ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:134/780)

Miodownik z dwiema masami 185

orzechy włoskie ( do dekoracji) Masa 1: szklanka mleka 3 łyżki kaszy manny 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny Masa 2: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy Sposób przygotowania: Ciasto: Przesiewamy mąkę z sodą. W misce ucieramy masło z żółtkami, miodem,cukrem i mlekiem. Przekładamy do mąki i zagniatamy ciasto. Wkładamy na 24 godziny do lodówki(...)cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania,dodajemy po 1 łyżce zimnej kaszy manny. Masa budyniowa: Z podanych składników gotujemy budyń. Odstawiamy do wystygnięcia. Miodownik z dwiema masami: Placki przekładamy masami, wierzch smarujemy roztopioną czekoladą i posypujemy pokrojonymi orzechami włoskimi. Odstawiamy do zastygnięcia. Ciasto najlepsze na 2 dzień, a wiec polecam miodownik przygotować na 2 dni wcześniej :) Smacznego

Różne smaki w kuchni
Miodownik z dwiema masami 565

orzechy włoskie ( do dekoracji) Masa 1: szklanka mleka 3 łyżki kaszy manny 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny Masa 2: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy Sposób przygotowania: Ciasto: Przesiewamy mąkę z sodą. W misce ucieramy masło z żółtkami, miodem,cukrem i mlekiem. Przekładamy do mąki i zagniatamy ciasto. Wkładamy na 24 godziny do lodówki(...)cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania,dodajemy po 1 łyżce zimnej kaszy manny. Masa budyniowa: Z podanych składników gotujemy budyń. Odstawiamy do wystygnięcia. Miodownik z dwiema masami: Placki przekładamy masami, wierzch smarujemy roztopioną czekoladą i posypujemy pokrojonymi orzechami włoskimi. Odstawiamy do zastygnięcia. Ciasto najlepsze na 2 dzień, a wiec polecam na miodownik przygotować na 2 dni wcześniej :) Smacznego

Słodkości i nie tylko
bajaderkowa rolada na waflach 183

się każde "suche" ciasto: piaskowe, biszkoptowe, kruche, w ostateczności nawet kupione w sklepie herbatniki. Roladę najlepiej przygotować dzień wcześniej. składniki: krem: ok 300 g suchego ciasta 1 i 1/2 szkl mleka 100 g masła budyń czekoladowy 3 łyżki kakao 3 jajka ponadto: słoik kwaśnego dżemu (u mnie z porzeczek) 2 kwadratowe wafle 100 g mlecznej czekolady 2-3 łyżki mleka(...)cukrowe ozdóbki Ciasto drobno pokruszyć (ja zmieliłam w malakserze). Jajka, kakao i budyń rozmieszać w 1/2 szkl mleka. Pozostałe mleko zagotować, na wrzące wlać masę kakaową, ugotować gęsty budyń. Zdjąć z ognia, dodać masło, wymieszać, aż się rozpuści. Dodać okruszki ciasta, ponownie wymieszać. Jeden z wafli położyć na kawałku papieru do pieczenia (ułatwi to formowanie rolady). Połowę ciepłej masy wyłożyć

6niebo
Tort czekoladowy z sernikiem dyniowym 345

wilgotny i nie za ciężki. CIASTO CZEKOLADOWE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki kakao 2 jajka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju rzepakowego 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki wody gazowanej SERNIK DYNIOWY: 750 g twarogu zmielonego 1/2 szklanki cukru 1/3 łyżeczki cynamonu 1 budyń waniliowy 4 jajka 300 g surowej(...)której piekły się poszczególne krążki lub korzystając ze specjalnej obejmy. Przed podaniem dobrze schłodzić. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami , Serniki pieczone , Torty Tagged: budyń , czekolada , dynia , jogurt naturalny , kakao , kremówka , mleczko kokosowe , olej , twaróg , wiórki kokosowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam
CIASTO CZEKOLADOWE Z KOKOSEM 484

dużych jajek 3/4 szklanki cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia                                                                 Ciasto kokosowe :   5 białek 1/2 szklanka cukru(...)składniki się połączą. Ciasto kokosowe wylewamy na blaszkę o wymiarach 25/30 i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 30 minut. Ciasto studzimy.  Mleko mieszamy z mąkami, cukrem i żółtkami. Gotujemy gęsty budyń ciągle mieszając. Wylewamy go na dwa talerze i studzimy.  Mikserem ucieramy margarynę, dodając partiami budyń aż cały wyrobimy. W razie konieczności masę można

