indyk - 7293 przepisów (strona:236/487)

Kremowe orzotto z indykiem, suszonymi pomidorami i cukinią 43

tego aromatyczne suszone pomidory i moja ulubiona, uniwersalna, zawsze wszędzie pasująca cukinia. Wypróbujcie, zróbcie całą patelnie, bo wierzcie mi, będziecie chcieli dokładni. Składniki (na 3 porcje): 400g mielonego indyka szklanka makaronu orzo 1 średnia cukinia około 8 suszonych pomidorów, z oleju 3 łyżki oleju spod pomidorów 1 średnia cebula 1 duży ząbek czosnku 150ml śmietanki kremówki 1/2 szklanki tartego parmezanu

Smaczna Strona
Marynowana cebula czerwona 51

marynującej się cebuli świeżego tymianku lub dla zwolenników pikantnych smaków, suszonej papryczki chili . Poniżej kilka propozycji na dania, z którymi podać można marynowaną cebulę. burger z kurczakiem pasztet z indyka z morelami grillowany Camembert Ja zazwyczaj marynuję cebulę czerwoną , nie robiłam jeszcze w ten sposób ani cebuli białej ani cebuli szalotki. Może kiedyś zdecyduję się na zastąpienie czerwonej cebuli jedną

MeCooks
Gyoza z sezamem i kurczakiem 36

minut Składniki ciasto: – 400 g mąki pszennej — typ 500-550 – szczypta soli – 200 ml gorącej wody (70 st. C) Składniki farsz: – 450-550 g mięsa mielonego z kurczaka lub indyka – 3-4 garści świeżych liści szpinaku, drobno posiekanych – 1-2 ząbki czosnku – 1-2 dymki razem ze szczypiorem – 3-4 łyżki sezamu – 1,5 łyżki sosu sojowego

nietylkopasta.pl
Schab w sosie pieczarkowym 43

mielone NAJLEPSZY KOTLET SCHABOWY - przepis Magdy Gessler KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI KOTLETY Z KARKÓWKI PANIEROWANE KOTLETY Z KALAFIORA : prosty przepis i składniki KOTLETY SCHABOWE Z KOŚCIĄ KOTLETY MIELONE Z INDYKA KOTLETY SIEKANE Z KURCZAKA Kotlety schabowe duszone w sosie Hoisin KOTLETY MIELONE Z CIELĘCINY Panierowane kotlety kurczaka z parmezanem Mam nadzieję, że przepis na schab duszony w sosie pieczarkowym spodoba

Moja Książka Kucharska
Pasztet z galaretką. Najpierw pieczony, potem zalany rosołem. Doskonała przekąska 91

Robimy przy okazji gotowania rosołu, sprytnie wykorzystując mięso i warzywa. Przepis na pasztet z galaretką Składniki: Około kilograma ugotowanego mięsa z rosołu – tym razem użyliśmy wołowiny, kurczaka i indyka, 2 marchewki z rosołu, można dorzucić też seler czy pietruszkę, 2 duże cebule, 1 jajko, 3 chochle rosołu, płaska łyżka żelatyny, sól, pieprz. Jak zrobić pasztet z galaretką? Cebulę posiekaj

Kulinarna Polska
KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ/BIAŁEJ KAPUSTY. Z POMIDORAMI 45

regionów 😊 Ale ile określeń, tyle pewnie sposobów gotowania tej pysznej zupy. Bo można gotowac ją dosłownie na wszystkim, co mamy pod ręką. Ja bardzo lubię gotowaną na skrzydle z indyka, albo na wędzonych kościach, albo na porcji rosołowej z dodatkiem kilku skrzydełek (które jako miłośniczka mięsa z kością, po ogotowaniu, namiętnie obgryzam  😂). Możemy uświetnić ją przesmażonym boczkiem, albo dobrą

Walijskie Pichcenie
SAŁATKA LEŚNY MECH Z TUŃCZYKIEM (keto, redukcja) 47

tego jest przepyszna i ma wiele wersji smakowych. W zależności od upodobań wystarczy wybrać ulubione składniki takie jak jajka, warzywa, sos oraz główne dodatki w postaci tuńczyka, wędzonej szynki, indyka itp. Natomiast wspólnym elementem jest zawsze górna warstwa, czyli pokruszone ciasto szpinakowe, które zapewne znacie z przepisu na roladę szpinakową . Sałatka świetnie sprawdzi się u osób na redukcji

Ola la LCHF
Staropolski bigos z kiszonej i słodkiej kapusty 79

mięciutkie żeberka pieczone KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Przepis na szybki bigos z cukinii Przepis na soczyste żeberka po koreańsku Kotlety schabowe duszone w sosie Hoisin Rosół z indyka - najsmaczniejszy, domowy przepis Przepis na świąteczny bigos z kiszonej kapusty BIGOS Z KIEŁBASĄ Bigos staropolski. Bigos Bigos to jedno z najstarszych dań kuchni polskiej, które pojawiło się na naszych stołach już

Moja Książka Kucharska
Pierś indyka-wędzona 46

SUROWIEC -Filet pierś indyka PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól  -folia celulozowa  https://swojskiwyrob.pl/oslonki-do-wedzenia-i-parzenia/491-folia-celulozowa-do-pieczenia-wedzenia-szer48cm.html  -siatka do wędlin gęsta 110 lub 125 zależy od wielkości piersi https://swojskiwyrob.pl/siatka-do-wedlin-i-serow/1432-siatka-14-q-net-110-gesta-ponczocha-rekaw.html -sznurek wędzarniczy -aplikatot, tuba na siatkę wędzarniczą  https://swojskiwyrob.pl/siatka-do-wedlin-i-serow/2171-aplikator-tuba-na-siatke-wedliniarska-srednia-kolnierz.html -termometry i garnek do parzenia  -wędzarnia WYKONANIE Kupioną pierś peklujemy na mokro osobiście peklowałem

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Gołąbki Mini na Parze 53

gołąbki — to taka imitacja szlacheckiego, arystokratycznego szlacheckiego gołąbka pieczonego w liściach kapusty. Na zakończenie, odpal mój kanał na YouTube i pożremy razem Mini Gołąbki. Składniki Biała Kapusta 1 główka Indyk mielony 500 gram Kasza jaglana 250 gram Cebula 1-2 sztuki Czosnek 3-5 ząbki Olej roślinny 5-7 łyżek Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Sos Pomidory

RafalCook
Pizza na brokułowym spodzie. Zaskakujący pomysł na coś pysznego! :) 46

być świeży lub mrożony), 2 łyżki koncentratu pomiodorwego, 1 jajo, 1 żółta papryka (lub innego koloru, ale warto wiedzieć, że żółta ma najwięcej witaminy C:)), 4 plastry wędliny z indyka, ser mozzarella, 125g (czyli 1 kulka), 4 łyżki otrębów żytnich (lub innych), szczypta soli , pieprzu, suszonego oregano i suszonej bazylii. Sposób przygotowania *Podpowiedź Pizzę można przygotować także a bazie surowego

Natka Pietruszki
Shawarma 54

Wrocławia na dworzec oczywiście na — pite — ech, wspomnienia. Nazwa Shawarma prawdopodobnie pochodzi od tureckiego — çevirme — co oznacza — obracanie — oczywiście kawałków głęboko marynowanego mięsa z wołowiny, jagnięciny, kurczaka czy też indyka. Mięso jest — nadziane — ułożone warstwami na pionowym rożnie, który natomiast wolno się obraca i opieka mięso na średnim ogniu, nawet przez kilkanaście godzin. Na koniec, kiedy mięso jest gotowe, rozdrabnia

RafalCook
Kurczak w sosie poblano mole z puree z kukurydzy 46

paprykowo-czekoladowym sosie poblano mole – ostry i słodki. Ten przepis powstał na konkurs BlogerChef jako danie z Kuchnii obu Ameryk. Robiłam kiedyś w oryginalnej wersji meksykańskiej z indykiem, ale ponieważ konkurs ma swoje odraniczenia czasowe, mięso zmieniłam na kurczaka. Dodatkowo wykonałam z podudzi goloneczki, co tylko dodało tej potrawie uroku. Największym odkryciem kulinarnym jest dla mnie puree

To co kocham
Gołąbki z mięsem i ryżem 38

ryżu. Moją modyfikacją jest przysmażenie gołąbków przed zapieczeniem, kapusta jest wtedy delikatniejsza, a gołąbki zyskują ładny złoty kolor. Najlepiej smakują z sosem pomidorowym. Składniki: ? 1 kg mięsa mielonego z indyka ? 2 cebule ? 2 szklanki ryżu ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ? 3 ząbki czosnku ? sól, pieprz do smaku ? 1 duża główka kapusty białej ? olej do smażenia ? 1 szklanka bulionu warzywnego

To co kocham

Proponowane wyszukiwania