ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:137/780)

Szarlotka z budyniem 317

masła pokrojonego w kostkę 1 całe jajko 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: 1-1,5 kg jabłek cynamon 2 budynie waniliowe 750 ml mleka kilka łyżek bułki tartej cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki zagnieść na ciasto. Podzielić je na 2 równe części. Każdą z nich owinąć folią spożywczą, spłaszczyć ręką i włożyć do zamrażarki  na ok. godzinę(...)dokładnie wymieszać. Budynie ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, używając jedynie 750 ml mleka. Następnie ułożyć na podpieczonym spodzie pokrojone jabłka  i zalać gorącym budyniem. Na budyń należy zetrzeć drugą część ciasta, wyjętego z zamrażarki. Piec w temperaturze 200*C przez ok 45-50 minut. Na koniec można posypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego

The Sweet Damsel
Jabłecznik z ajerkoniakiem 167

Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i wykładamy do prostokątnej formy posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Boki ciasta unosimy lekko do góry. Na cieście układamy jabłka wypukłą stroną do góry. Budynie rozprowadzamy w 1 szklance soku jabłkowego. Resztę soku, wino, cukier i cukier waniliowy gotujemy. Na wrzątek wlewamy rozprowadzony budyń i gotujemy go do chwili, aż zgęstnieje. Gorący(...)budyń wylewamy na jabłka i równomiernie go rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180st.C piekarnika i pieczemy około 40-45 minut. Upieczone ciasto należy całkowicie wystudzić, a następnie schłodzić w lodówce (np.przez noc). Zimną śmietankę ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem i Śmietan-fixami. Połowę ubitej śmietany rozsmarowujemy na wystudzonych jabłkach, a z reszty przy pomocy szprycy z końcówką

In my kitchen
Kruche babeczki z budyniem, rabarbarem i truskawkami 117

macie okazję kupić rabarbar, lub tak jak ja posiadacie go na działce, polecam to pyszne zestawienie słodkich truskawek właśnie z kwaśnym rabarbarem i budyniem . Babeczki są przepyszne, mięciutkie. Najlepiej, jak to jest w przypadku kruchego ciasta, smakuja nastepnego dnia, choć nie zawsze są w stanie dotrwać do tak przemyślanej degustacji...polecam. Składniki na ciasto: 250 g mąki 2 żółtka(...)proszkiem do pieczenia i sodą, ponownie wymieszać. Rabarbar obrać i pokroić w drobną kosteczkę, zasypać cukrem, wymieszać. Na dno każdej papilotki nakładać do połowy ciasto. Na cieście ułożyć rabarbar  i zalać budyniem. Na budyniu ułożyć połowę pokrojonych truskawek. Babeczki  wstawić do piekarnika z termoobiegiem  nastawionego na 180ºC i piec przez około 25 minut.  Wyjąć i wystudzić

Gosia gotuje
Zbiór przepisów na ciasta z jabłkami 245

blogu uzbierało się dość sporo przepisów z ich wykorzystaniem:) Dlatego postanowiłam zebrać je dla Was wszystkie w jednym poście.   Jabłecznik z budyniem    Szarlotka kukurydziana z bezą       Kilimandżaro- ciasto z jabłkami wg Siostry Anastazji        Jabłecznik z budyniem i ajerkoniakiem Crostata z dżemem i owocami  Kakaowa szarlotka

Z miłości do słodkości
Sernik z brzoskwiniami 80

rano będzie idealny.:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z brzoskwiniami Składniki Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 60 g cukru 100 g masła 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na sernik: 1 kg sera śmietankowego, 2 – krotnie mielonego lub z wiaderka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (65 g) 65 g mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru(...)szklanki cukru Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń (opcjonalnie) 100 g wiórek kokosowych na posypkę Instrukcje Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy, następnie wylepiamy spód i brzegi okrągłej formy o średnicy 25 cm. Odstawiamy. Żółtka i jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy budyń, mąkę olej i mleko, miksujemy. Na koniec łyżka po łyżce dodajemy ser cały czas miksując. Na koniec dodajemy

To co lubię - gotuję i polecam
Kokosowe kulki a’la Raffaello 116

kleiki czy przygotowywać mleczne koktajle lub domowe jogurty. Wiórki kokosowe, tak jak płatki kokosowe, mogą stanowić świetną dekorację deserów . Wykorzystywane są również do kokosowych ciasteczek – popularnych kokosanek, ciast , tortów , kremów, trufli, budyniu… i nie tylko. Kokos można jeść również prosto ze skorupy, tj. zaraz po jego rozłupaniu. Miąższ nadaje się też jako dodatek do ziemniaczanego czy marchewkowego puree, bądź jako

mojewypiekiinietylko
Kokosowe kulki a’la Raffaello 213

kleiki czy przygotowywać mleczne koktajle lub domowe jogurty. Wiórki kokosowe, tak jak płatki kokosowe, mogą stanowić świetną dekorację deserów . Wykorzystywane są również do kokosowych ciasteczek – popularnych kokosanek, ciast , tortów , kremów, trufli, budyniu… i nie tylko. Kokos można jeść również prosto ze skorupy, tj. zaraz po jego rozłupaniu. Miąższ nadaje się też jako dodatek do ziemniaczanego czy marchewkowego puree, bądź jako

mojewypiekiinietylko
Ciasto toffi 709

czas mieszając.  Śmietanę kremówkę ubić razemz cukrem pudrem i śmietan-fixami, wyłożyć na ciasto. Gorzką czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią wierzch ciasta. W blaszce 36 cm × 25 cm ułożyć warstwę herbatników, następnie budyń, warstwę krakersów, mleko skondensowane (toffi), warstwę krakersów, bitą śmietanę i gorzką czekoladę. Włożyć do lodówki na kilka godzin.  Smacznego

Słodka Strefa
puszysty sernik z pianką z białek na kruchym spodzie... 171

margaryna 12 dag, kasza manna 10 dag, proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka, serek homogenizowany 1 kg/wiaderko PIANKA BEZOWA:białka 10 sztuk, cukier puder 3/4 szklanki, budyń czekoladowy 1 opakowanie ciasto kruche zrobiłam w robocie przesiana mąka z proszkiem, żółtka, cukier, sól, sok z cytryny i posiekana zimna palma wyrobić, gdy zacznie robić się kula zakończyć wyrabianie ciasto wyjąć(...)minuty tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować dno blaszki wylepić ciastem kruchym z lodówki i wylać masę sernikową piec w 200C około 30 minut - w tym czasie przygotować piankę z białek białka ubić na sztywno i wsypać powoli cukier ubijając, wsypać budyń czekoladowy ubijając po 30 minutach pieczenia na sernik wlać białka i piec dalej

W Mojej Kuchni Lubię
Budyniowe ciasto z rabarbarem 192

Nieustające love dla rabarbaru, przynajmniej z mojej strony. Ciasta , placuszki, konfitury, tarty, a może macie jakiś ciekawy przepis na fajne danie z rabarbarem ? Wpiszcie koniecznie pod

Moje Małe Czarowanie
TARTA Z MASĄ WANILIOWĄ I TRUSKAWKAMI 170

Składniki: Ciasto: 20 dag mąki pszennej 20 dag margaryny 10 dag cukru pudru 1 łyżka kakao Masa waniliowa: 2 budynie waniliowe 1 / 2 szklanki cukru 1 kostka margaryny z masłem np. Kasia lub śmietankowej 1 / 2 litra mleka 1 łyżka cukru waniliowego Ponadto:  1 torebka galaretki truskawkowej 1 / 2 kg truskawek Przygotowanie: Ciasto - Margarynę rozpuścić  by było(...)minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Po tym czasie usunąć papier wraz z kamyczkami i dopiec ciasto jeszcze około 5 - 10 minut. Wystudzić. Najlepiej ciasto przygotować dzień wcześniej.  Masa - ugotować budyń w 1 / 2 litra mleka - przestudzić. Margarynę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodać budyń. Całość wymieszać. W między czasie rozpuścić galaretkę  i wystudzić. Truskawki

Ciastka - domowe słodkości
Bułeczki drożdżowe z budyniem 158

Pyszne, mięciutkie z aksamitnym nadzieniem budyniowym - to dzisiejsze bułeczki drożdżowe. Idealne na drugie śniadanie lub na podwieczorek do kawy. Budyń to idealne nadzienie zimowych drożdżówek, smaczniejszego nie znajdziesz. Rozchodza się w oka mgnieniu. Bułeczki są łatwe do przygotowania, ciasto idealne do współpracy. Zdrowsze podwójnie, bo z mąki orkiszowej i z dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Składniki na ciasto: 420 g mąki orkiszowej(...)wmieszać rozmieszany proszek i mieszać trzepaczką balonową, aż budyń zacznie bulgotać. Na koniec wmieszać łyżkę masła. Budyń przykryć folią spożywczą tak, by folia stykała się z budyniem. Ma to zabobiec powstaniu kożucha ciasto wyjąć z misy, jeszcze raz zagnieść, odgazować, następnie podzielić na 10 kawałków. Uformować kulki, rozpłaszczyć i pozostawić do powtórnego wyrośnięcia w każdej bułeczce zrobić miejsce na budyń

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babka Zebra + film 149

szklanka cukru kryształu 1/2 szklanki chłodnej wody 3/4 szklanki oleju 2 szklanki maki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 3 łyżki budyniu waniliowego cukier puder do posypania ciasta przepis W misce ubijamy jajka z cukrem na jasną puszystą masę. Do masy jajecznej wlewamy wodę oraz olej, wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, całość ponownie miksujemy(...)uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto dzielimy na dwie równe części, do jednej dodajemy kakao, do drugiej budyń i ponownie dokładnie mieszamy. Do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy na babkę wlewamy po dwie łyżki ciemnego ciasta, a na nie nakładamy 2 łyżki jasnego ciasta. Czynność tę powtarzamy, aż do wyczerpania składników. Ciasto nakładamy cały czas w tym samym miejscu

Smakowite Dania
Usta Adama - ciasto 84

niemiłosiernie ciastem :) Ciasto nazywa się Usta Adama. Składniki: Na ciasto: * 1 masło lub margaryna * 5 jajek rozm. L * 1,5 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki cukru * 5 łyżek wody * 3 łyżki kakao * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 40 okrągłych biszkoptów * marmolada Na krem: * 1 masło 20 dkg * 1 budyń wanilinowy lub śmietankowy * 0,5 l mleka do budyniu * 3 łyżki(...)odstawiłam do ostygnięcia i zrobiłam krem. Budyń ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając 3 łyżki cukru. Ostudziłam.  Masło uwierciłam i po łyżce kolejno dodawałam ostudzony budyń. Wyłożyłam na ostudzone ciasto.  Przygotowałam polewę.  Rozgrzałam w rondlu wodę, dodałam masło, cukier i kakao. Wszystko mieszałam do rozpuszczenia. Jak polewa zaczęła się gotować wyłączyłam ogień pod rondlem. Dolałam śmietankę

Pieprzyć z Fantazją
Fale Dunaju 332

jasną warstwę. Wyrównać i zrobić widelcem fale (mieszając jedno ciasto z drugim w różnych odstępach). Na wierzch wyłożyć odsączone wiśnie lekko je wciskając w ciasto. Piec około 30 minut. Zostawić do ostudzenia. Budyń przygotować według instrukcji(...)opakowaniu dodając jednak mniej mleka, ostudzić mieszając od czasu do czasu. Do miski włożyć masło, wsypać cukier puder i utrzeć na krem. Dodawać stopniowo ostudzony budyń miksując. Gotowym kremem posmarować górę ciasta. Do garnuszka wlać śmietanę, dodać połamaną czekoladę, mieszać na wolnym ogniu do momentu połączenia się składników. Ostudzić i polać górę ciasta. Dla ozdoby można zrobić widelcem fale

Passions hobbies life