ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:236/780)

Przekładaniec bez pieczenia 189

Miał powstać 3 bit ale niestety zabrakło masy kajmakowej i musiałam stworzyć coś słodkiego z tego co było pod ręką. Słodki składnik zastąpiłam owocowym dodatkiem w

Monia miesza i gotuje
Torcik orzechowy z chrupkami w czekoladzie 91

Coś dla fanów bardzo słodkich słodkości ;D Składniki Biszkopt Jajko 6 jajek Cukier 150g Mąka pszenna tortowa 120g Kakao 2 łyżki Proszek do pieczenia 3/4 płaskiej

Kulinarne Przeboje
Ciasto z musem truskawkowym i kremem 88

Ciasto z musem truskawkowym i malinowym kremem budyniowym. Malinowy krem można zamienić wedle upodobań na waniliowy, czy też śmietankowy. Ciasto z musem truskawkowym piekłam w okrągłej

Kulinarne Przeboje
Tarta czekoladowa z gruszkami 184

gruszek (u mnie konferencja) 500 g śmietany 36% 100 g gorzkiej czekolady 100 g cukru 2 jajka 1 opakowanie budyniu czekoladowego z cukrem 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem WYKONANIE Kruche ciasto: Do miski wsypać mąkę, sól, cukier puder, wbić jajko i dodać posiekane na mniejsze kawałki masło. Zagnieść jednolite ciasto i wyłożyć nim spód oraz boki formy o średnicy

Passions hobbies life
Tort makowy z kremem kawowym 1253

tarce jarzynowej 8 łyżek suchej kaszy manny aromat do wyboru rumowy / arakowy / migdałowy Krem: 250 g miękkiego masła 1 budyń waniliowy 300 ml mleka 2-3 łyżki cukru pudru kilka łyżek mocnego naparu z kawy rozpuszczalnej Sposób przygotowania: 1. Ciasto : Mak przełożyć na drobniutkie sitko, porządnie przepłukać wodą. Przełożyć do garnka, zalać wrzątkiem lub gorącym mlekiem i pozostawić na całą(...)sztywno białka i delikatnie wymieszać całość. 6. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem, piec w 180-190 st. C przez ok 60 minut. Zimne ciasto przekroić na dwa blaty. 7. Krem: Na mleku ugotować budyń, całkowicie wystudzić w temperaturze pokojowej. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, po czym dodawać partiami przestudzony budyń. Na koniec dodać kilka łyżek zimnego naparu

Kuchnia domowa Ani
Budyniowiec na kruchym cieście ze śliwkami 157

minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.  Masa budyniowa:  4 budynie na 1/2 litra mleka  1,5 l mleka Gotujemy jak zwykły budyń. Masa będzie gęstsza, dzięki temu nie wsiąknie w spód ciasta.  Smacznego

Jak u mamy
jabłecznik z cynamonowym budyniem (bez pieczenia) 382

jesień i niepogodę a na upały wolę ciasta z galaretką. Zwłaszcza jeśli nie trzeba ich piec. W końcu kto by stał przy piekarniku w taki upał.  *foremka 25*34 cm Składniki: 2 duże paczki herbatników 1,5 kg kwaśnych jabłek 2 opakowania galaretki agrestowej 3/4 l mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżeczki cynamonu 5 łyżek cukru(...)ugotować na gęsto. Wystudzić. Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Wyłożyć tężejącą masę jabłkową, przykryć herbatnikami i wstawić do lodówki.  Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem. Wyłożyć na ciasto 3/4 kremu, warstwę herbatników i pozostały krem. Za pomocą siteczka górę ciasta posypać cynamonem a następnie pokryć orzechami.  Wstawić do lodówki. Kroić najlepiej na następny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Naleśniki pełnoziarniste z budyniem czekoladowym 136

wody lub mleka szczypta proszku do pieczenia budyń czekoladowy Sposób przygotowania: Składniki na naleśniki umieszczamy w misce. Dokładnie miksujemy. Odstawiamy na 10-15 minut, aby ciasto "odpoczęło''. Smażymy na rozgrzanej patelni z "kroplą" oleju. Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  Naleśniki nadziewamy budyniem. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Naleśniki z serkiem wiejskim 143

cukier według własnego smaku 2 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka olej do smażenia Jajka zmiksować z serkiem i cukrem, a następnie dodać mleko, olej, mąkę i budyń śmietankowy.Wszystko zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na 15 minut, aby ciasto odpoczęło. Patelnię smarować delikatnie tłuszczem i wlewać ciasto rozprowadzając go po patelni na cienki placek. Smażyć z dwóch stron na rumiano

O kuchni z uczuciem
ROGALIKI DROŻDŻOWE 133

Dziś przedstawiam przepis na pyszne rogaliki, które nadziałam białym serem. Wy możecie je zrobić z czym tylko sobie zamarzycie: marmoladą, kremem czekoladowym lub budyniem. Nie zrażajcie się, że w cieście nie ma jajek, rogale wychodzą delikatne i puszyste nawet bez nich. Jedyny warunek to wyrobić dobrze ciasto :) SKŁADNIKI NA 16 ŚREDNICH ROGALI CIASTO: 0,5 kg mąki pszennej

Pani na deser
Ciasto kruche z jabłkami i budyniową pianką 2645

posypania ciasta 1. Jabłka obieram, ścieram na tarce o grubych oczkach, odciskam sok, jeśli są bardzo soczyste. Rozkładam je na podpieczone, ostudzone ciasto, posypuję cynamonem. Jeśli jabłka są kwaśne można dodać do nich cukru. Składniki pianka: 3 budynie śmietankowe bez cukru 6 białek 3/4 szklanki drobnego cukru 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier(...)budynie połączą się nam już z białkami delikatnie strużką wlewamy olej i mieszamy, ja zrobiłam to na zmniejszonych obrotach.  3. Ubitą pianę z budyniami wykładamy na jabłka. Na pianę ścieramy drugą, mniejszą część ciasta. Ciasto pieczemy w 180 stopniach jakieś 40 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem :-) Smacznego

kruche babeczki
Budyń jaglany – nowINKA na zdrowe śniadanie 188

Budyń jaglany to jedno z moich ulubionych śniadań. Od niedawna. Kiedyś śniadanie kojarzyło mi się jedynie z kanapkami, jajecznicą na maśle lub słodką drożdżówką. Gdy nastąpiła

Poezja smaku
Ciasto 3 Bit 235

Dziś przepis na pyszne i łatwe ciasto bez pieczenia. Wystarczy masa kajmakowa, budyń, śmietana i przełożyć to wszystko herbatnikami. Jest naprawdę pysznie i bardzo słodko :) Składniki: 1 puszka masy kajmakowej ok 500 g herbatników 500 ml śmietany 36% 2 opakowania fix-u do śmietany 50 g gorzkiej czekolady Masa  2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 500 ml mleka

magiczna kuchnia Kasi
Koperty z budyniem i wiśniami. 126

Koperty z budyniem i wiśniami. Edyta Guhl. Witajcie kochani, minął już urlop świąteczny i pora zabrać się do pracy. Spędziłam dwa tygodnie w Polsce i wypróbowałam

dolcevitainmykitchen
Mini serniczki z makiem na kruchym cieście 255

godzinę do lodówki. Następnie 1/3 ciasta zostawić w lodówce, resztą wylepić dno oraz boki natłuszczonych i wysypanych bułką tartą foremek na babeczki. Nakłuć widelcem. Masa makowa i serowa:   400g masy makowej ( użyłam Helio ),  600g białego półtłustego twarogu,  3/4 szklanki cukru,  skórka z 1 cytryny,  3 jajka,  łyżka budyniu śmietankowego(...)każdej babeczki nałożyć po łyżce masy makowej. Twaróg zmielić, dodać do niego całe jajka, cukier, skórkę z cytryny startą na drobnych oczkach oraz sproszkowany budyń. Dokładnie zmiksować. Masą napełniać babeczki. Resztę ciasta rozwałkować, foremką do ciasteczek wycinać ciastka w kształcie gwiazdek. Układać na wierzchu każdej babeczki. Piec około 40 -50 minut w temp. 170st. Ostudzić.  Przed podaniem można oprószyć

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania