ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:119/780)

Ciasto Śliweczka z Bezą i Orzechami 579

kartonu) 2 laski cynamonu 1 budyń waniliowy bez cukru 60g mąki ziemniaczanej Beza: 4 białka 200g cukru 60-70g posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku bez cukru Ciasto: 1. Do mąki dodać cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i krótko wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami w misce z mąką , podsypując mąką ( patrz(...)soku wiśniowego, dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. 4. Gdy śliwki się zagotują, wyjąć dwie laski cynamonu i dodać rozmieszany budyń z mąką, ugotować bardzo gęsty budyń. Zdjąć z ognia, odstawić. 5. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki i podsypując troszkę mąką rozwałkować na wielkość blaszki 25cmx30cm, patrz FILM . Ciasto przełożyć do blaszki, wyrównać i ponakłuwać gęsto widelcem. Ciasto wstawić

Mała Cukierenka
Sernik ”Złota rosa” 577

pieczenia 1 kostka margaryny „Kasia” Ser: 4 całe jajka 3/4 szklanki cukru 90dag sera mielonego 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oliwy 1 cytryna (sok) 2 budynie śmietankowe  Wykończenie ciasta: 4 białka 1/2 szklanki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Przygotować ciasto. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i margarynę, przesiekać. Następnie dodać żółtka i zagnieść

Danka Pichci
Sakiewki naleśnikowe 288

śniadaniowe pyszności :)) A że ja naleśniki kocham całym sercem, przedstawiam Wam pyszne naleśniki z makiem, zawiązane w urocze sakiewki ;) Z tej porcji ciasta wyszło mi 7 naleśników. Składniki: Ciasto naleśnikowe: 1 budyń śmietankowy bez cukru 2/3 szklanki mąki 1 szklanka mleka 2 łyżeczki cukru pudru  2 jajka szczypta soli  2 łyżki maku 1-2 łyżki oleju   Dodatkowo

Czerwona Porzeczka
BISZKOPT OWSIANY Z KARMELIZOWANYMI ŚLIWKAMI I KREMEM BUDYNIOWYM 240

moim blogu ciasta ze śliwkami:) Nie jest to jednak tradycyjny placek:) Moje Dzieci bardzo chciały zjeść "jakieś" ciasto ze śliwkami i kremem, więc tak oto powstał biszkopt w zdrowszej wersji, bo z mąki owsianej, który przełożyłam kremem na bazie budyniu i mascarpone. Na wierzch ułożyłam duże, jędrne i słodkie śliwki, które uprzednio posypałam cynamonem i brązowym cukrem, dodałam odrobinę masła(...)wlej mieszankę na gotujące się mleko. Ugotuj budyń.Całkowicie ostudzony budyń zmiksuj krótko z mascarpone i cukrem pudrem.KARMELIZOWANE ŚLIWKI:Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i wyjmij pestki.Na patelni rozgrzej masło, wrzuć śliwki, zasyp cukrem i cynamonem, całość dokładnie wymieszaj. Smaż śliwki około 20-25 minut. Ostudź.SKŁADNANIE CIASTA:Biszkopt połóż na paterze lub ozdobnym talerzu.Posmaruj go kremem budyniowym.Na kremie

Słodko-Słony Świat Ilony
Serafin- ciasto z jabłkami i kokosem 195

kokosowa góra. Mówię Wam, przepyszna.  *foremka 25*34  Składniki: na ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody na masę jabłkową: duży słoik jabłek prażonych  (ewentualnie kilogram surowych) 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka cukru 3/4 szklanki wody łyżeczka cynamonu na masę kokosową(...)najpierw należy je zetrzeć lub pokroić w grubą kostkę i poddusić z cukrem a później ugotować z budyniem. Jeśli puszczą za dużo soku to ilość wody do budyniu należy zmniejszyć.  Ciasto: białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Następnie nie przestając ubijać dodawać po trochę cukier a później żółtka. Ubić wszystko na jasną puszystą masę. Mąkę pszenną wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pełnowartościowy, bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej - bez mąki, drożdży, zakwasu 198

porządnie odcedź i zblenduj ją na gładko razem z siemieniem, sokiem z cytryny, połową szklanki wody, oliwą, solą, proszkiem do pieczenia i ziołami. Masa będzie wyglądała jak zwykłe ciasto o konsystencji budyniu. Dodaj jeszcze nasiona słonecznika i ewentualnie inne, jeśli chcesz (byle nie za dużo). Wymieszaj. Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem. Na dnie rozłóż pestki dyni

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Ciasto na Sylwestra- Snikers. 204

Snikers. Pyszne miodowo - orzechowe ciasto w słodkim karmelu. Jak szaleć to szaleć! SKŁADNIKI ok.600 g mąki  3-4 łyżki miodu  2 jajka 2 łyżki śmietany 1/2 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki sody 30 dag orzechów włoskich 10 dag margaryny 3 łyżki miodu 2 łyżki cukru Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe 1/2 litra mleka 3 łyżki(...)przygotowujemy krem budyniowy. Budyń z cukrem mieszamy w 1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy. Wlewamy do gotującego się mleka budyń, mieszamy, by nie powstały grudki. Ostudzony budyń ucieramy z margaryną. Przekładamy ciasto. Na pierwszą część nakładamy masę budyniową i przykrywamy drugim ciastem. Na to wykładamy masę , która powstała z mleka skondensowanego. Wierzch snikersa , to ciasto  z orzechami.  Gotowe

W kuchennym oknie Ewy
Pomarańczowo – czekoladowy torcik na białkach 319

dodatkiem żelatyny. CIASTO BIAŁKOWE: 1 szklanka białek (z ok 6 jaj) szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao KREM POMARAŃCZOWY: 125 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego skórka otarta z 2 pomarańczy 2 żółtka 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki(...)uformowałam kuleczki. Smacznego :) Torcik pokroiłam zanim dobrze stężał. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Wykorzystanie białek Tagged: budyń , kakao , kremówka , mascarpone , olej , pomarańcze , soki owocowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Ciasto z truskawkami i galaretką II 297

upałów nie upiekłam ani jednego ciasta, ale podaję Wam przepis na ciasto, które piekłam rok temu. Klasyk - biszkopt, krem budyniowy, świeże truskawki i galaretka :) Składniki (blacha 36x24cm): Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy (40g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 kostka masła / margaryny Dodatkowo(...)suchego patyczka. Wystudzić i przekroić wzdłuż na dwa blaty. 2. Z mleka, budyniu i cukru ugotować budyń. Całkowicie wystudzić. Masło / Margarynę w temperaturze pokojowej utrzeć, porcjami dodawać przestudzony budyń. 3. Złożyć ciasto. Na dolny blat wyłożyć 2/3 kremu budyniowego, ułożyć połowę truskawek dociskając je lekko w krem. Przykryć drugim blatem biszkoptu, wyłożyć resztę kremu i znów truskawki. Całość zalać tężącą

Kuchnia domowa Ani
Ciasto Prince Polo z kremem i brzoskwiniami 266

brzoskwiniami. Wierzch pokryty również brzoskwiniami i galaretką. Mimo, że ciasto nie należy do tych niskokalorycznych, to konsystencją jest bardzo lekkie i delikatne. Na pewno jeszcze nie raz je upiekę;)) Biszkopt: 5 jajek,  czubata szklanka mąki pszennej,  szklanka cukru,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  budyń czekoladowy,  2 łyżki(...)kakao.   Białka ubić, stopniowo dosypywać cukier. Dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawać mąkę z proszkiem. Na koniec dodać sproszkowany budyń oraz kakao. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki o wym. 25x36cm. Piec około 25-30 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na pół. Krem: 500ml śmietanki

Z miłości do słodkości
Mikołajkowe Ptysie z bitą śmietaną 236

masłem. Dodajemy cukier oraz szczyptę soli. Całość energicznie mieszamy. Po zagotowaniu odstawiamy na 5 minut do wychłodzenia. Następnie dodajemy po kolei jajka, ciągle mieszając. Masa powinna mieć gęstość budyniu. Tak przygotowane ciasto umieszczmy w rękawie cukierniczym. 2. Formowanie. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, wyciskamy za pomocą rękawa cukierniczego okrągłe ptysie. Należy pamiętać o zachowaniu ok. 4 cm odstępów pomiędzy

Pij soki wyciskane
Ciasto "Snikers" (pieczony) 464

przenieść, więc zrobiłam grubsze blaty w mniejszej formie. Jak wyrosły, to możecie sobie wyobrazić ile ich było... Do tego budyń  i orzechy z takiej samej porcji jak tutaj... Dlatego jak tylko nadarzyła się okazja postanowiłam poprawić swoje błędy i ciasto powtórzyć. Wymyśliłam sobie, że odmierzę na papierze do pieczenia wymiar formy i postaram się pięknie rozwałkować właśnie(...)miotełką" dołączoną do blendera. Wlewamy do gotującego się mleka i ponownie zagotowujemy. Zestawiamy z ognia i dodajemy kawałki masła, mieszając dokładnie cały czas aby połączyło się z budyniem. 4. Przełożenie: Blat ciasta- masa budyniowa- blat ciasta- masa kajmakowa- blat ciasta z orzechami. Schładzamy, by lepiej się kroiło

Kuchnia w czekoladzie
CIASTO UKRAINKA 605

szklankę mąki i wykładamy ciasto. W tej mące ze stolnicy wyrabiamy całość(mąka ze stolnicy wchłonie się w ciasto, a jeśli będzie zbyt twarde dodajemy ok. 3 łyżki śmietany). - Ciasto dzielimy na 5 części (mi wyszły 4 ) i rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm. Każdą pieczemy w wyłożonej papierem do pieczenia blaszce o wymiarach(...)krem może wydawać się że jest „luźny” ale gdy się schłodzi w lodówce, robi się sztywny i puszysty.*masło jak i budyni powinny być w temperaturze pokojowej wtedy na pewno krem się nie   zważyKażdy blat ciasta nasączyć naparem, i  rozsmarować na nich krem. Ostatni blat ciasta polać polewą lub rozpuszczoną czekoladą.rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Bułeczki drożdżowe z budyniem i rabarbarem 202

sezon na rabarbar jest bardzo krótki. W związku z tym, idźcie na zakupy i przygotujcie sobie te pyszności, a na pewno nie pożałujecie Bułeczki drożdżowe z budyniem i rabarbarem przepis na 6 drożdżówek Ciasto: 500 g mąki tortowej 10 g suchych drożdży 2 łyżki cukru szczypta soli 150 ml ciepłego mleka 60 g rozpuszczonego masła jajko Rabarbar: 400 g rabarbaru(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odległości pomiędzy ciastem. Ponownie przykryj ściereczką i zostaw na ok. 20 minut. Po tym czasie w każdej kulce ciasta zrób wgłębienie za pomocą szklanki. Nakładaj do niego budyń oraz rabarbar. Jeśli chcesz możesz na przykład posypać je również kruszonką, czy też oblać lukrem. Drożdżówki piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni

365 dni dookoła kuchni
Szybkie ciasto z rabarbarem 215

mamy niespodziewanych gości. Dodatkowym plusem jest to, że do  ciasta  można  dodać dowolne owoce. Szczerze polecam! Składniki: 4 jajka 150 g masła 1,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo 400 g rabarbaru 3 łyżki budyniu waniliowego Wykonanie: Rabarbar obrać, umyć, pokroić w 1 cm kawałki. Zasypać(...)puszystą jasną masę. Następnie dodawać po 1 jajku ciągle ucierając. Na koniec dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia się składników.  Rabarbar obtoczyć w budyniu, dodać do ciasta i wymieszać. Blaszkę 24x24 wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 st.C grzałka góra-dół przez 45 minut do suchego patyczka

magiczna kuchnia Kasi