek 3/4 szklanki cukru szczypta soli oraz 1 puszka brzoskwiń Przygotować kruche ciasto. Na stolnicę(...)wysypać mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia. Wymieszać. Dodać masło, posiekać nożem i dodać żółtka. Zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce 1 godzinkę. Przygotować masę serową. Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka. Następnie porcjami dodawać ser. Na koniec dodać budyń w proszku. Dużą blaszkę (42x25) natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno zetrzeć na tarce o grubych oczkach

Monia miesza i gotuje
Pani Dulska – ciasto makowo-orzechowe z jabłkami 4658

maku z puszki) 1 łyżka kakao 1 łyżeczka aromatu waniliowego Ciasto orzechowe (1 placek): 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich 5 jajek 3 łyżki bułki tartej 3 płaskie łyżki mąki pszennej (tortowej) 2/3 szklanki cukru pudru Szczypta proszku do pieczenia Czekoladowa masa budyniowa: 1 budyń czekoladowy (jeśli jest bez cukru to dodatkowo potrzebne będą 2 łyżki cukru) 450 ml mleka(...)wymieszać delikatnie. Przełożyć na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach (grzałka góra-dół) około 25 minut. Wyciągnąć z piekarnika, a kiedy ciasto lekko przestygnie obrócić i ściągnąć delikatnie papier. Masa budyniowa: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, tylko zamiast 500 ml mleka dodać 450 ml. Wystudzić mieszając od czasu do czasu, żeby na wierzchu nie zrobił się

Trzeci talerz
SERNIK NA CIEMNYM SPODZIE + FILMIK 212

Sernik na ciemnym spodzie jest nadzwyczaj pyszny, półkruche ciasto i ser na wierzchu. Serniczek na drugi dzień rozpływa się w ustach. SKŁADNIKI :  ciasto ; 500 g mąki pszennej 2 całe jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 2-3 łyżki ciemnego kakao 250 masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)szczyptą soli na sztywno, białka odkładamy. Żółtka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy cały ser i chwilkę miksujemy. Wsypujemy budynie, miksujemy, na koniec dodajemy ubite białko. Wszystko miksujemy. Tortownicę 25/30 wykładamy papierem do pieczenia, na dno rozkładamy większą część ciasta i równo je rozkładamy, na to wylewamy ser, wyrównujemy, na wierzch kruszymy pozostałe ciasto lub ścieramy na tarce

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto puszysta Hrabina 313

małe górki. Gotowe ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 35 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić. Masa budyniowa : z 500 ml mleka odlać 300 ml, wlać do garnka i dodać cukier puder. Zagotować. W pozostałych 200 ml mleka rozpuścić budyń waniliowy. Kiedy mleko w garnku zaczyna sie gotować zalać budyń, zmniejszyć ogień. Mieszać nieustannie ręczną ubijaczką(...)wrzącej wody. Schłodzić. Do miski włożyć masło. Utrzeć na puch. Kiedy masło jest już bardzo dobrze roztarte zacząć dodawać zimny budyń, małe ilośći i cały czas ucierając. Na końcu dodać cappuccino w proszku. Złożenie ciasta : upieczone i wystudzone ciasto biszkoptowe przekroić wzdłuż. Na wierzch pierwszej części wyłożyć połowę masy cappuccino. Na masę układać namoczone w czarnej kawie biszkopty, na biszkopty

mecooks
Sernik śmietanowo-cytrynowy z kruszonką 80

łyżki cukru 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Masa serowa 500 g mielonego twarogu 5 jajek 150 g cukru 1 szklanka śmietany kremówki 1 budyń śmietankowy skórka otarta z dwóch cytryn olejek cytrynowy Z podanych składników przygotować ciasto, 1/4 odłożyć do zamrażarki a resztę zawinięte w folię, na min 1h do lodówki. Po tym czasie ciasto z lodówki rozwałkować i ułożyć(...)puch, ucierając dalej powoli dodawać po łyżce sera, skórkę z cytryny, budyń i kilka kropel olejku cytrynowego ( polecam z firmy Just, 100% naturalne, https://crm.justpolska.pl/shop.html). Śmietanę ubić na sztywno, dodawać powoli do masy serowej i delikatnie mieszać łyżką. Wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Można go nie zamrażać, tylko porwać na małe kawałki i posypać

gotuj ze mną
Makowo jabłkowo orzechowe ---Makowo mela noce 335

piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia i wylewamy na nia powstałą mase . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy  w temp. 170 C około 16-20 minut -do suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy(...)mleka wymieszać z żółtkami, cukrami i mąką. Wlać na gotujące się mleko i doprowadzić do wrzenia. Tak powstały budyń przykryć i wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać wystudzony budyń. Na koniec wlać rum i krótko zmiksować. Krem wyłożyć na placek z makiem przykryć drugim plackiem  lekko docisnąć

w mojej kuchni
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4206

milionera Ciasto Lion Ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonym słonecznikiem Ciasto 3 bit Pianka wiśniowo-cytrynowa Pani Walewska bez pieczenia Ciasto Adwokat bez pieczenia Ciasto bananowe bez pieczenia Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym Chocolate cupcakes , czyli czekoladowe babeczki wg Marthy Stewart Chińskie ciasteczka z wróżbą Sernik na zimno z malinami Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami Sernik bez pieczenia

