ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:110/780)

Ślimaczki drożdżowe z budyniem i jagodami 257

Super przepis na najlepsze ciasto drożdżowe z budyniem i jagodami! Ślimaczki drożdżowe są wbrew pozorom bardzo proste do zrobienia. Ciasto jest przepyszne

AniaGotuje.pl
PLACUSZKI CZOSNKOWE 135

łyżki oleju  25 g drożdży świżych  (oryginalnie w przepisie 1 łyżeczka suszonych)  łyżeczka soli zioła prowansalskie, bazylia oryginalnie w przepisie dodajemy tyle wody, aby ciasto miała konsystencję budyniu. Ja jednak nie posiadając blaszki do pieczenia, dodałam jej tyle ażeby ciasto nie "rozlało" mi się kiedy wyłoże je na blachę.    W misce mieszamy mąki oraz rozpuszczone

BezglutenowaIzabela
3 bit ciasto bez pieczenia. 164

czekolada, lub posypka czekoladowa Masa budyniowa: 500 ml mleka 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 180 g masła Ciasto 3 bit sposób przygotowania. Przygotowujemy budyń. Połowę mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe mleko mieszamy z mąkami i żółtkami. Powstałą masę wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Herbatniki układamy(...)wierzch i posypujemy startą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin.  Masę budyniową można przygotować również z gotowych budyniów. Używamy wtedy dwóch budyniów waniliowych na 500 ml mleka.  Smacznego :) Ciasta bez pieczenia

Pani domowa
Krówka bez pieczenia 80090

Krówka bez pieczenia – szybkie i proste ciasto bez pieczenia, z kremem budyniowym na herbatnikach. Jeśli do wykonania tego ciasta użyjemy mleka skondensowanego, to należy gotować

Kulinarne Przeboje
Domowy budyń + film 155

Domowy budyń to znakomity pomysł dla dzieci, na deser lub podwieczorek bez dodatku konserwantów i o wiele smaczniejszy niż zrobiony z proszku. Przygotowanie takiego deseru zajmuje

Smakowite Dania
CIASTO CYTRYNOWE Z PIANĄ BEZOWĄ 507

Orzeźwiające cytrynowe smaki goszczą u mnie nie tylko w upalne lato.Z wielką przyjemnością sięgam po nie również wtedy, kiedy za oknem coraz chłodniej … a w

Ostra na Słodko
Pani Walewska bez pieczenia. Pychotka bez pieczenia. 5928

The post Pani Walewska bez pieczenia. Pychotka bez pieczenia. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Ciasto 3 bit 9559

Ciasto 3 bit to coś dla fanów bardzo słodkich ciast. Inspiracja: babeczka.zuzka.pl Składniki Herbatniki ok. 400g Masa krówkowa ok. 400g (1 puszka) Śmietana kremówka 660 ml

Kulinarne Przeboje
Babeczki z budyniem malinowym i malinami 151

foremki do muffinek lub papilotki.  Nałożyć ciasto do 1/3 wysokości foremki, następnie na to jedną łyżeczkę budyniu i 1 – 2 maliny. Całość przykryć drugą częścią ciasta w takiej ilości aby przykryła nam budyń i maliny. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 2 0 – 25  minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego :-) Uczestniczę w akcji

Na słodko lub wytrawnie
Sernik z budyniem. 400

 Jeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi

Kuchnia Łukasza
Sernik z budyniem. 304

 Jeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi

Kuchnia Łukasza
Fale Dunaju 272

Smak jednak podobno mówi sam za siebie i już wiem, że do tego ciasta będę często wracał. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g masła cukier waniliowy 300g drylowanych wiśni 3 łyżki kakao sól Krem: 2 paczki budyniu 700ml mleka Polewa: 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 100g masła(...)jasną część ciasta, przykryć ciemną częścią i posypać odsączonymi wiśniami. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni przez około 45 minut, aż do suchego patyczka. Na wystudzone ciasto wyłożyć ugotowany budyń. 3 łyżki mleka zagotować z trzema łyżkami cukru. Zdjąć z ognia. Wrzucić 100g masła. Gdy masło się rozpuści dodać kakao i dokładnie wymieszać. Lekko ostudzić. Gotową polewą oblać

