pieczenia. Przygotować polewę. Zagotować w rondelku, mieszając, 100 g masła, cały miód, płatki migdałowe i śmietanę. Odstawić.Ciasto ponownie zagnieść i rozwałkować na blasze. Gęsto ponakłuwać widelcem i odstawić na 15 minut. Posmarować polewą i piec przez 30 minut. Rozmieszać budyń w proszku(...)łyżkami mleka. Zagotować resztę mleka, dodać budyń i gotować, mieszając, przez 2 minuty. Schłodzić. Resztę masła zmiksować z cukrem pudrem. Dodawać po łyżeczce tej masy do budyniu i mieszać. Pokroić ciasto na 24 kawałki, przekrawać je poziomo i nakładać do środka po 2 łyżki kremu.[Ja przekroiłam ciasto na połowę i przełożyłam masą ,a potem dopiero było krojone wedle potrzeby
Moje domowe kucharzeniepara-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} SERNIK Ciasto: 4 żółtka, 3 szkl. maki zwykłej, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, kostka margaryny Masa serowa(...)śmietankowy bez cukru Wykonanie: Piana z białek: 4 białka ubić na sztywno i dodawać szklankę cukru, Z podanych składników zagnieść ciasto. Ser pokruszyć, dodać margarynę, cukier jajka, budyń i wszystko wymieszać mikserem. Ciasto podzielić na dwie części, większą rozłożyć na blachę na ciasto położyć masę serową, na masę białka ubite na sztywno z cukrem i na wierzch pokruszyć resztę
Kuchnia Beatyniej kolejno 4 jaja, po każdym należy dobrze zmiksować ciasto. Dzielimy na 2 części i każda z nich rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (silikonu nie trzeba wykładać papierem, tak samo maty teflonowej). Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut. Krem: 500 g mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 5 kostek białej czekolady pół szklanki cukru(...)czekolady. Do gotującego się mleka wlewamy miksturę mleka i proszku budyniowego. (Gotujemy jak zwykły budyń, ale bez cukru) Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch, po czym dodajemy po łyżce zimnego kremu i dokładnie miksujemy. Masę przekładamy na zimny blat ciasta i przykrywamy drugim zimnym blatem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Całość można oprószyć cukrem
MamaOskarkaszklanki cukru 1 litr mleka Owoce (w sezonie używamy świeżych): 300 g mrożonych drobnych truskawek 300 g mrożonych jeżyn Budynie ugotować w podanej ilości mleka, doda jąc pod koniec cukier. Zdjąć z palnika i przykryć wierzch. Masło na ciasto pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, dodać 1-2 łyżki wody. Podzielić(...)zawinąć w folię i schować na pół godziny do lodówki. Blachę o wymiarach 33 x 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć rozwałkowanym ciastem z lodówki. Na wierzch wyłożyć budyń i owoce Zetrzeć na wierzch ciasto z zamrażalnika. Piec na złoty kolor w temperaturze 180ºC przez 1 godziny. Odstawić do całkowitego wystudzenia
Czerwień i błękitszklanki mleka 250 g masła 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem słoik dżemu truskawkowego Wykonanie : Masa : Z 3 szklanek mleka i 2 opakowań budyniu przygotować budyń. Garnek przykryć folią spożywczą i odstawić do ostudzenia. Ciasto : Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części, które wykładamy w dwie jednakowej wielkości formy wyłożone papierem do pieczenia(...)blach z ciastem. Każdy placek piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Masa cd : Masło utrzeć z dżemem a następnie dodawać stopniowo po łyżcze ostudzony budyń. Przygotowana masą przełożyć ciasto. Przechowywać w lodówce, najlepsze jest na drugi dzień po przygotowaniu
cucinareszklanki mleka 250 g masła 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem słoik dżemu truskawkowego Wykonanie : Masa : Z 3 szklanek mleka i 2 opakowań budyniu przygotować budyń. Garnek przykryć folią spożywczą i odstawić do ostudzenia. Ciasto : Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części, które wykładamy w dwie jednakowej wielkości formy wyłożone papierem do pieczenia(...)blach z ciastem. Każdy placek piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Masa cd : Masło utrzeć z dżemem a następnie dodawać stopniowo po łyżcze ostudzony budyń. Przygotowana masą przełożyć ciasto. Przechowywać w lodówce, najlepsze jest na drugi dzień po przygotowaniu
cucinareszklanka mąki pszennej - 1/2 kostki masła - 2 jajka - 3/4 szklanki cukru pudru - szczypta soli Krem: - 1,5 szklanki mleka - 2 budynie waniliowe - 1 szklanka cukru pudru - 3 jajka - 1 opakowanie śmietanki 30% Śliwki Tartę rozpoczniemy od przygotowania ciasta. Wszystkie składniki po kolei łączymy ze sobą i zagniatamy(...)ciasto. Możemy to zrobić również w robocie. Jak wyrobimy ciasto możemy chwilę schłodzić go w lodówce lub od razu wylepić foremki i lekko podpiec w piekarniku, żeby ciasto nie namokło od budyniu. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 160 stopni i pieczemy ok. 10-15 minut. W międzyczasie myjemy śliwki, wyciągamy pestki i kroimy na ćwiartki. Teraz zabieramy się za masę budyniową
Kuchenne WariacjePrzepis dostałam w piątek i wczoraj już piekłam. Lubimy ciasta coś jak biszkopt. Tutaj w wersji z budyniem i jabłkami ale z brzoskwiniami będzie fantastyczne. Lubię takie proste a zarazem pyszne ciasta. Polecam na niedzielne popołudnie. Zawsze się udaję ! Składniki : * kostka masła roślinnego * 2 budynie śmietankowe z cukrem * litr mleka * kilogram pokrojonych dowolnie jabłek * 4 jajka * szklanka(...)bądź inne dowolne owoce - poza śliwkami. Idealnie pasują brzoskwinie. Z jabłkami i tak jest pyszne a mamy teraz dobre polskie jabłka. Na to ciepły budyń zrobiony z litra mleka i dwóch budyniowych proszków. Przykryć pozostałym ciastem. Piec około godziny w 180 stopniach na złoty kolor
Magiczne Życie Martyłyżki mąki ziemniaczanej 4 kopiaste łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na ser: 30 dag sera białego półtłustego 4 łyżki cukru 1 jajko 1 budyń waniliowy Wykonanie pysznego ciasta kakaowo-serowego: 1. Ser: Ser, cukier, jajko i budyń w proszku przekładamy do miski, następnie miksujemy blenderem ręcznym na gładką masę. Jeżeli nie macie blendera można użyć miksera
Izabelawkuchnibudyniowa: pół litra mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 3/4 kostki miękkiego masła 4 łyżki cukru Dodatkowo : puszka gotowej masy krówkowej lub tez takiej przygotowanej samodzielnie wg Tego Przepisu (KLIK) Wykonanie : Mąkę wysypać na blat , posiekać z zimnym masłem na kruszonkę , wsypać cukier i sodę , wymieszać . Dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Schłodzić ok pół godziny(...)krem. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu ( z tym ,że w połowie porcji mleka)\Wystudzić. Masło utrzeć do białości i dodawać po łyżce zimny budyń W blaszce na dnie ułożyć pierwszy blat ciasta ( bez orzechów) wyłożyć na niego równą warstwą krem budyniowy.Przykryć kolejnym blatem ciasta (bez orzechów). Następna warstwa to masa krówkowa. Jeśli używamy gotowej i jest bardzo
Malinowa Kawiarenkalodówce dzień lub dwa. Zachęcam do wypróbowania 😊 SKŁADNIKI NA CIASTO: 125 g masła 1/2 szklanki cukru 3 łyżki wody 2 łyżki ciemnego kakao 2 jajka 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ : 1 kg sera 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy budyń waniliowy 85 g PRZYGOTOWANIE: ➜Miękkie masło,cukier,wodę i kakao gotujemy(...)dodajemy do ciasta. ➜Masę przelewamy do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy. ➜Ser twarogowy mielimy 2 razy ( jeśli używamy sera w kostkach) , następnie miksujemy z jajkami, cukrem i budynie. ➜Wykładamy na ciasto. ➜Na wierzchu układamy cząstki odsączonych brzoskwiń z puszki. ➜Pieczemy w 180 st.C przez 1 h . Gotowe ciasto studzimy. Przechowujemy w lodówce. Sernika najlepszy jest na 2-3 dzień
Marcepanowa kuchniałyżki miodu 250g sezamu Warstwa kokosowa: 5 białek 3/4 szkl cukru 100g wiórków kokosowych szczypta soli słoiczek powideł śliwkowych Masa toffi: kostka miękkiego masła budyń o smaku toffi 2 łyżki cukru pudru Czekolada do polania Ciasto kruche: Wszystkie składniki posiekać i zagnieść gładkie ciasto. Wstawić do lodówki na pół godziny. Ciasto podzielić na 2 części. Obydwie rozwałkować na 2 blaszkach(...)180st. Placki ostudzić. Masa Toffi: Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, na koniec cały czas ucierając dodawać po łyżce budyniu. Masę wyłożyć na ciasto z sezamem, przykryć drugim plackiem. Czekoladę stopić i polać ciasto
Smakołyki Asiłyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu (przemielony przez maszynkę) 250g margaryny, 1 1/3 szkl cukru, 2 opakowania budyniu, 5 jaj Wyrobić ciasto. Schłodzić przez 1 godz. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać ser i budyń. Na koniec delikatnie wymieszać z ubitą pianą. Jeśli ktoś lubi można dodać rodzynki. Ciasto podzielić
Słodki Zakątekkakao 250 g kostka masła 2 łyżeczki proszku dopieczenia torebka cukru waniliowego 4 jajka Masa serowa 70 dag twarogu 2 żółtka szklanka cukru 50 g wiórków kokosowych budyń waniliowy Wykonanie Ciasto Masło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy(...)białek. Masa serowa Żółtka oraz cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę. Twaróg zmielić dodać budyń, wiórki kokosowe oraz masę jajeczną dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Z masy serowej formować kulki i układać na dnie formy, wysmarowanej masłem. Kulki zalać ciastem. Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 C. po upieczeniu polać polewą. rrarossa@gmail.com
RAROSSAciasto to taki mój sernikowy hit. Nie zawiera ani grama twarogu a zapewniam,że smakuje wybornie i w niczym nie odbiega od tradycyjnego sernika. Rolę twarogu pełni jogurt grecki i serek waniliowy. Piekłam go już kilkakrotnie,za każdym razem z innymi owocami. Był już z borówkami klik ,nektarynkami i malinami klik ,bananem i gruszką klik . Teraz postanowiłam wypróbować(...)budyń. Utrzeć na gładką masę. Następnie dodać jogurt grecki i serek waniliowy, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Pianę z białek dodać do masy jogurtowej, delikatnie połączyć. Gotową masę przełożyć na przygotowany spód z biszkoptów, wyrównać. Rabarbar dokładnie umyć,nie obierać,pokroić na kawałki i ułożyć na masie serowej. Ciasto wstawić do nagrzanego
Kolorowa kuchnia Elki