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto "Żądło" 382

wyłożyć ciasto. Polewa W rondelku roztopić masło, dodać miód i płatki migdałowe. Podgrzać i wymieszać. Posmarować ciasto polewą przed pieczeniem, a następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 25 minut. Krem Mleko zagotować, ale pozostawić część na rozrobienie budyniu. Budynie rozrobić z mlekiem(...)wlać do gotującego się mleka.  Intensywnie mieszać, aby nie przypalić. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, a następnie dodawać po łyżce budyniu i ucierać. Upieczone ciasto lekko przestudzić, a następnie przekroić na dwie części. Przełożyć  masą budyniową. Smacznego

O kuchni z uczuciem
Jesienne ciasto z gruszką i marchewką 252

Pyszne, aromatyczne ciasto, oczywiście z tym, co o tej porze roku najsmaczniejsze - gruszkami. Udało mi się kupić naprawdę dorodne i bardzo soczyste okazy. Samo ciasto orzechowo marchewkowe jest miłą odmianą od tradycyjnych biszkoptów. Delikatny budyń gruszkowy przykryłam masą serowo śmietanową, a żeby było ciekawiej zamiast zwykłego sera dodałam almette jabłko-gruszka i okazało się, że to połączenie idealne. By nieco(...)Gotować ok. 10 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, by się nie przypaliły. Budyń rozpuścić w wodzie, wlać do owoców i zagotować. Ciepły budyń wyłożyć na obie części przekrojonego ciasta. Masa serowo śmietanowa 200 ml śmietany 30% 2 opakowania serka almette jabłko gruszka 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w1/3 szkl. wody cukier puder do smaku (u mnie

Cynamonowe szczęście
Fale Dunaju ze śliwkami 305

pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki śmietany 18% ½ kg śliwek Krem: ½ litra mleka 2 budynie waniliowe 5 łyżek cukru pudru 1 kostka masła Polewa: 1 łyżka margaryny 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżki wody 1,5 łyżki kakao PRZYGOTOWANIE: 1.  Ciasto : Margarynę ucieram z cukrem. Dodaję po jednym żółtku. Stopniowo wsypuję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka(...)około 45 minut w temperaturze 175 stopni. 2.  Krem: Budynie gotuję na mleku. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram z cukrem pudrem. Dodaję po łyżce zimnego budyniu. Ucieram. Masę wykładam na upieczone ciasto.  3.  Polewa: Z margaryny, cukru, wody i kakao gotuję polewę. Chwilę studzę. Przekładam do rękawa cukierniczego. Na cieście robię z polewy kratkę. Ciasto wstawiam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ekspresowy śmietankowo-czekoladowy budyniowiec 542

budyniowiec na maślano-herbatnikowym spodzie to szybki deser bez pieczenia który przygotujemy w niecałe 20 min :). To mój pomysł na ciasto idealne dla zapracowanych jak i leniwców (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram herbatników 150 gram masła 4 budynie śmietankowe 1600 ml mleka 4 czubate łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 czubata łyżka kakao 250 gram(...)czas zrobienia masy budyniowej, w garnku zagotowujemy 1400 ml mleka, w misce/rondelku mieszamy pozostałe mleko z budyniami,mąką oraz cukrem, wymieszane budynie wlewamy do gotującego się mleka dokładnie mieszając, gdy masa zgęstnieję i zacznie się gotować wyłączamy gaz, do zagotowanego budyniu dodajemy 250 gram pokrojonej w mniejsze kawałki margaryny lub masło, całość dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia tłuszczu i powstania

Blog kulinarny S9.PL
Czekoladowa pianka /sernik/ 126

mleka 4 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru kilka kropel aromatu waniliowego 6 jajek stewia wg. smaku (ja dałam aż 0,5 szklanki, najlepiej spróbować surowe ciasto) Sposób przygotowania: Żółtka, budyń, mleko, aromat, stewię miksujemy na największych obrotach przez około minutę dodajemy ser, miksujemy białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy pianę z białek do pozostałej masy i delikatnie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Jabłecznik ze śmietankową pianką 160

budynie śmietankowe (po 40 g bez cukru) 3/4 szklanki oleju Dodatkowo: 6-7 jabłek (średnich) 1 budyń śmietankowy bez cukru 40 g 1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy, dodajemy do niej cukier puder, mieszamy, a potem resztę składników i zagniatamy ciasto. Blaszkę wykładamy(...)papierem do pieczenia, a na papier nasze rozwałkowane ciasto. Odstawiamy.  2. Jabłka obieramy, wydrążamy środki i kroimy w większą kostkę. Przekładamy do miski i zasypujemy budyniem, mieszamy. Wykładamy w miarę równo na ciasto. 3. W misie miksera ubijamy białka na sztywną piane, następnie stopniowo dodajmy cukier, po cukrze wsypujemy budynie, miksujemy i na końcu delikatnie wlewamy olej. Miksujemy

