ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:104/780)

Drożdżówki z twarogiem 169

nadzienie...Pomysł na takie ciasto drożdżowe pochodzi  stąd ..Ja zrobiłam inaczej wykończenie bułeczek....Moje bułeczki są tylko z twarogiem z dodatkiem budyniu malinowego ..są bez malin i kruszonki.. ale wiadomo każdy może robić wg siebie .. CIASTO  400 g mąki pszennej tortowej 50 g mąki kukurydzianej 85 g cukru 70 g masła 30 g świeżych drożdży(...)masło. Wyrabiać ciasto dalej przez ok. 15 minut aż stało się gładkie i elastyczne.Przykryć o zostawić na godzinę do wyrośnięcia.  Twaróg rozgnieść widelcem, dodać żółtko, budyń i cukier.Wymieszać. Wyrośnięte ciasto lekko odgazować.  .Ciasto rozwałkować, pociąć na prostokąty o wymiarach około 10 x 14 cm. Z jednej strony położyć nadzienie, a z drugiej naciąć ciasto radełkiem

Moje domowe kucharzenie
Babeczki z budyniem 160

składniki suche. "Niedbale"- jak przystało na muffinki - łączymy ze sobą składniki mokre i składniki suche. Do przygotowanych papilotek wlewamy ciasto - ok. 1 cm i nakładamy po łyżeczce budyniu i przykrywamy ponownie ciastem; do 3/4 wysokości papilotki.Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 190 stopni.Ponieważ zostało mi trochę budyniu dodałam do niego ok. łyżki masła - dobrze wymieszałam i przy dekorowałam

Miksturownik
Drożdżówki z truskawkami i budyniem 244

sól – 1 szczypta- rozbełtane jajka – 2 sztNADZIENIE :- truskawki – ok. 300 g- budyń malinowy – 1 op- mleko – 400 ml- cukier – 40 gKRUSZONKA:- mąka – 50 g- masło – 50 g- cukier puder – 30 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:CIASTO:Mąkę mieszamy z drożdżami i pozostałymi sypkimi składnikami.Dodajemy miękkie masło, roztrzepane jajka i ciepłe mleko.Mieszamy łyżką środek

Ostra na Słodko
Czekoladowa Zefiryna wg Siostry Anastazji 179

Składniki: ciasto 25 dag mąki 15 dag cukru 15 dag masła 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki amoniaku dodatkowo 16 jabłek 1 l mleka 4 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru 2-3 łyżki cukru 2 cukry waniliowe 1 słowik marmolady śmietana 1/2l śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny cukier puder(...)smaku Wykonanie: Z podanych składników na ciasto zagnieść kruche, wyłożyć na dno i spód blaszki. Obrane jabłka pokroić na połówki, wydrążyć nasiona i ułożyć na cieście puste luki uzupełniając marmoladą. Ugotować budyń i jeszcze ciepłym zalać jabłka. Piec ok 70 minut. Gdy ciasto będzie zimne ubić śmietanę z cukrem oraz żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i wyłożyć na budyń

Pychotkaaa
Drożdżówki z jagodami i budyniem 112

odstawiam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około półtorej godziny. Budyń rozrabiam z 1/2 szklanką mleka, i cukrem. Pozostałe mleko zagotowuję i wlewam budyń, gotuję aż zrobi się gęsty. Przykrywam folią i odstawiam do ostygnięcia. Ciasto wykładam na deskę zagniatam i robię(...)wałek z którego odcinam kawałki ciasta z którego formuje kulki. jak na pączki. Układam na blaszce wysmarowanej i zostawiam do wyrośnięcia. Szklanką spodem, robię wgłębienia w cieście, smaruję roztrzepanym jajkiem,  dodaję budyń i umyte i osuszone jagody. Na wierzchu dodaję kruszonkę. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni góra dól i piekę 20 minut aż się zarumienią. Kruszonka

wesoła kuchnia
Weekendowe słodkości 170

lubię też próbować nowych rzeczy i wymyślać nowe przepisy. Kiedy wczoraj zostałam obdarowana pięknymi jabłuszkami musiałam zrobić z nich jakiś deser. Zdecydowałam się na... Tartę z budyniem i jabłkami Do przygotowania kruchego ciasta potrzebujemy: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru pudru 3/4 kostki prawdziwego masła 1 jajko 2 łyżki gęstej śmietany szczyptę soli Dodatkowo: porcję domowego budyniu (przepis tutaj(...)godz. do lodówki. Po upływie tego czasu rozwałkowujemy ciasto dość cienko lub po prostu równomiernie wylepiamy nim formę do tarty. Podpiekamy je ok. 7-8 min. w 180 stopniach Celsjusza. Jabłka myjemy, obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy. Najpierw w ósemki, a później w dość cienkie plasterki. Na podpieczony spód wykładamy budyń, a na wierzch układamy jabłka. Całość pieczemy jeszcze

Ratunku obiad
Ciasto multiwitaminka 73

podziwiać wiosnę w przyrodzie. Zainspirowani zielonym kolorem, postanowiliśmy skomponować zielone ciasto z multiwitaminką , po które z chęcią sięgnie się po powrocie do domu. Ciasto multiwitaminka miało tak wiosenny kolor, że przyciągnęło do siebie biedronki i pszczółki, a my widok ten od razu uwieczniliśmy na zdjęciu. Składniki na ciasto multiwitaminka Ciasto biszkoptowe: 4 jajka 110 g mąki pszennej 30 g mąki(...)żółtek delikatnie wmieszać przesiane mąki, ciasto wylać na blachę (25/35cm) wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać jego powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C , piec z termoobiegiem 20-25 minut , do suchego patyczka. Wyłączyć piekarnik, ciasto pozostawić w zamkniętym piekarniku przez 10 minut. Po tym czasie lekko uchylić drzwiczki i całkowicie wystudzić ciasto. Zielona masa budyniowa: Żelatynę zalać

niecodziennikpary
Makowa panienka 346

spróbujecie takiego ciasta zamiast tradycyjnego, zwijanego makowca, który lubi robić psikusy...?Makowa panienkaSkładniki:(na formę 32x40 cm)ciasto makowe:115 g suchego maku100 g wiórków kokosowych100 g cukru100 g posiekanych migdałów bez skórki50 g mielonych migdałów8 białek4 żółtkakrem:2,5 opakowania budyniu waniliowego (po 40 g)375 ml mleka200 ml soku z cytryny80 g cukru2 łyżeczki cukru waniliowego4 żółtka200(...)gotującego się mleka, cały czas mieszając. Gotować na średnim ogniu, aż budyń zgęstnieje. Zdjąć z palnika, dodać żółka, dokładnie wymieszać. Ostudzić.Gdy budyń osiągnie temperaturę pokojową, po kawałku dodawać miękkie masło, ucierając na gładki krem.Ostudzone ciasto przekroić na pół w pionie (tak, żeby otrzymać dwa kawałki o wymiarach 32x20 cm). Na paterze ułożyć jeden kawałek, wyłożyć krem, przykryć drugim blatem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Do trzech razy 391

CIASTO,skladniki -3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 140 g masła lub margaryny kasi 2 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Orzechowa warstwa - 250 g orzechów włoskich 75 g masła 5 łyżek cukru 2 łyżki miodu  Budyniowa masa 3/4 szklanki cukru 3 szklanki mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 250 g masła(...)masy orzechowej ---Masło z cukrem i miodem zagotować .W momencie gdy cukier bedzie rozpuszczony dodac posiekane orzechy,wymieszac i chwile gotować .Wyłozyc na warstwę ciasta i upiec.- -- 3)masa budyniowa- -Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu,dodając cukier i 3 szklanki mleka Ucierając maslo dodawac partiami ostudzony budyń. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Z podzielonego ciasta jedną część wyłożyć

w mojej kuchni
Napoleonka na herbatnikach 25446

pieczenia. Polecam je wszystkim, którzy uwielbiają maślano-budyniowe kremy :) Podane składniki dotyczą blaszki o wymiarach 23,5cm x 23,5cm. Więcej przepisów na ciasta bez pieczenia znajdziecie pod kategorią: Ciasta bez pieczenia – przepisy @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width(...)masłem. Miękkie masło utrzeć na biały, puszysty krem i stopniowo dodawać po łyżce budyniu, cały czas miksując, do uzyskania gładkiego kremu. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Na dno poukładać jedną warstwę herbatników, a na nią wyło Masę wyłożyć na herbatniki, wyrównać i przykryć pozostałymi herbatnikami. Ciasto wstawić na całą noc do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. The post Napoleonka

Kulinarne Przeboje
Ananasek bez pieczenia 244

wcześniej spód. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno i wyłożyć na wystudzoną masę ananasową. Na wierzch wyłożyć skruszone bezy czekoladowe. Ciasto przechowywać w lodówce. RADA : Przed ugotowaniem budyniu warto spróbować napój lub sok, czy nie jest za słodki. Jeżeli tak, to należy go rozcieńczyć z wodą, ale wszystkiego ma być 1 1/2 szklanki. Kategoria(...)SŁODKO , Bez pieczenia , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu Tagged: ananas , budyń , daktyle , kremówka , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Rafaello na krakersach – bez pieczenia 181

mielone migdały – idealnie się tam odnalazły. Całość podkręca adwokat, który “robi” to ciasto (w wersji dla dzieci należy go gotować wraz z budyniem, aby alkohol odparował). Ciasto nie wymaga praktycznie żadnych zdolności kulinarnych – wystarczy tylko umieć ugotować budyń (najlepiej ugotować go dzień wcześniej – aby połączył się z masłem powinien być całkowicie zimny). To świetne rozwiązanie(...)suchą patelnię i podprażamy, potrząsając co jakiś czas patelnią, aż wiórki zrobią się złote. Zestawiamy z palnika. Miękkie masło ubijamy mikserem na puszysto. Dodajemy po jednej łyżce zimnego budyniu, miksujemy, dodajemy kolejną czubatą łyżkę i tak do wykończenia. Wmiksowujemy też pozostały adwokat (dodany na tym etapie zachowa swój smak). Na końcu do masy dodajemy pozostałe wiórki i mielone migdały (jeśli

Poezja smaku
CIASTO Z TRUSKAWKAMI I BUDYNIEM 129

Kruche orkiszowe ciasto z truskawkami i budyniem. Lekko kwaskowe, wilgotne, z nutą kokosową- mniam pyszności. Nam smakowało bardzo, mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu. To ciasto z gatunku nie za słodkich, gdy macie niezbyt słodkie truskawki, proponuję zwiększyć ilość cukru, ja mimo iż zwiększyłam, to ciasto nie było za słodkie, było idealne (ale my lubimy ciasta niezbyt słodkie(...)palnika. Na spód schłodzonego ciasta wykładamy owoce pokrojone na mniejsze kawałki i wymieszane wcześniej z mąką (skrobią) ziemniaczaną. Na owoce wylewamy gorący budyń, wyrównujemy. Na wierzchu rozsypujemy starte na grubych oczkach tarki lub rozkruszone w palcach, schłodzone ciasto z wiórkami kokosowymi. Wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180* i pieczemy ok.40 minut na termoobiegu. Przed podaniem posypujemy mielonym ksylitolem

Smaczne Zdrowe
Babeczki kakaowe z budyniem 119

ciasto będzie bardzo gęste). Blaszkę na babeczki wykładamy foremkami. Do każdej foremki wkładamy po 1 łyżce ciasta, lekko rozprowadzamy i na to wkładamy po 1 łyżce zimnego budyniu. Budyń przykrywamy pozostałym ciastem - po 1 łyżce. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

słodkie i nie tylko historie kulinarne
STYROPIAN Z MANDARYNKAMI 205

tego ciasta, w końcu się udało. Większość osób tradycyjnie dodaje brzoskwinie z puszki, ja akurat miałam mandarynki w puszce - wyszło pysznie. Jogurt naturalny z dodatkiem budyniu tworzy delikatną piankę, której nie można się oprzeć. Ciasto robi się łatwo i szybko, nie ma opcji żeby nie wyszło. SKŁADNIKI Ciasto: (blaszka 25x25 cm) 250 g masła, ¾ szkl. cukru, 5 żółtek, 3 szkl(...)mąki, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 litr jogurtu naturalnego, 1 szkl. cukru, 2 opakowania budyniu śmietankowego, 5 białek, dodatkowo mandarynki w zalewie WYKONANIE   Ciasto:   Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 nierówne części. Większą rozwałkowujemy, układamy na blasze wyłożonej pergaminem, drugą wkładamy do zamrażarki.   Masa:   Białka ubijamy z cukrem, dodajemy budynie, delikatnie

słodki bratek