ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:115/780)

JAGODOWO – MALINOWE TRIO Z KOKOSOWĄ PIANKĄ 402

pokryte lekko kwaskową jagodą masą i świetnie komponującą się z nią słodką masą budyniową wręcz rozpływają się w ustach. Lekka pianka dodaje im iście królewskiego charakteru i sprawia, że ciasto nie tylko smakuje fenomenalnie , ale i pięknie wygląda. Jest świetnym pomysłem do niedzielnej kawki, albo też na rodzinną imprezę. Gwarantuję , że każdy będzie oblizywał się ze smakiem. Ps. lepiej(...)szklanki mleka gotujemy z masłem i cukrem, w reszcie rozpuszczamy budynie z jajkami oraz obiema mąkami. Mieszankę wlewamy na gorące mleko i cały czas mieszając gotujemy budyń, lekko studzimy. Schłodzone ciasto pokrywamy kolejną warstwą herbatników i wylewamy krem budyniowy, wygładzamy, przykrywamy ostatnią warstwą herbatników i wstawiamy do lodówki. 3 WARSTWA: Zimną śmietanę ubijamy na puch, dodajemy cukier oraz śmietan fixy

Ostra na Słodko
Drożdżówki z budyniem pomarańczowym i dżemem porzeczkowym 174

rozwałkować na kwadrat o boku 40 cm. Na ciasto wyłożyć dżem, równomiernie rozsmarować, zostawiając po 3 cm z każdej strony bez dżemu. Następnie wyłożyć budyń, rozsmarować, również zostawiając margines 3 cm z każdej strony. Ciasto zwinąć jak dywan. Pokroić na 12 równych części. Przełożyć rozcięciem do góry na formę z ciastem. Każdą bułeczkę posmarować białkiem za pomocą pędzelka. Odstawiać(...)cały czas mieszając. Cały czas trzymać na palniku, jak zacznie lekko pyrkać, gotować jeszcze 2 min. Wyłączyć gaz, przykryć folią, tak aby dotykała budyniu, lekko ostudzić (można garnek umieścić w większym garnku wypełnionym lodowatą wodą). *Obowiązkowo ciasto musi być bardzo dobrze wyrobione, nie może kleić się do rąk, w przeciwnym wypadku nie będziemy mogli go rozwałkować, a później zawinąć. Smacznego

moj przepis na
Kostka szczęścia ;) 529

mleka dodajemy żółtka, i obie mąki, mieszamy tak, żeby nie było grudek. Gdy mleko w garnku będzie się gotowało, wlewamy mieszaninę, dokładnie mieszamy aż do zagotowania. Mamy budyń, który odstawiamy do schłodzenia. Ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Margarynę, kakao, cukier i wodę rozpuszczamy w garnku, a potem studzimy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Gdy kakaowa mieszanina wystygnie, wlewamy(...)możemy je zblendować. Do gorącej masy dodajemy galaretkę ( w postaci suchej) i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Krem: masło ucieramy mikserem na puch, następnie dodajemy po łyżce budyniu ugotowanego wcześniej.  Pora na ułożenie ciasta :) w części środkowej rozkrojonego biszkoptu, kieliszkiem wykrawamy kółka. Układamy kolejno dół ciasta- połowa kremu- ciasto z dziurkami- do dziurek masa truskawkowa- krem- ciasto- polewa. Uwaga! Galaretka

Czerwona Porzeczka
DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM,OWOCAMI I KRUSZONKĄ 139

wlewać porcjami ostudzony tłuszcz nie przerywając wyrabiania.Wyrabianie należy zakończyć,gdy ciasto jest gładkie,lśniące,odstaje od dna naczynia oraz zawiera wiele pęcherzyków powietrza.Po wyrobieniu ciasto pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. W między czasie ugotować budyń,mniej mleka niż w przepisie by był gęstszy.Zrobić kruszonkę.Swojego przepisu nie podaję gdyż tą którą zrobiłam dzisiaj niezbyt mnie zadowoliła,wyszła zbyt(...)zwykłe bułki ok 50g każda.Odłożyć w ciepłe miejsce na 20 min do wyrośnięcia.Używając szklanki z niedużym dnem zrobić w każdej mocne wgłębienia,nałożyć budyń,następnie zamrożone owoce i posypać kruszonką.Ciasto posmarować jeszcze roztrzepanym jajem.Piec w dobrze nagrzanym piekarniku w temp 180st.C przez ok 20-25min. Drożdżówki są przepyszne ale ciasta wyszło dosyć sporo i niestety

Niespełnione zdolności kulinarne
Sernik papieski ze słonecznikiem 901

przed pieczeniem z lodówki) zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać żółtka, zmielony ser oraz sypki budyń. Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać białka do masy serowej i delikatnie połączyć za pomocą łyżki. Ciasto rozwałkować na blachę (forma 20 cm x 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Sernik piec(...)Wyrobić ciasto i włożyć do lodówki 3. Zmielić ser 4. Utrzeć masło 5. Dodać żółtka 6. Dodać zmielony ser 7. Wsypać budyń 8. Ubić pianę z białek 9. Delikatnie połączyć masę serową z białkami 10. Rozwałkować ciasto 11. Przełożyć ciasto na blaszkę 12. Rozsmarować masę serową 13. Upiec sernik 14. Rozpuścić masę krówkową 15. Rozsmarować masę krówkową na sernik

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto z malinami i budyniową pianką na kruchym spodzie 96

Ciasto z malinami i budyniową pianką na kruchym spodzie – Pyszne ciasto z malinami i delikatną waniliową pianką, rozpływającą się w ustach! Poza sezonem można maliny

Kulinarne Przeboje
Ciasto orzechowo - budyniowe 316

drobno posiekać. Masło stopić wraz z cukrem i miodem, dodać orzechy. Wymieszać i ciepłą masę wyłożyć na nieupieczony blat ciasta. Piec około 10-15 minut w temp. 180st. Ostudzić.Krem budyniowy:3 szklanki mleka, szklanka cukru, 2 budynie śmietankowe bez cukru, 250g masła. W 1/2 szklance mleka rozrobić budynie. Resztę mleka zagotować wraz z cukrem(...)gotujące się mleko wlać rozrobione budynie. Gotować na małym ogniu, stale mieszając aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce budyniu.Masą przełożyć ciasta tak, by orzechy były na górze.Odstawić na całą noc.Źródło: Moje Wypieki

Z miłości do słodkości
Babeczki z jagodami i budyniem 94

Następnie dodajemy do mąki - mieszamy. Margarynę kroimy w kwadraciki i dodajemy do miski. Wszystko ucieramy mikserem (chyba, że wolicie tradycyjnie, ugniatać ręcznie). Ciasto wyrabiamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki.W tym czasie gotujemy budyń.  Do szklanki wlewamy 100 ml mleka, resztę zagotowujemy w rondelku. Gdy mleko się zagotuje, wlewamy wymieszany proszek z resztą mleka i gotujemy(...)mieszając, aby nie powstał kożuszek.Ciasto wyjmujemy na oprószony blat i rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm i wycinamy kółka (może być szklanką). Gotowym ciastem wykładamy metalowe foremki na babeczki.Na środek nakładamy łyżkę budyniu, następnie łyżeczkę jagód i zlepiamy drugim kółkiem, pamiętając o dokładnym zlepianiu ciasta. Babeczki układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Słodkie Przyjemności
Ciasto Fale Dunaju 336

pewno się rozsmakujecie. SKŁADNIKI Ciasto margaryna  1 szk. cukru 5 jajek 2 szk. mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao do ciasta 1 kg jabłek krem 1 budyń waniliowy 3/4 kostki masła  2 łyżki cukru pudru żółtko Polewa: odrobina mleka gorzka czekolada WYKONANIE Jabłka obieramy i kroimy w plastry.  Margarynę ucieramy z cukrem(...)części dodajemy kakao i wylewamy na górę. Na ciasto wciskamy jabłka układając  w jodełkę, Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 1 godz. W czasie gdy ciasto się piecze przygotowujemy krem. Gotujemy 2 budynie, studzimy. Ucieramy masło z cukrem, żółtkiem i cukrem pudrem. Dodajemy powoli schłodzony budyń. Czekoladę rozpuszczamy w odrobinie mleka. Tak żeby była płynna ale niezbyt rzadka

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto Makowe fale 202

Pyszne ciasto, nieskomplikowane z dodatkiem makowego biszkoptu, budyniu i kremu kokosowego ;) Sposób na wykorzystanie poświątecznych zapasów - może i Wam ostało się trochę maku i wiórków kokosowych? ;) Ciasto bez jajek! Pyszne, lekkie, nie za słodkie. Ładnie się prezentuje. To jak, pieczecie? ;) PS Xiaomi Mi Band 1s  to pomysł na idealny prezent dla osób aktywnych fizycznie. Opaska, która mierzy puls, pokazuje(...)Odłożyć. Masa serowa: 1 kg serka homogenizowanego naturalnego lub waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej Serek wymieszać z budyniem i mąką. Masę przełożyć do woreczka, odciąć róg. Na warstwie makowej „rysować” kratkę. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec przez około 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Krem kokosowy

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto kora orzechowa 253

przełożyć na blachę wysmarowaną papierem do pieczenia. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu ciasto wystudzić. Krem: do garnka wlać sok z brzoskwiń, wodę oraz cukier. Odlać z całości szklankę płynu i rozpuścić z nim budynie oraz żółtka. Pozostały płyn zagotować. Na gotujący się płyn wlać rozrobiony budyń, zmniejszyć ogień i cały czas mieszając ubijaczką(...)misce mikserem utrzeć masło. Kiedy masło jest puszyste i miękkie dodawać partiami ugotowany i zimny już budyń. Rozetrzeć masę bardzo dokładnie tak aby nie było w niej grudek. Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie. Wystudzić. Poncz: sok brzoskwiniowy wymieszać w wódką. Złożenie ciasta: formę do pieczenia wyłożyć dokładnie folią aluminiową, tak aby znacząco wystawała ponad brzegi formy. Włożyć biszkopt orzechowy skórką

mecooks
Pyszne ciasto kawowo-karmelowe z bananami 1130

przepisem na rewelacyjne ciasto, które łączy w sobie wiele pysznych smaków, po połączeniu tworzą na prawdę idealny deser.  Ciasto składa się z puszystego ciasta kakaowego naponczowanego kawą, warstwy z budyniu karmelowego, bananów oraz pianki kawowej. Polecam Wam to ciasto, pięknie wygląda i rewelacyjnie smakuje. Może ktoś z Was zdecyduje się je przygotować na Wielkanoc, do czego bardzo zachęcam. SKŁADNIKI(...)szkl mleka, dodajemy masło lub margarynę oraz cukier i całość podgrzewamy. Do miski dajemy 0,5 szkl mleka, budyń (proszek), mąkę i wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką by nie było grudek. Wlewamy do gotującego się mleka, mieszamy do zgęstnienia. Pierwszy spód ciasta dajemy do blaszki, ponczujemy kawą i wykładamy na niego gorącą masę budyniową, przykrywamy drugim spodem i studzimy. PIANKA KAWOWA

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kakaowe tartaletki z czekoladowym budyniem i bananem 142

upiec coś prostego. O tartaletkach myślałam od dawna, więc tym razem postanowiłam je zrobić. Do tradycyjnego przepisu na ciasto kruche ( zawsze się udaje!) dodałam dwie łyżki kakao, a ugotowany wcześniej i przestudzony budyń zmiksowałam z tabliczką gorzkiej czekolady. Budyniu spokojnie wystarczyłoby na 2x, a nawet 3x więcej tartaletek... ale dobrze się sprawdził również jako samodzielny deser. W sumie upiekłam(...)jedna sztuka Budyń ugotować wg instrukcji na opakowaniu, następnie odstawić do wystudzenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce (ja zazwyczaj dodaję odrobinę mleka). Ostudzony budyń zmiksować dodając stopniowo (łyżka po łyżce) rozpuszczoną czekoladę. Ciasto wyjąć z lodówki, a następnie wyłożyć nim wcześniej natłuszczone foremki. Dno nakłuć widelcem, podpiekać przez ok. 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C. Upieczone

Kuchnia Ellie
Słodkie Środy - Tarta z brzoskwiniami 248

zalewamy mlekiem z mąką i gotujemy na niewielkim ogniu mieszając do uzyskania budyniu.  Formę do tary wykładamy papierem do pieczenia, następnie ciastem francuskim by brzegi ciasta wychodziły za formę, do środka wlewamy budyń.  Brzoskwinie kroimy w księżyce, układamy na tarcie.  Brzegi ciasta zawijamy do środka nakładając na owoce.  Pieczemy tartę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Szybka Kremówka Papieska 6379

płaty ciasta, przygotować krem i mamy gotowe pyszne ciasto! Kto ma ochotę? Ja za chwilkę robię kawkę i zabieram się za kolejny kawałek ciacha😋😊 Składniki: ciasto francuskie 375 g, krem: mleko 1 litr, budyń śmietankowy 2 opakowania, cukier waniliowy 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, masło 200 g, cukier puder 1 szklanka, dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta, bita śmietana(...)przypalił. Budyń doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do ostygnięcia. Masło miksujemy na puszystą masę z dodatkiem cukru pudru. Stopniowo dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Krem nakładamy na pierwszy płat ciasta. Na kremie układamy kwadraty ciasta francuskiego. Wierzch posypujemy cukrem pudrem i dodatkowo możemy ozdobić cukrem pudrem

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania