ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:131/780)

KREMÓWKA - NAJLEPSZA! 213

kremówkę przystało jest mega kremowe i delikatne, choć kaloryczne. Jednak ciężko mu się oprzeć, bo smakuje fantastycznie! Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki budyniu śmietankowego 120 g masła 500 ml śmietany 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru + do posypania wierzchu 1 op. śmietan-fix (opcjonalnie(...)uzyskania konsystencji budyniu. Odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy porcjami wystudzony budyń i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Gotowy krem wykładamy na ciasto francuskie, równomiernie go rozsmarowując. Zimną śmietankę kremówkę ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem oraz śmietan-fixem na sztywną masę. W przypadku użycia śmietany

Kuchnia MagdaLeny
KREMÓWKA - NAJLEPSZA! 213

kremówkę przystało jest mega kremowe i delikatne, choć kaloryczne. Jednak ciężko mu się oprzeć, bo smakuje fantastycznie! Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki budyniu śmietankowego 120 g masła 500 ml śmietany 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru + do posypania wierzchu 1 op. śmietan-fix (opcjonalnie(...)uzyskania konsystencji budyniu. Odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy porcjami wystudzony budyń i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Gotowy krem wykładamy na ciasto francuskie, równomiernie go rozsmarowując. Zimną śmietankę kremówkę ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem oraz śmietan-fixem na sztywną masę. W przypadku użycia śmietany

Kuchnia MagdaLeny
Łatwe ciasto ucierane z malinami i kremem 222

pieczenia -2 łyżki kakao KREM -750 ml mleka -1 łyżka mąki ziemniaczanej -3/4 szklanki  cukru -200 g masła lub margaryny -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g DODATKOWO -około 200g malin -mleczna czekolada do posypania ciasta Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i mleko. Miksujemy. Następie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia-miksujemy i dzielimy(...)gotujemy. w osobnej misce mieszamy cukier, budyń, mąkę i wylewamy na gotujące się mleko. Mieszamy do zgęstnienia. Studzimy. Ucieramy masło lub margarynę i dodajemy stopniowo powstały budyń.  Krem wykładamy na ostudzone ciasto.  Całość posypujemy startą czekoladą. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki. I gotowe :)  Polecam i życzę smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
SERNIK KRÓWKOWY 204

trzykrotnie zmielonego sera lub z wiaderka 0,5 szklanki cukru 4 jajka 15 dag stopionego masła 1 budyń waniliowy kilka kropli soku z cytryny puszka masy krówkowej 400 g ok. 0,5 słoiczka powidła śliwkowego ORAZ: płatki migdałowe do posypania: WYKONANIE: CIASTO KRUCHE: Mąkę razem z proszkiem i kakao przesiewamy. Dodajemy cukry i masło. Siekamy i dodajemy jajka. Zagniatamy ciasto(...)minut. Jak ostygnie smarujemy powidłem śliwkowym. SER: Z masy krówkowej odkładamy 2 łyżki. Ser miksujemy razem z cukrem, jajkami, tłuszczem, sokiem z cytryny i budyniem.  Połowę wlewamy na ciasto. Do reszty dodajemy masę krówkową, miksujemy i wlewamy na jasną masę serową. Pieczemy ok 40 - 50 minut, piekłam w funkcji termoobieg w 150 st. C.  Piekarnik góra dół ustawiamy

Pani na deser
francuskie koperty 149

łyżek marmolady twardej 2 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 rozmącone jajko cukier puder do posypania  Na mleku ugotować budyń z cukrem i wystudzić. Ciasto francuskie podzielić na 8 prostokątów. Na każdy kawałek nałożyć po łyżce marmolady i budyniu. Zlepić przeciwległe rogi i posmarować ciastka jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Słodka rewelka . 315

kisiele poziomkowe + 1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej   Masa budyniowa : 700 ml mleka  3 budynie śmietankowe 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki  2 żółtka 110 g masła   1 słoiczek dżemu jagodowego lub z czarnej porzeczki  Wykonanie ciasta kakaowego : Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywna pianę , ciągle mieszając mikserem dodawać po jednym żółtku(...)mleka wlać go garnka i zagotować , w drugiej połowie rozpuścić budynie , cukier waniliowy , mąkę i żółtka.Wlać do gotującego leka  , gotować aż zgęstnieje.   Zimny budyń utrzeć   z masłem.  Ciasto kakaowe przeciąć na pół. Blaty ciasta można nasączyć dodatkowo wodą z cytryną i cukrem . Warstwy ciasta : 1. Spód ciasta ciemnego posmarować dżemem z czarnej porzeczki lub jagód

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżówki z serem i malinami 106

Ciasto                                500 gram mąki pszennej tortowej                                           40 gram drożdży(...)przestanie się kleić do rąk. Posypujemy delikatnie mąką przykrywamy ręcznikiem kuchennym i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. W między czasie mieszamy ser z żółtkiem,budyniem i cukrem. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość ok.1 cm. Posmarować serem i posypać malinami. Następnie zwijamy w rulon Kroimy w ok.5 cm paski i nagniatamy na środku każdego kawałka drewnianym trzonkiem łyżki. Przekładamy

Andzia Pichci
Pierogi z białym serem na słodko 209

mogą się też obyć bez dobrego ciasta. Ale o tym też innym razem. Dziś być może komuś z Was przyjdzie ochota na pyszne pierogi z białym serem. Zapraszamy na przepis. Pierogi z białym serem na słodko: przepis na ciasto Składniki na farsz: 400 gr. twarogu półtłustego 1 jajko 3 łyżki budyniu waniliowego 2 łyżki soku z cytryny cukier do smaku(...)serem na słodko wykonanie: 1. Twaróg rozgniatamy widelcem razem z cukrem i sokiem z cytryny. Ilość cukru każdy powinien dobrać według swoich upodobań smakowych. Na koniec dodajemy budyń i jajko. 2. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Następnie szklanką wycinamy krążki. Na środku każdego umieszczamy łyżeczkę farszu. Zlepiamy dokładnie brzegi. 3. Gotujemy wolno 5 minut, partiami w osolonym wrzątku. 4. Podajemy

Kuchnia Na Wypasie
Czekoladowy budyń z banana i avocado 83

Ciasta, czekoladki, babeczki, budynie, batoniki, wafelki – to niewątpliwe specjalność mojego męża. Jeżeli któreś z wyżej wymienionych słodyczy ma czekoladowy smak to jest on ekspertem jakich mało. Wystarczy jeden kęs, jedno mlaśnięcie, chwila na języku, aby wydać wyrok czy dany deser zasłużył na miano deseru czekoladowego czy też jest raczej „czymś czekoladopodobnym”. Gdy mąż usłyszał, że dzisiaj na podwieczorek jemy budyń

helloforest.pl
Ciasto budyniowe z jabłkami wg siostry Anastazji 160

Przepis na jabłecznik na cieście kruchym z budyniem czekoladowym. Piekłam w formie o wymiarach 36 cm x 24 cm godzinę w 180 stopniach. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Łatwy sernik z malinową glazurą 139

Sernik to proste do upieczenia ciasto. Zaręczam, że nie ma potrzeby ubijania piany z białek, mozolnego ucierania masła z 10 żółtkami, by sernik zachwycił biesiadników. Mieszasz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Marmolada z buraków – Battlefield V – kuchnia okupacyjna 169

biedniejsi obywatele musieli radzić sobie inaczej – bo jak mawiano „kto nie kombinuje, ten nie je”. Stąd też wywodzą się takie pomysły jak mąką z żołędzi, budyń z kapusty, ciasto z pietruszki, herbata z obierek po jabłkach, zupa ze skórek od chleba, czy marmolada z buraków słodzona sacharyną. Nie marnowano w zasadzie niczego – nawet woda z gotowania