kruche babeczki
Lekki torcik owocowy z dżemem porzeczkowym, cynamonowym jabłkiem i śmietanowo-budyniowym kremem 160

temperaturze 180 stopni przez około 40 minut (w zależności od wielkości formy). Przed wyjęciem ciasta należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto na pewno jest dopieczone. Po upieczeniu ciasto dobrze wystudzić. Przygotowanie kremu: Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale w 400 ml mleka. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Budyń należy przykryć, alby nie utworzyła się na nim twarda skorupka. Śmietanę ubić(...)sztywno. Budyń roztrzepać (można mikserem lub trzepaczka rózgową), dodać ubitą śmietanę i delikatnie razem połączyć. Upieczone ciasto przekroić na 3 równej grubości placki. Pierwszy placek wysmarować dżemem porzeczkowym. Ułożyć na nim drugi placek i delikatnie docisnąć. Na drugi placek równomiernie wyłożyć jabłka. Przykryć trzecim plackiem i również lekko docisnąć. Górę ciasta oraz boki wysmarować kremem śmietanowo-budyniowym. Udekorować według uznania

Codzienna kuchnia niecodzienna
Oczy Carycy 422

doskonałą całość.  Ciasto jasne:  6 białek  3/4 szklanki cukru  3/4 szklanki mąki ziemniaczanej  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1/4 szkl budyniu śmietankowego ( proszek)  1 łyżka octu  1/3 szklanki oleju  Ciasto ciemne:  6 żółtek  2 jajka  6 łyżek cukru  4 łyżki mąki pszennej  1 łyżka proszku do pieczenia(...)Blaszkę o wymiarze 33x23 cm wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wykładać na przemian jasne i ciemne ciasto. Przemieszać delikatnie widelcem. Piec w piekarniku nagrzanych do 180 stopni przez około 35 minut. Wystudzić.  Krem : budyń ugotować w 1 i 3/4 szklanki mleka, dodać cukier i cukier waniliowy. Wystudzić. Budyń utrzeć z miękkim masłem. Kawę zaparzyć

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Napoleonka-idealny deser dla wielbicieli tego przysmaku 206

mleka i już ciekawy przepis którym się można delektować ,a u mnie ciasto znikło tego samego dnia . podam składniki a blaszka 24 x 24 1op mrożonego ciasta francuskiego 900 ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 6 łyżek cukru kryształu 4 łyzki cukru pudru sok wyciśniety z 2 cytryn 20dag śmietany 36 % skórka starta z cytryny przygotowanie upiec 2 jednakowe ciasta(...)czuje się pewny że masa mu się uda można sobie wcześniej przygotować żelatynę ok 3 łyżeczki rozpuścić i potem dodać do masy. Gdy budyń jest zimny połączyć go ze śmietaną i dodać żelatynę. kolejność Najpierw ciasto francuskie wkładamy do blaszki, nakładamy masę na to 2 ciasto francuskie i dociskamy leciutko i dajemy na 2 godziny do lodówki .A potem już

Moje Wyroby
Sernik bez sera 111

proszek do pieczenia   5 żółtek 1/2 kg wydrylowanych wiśni MASA SEROWA:  5 białek   2 kwaśne śmietany 18% -duze kubki 2 budynie waniliowe   1 cukier waniliowy   1 szkl cukru pudru WYKONANIE: CIASTO KRUCHE ;  z podanych składników zagnieść ciasto(...)ciasta włożyć do zamrażalnika a pozostałą wyłożyć blachę.   MASA SEROWA   białka ubić na sztywno dodać cukier i cukier waniliowy, wlać śmietany i dwa budynie dokładnie wymieszać i wylać na ciasto kruche,   wyłożyć wiśnie, pozostałe ciasto z zamrażalnika zetrzeć na tarce o grubych oczkach na masę śmietanową.   piec około 50 minut w 180 stopniach do zrumienienia

Kuchnia Beaty
Ciasto z jabłkami i budyniem 114

jajka -1 kostka margaryny -3 łyżeczki proszku do pieczenia -1 kg pokrojonych w plastry jabłek -2 budynie owocowe ugotowane w 2 i 1/2 szklanki mleka z łyżeczką masła -1 cukier wanilinowy Przygotowanie Z mąki, cukru, jaj, margaryny i proszku zagnieść ciasto i rozdzielić je  na dwie nierówne części. Większą(...)część rozwałkować i przenieść do formy  (równie dobrze można nim po prostu wylepić blachę). Na ciasto wyłożyć  jabłka i posypać cukrem wanilinowy. Gorącym budyniem zalać jabłka,  przykryć je drugą częścią ciasta i piec godzinę w temperaturze 180 st. Smacznego

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania