ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:143/780)

Drożdżówki z owocowym curdem - niebo w buzi 159

wybrać drożdżówkę z budyniem czy z twarogiem. To zdecydowanie moje ulubione. Jeśli lubicie też takie z owocami, te są dla Was wymarzonym rozwiązaniem. Mięciutkie, puchate, pachnące drożdżowe ciasto, nadziane najlepszym owocowym budyniem i posypane chrupiącą, mleczną kruszonką, w której od czasu chałki zakochałam się bez pamięci. Całość stanowi idealne trio; te bułeczki znikają szybciej, niż się je robi, i gwarantuję(...)nikt im się nie oprze.Można użyć dowolnego owocowego curdu, lub ostatecznie zwykłego budyniu - ale to już nie będzie to samo...Drożdżówki z jeżynowym curdem i mleczną kruszonkąSkładniki:(na 12 sztuk)600 g mąki pszennej125 g cukru25 g świeżych drożdży250 ml letniego mleka55 g masła1 jajkokruszonka:40 g mąki pszennej40 g mleka w proszku30 g cukru70 g zimnego masładodatkowo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z ananasami 137

proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy 2 jajka MASA SEROWA 1 kg sera białego 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 budynie śmietankowe 4 żółtka 1 jajko 1 puszka ananasów Dole   CIASTO: Do miski dajemy margarynę, obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz przesiane przez sito, cukier i cukier wanilinowy. Delikatnie łączymy wszystko razem(...)blachę. MASA SEROWA: Na początku mielimy ser, najlepiej 2 razy. Żółtka oraz jajko łączymy z cukrem i ucieramy, następnie dodajemy zmielony ser, olej, mleko oraz budynie, wszystko dokładnie miksujemy i wykładamy na ciasto. Na wyrównany ser nakładamy ananasy wyciągnięte z puszki i pokrojonych w mniejsze kawałki i lekko dociskamy. Następnie wkładamy do piekarnika na około 50 min i pieczemy

Gotuję Testuję
Puszysta Hrabina 204

białek 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki ziemniaczanej ciasto ciemne 2 całe jajka 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju masa budyniowa 1/2 litra mleka 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 1 kostka masła lub margaryny 3 łyżki kawy cappuccino dowolnym(...)Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy na przemian jasne ciasto następnie ciasto ciemne delikatnie mieszamy widelcem. Pieczemy 30 minut w nagrzanym piekarniku w 180 C.Upieczone ciasto odstawiamy do przestygnięcia.  Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu, studzimy, ucieramy z masłem na puszystą masę, pod koniec ucierania dodajemy kawę cappuccino. Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra przegotowanej wodzie odstawiamy

kgwjanczewo
Maślane rogaliki z budyniem i truskawkami 149

wlewamy do garnka i zagotowujemy. Pozostałe mleko mieszamy z budyniem i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy do momentu, aż budyń zgęstnieje. Dodajemy poła2maną na kawałki białą czekoladę *** *** Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawiamy do wystudzenia *** *** Przygotowujemy ciasto: do miseczki lub kubka wlewamy 1/4 szklanki ciepłego mleka, dodajemy 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki, pokruszone drożdże i mieszamy(...)odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** Następnie ciasto dzielimy na 3 równe części *** *** Każdą część ciasta rozwałkowujemy na koło o średnicy około 30 cm i dzielimy na 8 trójkątów *** *** Na każdym trójkącie układamy łyżkę budyniu oraz pokrojoną na połówki lub mniejsze kawałki truskawkę *** *** Rogaliki zwijamy zaczynając od szerszego końca. Końcówki rogalików delikatnie zlepiamy aby nadzienie

Blog z Apetytem
Przepyszna kostka migdałowa na krakersach z dwoma kremami i masłem migdałowym (bez pieczenia) 134

połączenia! Ps. Możecie też zrobić wersję ciasta z masłem orzechowym, które powinno być dobrej jakości i bez zbędnych dodatków.  Będzie także smaczne, lecz dla mnie bardziej smakuje opcja migdałowa. (Forma o wymiarach około 19,5 x 19,5 cm) Krem budyniowo-migdałowy: 1,5 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml) 1 budyń waniliowy/śmietankowy 100g masła 1/4 szklanki cukru(...)Mieszać do zgęstnienia oraz zagotowania się całości. Budyń zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Miękkie (!) masło ubić do białości i stopniowo zmiksować z zimnym budyniem oraz na końcu z masłem migdałowym. Przygotować krem z serkiem mascarpone. Śmietankę (schłodzoną!) z cukrem pudrem ubić na sztywno, a następnie partiami połączyć z serkiem mascarpone. Na końcu nie przerywając

Di gotuje
Aromatyczny czekoladowy przekładaniec z kremem kawowym 185

wielbicielami ciast czekoladowych, to z pewnością zasmakuje Wam to ciasto:) Baza, czyli ciasto, jest jednocześnie wilgotne, ale także idealnie puszyste. Krem maślany z dodatkiem czekoladowego budyniu, nutki kawy oraz anyżu świetnie współgra z czekoladowym ciastem. Jeszcze tylko trochę czekolady na górę i chrupiące płatki migdałowe... Ciasto:5 jajek, 200g masła lub margaryny, 200g drobnego cukru do wypieków, 200g mąki pszennej(...)rozpuszczone budynie. Stale mieszając, gotować 1 minutę na małym ogniu. Przestudzić. Masło utrzeć z cukrem do białości, stale ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodać kawę i mielony anyż, dokładnie wymieszać. Masą przełożyć blaty ciasta. Na wierzchu rozsmarować stopioną czekoladę. Posypać podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Ciasto przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Metrowiec 198

krem: 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego ilość cukru podana na opakowaniu budyniu jeżeli jest bez cukru 750 ml mleka 250 g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej Na polewę: 1 czekolada deserowa 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna 3 łyżki mleka 1 łyżka margaryny Sposób wykonania ciast: Jajka w całości utrzeć z cukrem. Nie przerywając miksować dodać stopniowo olej(...)Przygotować krem: Budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru a następnie wystudzić. Miękkie masło lub margarynę utrzeć na puch, dodać stopniowo po łyżce ostudzonego budyniu. Gotowy krem nakładać na każdy plaster ciasta i sklejać ze sobą do wyczerpania składników. Przygotować polewę: Czekolady pokruszyć i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać margarynę i mleko i podgrzewać do momentu aż wszystko się rozpuści

Na słodko lub wytrawnie
Sernik królewski 2680

sprawdzonego sera z wiaderka, kupuję w   KLIK ) 5 jajek + białko z ciasta 25 dag masła lub Kasi ¾ szklanki cukru + pełna łyżka cukru z wanilią 1 budyń śmietankowy opcjonalnie ¾ - 1 szklanka rodzynek Ciasto: Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, przesiewam do dużej miski, dodaję resztę składników i zagniatam ciasto. Rozdzielam do dwóch woreczków i  wkładam do zamrażarki(...)jakieś półtorej godziny. Masa serowa: Białka oddzielam od żółtek, ubijam razem z odłożonym z ciasta, ze szczyptą soli na sztywno. Osobno ubijam żółtka z cukrem , aż masa podwoi swoją objętość a cukier się rozpuści.  Dodaję porcjami masło, cały czas miksując. Wsypuje delikatnie budyń i dodaję po łyżce sera.  Na koniec  przekładam wcześniej ubitą pianę z białek

Takie tam pichcenie
kruszonkowy gruszkojabłkowiec... 163

pieczenia, boki posmarować masłem, do blaszki dać 3/4 ciasta i przyklepać do dna ze skórką gruszki, jabłka pokroić w kostki, wymieszać z cukrem, przyprawą do piernika, budyniem i wszystko wyłożyć na ciasto w blaszce resztę ciasta rozsypać na owocach jako kruszonkę piec w 200C około 45 minut, ciasto wyjąć z blaszki jak wystygnie ciasto posypać pudrem cukrem i można

W Mojej Kuchni Lubię
Wegańskie babeczki z bananowo-orzechowym budyniem jaglanym 121

później odsącz. Daktyle dokładnie zblenduj do kremowej konsystencji. Płatki owsiane, słonecznik i wiórki kokosowe zmiel w młynku do kawy na mąkę. Wszystkie składniki na ciasto połącz i wylep nią spód foremek do babeczek. Budyń jaglany: Kaszę jaglaną dokładnie przepłukaj kilka razy pod gorącą wodą. Do kaszy dodaj 200 ml wody, 300 ml wody, olej kokosowy i gotuj na małym ogniu(...)przez ok. 17-20 min. Do lekko ostudzonej kaszy dodaj banany, masło orzechowe i sok z cytryny, cynamon, ksylitol do smaku. Wszystko dokładnie zblenduj na krem. Budyń przełóż do foremek na babeczki z ciastem, a na koniec posyp startą czekoladą i posiekanymi orzechami. Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Wegańskie

Mrs. Endorfina
Ciasto 3 BIT 298

popularne ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem i śmietaną. Łatwe do przygotownia i bardzo smaczne.  Ciasto 3 BIT wbrew pozorom nie jest zbyt mocno słodkie w smaku, ponieważ krem budyniowy idealnie komponuje się z pozostałymi warstwami.  Najlepiej smakuje w dniu przygotowania 😃 Składniki na formę o wymiarach 20 cm x 30 cm: około 350 g herbatników(...)Masło utrzeć na puszystą masę. Następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu, cały czas miksując. Przygotowany krem budyniowy przełożyć na herbatniki. Następnie ułożyć ostatnią warstwę herbatników. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę. Pod koniec ubijania wsypać cukier puder i wlać roztopioną, ostudzoną żelatynę. Wymieszać. Ubitą śmietanę wyłożyć na wierzch ciasta. Na sam koniec zetrzeć gorzką czekoladę. Ciasto wstawić do lodówki. Kroić

Ugotować
Tartelki z owocami i budyniem 182

Pyszne kruche tartelki nadziane budyniem, owocami i galaretką. Mniam <3 Przepis pochodzi z magazynu "Pyszne. Nr 6/2016". Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto (8 sztuk): 200 g mąki pszennej 100 g masła 3 łyżki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany szczypta soli Składniki na nadzienie: 400 ml mleka 2 łyżki cukru 1 op. budyniu waniliowego 1 laska wanilii, przecięta wzdłuż(...)składniki na ciasto zagniatamy, zawijamy folią i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Galaretkę zalewamy ciepłą wodą, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Ciasto dzielimy na 8 części i wylepiamy nim foremki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15-20 minut, aż się zarumienią. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Wyciągamy z foremek

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania