ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:263/780)

jagodowiec na śmietanie 261

śmietanową: 4 kubki śmietany 18% ( po 330 g ) 6 białek 1 szklanka cukru cukier waniliowy lub laska wanilii 2 opakowania budyniu śmietankowego szklanka jagód (mogą być mrożone) Masło posiekać nożem z mąką, dodać resztę składników. Zagnieść szybko na gładkie ciasto i schłodzić je w lodówce. Schłodzone podzielić na dwie nierówne części. Większą rozwałkować na dnie blaszki wyścielonej papierem i podpiec(...)piecze od dołu). W tym czasie przygotować masę śmietanową: białka ubić z cukrem, następnie wlać śmietany i wsypać budynie. Jagody zblenderować na mus i wlać do masy. Całość krótko ale dokładnie zmiksować. Wylać na podpieczony spód. Na wierzch zetrzeć odłożone ciasto. Piec w 180*C około godziny. Wystudzony sernik posypać cukrem pudrem. Kroić najlepiej na drugi dzień po upieczeniu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto budyniowy król/poke cake 260

budynie śmietankowe bez cukru po 40g -900 ml mleka -6 łyżek cukru -200 g masła lub margaryny WARSTWA CZEKOLADOWA -2 budynie czekoladowe bez cukru po 40g -800 ml mleka -6 łyżek cukru -150 g masła lub margaryny Czekoladowe ciasto: Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia, kakao, czekoladę w proszku i mleko i wszystko dokładnie miksujemy(...)blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni. Wyciągamy ciasto i robimy w nim dziurki np końcem łyżki drewnianej. WARSTWA ŚMIETANKOWA Do garnka wlewamy mleko, zostawiając trochę w miseczce. Stawiamy na gazie. W odłożonym mleku rozpuszczamy 2 budynie śmietankowe oraz cukier. Dokładnie mieszamy i wylewamy na gotujące się mleko, mieszamy do zgęstnienia.  Ściągamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z wkładką serową i musem brzoskwiniowym 317

żółtka oraz cukier. Nadal ubijając dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę. Piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Wkładka serowa : Margarynę ucieram z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodaję po jednym żółtku. Dokładnie ucieram. Dodaję zmielony ser oraz budyń. Ucieram. Białka ubijam na sztywno. Dodaję do masy serowej i delikatnie mieszam. Masę(...)Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam, gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję po łyżce zimnego budyniu. Ucieram. 6. Na ciemny biszkopt wykładam połowę masy budyniowej, wyrównuję. Kładę ciasto serowe. Na cieście serowym rozsmarowuję drugą część masy budyniowej. Na to wykładam gęstą masę brzoskwiniową, wyrównuję. Wierzch przykrywam biszkoptem jasnym. 7. Polewę czekoladową przygotowuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI I BEZĄ 232

Polecam Wam pyszny sernik z brzoskwiniami,bezą i kruszonką.Palce lizać :). SKŁADNIKI kruche ciasto 3 szklanki mąki 250g masła 5 żółtek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1kg sera mielonego lub tego z wiaderka 1 budyń waniliowy 125g miękkiego masła 3 jajka 1/2 szklanki cukru beza 5 białek 3/4 szklanki cukru szczypta soli puszka brzoskwiń(...)godz.do lodówki. Teraz czas na masę serową.Masło ucieramy z cukrem,dodajemy jajka,następnie partiami dodajemy ser.Na koniec dodajemy budyń w proszku.Blaszkę (u mnie 36x25) wykładamy papierem do pieczenia ,na dno zetrzeć na tarce połowę schłodzonego ciasta.Na ciasto wykładamy masę serową Brzoskwinie osączamy na sitku,kroimy na male kawałki i układamy na masie serowej. Białka ubijamy na sztywno

Mała w garnku miesza
naleśniki z frużeliną wiśniową 119

łyżeczka cukru 1 szczypta soli ok. 3 łyżki roztopionego masła lub innego tłuszczu wykonanie: Mleko, wodę, jajko i cukier mieszamy. Następnie dodajemy sól, mąkę oraz budyń i dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Gotowe ciasto odstawiamy na ok. 15 min., dodajemy masło, mieszamy i smażymy partiami z obu stron na złoty kolor. (Przed wylaniem pierwszej porcji ciasta natłuszczamy rozgrzaną patelnię

Domowy Smak Jedzenia
LEŚNY MECH 147

reszcie próbujących smakowało. Także wybór należy do Was ;) SKŁADNIKI NA CIASTO : 4 całe jajka po szklance mąki krupczatki i mąki pszennej szklanka oleju szklanka cukru 2 kopiate  łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki mleka 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku MASA 1: 1,5 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 6 łyżek cukru masło MASA 2: kubek jogurtu greckiego(...)wymiarach ok. 20/30 cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 1 godziny. Sprawdzamy patyczkiem. Po wyciągnięciu i przestudzeniu górkę odkrawamy, a ciasto przecinamy na pół. MASA 1: Szklankę mleka gotujemy razem z cukrem. W pozostałym mieszamy budyń. Wlewamy na wrzące mleko i cały czas mieszając gotujemy. Odstawiamy do wystudzenia. Kostkę masła rozcieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu

Pani na deser
Pleśniak ze śliwkami i błękitną pianką 146

niebieskiego barwnika spożywczego 3-4 białka (w zależności od wielkości) 30 g budyniu śmietankowego w proszku łyżka oleju słonecznikowego Przygotowanie: 1. Mąkę przesiać przez sito 2. Dodać proszek, cukier waniliowy 3. Dodać masło i posiekać je nożem mieszając z mąką 4. Dodać cukier i żółtka 5. Ciasto podzielić na dwie części, zawinąć w folię spożywczą 6. Schłodzic w lodówce około(...)minut 7. Jedną część wyłożyć na spód 8. Ubić białka na sztywno 9. Do ubitych białek dodać barwnik i dokładnie wymieszać 10. Dodać budyń i olej, wymieszać wszystko dokładnie mikserem 11. Położyć białka na pierwszej warstwie ciasta 12. Na białkach położyć śliwki 13. Zetrzeć resztę ciasta na wierzch śliwek Piec: około 30-50 minut w temperaturze 180-200 stopni

KreatywnePiny
Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym 119

Składniki na ciasto czekoladowe z kremem budyniowym: Ciasto: 7 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao naturalnego Krem budyniowy: 600 ml mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 200 g masła Polewa czekoladowa: 150 g czekolady z co najmniej(...)osuszone borówki.  Ciasto polać polewą i wstawić na co najmniej 4 godziny do schłodzenia. Ciasto, które długo się schładzało przed podaniem najlepiej wyjąć na 5 minut z lodówki, gdyż krem dość mocno zastyga. Krem: W 250 ml zimnego mleka rozmieszać budynie, a pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem z wanilią. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobiony budyń

Kuchcik gotuje
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 146

Składniki na sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła (schłodzić) 5 żółtek 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg białego sera twarogowego 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu bez cukru 3/4 szklanki cukru 125 g masła 1 łyżka cukru waniliowego Piana z białek: 5 białek(...)wstawić do lodówki.  Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, pod koniec ucierania dodawać stopniowo jajka, a później mielony ser i budyń. Masy zbyt długo nie miksować, tylko do połączenia się składników. Masę wyłożyć na tarte ciasto i poukładać na niej przekrojone na 3 części odsączone z syropu połówki brzoskwiń. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać

Kuchcik gotuje
Sernik na bazie jogurtu greckiego- poezja! 156

żółtek 250 g margaryny Do wykonania masy jogurtowej: 6 białek szczypty soli szklanki cukru 3 dużych kubków jogurtu greckiego 2 budynie waniliowe (80 g) dowolnych owoców pokrojonych w kostkę (np. brzoskwiń, mogą być z puszki) Jeśli ciasto kruche robisz pierwszy raz może wydawać Ci się że „mokrych” składników jest zbyt mało w stosunku do sypkich. Taki jednak jego(...)międzyczasie ubij białka ze szczyptą soli, po czym dodaj do nich cukier i ubijaj dalej na gładką bezę. Wsyp budyń i wszystko zmiksuj. Teraz powoli dodawaj jogurt delikatnie mieszając łyżką oraz pokrojone drobno owoce. Wylej masę na wystudzone podpieczone ciasto a z jego surowej reszty zrób „robaczki” ścierając je na tarce o grubych oczkach. Posyp nimi wierzch

Arbuziaki
Bułeczki drożdżowe z masą serową 104

wyrobić 2 min/interwał, przemieszać kopystką, wyrobić kolejne 3 min/interwał . Ciasto przełożyć do przygotowanej wcześniej miski, przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1 godz.  250 g twarogu 30 g cukru 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego 50 g śmietany  2 łyżki budyniu  Założyć motylek.  Do naczynia(...)wlać jajka , dodać cukier i cukier waniliowy , utrzeć  2min/ 60  ° C /obr 3. Zdjąć motylek.  Dodać twaróg pokrojony na kawałki , śmietanę, budyń w proszku.Wymieszać  30s/ obr 6 . Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować na kwadrat, posmarować masą serową , zwinąć w roladę, pokroić w kawałki, wyłożyć na blaszkę wysmarowaną magiczną pastą . Włączyć piec na 180 stopni. Do czasu

Moje domowe kucharzenie
Krówkowe muffinki z kremem. 105

Zapraszam :) Przepis bierze udział -   LAYMAN OD KUCHNI- BITWA NA PRZEPISY   Składniki: Ciasto: 20 dag masła lub margaryny pół puszki  masy krówkowej o smaku czekoladowym ( 20 dag ) półtorej szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 3 jajka 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka ) 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka(...)krówkowej o smaku czekoladowym ( 20 dag ) cukier puder do smaku ( ja dałam 1 łyżkę ) dowolna cukrowa posypka Wykonanie: 1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku, dodajemy masę krówkową, kakao i budyń w proszku i ucieramy, na koniec wsypujemy mąką i z proszkiem do pieczenia i dokładnie ucieramy. 2. Do formy

Izabelawkuchni
Tradycyjna Pani Walewska 1005

szklanki mleka, rozmieszaj w nim mąki. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Do gotującego się mleka wlej rozrobione maki i mieszaj aby nie powstały grudki. Wystudzony budyń utrzyj z margaryną; 5. Upieczone i wystudzone ciasto rozkrój na pół, posmaruj kremem i przyłóż drugą połową ciasta. Wstaw do lodówki aby ładnie zastygło. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO

Prosty przepis na
Eklerki z Kremem Budyniowym i Bitą Śmietaną  210

tworząc bardzo  apetyczny i efektowny deser. Eklerki z Kremem Budyniowym i Bitą Śmietaną - Składniki (ok. 6-8 eklerków): Ciasto: 4 jajka 100 g masła szklanka mąki pszennej szklanka wody szczypta soli łyżka cukru łyżka wódki Krem: 500 ml mleka budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 2 żółtka cukier waniliowy 100 g masła 250 ml śmietanki(...)dość dużych odstępach). Pieczemy ok. 15-25 minut (w zależności od wielkości eklerków) w 180 stopniach. Ciasto będzie gotowe gdy zacznie się rumienić. Krem: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną oraz żółtka - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia

Słodka Strona
Drożdżowe Z Rabarbarem, Budyniową Pianką I Kruszonką 157

ciepłego ale nie gorącego mleka 20 gr świeżych drożdży 1 łyżka cukru Ciasto: 300 gr mąki pszennej typ 420 40 gr roztopionego i ostudzonego masła 3 żółtka 1/2 szkl cukru szczypta soli parę kropel esencji waniliowej Pianka: 3 białka 1/2 szkl cukru 3 łyżki oleju 1 budyń waniliowy bez cukru (40 gr) Kruszonka: 60 gr masła 4-5 łyżek mąki(...)pianki odstawiamy do lekkiego podrośnięcia ( na około 15 minut ) 6. Białka miksujemy na sztywno pod koniec dodają cukier aby je utrwalić, następnie wsypujemy budyń i dodajemy olej, całość delikatnie mieszamy do połączenia składników. 7. Na ciasto wykładamy najpierw odsączony z soku i obsypany mąką rabarbar, następnie na to wykładamy piankę, a na piankę wykładamy kruszonkę. Ciasto pieczemy w 180 stop

Gotowanie...to proste !