Na blogu nie pojawia się wiele mięsnych potraw, bo i w moim menu jest go już trochę mniej, niż kiedyś ale kiedy się pojawia...za każdym razem wywołuje przyjemne mruczenie przy każdym kolejnym kęsie :) Dziś zapraszam na kotlety mielone i to w niezwykle październikowej odsłonie. Złociste kotlety o lekko korzennym aromacie, który zawdzięczają gałce muszkatołowej, przeplatane zielonymi kawałkami natki pietruszki, pysznią się na grubej poduszce z soczystych gruszek i jędrnych pieczarek. Do tego jeszcze garść ziół... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)