Kulinarne Przeboje
Seromakowiec z kajmakiem 318

całe ciasto wzbogaciłam kajmakiem na życzenie męża który lubi wszystko co krówkowe,  wyszedł pyszny!  Z takim ciastem kojarzą mi się rodzinne święta u babci... Polecam :)  Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej typ 500  ½ kostki  masła ½ szklanki śmietany 18% 1 łyżka cukru 16 g cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowa: ½ kg maku(...)dodać  śmietanę i zagnieść  ciasto, rozwałkować na wyłożonej pergaminem blaszce o wym 25/30 cm , nakłuć widelcem.  Rozłożyć na cieście  masę makową. Masa serowa: Twaróg zmiksować  z jajkami, cukrem, miękkim masłem, mlekiem, budyniem i ekstraktem z pomarańczy krótko tylko do uzyskania jednolitej gładkiej masy, wylać na masę serową, włożyć  ciasto do nagrzanego piekarnika

Wanilia i Kardamon
Sernik z krówkami i kruszonką 296

szklanki mąki Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego (najlepiej twardego w kostce) 50g masła 82% 1 szklanka cukru 5 jajek 2 białka 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: 200g krówek Wszystkie składniki na ciasto zagnieść ręcznie na jednolitą masę. Średniej wielkości blaszkę (około 23x34cm – może być mniejsza), wysmarować tłuszczem, a następnie wyłożyć na nią większą częścią ciasta. Resztę(...)cukier, cukier waniliowy, żółtka i suchy budyń. Całość mieszamy razem drewnianą łyżką. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, a następnie łączymy z masą twarogową i delikatnie mieszamy łyżką. Dobrze wymieszaną masę przelewamy do formy. Krówki kolejno kroimy na mniejsze kawałki i od razu wbijamy w masę serową. Na koniec na wierzch ciasta drobno prószymy kruszonkę. (Jeśli użyjecie twarogu

Smakowy Raj
Szybkie ciasto całoroczne z owocami. 123

mało dostępne, to można zrobić je w wersji, nie owocowej i też będzie idealne. Składniki: ciasto 5 jaj 1 szkl. cukru 2 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 300 g białego twarogu krówka łyżka budyniu śmietankowego owoce u mnie tym razem 12-14 szt  drobnych moreli Morele myjemy dokładnie, rozkrawamy na pół(...)olej. Masę wylewamy na dużą blachę, rozprowadzamy dokładnie po całej blaszce. Twarożek dokładnie ucieramy, ja robię to ręcznym blenderem.  Dodajemy odlaną masę jajeczną, łyżkę budyniu i mieszamy dokładnie Masę serową, wykładamy na ciasto, delikatnie rozprowadzamy, na tak przygotowane ciasto wysypujemy owoce, ja delikatnie wcisnęłam morele w masę serową. Pieczemy około 40 min w temperaturze 170- 180 stopni. ciasto

Farmażony
Ciasto chałwowe z brzoskwiniami 198

wymieszać łopatką. Masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec w 160 stopniach przez ok. 30 minut, aż do suchego patyczka. Ciasto powoli ostudzić i przeciąć na dwa blaty.   Krem: budynie waniliowe rozprowadzić w 1 szklance mleka. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotować, wlać do nich rozrobione budynie, dokładnie rozmieszać i gotować na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje(...)jasną, puszystą masę, następnie nie przestając miksować dodawać do niej po łyżce ostudzonego budyniu i rozdrobnionej chałwy. Gotowy krem odstawić do lodówki, aby zaczął tężeć.   Galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki gorącej wody, odstawić do ostudzenia. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Dolny blat ciasta nasączyć syropem z brzoskwiń, poukładać na nim pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki

Simply Food
KARPATKA Z DOMOWYM BUDYNIEM- KREMEM 125

pergaminem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20-30 min. (w zależności od piekarnika ).  Ciasto powinno być złociste. Gotowe ciasto przekroić, aby powstały dwa blaty.  Krem: Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem i esencją waniliową. Pozostałe mleko zmiksować z jajkiem, żółtkami i mąkami(...)najlepiej miksować mikserem. Odstawić do ostygnięcia.  Masło utrzeć w dużej misce na puszysto. Dodawać stopniowo ostygnięty budyń, cały czas miksując. Wyłożyć na ostygnięte ciasto karpatkowe, które przykrywamy drugim ciastem karpatki. Wierzch posypać cukrem pudrem

Kuchnia Paulettes