Nerds Kitchen
Sernik na zimno z galaretką i truskawkami 446

deser, który świetnie sprawdzi się również jako urodzinowy tort. To jeden z lepszych przepisów na sernik na zimno! Z deserów z truskawkami, ale tych pieczonych polecam bardzo gorąco ciasto kruche z budyniem i truskawkami - cudowne

AniaGotuje.pl
Babka śmietankowa w polewie czekoladowej 161

Kolejna banalna w wykonaniu babka - miksujemy kilka składników, pieczemy, polewamy czekoladą i możemy zajadać się smacznym śmietankowym wypiekiem:).  Ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 budyń waniliowy bez cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 400g śmietany 18% 3 jajka Polewa: 3 łyżki mleka 100g mlecznej czekolady dowolna posypka 1. Jajka ubijamy z cukrem do powstania puszystej masy(...)przerywając miksowania dodajemy śmietanę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem - mieszamy delikatnie drewnianą łyżką.  2. Ciasto przelewamy do formy na babkę. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 45 minut, do suchego patyczka. Babkę studzimy. 3. Czekoladę rozpuszczamy wraz z mlekiem. Polewamy nią babkę, posypujemy posypką. Zostawiamy do zastygnięcia

Szefowa kuchni
bezglutenowe racuszki z płatkami ryżowymi 241

łyżeczki miodu (w zależności od preferencji), szczypta soli, 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki soku z cytryny (lub innego kwasku), woda gazowana (do uzyskania konsystencji luźnego budyniu). Po wyrobieniu ciasta płatki ryżowe będą mocno wchłaniać wodę w cieście, dlatego dobrym pomysłem jest ich wcześniejsze namoczenie. Uważaj, aby ciasto nie zgęstniało zbyt mocno, ponieważ placuszki wyjdą twarde i zbite. Przygotowanie: Jajko

Gar Zdrowia
Kuchnia, którą polubisz - zdrowa, smaczna i oszczędna - recenzja 135

niedroga! Przykładowe przepisy: - pasztet z pokrzywy - pasta z grochu - pasztet z ziemniaków - ser z sezam - kotlety z fasolki mung - kotlety z brokułami - sałatka z kalafiora - zapiekanka z ziemniaków - budyń makowy - jaglanka - ciasto morelowe - lody truskawkowe  Pycha! A to tylko kilka smakołyków... Dane o książce: Autor: Izabela Lewosińska Liczba tron: 184   Format: 16 x 20 cm Oprawa: miękka, spiralna

Di gotuje
Krem z dyni, jabłek i pora z kukurydzą 141

niego uczuleni, a także miłośnikom bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Okazuje się, że kasza to prawdziwa królowa kuchni, można z niej zrobić bezglutenowy chleb, ciasto i przepyszny budyń. Autorka postanowiła pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być łatwe i przyjemne, a przy tym nie musi rujnować budżetu domowego. Książka została podzielona na części zgodne z porami

Z Kuchni Do Kuchni
Domowa frużelina z aronii 266

lepsza! Zapewne kojarzycie ją z nadmorskich miejscowości, gdzie ludzie tonami kupują gofry właśnie z frużeliną, czy to wiśniową, czy jagodową. Jest moim ulubionym rodzajem przetworów. Idealna do wszystkiego - ciast, deserów, omletów, budyniu, a nawet do jedzenia prosto ze słoiczka. I co najlepsze, jej przygotowanie jest o wiele szybsze niż dżemów lub konfitur. Z tego powodu w tym roku zamknęłam

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
TARTA FRANCUSKA Z JAGODAMI I SERKIEM MASCARPONE 155

Tarta francuska Słodkie klasyczne,kruche ciasto idealne na gorące dni. Można podawać ją z przeróżnymi owocami, kremami, budyniem lub galaretką. Składniki ciasto: 125g masła 125 cukru pudru 1 jajko 250g mąki sól łyżeczka aromatu waniliowego Składniki krem: 500 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 1-2 łyżki cukru pudru parę kropli aromatu waniliowego Ciasto można wymieszać w mikserze

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania