ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:108/780)

Ciasto na śmietance z truskawkami 334

wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Do tak przygotowanej formy wylać ciasto.Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki, większe przekroić na pół. Wymieszać z budyniem i wyłożyć na ciasto.Mąkę, cukier i masło rozetrzeć palcami na kruszonkę. Kruszonką oprószyć ciasto po wierzchu.Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzaałka górna i dolna, 3 półka) przez około 45 - 60 minut. Wystudzić.SMACZNEGO(...)przepisu:Jest to przepis na blachę o wymiarach 24 x 28 cm, ale jeśli ma być niższe (tj. mniej ciasta) można zrobić w większej formie.Truskawki można zastąpić innymi, świeżymi owocami, masło w kruszonce - margaryną, mąkę krupczatkę - zwykłą mąką pszenną, a budyń śmietankowy innym smakiem.Śmietankę do kawy UHT 12 lub 18% można zastąpić śmietanką 30 lub 36 % (tzw. kremówką).Szklanka

Gospodyni Miejska
Ślimaczki drożdżowe z budyniem i jagodami 289

Super przepis na najlepsze ciasto drożdżowe z budyniem i jagodami! Ślimaczki drożdżowe są wbrew pozorom bardzo proste do zrobienia. Ciasto jest przepyszne

AniaGotuje.pl
PLACUSZKI CZOSNKOWE 149

łyżki oleju  25 g drożdży świżych  (oryginalnie w przepisie 1 łyżeczka suszonych)  łyżeczka soli zioła prowansalskie, bazylia oryginalnie w przepisie dodajemy tyle wody, aby ciasto miała konsystencję budyniu. Ja jednak nie posiadając blaszki do pieczenia, dodałam jej tyle ażeby ciasto nie "rozlało" mi się kiedy wyłoże je na blachę.    W misce mieszamy mąki oraz rozpuszczone

BezglutenowaIzabela
3 bit ciasto bez pieczenia. 183

czekolada, lub posypka czekoladowa Masa budyniowa: 500 ml mleka 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 180 g masła Ciasto 3 bit sposób przygotowania. Przygotowujemy budyń. Połowę mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe mleko mieszamy z mąkami i żółtkami. Powstałą masę wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Herbatniki układamy(...)wierzch i posypujemy startą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin.  Masę budyniową można przygotować również z gotowych budyniów. Używamy wtedy dwóch budyniów waniliowych na 500 ml mleka.  Smacznego :) Ciasta bez pieczenia

Pani domowa
Krówka bez pieczenia 80119

Krówka bez pieczenia – szybkie i proste ciasto bez pieczenia, z kremem budyniowym na herbatnikach. Jeśli do wykonania tego ciasta użyjemy mleka skondensowanego, to należy gotować

Kulinarne Przeboje
Domowy budyń + film 169

Domowy budyń to znakomity pomysł dla dzieci, na deser lub podwieczorek bez dodatku konserwantów i o wiele smaczniejszy niż zrobiony z proszku. Przygotowanie takiego deseru zajmuje

Smakowite Dania
CIASTO CYTRYNOWE Z PIANĄ BEZOWĄ 528

Orzeźwiające cytrynowe smaki goszczą u mnie nie tylko w upalne lato.Z wielką przyjemnością sięgam po nie również wtedy, kiedy za oknem coraz chłodniej … a w

Ostra na Słodko
Pani Walewska bez pieczenia. Pychotka bez pieczenia. 5945

The post Pani Walewska bez pieczenia. Pychotka bez pieczenia. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Ciasto 3 bit 9583

Ciasto 3 bit to coś dla fanów bardzo słodkich ciast. Inspiracja: babeczka.zuzka.pl Składniki Herbatniki ok. 400g Masa krówkowa ok. 400g (1 puszka) Śmietana kremówka 660 ml

Kulinarne Przeboje
Babeczki z budyniem malinowym i malinami 178

foremki do muffinek lub papilotki.  Nałożyć ciasto do 1/3 wysokości foremki, następnie na to jedną łyżeczkę budyniu i 1 – 2 maliny. Całość przykryć drugą częścią ciasta w takiej ilości aby przykryła nam budyń i maliny. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 2 0 – 25  minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego :-) Uczestniczę w akcji

Na słodko lub wytrawnie
Sernik z budyniem. 420

 Jeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi

Kuchnia Łukasza
Sernik z budyniem. 321

 Jeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi

Kuchnia Łukasza
Fale Dunaju 310

Smak jednak podobno mówi sam za siebie i już wiem, że do tego ciasta będę często wracał. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g masła cukier waniliowy 300g drylowanych wiśni 3 łyżki kakao sól Krem: 2 paczki budyniu 700ml mleka Polewa: 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 100g masła(...)jasną część ciasta, przykryć ciemną częścią i posypać odsączonymi wiśniami. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni przez około 45 minut, aż do suchego patyczka. Na wystudzone ciasto wyłożyć ugotowany budyń. 3 łyżki mleka zagotować z trzema łyżkami cukru. Zdjąć z ognia. Wrzucić 100g masła. Gdy masło się rozpuści dodać kakao i dokładnie wymieszać. Lekko ostudzić. Gotową polewą oblać

Jacob Tastes
Ciasto dyniowe 104

dodać cynamon, posiekane migdały i morele pokrojone w kostkę. 2. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. 3. Ciasto piec w temperaturze 160 st.C. około 60 minut. 4. Przygotować krem. Odlać pół szklanki mleka i rozrobić w nim budynie. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka(...)powoli wlewać rozrobiony budyń, ciągle mieszać, aby nie powstały grudki. Ugotowany budyń zostawić do wystygnięcia. 5. Masło lub margarynę utrzeć na puszystą masę, następnie dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. 6. Upieczone ciasto przekroić na pół. Jedną połowę posmarować kremem, przełożyć drugą częścią i wierzch ciasta posmarować pozostałym kremem. Na gotowe ciasto potrzeć czekoladę i posypać płatkami migdałów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Torcik marchewkowy 197

oknem jesienna plucha. Ciasto już samo w sobie smakuje pysznie . ale ja postanowiłam je tym razem wzbogacić o dodatkowe dwie warstwy. Pierwsza to budyń z sokiem marchewkowym , a druga to puszysty krem śmietanowy. Składniki : Ciasto : 2 szklanki utartej marchewki 2 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 4 jajka 1 kostka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej(...)Wystudzić. Przekroić na dwa blaty. 2 szklanki soku marchewkowego zagotować z cukrem. W pozostałym soku rozmieszać proszek budyniowy i wlać do garnka . zagotować. Gorący budyń wylać na pierwszy blat ciasta , przykryć drugim .  Schłodzić. W tym czasie  ubić śmietanę z cukrem pudrem. Dodać serek waniliowy. Zeatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody , a gdy napęcznieje rozpuścić umieszczając szklankę we wrzatku

Malinowa Kawiarenka