ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:124/780)

Ciasto półkruche z rabarbarem i budyniem 185

wlać rozpuszczony budyń. Energicznie wymieszać.  Garnek z powrotem postawić na małym ogniu i całość kilka minut pogotować cały czas mieszając, do uzyskania gęstej konsystencji budyniu. Odstawić do lekkiego przestudzenia.    Schłodzone ciasto kroić nożem w plastry i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Zrobić mały rant z ciasta dookoła dna blachy, aby nadzienie przy pieczeniu(...)odsączyć - odlany sok można wykorzystać do galaretki rabarbarowej. W yłożyć go na pianę i posypać resztą cukru - 2 łyżki . Na warstwę rabarbaru wylać ciepły budyń. Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach resztę zmrożonego ciasta. Piec ok. 45-50 min. w piekarniku nagrzanym do 180C - u mnie opcja grzania góra-dół; środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu .  Na ostatnie

Grunt to przepis!
Letni torcik z malinami na kakaowym cieście 125

letnie dni.  Zapraszam i bardzo polecam SKŁADNIKI *przepis na dużą tortownicę 24cm średnicy MASA -750ml mleka -2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -1 cukier waniliowy -o,5 szkl cukru -2 żółtka (białka odkładamy do ciasta) -200g masła CIASTO -3 jajka -2 białka (z masy) -1,5 sszkl maki -pół łyżki kakao -1,5 łyżeczki proszku(...)mleko, 2 budynie, cukier waniliowy, cukier,2 żółtka i wszystko podgrzewamy mieszając. zagotowujemy do zgęstnienia jak budyń. Powstałą masę studzimy. Masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy ostudzony budyń.  Masę wykładamy na ciasto,i zostawiamy trochę do dekoracji. Wyrównujemy i układamy na niej maliny.  Odstawiamy do lodówki. Całość zalewamy tężejącą galaretką.  Gdy galaretka całkowicie stężeje robimy rozetki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Egzotyczna tarta manna i biegi między kuchenne:) 136

brytfanką. Jestem udana, nie ma co. Tym czasem zapraszam na pyszną tartę. Składniki ( forma o średnicy 28 cm) ciasto: 200 g masła 2 jajka łyżeczka sody oczyszczonej 300 g mąki 3 łyżki śmietany 18% masa: 1 l mleka  2 budynie śmietankowe 6 łyżek kaszy mannej olejek rumowy dodatkowo: 3 banany kilka plastrów ananasa kilka plastrów melona  2 galaretki(...)stopniach.  W tym czasie gotujemy budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy będziemy podgrzewać mleko dodajemy do niego mannę i zagotowujemy z  sypkim budyniem. Gotową masę studzimy.  Do ciasta nie zbędna jeszcze nam będzie galaretka. Zalewamy więc ją wrzącą wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu i pozostawiamy w chłodnym miejscu do stężenia.  Gdy wszystkie składniki mamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tarta z porzeczką i bezą 169

ziemniaczanej - 1 łyżka cukru pudru - 1 opakowanie budyniu - 500 ml mleka - 2 białka - 100g cukru - 1 łyżeczka octu winnego Przygotowanie: 1. Przygotowujemy budyń według zaleceń na opakowaniu. Przygotowany budyń wykładamy na ciasto. 2. Owoce należy umyć i przełożyć do miseczki, dodać mąkę ziemniaczaną i cukier puder, wymieszać i przełożyć do formy. 3. Ubijamy białka na sztywno, dodajemy cukier i ocet

Coś z niczego
Torcik kakaowy z budyniem (bez glutenu, cukru białego, wegański) 129

Wielkanoc już za pasem! To ostatnia szansa na wypieki w tym klimacie 😊 Nasza propozycja tortowa to ciasto kakaowe z daktylami i migdałami oraz.... budyniem! Wiemy, że ostatnio budyniowych kremów jest tu dość sporo ale mamy na niego fazę 😄 Jeśli macie dość klasycznych wypieków lub chcecie mieć na stole jakieś urozmaicenie to śmiało łapcie przepis.         Składniki(...)ksylitolu -2 łyżeczki lnu mielonego -80g daktyli suszonych Budyń waniliowy -400ml mleka kokosowego -100ml wody -100g ksylitolu -40g budyniu bezglutenowego z wanilią -1 łyżka skrobi Jajeczka pralinowe -reszta ciasta kakaowego po upieczeniu -60-80g daktyli lub innych suszonych owoców Dodatkowo -łyżka kakao + 2 łyżki ksylitolu+ 1/2 szkl. gorącej wody – do nasączania blatów -deserowa czekolada

Candy Pandas
CZEKOLADOWA PIERZYNKA – CIASTO CZEKOLADOWE Z CYTRYNOWO-WANILIOWĄ PIANKĄ 205

przepis na pyszne czekoladowe ciasto przypominające klasyczną WZetkę, ale WZetką absolutnie nie jest! Lekki, puszysty, czekoladowy biszkopt upieczony z budyniu ( tak, z budyniu! ) połączony z orzeźwiającym, lekko cytrynowym kremem jest fantastycznym pomysłem do kawki. Ciasto robi się bardzo szybko, a kto raz spróbuje zrobić biszkopt z budyniu, ten już na stale wprowadzi go do swoich kulinarnych poczynań. Pyszne ciasto! Spróbujcie

Ostra na Słodko
Tarta z kremem matcha i figami 114

Tarta z kremem matcha i figami Składniki - proporcje na formę o średnicy 24 cm Ciasto 200 g mąki pszennej 120 g zimnego masła 4 czubate łyżki cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka cukru waniliowego Krem budyniowy z matcha 1 duży (na 750 ml mleka)  budyń śmietankowy  bez cukru 550 ml mleka  150 g miękkiego masła 2 łyżki(...)około 1 centymetra, a następnie ponakłuwać widelcem. Tak przygotowaną tartę podpiec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut - ciasto powinno nabrać jasnozłotego koloru.   Przygotowanie kremu Na kilka godzin przed planowanym przygotowaniem tarty gotujemy budyń, jednak zamiast sugerowanych na opakowaniu 750 ml, używamy jednie 550 ml mleka. W 400 ml mleku rozpuszczamy herbatę matcha (dodatkowo przecedziłam mleko

Cztery Fajery
Pani Walewska 460

śród przepisów . Ciasto podałam na przepięknej porcelanie  Bogucice   http://www.porcelanabogucice.pl/ Składniki na ciasto kruche : 3 szklanki mąki 5 żółtek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 kostka margaryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  Składniki na krem : 2 żółtka 3 budynie waniliowe z cukrem Winiary     700 ml mleka 1 łyżka mąki 1 cukier waniliowy(...)połowie wymieszać budynie , cukier waniliowy , mąkę i żółtka. Wlać do gotującego mleka. Gotować aż budyń zgęstnieje. Do ugotowanego i jeszcze ciepłego budyniu dodać masło i energiczne wymieszać. Budyń odstawić do przestygnięcia. Warstwy ciasta : 1. pierwsze ciasto  2. krem budyniowy  3. drugie ciasto  Odstawić do lodówki na noc , ja oczywiście musiałam pokroić wcześniej bo dzieci już nie mogły

Sama słodycz i szczypta chili
Gruszkowiec z budyniem - ciasto gruszkowe 262

oryginale to ciasto jest z jabłkami, ale gruszki też się świetnie sprawdzają! Najlepiej smakuje lekko schłodzone! Składniki: ok 1,5 kg gruszek, 5 jajek, 1/2 szklanki cukru, 2 szklanki mąki, 250g KASI 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżeczki maki ziemniaczanej, opakowanie cukru wanilinowego, łyżka cynamonu, 3 budynie waniliowe, 1 litr mleka Przygotowanie: Budynie rozrabiamy w litrze mleka wg. dalszych(...)pianę. Dodajemy stopniowo do ciasta. Mieszamy do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy spód blachy. Posypujemy cynamonem. Wykładamy gruszki, które zalewamy gorącym budyniem. Wykładamy drugą część ciasta. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 50 minut

Lena Gotuje
Kakaowo-waniliowy torcik bez cukru 114

pełnoziarnistej Łyżka gorzkiego kakao Odrobina sody Woda z daktyli KREM 220g twarożku typu włoskiego 4 łyżki jogurtu naturalnego Pół szklanki suszonych daktyli   + woda do namoczenia Łyżka budyniu waniliowego bez cukru CIASTO Daktyle moczyć we wrzątku przez około godzinę Czerwoną fasolę dokładnie wypłukać, daktyle odcedzić z wody Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. W razie potrzeby dodać wody, w której(...)stopniach Zostawić do ostygnięcia KREM Daktyle moczyć we wrzątku przez około godzinę, następnie odcedzić Twarożek zblendować z daktylami, jogurtem oraz budyniem Jeśli konsystencja będzie zbyt zbita dodać wodę, w której moczyły się daktyle Kiedy ciasto ostygnie odciąć ostrożnie górę. Przełożyć kremem, zostawić też trochę kremu na posmarowanie góry ciasta

HealthyCreations
Sernik z brzoskwiniami 494

cukru5 żółtek2 łyżeczki proszku do pieczeniaBeza:5 białek1 szklanka cukru1 łyżka mąki ziemniaczanejMasa serowa:1 kg twarogu (2-krotnie zmielony)2 jajka3/4 szklanki cukru2 budynie waniliowe3/4 kostki margaryny3/4 szklanki mleka1 puszka brzoskwiń1. Wszystkie składniki na ciasto wyrobić na gładką masę. 3/4 masy wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Resztę owinąć folią i wstawić do zamrażarnika. 2. Ucierać margarynę dodawać(...)rondelka i na bardzo małym ogniu ciągle mieszać aż do połączenia składników a następnie przelać do czystej miski. Następnie dalej miksować dodając twaróg i rozpuszczone w mleku budynie. Wylać na warstwę ciasta. Wyłożyć na wierzch odsączone kawałki brzoskwiń. 3. Ubijać białka aż zaczną się robić sztywne, a następnie po trochu dodawać cukru cały czas miksując aż cukru nie będzie czuć

UgotujmyTo.pl
UCIERANE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 157

uwielbiam je w cieście! Mimo, że ciasto nie jest bardzo wilgotne gorąco polecam ten przepis :)) Składniki : ½ kostki miękkiego masła  1 szklanka mąki pszennej ½ szklanki mąki krupczatki 2 całe jajka 1 żółtko 1 cukier wanilinowy (16 g) 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mleka 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki budyniu waniliowego Dodatkowo: ok. 300 śliwek (raczej twardych(...)chwilę miksujemy, a po nich dodajemy  mąki z proszkiem do pieczenia. Ucieramy mikserem do połączenia się składników. Na koniec wlewamy porcjami mleko i dodajemy kaszę mannę i budyń waniliowy. Gdy ciasto jest gładkie, a wszystkie składniki dokładnie połączone ze sobą wylewamy je na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką. na cieście układamy ćwiartki śliwek - skórką do ciasta. Wstawiamy

Walijskie Pichcenie
Zbiór przepisów z wykorzystaniem rabarbaru 183

rabarbar w pełni, a na moim blogu znajduje się dość sporo przepisów z jego wykorzystaniem. Dlatego postanowiłam je wszystkie zebrać w jednym miejscu:)   Placek z budyniem i rabarbarem    Ciasto serowe z rabarbarem Lody rabarbarowo - truskawkowe Kruszaniec jabłkowo - rabarbarowy Pomorska drożdżówka z rabarbarem Sernik z rabarbarem i truskawkami Tarta z jabłkami i rabarbarem posypana owsianą kruszonką Babeczki

Z miłości do słodkości
Tort kakaowy z masą budyniowo-wiśniową i pysznym kremem czekoladowym. 167

kremu czekoladowego. Ciasto w sam raz nie za słodkie  nie za kwaśne. Szybko znika z talerzyków :)   Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na cienki biszkopt kakaowy: 3 jajka 60 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g mąki tortowej 20 g kakao gorzkiego 56 g roztopionego masła 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na budyń wiśniowy: 2 budynie(...)wiśniami i delikatnie rozdrabniamy mikserem zostawiając jednak małe kawałeczki wiśni. Odlewamy jedną szklankę i mieszamy w niej budynie i mąkę, resztę kompotu zagotowujemy.Do gotującego wlewamy budynie i energicznie mieszamy aż zgęstnieje. Ciasto przekładamy z powrotem do tortownicy i wykładamy budyń, na wierzch układamy herbatniki. Odstawiamy do zastygnięcia. W małym garnku zagotowujemy wodę, stawiamy na nim szklaną miseczkę z połamaną czekoladą

Sama słodycz i szczypta chili
Styropianowiec z jagodami 401

pudru 200 g masła zimnego szczypta soli 4 żółtka masa jogurtowa: 4 białka 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 800 g jogurtu greckiego 2 opakowania budyniu 30 dkg jagód Ciasto kruche: Do miski przesypuję  mąkę, dodaję proszek do pieczenia, masło zimne pokrojone, sól, żółtka, puder. Całość kroję nożem i zagniatam krótko rękoma. Wstawiam ciasto do zamrażalki(...)dodaję jogurt stopniowo i mieszam. Wsypuję 1 i 1/2 opakowania budyniu, mieszam.  Jagody umyte i odsączone obtaczam w połowie opakowania budyniu. Na podpieczony spód wykładam jagody, na nie wykładam pianę jogurtową, i na nią ścieram pozostałe ciasto. Blaszkę wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni i piekę 40 minut.Przed podaniem posypuję pudrem i jagodami

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania