ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:131/780)

TRZY BIT Z MALINAMI 179

Ciasto bez pieczenia to chyba najłatwiejsze z ciast. Herbatniki przełożone kajmakiem, budyniem i ozdobione bitą śmietaną z malinami. Taki ciacho to jedno z najpyszniejszych, idealne na ciepłe dni i nie tylko, wyszło super. Polecam(...)ciepła się lepiej rozsmarowuje ), przykrywamy drugą warstwą jasnych herbatników. Budynie gotujemy z 3 szklankami mleka i cukrem aż powstanie gęsta masa. Jeszcze ciepły, gęsty budyń rozkładamy na ciastka, równo go rozsmarowując i przykrywamy ciemnymi herbatnikami. Ciasto odkładamy do całkowitego schłodzenia. Bardzo zimną śmietanę ubijamy robotem z cukrami na sztywno. Pod koniec ubijania wlewamy zmiksowane maliny i rozpuszczoną żelatynę. Śmietanę wykładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Jesienne ciasta 149

miodzie z gruszkami     Ciasto czekoladowe z gruszkami i whisky       Cytrynowe ciasto ze śliwkami (bez miksera) - Wrześniowe Wyzwanie Blogerek     Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem oraz 2 urodziny bloga :)       Muffinki dyniowo - kakaowe     Szarlotka z bezą     Ciasto na jesienną chandrę     Ciasto dyniowe ze skorupką

My simple kitchen
SZACHOWNICA KOKOSOWA 453

łyżeczka* cytryna* sólKREM :* masło – 20 g* cukier – 100 g* budyń śmietankowy – 1 op* mleko – 200 mlPONCZ :* słodka herbata – 100 ml* słodka kawa – 100 mlDODATKOWO :* wiórki kokosoweSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Przygotuj 2 równej wielkości keksówki ( jeśli nie posiadasz 2 , będziesz musiał robić ciasta jedno po drugim ).Białka ubijamy na sztywno.Żółtka ucieramy z cukrem , cukrem wanilinowym(...)ciemne kawą.KREM :Z mleka  i proszku budyniowego gotujemy gęsty krem , studzimy.Masło miksujemy z cukrem na gładką masę , po czym dodajemy po łyżce budyniu i cały czas mieszamy.CAŁOŚĆ :Na papierze/ foli układamy jasne ciasto , a obok niego ciemne.Szczelinę pomiędzy i górę  smakujemy kremem budyniowym , zlepiamy.Przykrywamy pozostałym ciastem tworząc szachownicę i dokładnie zlepiamy.Całe ciasto wkoło ( wierzch , spód

Ostra na Słodko
3 przepisy na słodkie wypieki i kilka słów o pięknej paterze od Tarka i Miarka 165

końcu najpierw „jemy oczami” I nie chodzi tu wyłącznie o sposób przyozdobienia samego wypieku, ale też o to na czym go podamy. Ostatnio nabyłam wspaniałą paterę na ciasto z łopatką i kloszem z serii Lavender . Patera wykonana jest z białej porcelany, delikatny piękny wzór fioletowej lawendy nadaje jej elegancji. Osobiście jestem nią zachwycona. Nie ukrywam, że od dawna(...)tartaletki. Pamiętajcie, że możecie je dowolnie nadziewać np. truskawkami i polać czekoladową polewą. Coś wspaniałego Proste tartaletki z konfiturą jagodową i kremem (zamiast kremu możecie je np. nadziać budyniem waniliowym) Korzenne ciasto pomarańczowe Proste, pyszne, idealne na każdą okazję. Prosta tarta z serem Możecie również użyć innego sera, a na wierzch wyłożyć inne owoce np. borówki S macznego

Słodkie okruszki
Szarlotka kremowa 125

łyżeczki kakao Składniki na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek 1,5 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru pudru Składniki na bezę budyniową: 5 białek 2 budynie 1 szklanka cukru Sposób wykonania ciasta: Z podanych składników (bez dodatku kakao) zagnieść jednolite i gładkie ciasto. Z zagniecionego ciasta odłożyć 1/3 część, dodać 2 łyżeczki kakao i ponownie zagnieść a następnie zawinąć(...)cynamonem i cukrem i wyłożyć na podpieczonym spodzie ciasta. Przygotować bezę: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać budynie. Gotową pianę wyłożyć na masie jabłkowej. Na pianę zetrzeć schłodzone kakaowe ciasto. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę w temperaturze 190 stopni C. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto kakaowe z brzoskwiniami 111

CZAS: powyżej 60 min   -PORCJE: 20 Ciasto kakaowe z brzoskwiniami   CIASTO 2 i 2/3 szklanki mąki 2 łyżki kakao margaryna 5 żółtek 3 i pół łyżki cukru 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia MASA 1 kg sera białego 2 budynie śmietankowe margaryna 3 jajka 3/4 szklanki cukru DODATKOWO puszka(...)brzoskwiń 5 białek pół szklanki cukru Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i zagniatamy dosyć wolne ciasto. Ser mielimy. Utrzeć margarynę dodać cukier, ser oraz budynie. Dokładnie zmiksować, wbić jajka. Utrzeć. 2/3 ciasta wyłożyć na spód brytfanny. Pozostałość ciasta włożyć do lodówki. Na ciasto wykładamy połowę masy serowej, na masie układamy brzoskwinie, przykrywamy drugą częścią masy serowej. Białka ubijamy

Gotuję Testuję
Najlepsze świąteczne serniki. Zbiór przepisów na serniki 836

zatrzymać się na etapie przygotowania ciasta z 3 składników i nie dawać bezy, zaoszczędzimy wtedy godzinę, możemy posypać ciasto cukrem pudrem lub posmarować owocami. Ale beza i owoce dodają ciastu smaku i poprawiają wizualnie jego wygląd. 6. Sernik pomarańczowy z bakaliami – świąteczny sernik z nutą pomarańczy z soku pomarańczowego, domowym cukrem waniliowym i kolorowymi słodkimi kandyzowanymi owocami. Nuta pomarańczy(...)jest bardzo słodki, może nie smakować tym, którzy uwielbiają bardzo słodkie serniki, ale moim zdaniem jest pyszny, jego słodycz pochodzi jedynie z czekolady i słodkiego czekoladowego budyniu 11.Sernik japoński – ciasto sernikowe z 3 składników: jajek, twarożku i białej czekolady, jest bardzo lekkie i puszyste. Podałam ciasto z frużeliną wiśniową. 12. Sernik bez pieczenia – bez pieczenia z truskawkami jest

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto francuskie z wiśniami 188

kremem patissiere (czyli nie inaczej, jak po prostu domowym budyniem) z wiśniami. Mam nadzieję, że choć trochę w ten sposób przybliżę lato :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g wydrążonych wiśni Budyń waniliowy: 400 ml mleka 2 żółtka 5 łyżek cukru  3 łyżki mąki ziemniaczanej ziarna z 1 laski wanilii cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzewamy

Słodkie Przyjemności
SERNIK Z PIANKĄ 974

mąki1 szkl cukru2 jajka1/2 kostki margaryny1/2 łyżeczki proszku do pieczeniamasa serowa:4 żółtka1 szkl cukru1kg Twarożku sernikowego Hanusi z Mlekovity1 szkl mleka1/2 szkl oleju1 budyń waniliowypianka:4 białka1 szkl cukru1 łyżka mąki ziemniaczanejWykonanie:Wszystkie składniki ciasta połaczyć, zagnieść, rozwałkować, rozłożyć na dużej balszce. Wstawić do piekarnika, zarumienić.Masa: Do żółtek dodać cukier, utrzeć. Dodać twarożek, mleko, olej, budyń, wymiksować. Wylać

Z Majeczką w kuchni
Ślimaczki z budyniem i malinami 121

drożdżowe. Dzieciom bardzo smakowało. Ja użyłam mrożonych malin, nie rozmrażałam ich wcześniej i sok z nich rozlał się na bułeczki, ale kwaskowaty smak przełamywał doskonale słodycz bułek, budyniu i kruszonki. Składniki: Ciasto drożdżowe: - 4 dag drożdży; - 8 łyżek cukru; - 0,5 kg mąki; - 250 ml ciepłego mleka; – 1 jajko; - 10 dag masła; - 1 opakowanie cukru wanilinowego; Drożdże utrzeć(...)elastyczne ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce pod przykryciem do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokątny blat. Polej resztą masła, posyp cukrem wanilinowym, zwiń wzdłuż dłuższego boku w roladę, pokrój na plasterki, ślimaczki. 16-18 sztuk. Ułóż na blasze, odstaw na 10 minut do wyrośnięcia. Budyń: - 1 opakowanie budyniu waniliowego; - 300 ml mleka; - 2 łyżki cukru; Z podanych składników ugotować

dom-agi.pl
Ciasto drożdzowe z serem z nutą wanilii 151

śmietany 18% 2 żółtka 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka miękkiego masła 1 łyżeczka pasty waniliowej 1 łyżka otartej skórki cytrynowej 1 łyżeczka budyniu śmietankowego Lukier do polania Skórka kandyzowana z pomarańczy do posypania PRZYGOTOWANIE CIASTA: Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami oraz cukrem i cukrem z wanilią, szczyptą soli, masło rozpuścić do płynnej konsystencji, wystudzić, mleko podgrzać aby było(...)ciasto rośnie przygotowujemy nadzienie: Twaróg umieścić w misce, rozetrzeć widelcem ze śmietaną, żółtkami cukrem pudrem i łyżką miękkiego masła, dodać skórkę cytrynową, pastę waniliową, łyżeczkę budyniu   i ponownie wymieszać. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną lekko mąką, rozwałkować na prostokąt, rozsmarować nadzienie i zawinąć jak roladę. Przeciąć wzdłuż tylko nie do końca, powstałe dwa pasy skręcić kilkukrotnie, ukłożyć

Wanilia i Kardamon
Karpatka 284

Karpatka To ciasto to smak mojego dzieciństwa , karpatka często gościła na naszym stole . Składniki 2 szkl mąki tortowej 10 jajek 1 margaryna Kasia 2 szkl wody 1 l mleka 1 cukier waniliowy 1/2 szkl cukru 4 budynie waniliowe Winiary z cukrem 1 kostka margaryny Kasi 2 łyżki mąki Blaszka(...)Sposób przygotowania 1. Do garnka wlać wodę , dodać : margarynę , i wszystko rozpuścić .Gdy składniki będą płynne wsypać powoli mąkę energicznie mieszając aż powstanie gęste ciasto. 2. Ciasto odstawić do przestygnięcia. 3. Budyń wymieszać z 2 łyżkami mąki i cukrem , ugotować budyń na litrze mleka . 4. Zimny budyń utrzeć z 1 kostką margaryny oraz cukrem waniliowym. 5. Do zimnego ciasta dodawać

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto Ambasador Siostry Anastazji 1235

niezwykłe połączenie czekolady, bakalii oraz ananasa tworzy niesamowity smak - niezwykłe i wyjątkowo smaczne ciasto idealne na niema l każdą okazję . Ambasador Siostry Anastazji - Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy (opcjonalnie) Krem: 500 ml mleka budyń śmietankowy łyżka mąki pszennej jajko żółtko 200 g masła w temperaturze pokojowej(...)cukrem pudrem miksujemy na jasną, puszystą masę (ta czynność powinna trwać dość długo - im bardziej ubijemy masło - tym puszystszy będzie krem). Ciągle miksując stopniowo dodajemy po łyżce budyniu (sam budyń możemy wcześniej również delikatnie zmiksować w celu pozbycia się ewentualnych grudek). Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao i ubijamy do otrzymania gładkie go kremu

Słodka Strona
Bananowa babka jaglana z budyniem (bez cukru, bez glutenu) 121

foremce o średnicy 14 cm, a resztę w keksówce i w obu przypadkach ciasto się udało, różni się jedynie czas pieczenia, bo małej foremce wystarczy 20 minut i jest gotowa Bardzo polecam zarówno w wersji solo, jak i z ulubioną polewą Bananowa babka jaglana z budyniem foremka o średnicy 14 cm i średnia keksówka 150 g mąki jaglanej 1 opakowanie(...)pieczenia lub do silikonowej foremki na babkę. Piec około 40-45 minut w 180 stopniach (w przypadku użycia mniejszych foremek należy skrócić czas pieczenia). Przestudzone ciasto dowolnie udekorować.   Artykuł Bananowa babka jaglana z budyniem (bez cukru, bez glutenu) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Karpatka 212

zarumieni - będzie to trwało ok 25-30 minut. Ciasto trzeba obserwować przez szybkę gdyż NIE można otwierać piekarnika w trakcie pieczenia bo powstanie nam ,,gumowaty" naleśnik ... Z tak przygotowanego ciasta możemy upiec także ptysie - wtedy nakładamy masę do szprycy i na papierze do pieczenia robimy ,,świderki" wielkości orzecha włoskiego. Pieczemy w ten sam sposób tylko stosunkowo krócej. Masa: W rondelku(...)dotykała masy i studzimy. Ucieramy margarynę/masło na jasną puszystą masę i dodajemy do niej po łyżce dobrze ostudzonego budyniu. Dodajemy skórkę z cytryny - mieszamy. Tak powstałą masę wykładamy na jeden z blatów ciasta parzonego i przykrywamy drugim delikatnie dociskając. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!!! Artykuł Karpatka pochodzi z serwisu Sierotka maRysia

sierotka maRysia w kuchni
Tartaletki orkiszowe z rabarbarem 134

soli 2 łyżki zimnej wody dodatkowo: 500 g rabarbaru 1/2 szklanki  mrożonych malin 2 łyżki miodu 1 budyń waniliowy cukier waniliowy orzeszki pistacjowe Wykonanie: mąkę, cukier i szczyptę soli zagnieść z kawałeczkami pokrojonego, zimnego masła. Dodatek zimnej wody sklei ciasto. Zawinąć ciasto w kulę i odstawić do lodówki na 1 godzinę rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki. Wymieszać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!