Jacob Tastes
Ciasto dyniowe 86

dodać cynamon, posiekane migdały i morele pokrojone w kostkę. 2. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. 3. Ciasto piec w temperaturze 160 st.C. około 60 minut. 4. Przygotować krem. Odlać pół szklanki mleka i rozrobić w nim budynie. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka(...)powoli wlewać rozrobiony budyń, ciągle mieszać, aby nie powstały grudki. Ugotowany budyń zostawić do wystygnięcia. 5. Masło lub margarynę utrzeć na puszystą masę, następnie dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. 6. Upieczone ciasto przekroić na pół. Jedną połowę posmarować kremem, przełożyć drugą częścią i wierzch ciasta posmarować pozostałym kremem. Na gotowe ciasto potrzeć czekoladę i posypać płatkami migdałów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Torcik marchewkowy 177

oknem jesienna plucha. Ciasto już samo w sobie smakuje pysznie . ale ja postanowiłam je tym razem wzbogacić o dodatkowe dwie warstwy. Pierwsza to budyń z sokiem marchewkowym , a druga to puszysty krem śmietanowy. Składniki : Ciasto : 2 szklanki utartej marchewki 2 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 4 jajka 1 kostka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej(...)Wystudzić. Przekroić na dwa blaty. 2 szklanki soku marchewkowego zagotować z cukrem. W pozostałym soku rozmieszać proszek budyniowy i wlać do garnka . zagotować. Gorący budyń wylać na pierwszy blat ciasta , przykryć drugim .  Schłodzić. W tym czasie  ubić śmietanę z cukrem pudrem. Dodać serek waniliowy. Zeatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody , a gdy napęcznieje rozpuścić umieszczając szklankę we wrzatku

Malinowa Kawiarenka
torcik i dziecięce zabawy 153

mnie zaciekawiły i chętnie skorzystam z nich w kolejnych przepisać więc niech wszystkie łasuchy mają się na baczności:) Składniki: ciasto: 4 jaja szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pół szklanki cappuccino śmietankowego łyżeczka proszku do pieczenia masa: kostka margaryny budyń czekoladowy 0,5 l mleka do dekoracji : masa cukrowa barwniki spożywcze wiórki kokosowe Wykonanie: Ubić(...)białka na sztywno i dodać jajka i cukier oraz kawę. Na koniec delikatnie wsypać mąkę z proszkiem. Ciasto pieczemy 40 minut w ok. 180 stopniach. Ostygniete ciasto kroimy na trzy krążki. Gotujemy budyń na mleku i gdy ostygnie ucieramy margarynę na biały puch i dodajemy ostudzony budyń. Gotową masą przekładamy kolejne krążki ciasta. Dekorujemy według uznania. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
CURD Z CZERWONEJ PORZECZKI 144

Curd z czerwonej porzeczki to pyszny krem porzeczkowy do tortów, ciast i deserów. Porzeczkowy curd ma konsystencję budyniu, dlatego można nim posmarować blat biszkoptu (zamiast konfitury) lub dodać do kremu śmietankowego, aby otrzymać pyszny krem z porzeczki do tortu lub ciasta. Polecam również malinowy, cytrynowy, pomarańczowy i truskawkowy curd. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki

Słodki Pomysł
Drożdżówki 166

bardzo przyzwoitej wielkości: Ciasto: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru (użyłam waniliowego) 0,5 szklanki mleka 50g margaryny   30g drożdży 1 jajko 1 szczypta soli dodatkowo można użyć aromatu (użyłam waniliowego własnej roboty i trochę syropu ze skórki pomarańczowej zasypanej cukrem, ale o tym innym razem) 3 łyżki słodkiej śmietanki owoce, ser, budyń.. innymi słowy(...)minut (ciasto drożdżowe lubi długie wyrabianie). Po wyrośnięciu lepię bułeczki- warto oprószyć dłonie mąką. Bułki powinny mieć grubość około centymetra. Za pomocą łyżeczki robię dołki w cieście, do których dam owoce i budyń. W zależności od użytego składnika można posypać je delikatnie bułką tartą, aby ciasto nie rozmiękło. Po ułożeniu na bułeczkach śliwek i budyniu, odstawiam je do wyrośnięcia

