ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:121/780)

domowe eklerki 150

kostki margaryny 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka na masę budyniową: 2 szklanki mleka 1 kostka masła 2 łyżki mąki 6 ły ż ek cukru pudru 1 budyń śmietankowy Sposób wykonania: Ciasto : Wodę zagotować z masłem, następnie dodać całą przesianą mąkę pszenną i mieszać drewnianą łyżką. Gdy ciasto zacznie odchodzić od brzegów garnka (i będzie dokładnie wymieszane) zdjąć z ognia(...)nagrzanego na 220 C piekarnika na środkową półkę. Piec ok 40 minut, przy czym przez pierwsze 10 min nie otwierać piekarnika, aby ciasto nie opadło. Wystudzić. Masa budyniowa:  3/4 szkl. mleka odlać(w tym roztrzepać budyń z mąką) resztę zagotować z cukrem.Do gotującego mleka wlać rozmieszaną mąkę z budyniem i doprowadzić do zagotowania. Gotować przez chwilę cały czas mieszając

Darcia w kuchni
Babka Wielkanocna Tulipan 175

trzy smaki, pieguska z makiem, babka kisielowa, budyniowa i kakaowa. Czyli takie cztery w jednym. Żródło Ciasta s. Anastazji Składniki 6 jajek 250 g masła 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki cukru 1/2 szklanki oliwy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy 1 kisiel wiśniowy + szczypta czerwonego barwnika 2 łyżki suchego maku 2 płaskie łyżeczki kakao Masło(...)pieczenia i olej. Wszystko zmiksować. Ciasto podzielić na cztery części. Blaszkę prostokątną jak na keks o długości 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. I układać kolejno warstwy ciasta. Do pierwszej dodać budyń i wymieszać ułożyć na dnie blaszki. Do drugiej dodać kisiel i barwnik. Do trzeciej kakao Do czwartej mak. Przeciągnąć nożem przez środek ciasta wzdłuż blaszki i wstawić

O kuchni z uczuciem
Sernik gotowany na herbatnikach z czerwoną porzeczką 493

ponownie zabulgocze, zdjąć z ognia. Wylać do przygotowanej foremki i na wierzchu ułożyć drugą warstwę herbatników. Taka samo postępujemy z sernikiem śmietankowym – do gotującego się sera wlać rozprowadzony budyń śmietankowy i zagotować. Wylać na warstwę herbatników, wyrównać i przykryć folią spożywczą, aby nie zrobił się kożuch. Odstawić do wystudzenia. Żelatynę zalać zimną wodą, a kiedy napęcznieje rozpuścić, delikatnie podgrzewając(...)Kiedy stężeje wyjąć całe ciasto z formy, pokroić na kwadraty i na każdym położyć bezę. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z owocami , Serniki gotowane Tagged: budyń , kremówka , porzeczki , twaróg , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Budyniowa Fantazja 172

proszkiem do pieczenia, bardzo delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 180 C. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół. Budyń mieszamy w 1 szklance mleka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem gdy będzie się gotować wlewamy rozrobione budynie, gotujemy chwilę. Do ugotowanego budyniu wkładamy margarynę i energicznie mieszamy do powstania

kgwjanczewo
Tarta serowa z borówką amerykańską, białą czekoladą i płatkami żytnimi 257

zjeść jej dwa kawałki, bo bardzo jej zasmakował. Czego się nie robi z tęsknoty za własną pociechom. Uwielbiam być obdarzana tym jej beztroskim uśmiechem, gdy wydłubuje największe borówki z ciasta.  Sam  sernik ma piękną naturalną jasnofioletową barwę, która doskonale uzupełnia złoty wierzch. Miłe dla oka, i dla podniebienia... Kocham takie kontrasty. Zapraszam do tej niebiańskiej podróży... Składniki(...)lekko natłuszczamy, po czym wałkujemy ciasto i wylepiamy starannie brzegi oraz dno. Ponownie schładzamy przez 30 minut.  2. Przygotowujemy masę serową. Ser. cukier oraz jajka ucieramy chwilę mikserem dodając partiami miękką margarynę. Borówki blendujemy na gładką masę i dodajemy ją do sera.  Kolejno mieszamy  z śmietanką oraz sokiem z cytryny. Budyń przesiewamy do masy i dokładnie mieszamy

vaniliowoczekoladowa
Pomarańczowiec 290

wykorzystać. Bazując na przepisie  Cytrynowca  powstało ciasto Pomarańczowiec, które okazało się strzałem w dziesiątkę. Składniki: Na biszkopt: 5 jajek  5 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę cytrynową: 800 ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciśniętego) 2 budynie waniliowe bez cukru (proszek) 4 żółtka 1 szklanka cukru

My sweet a life
Ciasto Snickers 210

mąkę i energicznie mieszamy, gotujemy przez  3 min. Budyń ściągamy z palnika. Do budyniu dodajemy masło i mieszamy aż całkowicie się rozpuści i połączy z budyniem. Budyń wylewamy na ciasto i przykrywamy krokantem. Ciasto najlepiej się kroi na następny dzień.  Smacznego

kulinarne odsłony pati
Pomarańczowiec 468

wykorzystać. Bazując na przepisie  Cytrynowca  powstało ciasto Pomarańczowiec, które okazało się strzałem w dziesiątkę. Składniki: Na biszkopt: 5 jajek  5 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę cytrynową: 800 ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciśniętego) 2 budynie waniliowe bez cukru (proszek) 4 żółtka 1 szklanka cukru

My sweet a life
Słonecznikowiec 219

mleka   Masa karmelowa: 1 puszka gotowego kajmaku  lub porcja przygotowana wg tego przepisu  3 szklanki mleka 1 op budyniu waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 op (250g) miękkiego masła Wykonanie :   Ciasto: Białka ubić na sztywno , dosypywać porcjami cukier i nadal ubijać , dodać żółtka , olej . Przesiać do masy  wszystkie suche składniki(...)ciągle mieszając ugotować budyń. Wystudzić. Miękkie masło rozetrzeć ,aż nabierze nieco puszystości .Ucierając cały czas  dodawać po łyżce zimny budyń i karmel. Na końcu wsypać 1/3 porcji prażonego słonecznika. Wymieszać. W formie układamy jeden blat czekoladowego ciasta , na nim rozsmarowujemy 2/3 masy karmelowej , przykrywamy drugim blatem ciasta , smarujemy pozostałą masą . Wierzch obsypujemy pozostałym słonecznikiem. Ciasto przed spożyciem najlepiej kilka

Malinowa Kawiarenka
Lodowiec, czyli najlepsze ciasto lat 90-tych bez pieczenia 179

Lodowiec to ciasto, które pamiętam jako wielki hit lat 90-tych.    Było moim pierwszym ciastem na zimno, jakie robiłam setki razy - uczęszczając jeszcze do szkoły podstawowej. (Tak, tak mam już swoje lata..)  Do dziś Lodowiec w moim domu jest popularny i bardzo go uwielbiam! Przepis pochodzi z moich dawnych notatek. Polecam! (Tortownica o średnicy około(...)Masa: 200-250g masła śmietankowego (w oryginale kostka ) (*) 4 żółtka 3/4 szklanki cukru (1 szklanka = 250 ml; lepiej dodać nie co mniej) (**) 1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy/waniliowy 2-3 łyżki kakao Dodatkowo: 150g okrągłych biszkoptów 1 galaretka owoce (***) Galaretkę należy rozpuścić w 400-450 ml wody, a następnie po ostudzeniu schłodzić w lodówce. Żółtka utrzeć z cukrem

Di gotuje
MINI PĄCZKI z ciasta francuskiego 496

użyłam truskawkowej marmolady, jednak możesz zdecydować jakiego nadzienia użyjesz – może to być na przykład budyń, albo krem czekoladowy, Zapraszam // Składniki (12 sztuk): 1 opakowanie ciasta francuskiego ulubiona marmolada lub inne nadzienie (krem czekoladowy, budyń itp.) Dodatkowo: cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na 12 części. Na każdy z kawałków ciasta daj około pół łyżeczki

Via Gusto
Muffinki czekoladowe z budyniem 240

kawki w rodzinnym gronie. Muffinki czekoladowe z budyniem Składniki na około 12 dużych babeczek : Nadzienie 1,5 szklanki mleka 1 budyń w ulubionym smaku 3 łyżki cukru, jeżeli budyń jest niesłodzony Ciasto 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanka cukru pudru 2 łyżki kakao cukier waniliowy 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 i pół łyżki oleju

Kocham Czekoladę
Ciasto półkruche z rabarbarem i budyniem 225

wlać rozpuszczony budyń. Energicznie wymieszać.  Garnek z powrotem postawić na małym ogniu i całość kilka minut pogotować cały czas mieszając, do uzyskania gęstej konsystencji budyniu. Odstawić do lekkiego przestudzenia.    Schłodzone ciasto kroić nożem w plastry i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Zrobić mały rant z ciasta dookoła dna blachy, aby nadzienie przy pieczeniu(...)odsączyć - odlany sok można wykorzystać do galaretki rabarbarowej. W yłożyć go na pianę i posypać resztą cukru - 2 łyżki . Na warstwę rabarbaru wylać ciepły budyń. Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach resztę zmrożonego ciasta. Piec ok. 45-50 min. w piekarniku nagrzanym do 180C - u mnie opcja grzania góra-dół; środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu .  Na ostatnie

Grunt to przepis!
Letni torcik z malinami na kakaowym cieście 156

letnie dni.  Zapraszam i bardzo polecam SKŁADNIKI *przepis na dużą tortownicę 24cm średnicy MASA -750ml mleka -2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -1 cukier waniliowy -o,5 szkl cukru -2 żółtka (białka odkładamy do ciasta) -200g masła CIASTO -3 jajka -2 białka (z masy) -1,5 sszkl maki -pół łyżki kakao -1,5 łyżeczki proszku(...)mleko, 2 budynie, cukier waniliowy, cukier,2 żółtka i wszystko podgrzewamy mieszając. zagotowujemy do zgęstnienia jak budyń. Powstałą masę studzimy. Masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy ostudzony budyń.  Masę wykładamy na ciasto,i zostawiamy trochę do dekoracji. Wyrównujemy i układamy na niej maliny.  Odstawiamy do lodówki. Całość zalewamy tężejącą galaretką.  Gdy galaretka całkowicie stężeje robimy rozetki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Egzotyczna tarta manna i biegi między kuchenne:) 175

brytfanką. Jestem udana, nie ma co. Tym czasem zapraszam na pyszną tartę. Składniki ( forma o średnicy 28 cm) ciasto: 200 g masła 2 jajka łyżeczka sody oczyszczonej 300 g mąki 3 łyżki śmietany 18% masa: 1 l mleka  2 budynie śmietankowe 6 łyżek kaszy mannej olejek rumowy dodatkowo: 3 banany kilka plastrów ananasa kilka plastrów melona  2 galaretki(...)stopniach.  W tym czasie gotujemy budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy będziemy podgrzewać mleko dodajemy do niego mannę i zagotowujemy z  sypkim budyniem. Gotową masę studzimy.  Do ciasta nie zbędna jeszcze nam będzie galaretka. Zalewamy więc ją wrzącą wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu i pozostawiamy w chłodnym miejscu do stężenia.  Gdy wszystkie składniki mamy

ciastkarnia na kruchym spodzie