Wrzosowa Polana
Ciasto z mandarynkami 127

koleżankę, by przetłumaczyła ten przepis dla mnie. W nagrodę zaraz po upieczeniu dostała kawałek i była pierwszym degustatorem ciasta :). Jest to zdecydowanie ciasto, które robi wrażenie na gościach, bo wydaje się bardzo "bogate". Cytrusowy smak mandarynek i budyniu fajnie równoważy smak słodkiej śmietany i czekoladowych herbatników. Polecam na Wielkanoc, Boże Narodzenie czy na imieniny! Dla kogo: dla szukających ciasta, które(...)500ml soku pomarańczowego. Sok zagotować. W szklance wymieszać proszek budyniowy z 10 łyżkami soku, tak by nie było grudek. Wlać budyniowy zaczyn do soku i zagotować budyń. Wylać go od razu na rozłożone ciasto z mandarynkami. Pozostawić do zastygnięcia na ok. godzinę. Ubić śmietanę wraz z łyżką cukru pudru i stabilizatorem do śmietany. Śmietanę wyłożyć na budyń. Wykonanie dekoracji

Mania Wypiekania
Strucla z budyniem i lukrem 210

mąki 5 dag drożdży 7 dag cukru ok 1/2 l mleka 2-3 jaja 5 dag tłuszczu 2 dag tłuszczu do formy 1/2 jaja do smarowania ciasta Ponadto: 2 budynie + składniki do ich przygotowania wiórki kokosowe do posypania gotowy lukier Wykonanie: Mąkę przesiać, zagrzać. Dużą szeroką prostokątną blachę posmarować tłuszczem, opruszyć mąką. Zrobić rozczyn: drożdże(...)ciasta, wyrównać powierzchnię, ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Gdy jego objętość wzrośnie dwukrotnie , wyłożyć na posypaną mąką stolnicę ponownie wyrobić. Ciasto podzielić na 3 cześci uformować 3 wałki a następnie je spłaszczyć na środek nich wyłożyć budyń i zawinąć w "roladę" następnie takie 3 rolady zapleść w jeden warkocz. Piec ok 45-55 min. Po wyjęciu i ostygnięciu

Pychotkaaa
Jogurtowiec z truskawkami 293

ciasto które umili letni dzień na jogurcie ze świeżymi orzeźwiającymi owocami truskawek...Uwielbiam je za prostotę i łatwość w przygotowaniu, teraz w sezonie to nr 1! Składniki: Ciasto: 5 jaj 1 budyń malinowy duży 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 dag stopionej margaryny 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy Masa jogurtowa: 44 dag jogurtu naturalnego greckiego(...)Sposób wykonania: Ciasto: Jajka ubić na puszystą pianę z cukrem i cukrem waniliowym wlać zimną roztopioną margarynę,mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem,dodawać po łyżce do masy delikatnie mieszając.Tak przygotowane ciasto wylać do wyłożonej pergaminem standardowej foremki 23/39 cm.Piec 30 minut w temp 170*c.Po upieczeniu wystudzić. Masa jogurtowa: Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody

Wanilia i Kardamon
Ciasto chałwowe z kajmakiem! 164

22cm. (ewentualnie średnia ale wysoka tortownica) Pieczemy w temp 170 stopni C. pierwsze 40 minut: grzanie piekarnika dół, kolejne 25 minut z termoobiegiem. Ciasto studzimy całkowicie, kroimy na trzy warstwy. MASY: - 1 puszka kajmaku - 1 budyń czekoladowy na 500ml - 300 ml mleka - 2-3 łyżki masła - łyżeczka mąki pszennej - 150 ml śmietany 36% - 100 g chałwy - 2 łyżki żelatyny(...)cukru. Masę wlej do garnuszka i szybko mieszaj rózgą. Dodaj masło i dalej mieszaj rózgą. Gładki krem przełóż na ciasto i przykryj ostatnim blatem ciasta. Ciasto musi teraz ostygnąć (dodaliśmy gorący budyń). Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wrzątku (około 60 ml)  Śmietanę umieszczamy w wysokim naczyniu i ubijamy na sztywną masę. Dodajemy ciurkiem płyn z żelatyną i ciągle

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania