ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:148/780)

SERNIK ZEBRA 559

Mój ulubiony" lub "Juliko") - 200g mascarpone - 150g miękkiego masła - 7 jaj wielkość "L" - 230g ksylitolu lub cukru (polecam trzcinowy, nadaje fajnego smaczku) można dać więcej, gdy lubimy ciasta dość słodkie - 2 budynie waniliowe bez cukru  lub 80g mąki ziemniaczanej - kilka kropli dobrego olejku waniliowego - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego - szczypta soli - 2 łyżki kakao (używam bardzo ciemnego) Dodatkowo: - mielony ksylitol

Smaczne Zdrowe
Ciasto „Bajka” 211

dodajemy po 1 żółtku, miksujemy po każdym dodaniu. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy jajecznej, delikatnie mieszając szpatułką. Wlewamy olej i ponownie delikatnie mieszamy do połączenia. Ciasto przelewamy do dwóch wyłożonych papierem do pieczenia blaszek (21x32cm) i pieczemy jeden po drugim w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Żółtka miksujemy z cukrem. Dodajemy(...)szkl. mleka. Miksujemy do połączenia składników. Pozostałe mleko doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy przygotowaną mieszankę. Cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy zimny budyń oraz masę kajmakową. Na jeden biszkopt wykładamy połowę tężejącej masy jabłkowej (nie może ona być zbyt mokra, bo zbytnio rozmiękczy biszkopt), wyrównujemy. Wykładamy połowę masy budyniowej. Dajemy drugi biszkopt. Rozkładamy

Smaki Na Talerzu
Żytnia tarta z czekoladowym budyniem :) 160

mąki żytniej - 100 ml mleka - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 3 żółtka - 2 - 3 łyżki miodu z cynamonem  Masa budyniowa: - 2 budynie czekoladowe - 750 ml mleka - coś do posłodzenia Składniki na ciasto łączymy ze sobą. I ugniatamy. Uwaga! Ciasto wyjdzie bardzo kleiste. Aby wyłożyć nim formę silikonową, należy pomóc sobie szklanką z ciepłą wodą :) Mocząc dłonie w wodzie(...)upieczeniu, uchylamy drzwiczki i pozostawimy ciasto na ok. 10-15 minut. W tym czasie przygotowujemy masę budyniową. To nic innego jak ugotować zwyczajny budyń. Dajemy mniej mleka, aby masa była bardziej gęsta. Na gotowe ciasto wylewamy masę, zanosimy na balkon lub wystawiamy na parapet albo korzystamy z lodówki, ale dopiero po wystygnięciu ciasta. Po kilku godzinach, ciacho jest już gotowe

Zdrowie na języku :P
Ciasto marchewkowe z jogurtową pianką 153

oleju rzepakowego 1 szklanka startej marchewki 260 ml mleka Masa jogurtowa: 600 g jogurtu gęstego, kremowego 150 g słodziwa 2 jajka 40 g budyniu waniliowego bez cukru Wszystkie składniki na spód ciasta łączymy ze sobą mieszając do czasu uzyskania jednolitej masy. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy. Jogurt mieszamy z mokrymi składnikami i słodziwem. Dodajemy budyń i mieszamy dokładnie. Masę

Kucharzyca
Tarta z rabarbarem i kokosową bezą 246

kwaśnej śmietany 18% sól szczypta 500 g rabarbaru czerwonego 4 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy 300 ml mleka 2 białka 100 g cukru 100 g kokosu  Przygotowanie:Mąki przesiać dodać cukier, cukier waniliowy, sól, zimne masło i posiekać nożem. Dodać żółtko, śmietanę i zagnieść ciasto. Uformować z ciasta kulkę owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny(...)budyń w zmniejszonej ilości mleka. Do gorącego budyniu dodać pokrojony rabarbar. Jeśli jest dużo soku odlać. Formę do tarty o średnicy 28 cm wysmarować margaryną, wyłożyć ciastem, spód nakłuć widelcem i wylać gorący budyń z rabarbarem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i zapiekać 25 minut. Wyjąć i na górę wyłożyć bezę kokosową. Ponownie włożyć do piekarnika i zapiekać

Ala piecze i gotuje
tarta z nektarynką 201

ciasto: 150 g mąki 100 g masła 1 żółtko 50 g cukru pudru szczypta soli na nadzienie: 1 opakowanie budyniu waniliowego  400 ml mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżi masła 3 nektarynki galaretka brzoskwiniowa Składniki ciasta posiekać a następnie zagnieść. Rozwałkować i wlepić ciastem dno i boki foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Nakłuć widelcem i wstawić(...)Wystudzić.  Proszek budyniowy i cukier wymieszać z odrobiną mleka i wlać na pozostałe gotujące się mleko i ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać masło i mieszać do połączenia. Ciepłą ale nie gorącą masę budyniową wyłożyć na ciasto. Galaretkę rozpuścić w szklance wody i odstawić do stężenia. Nektarynki pokroić w plasterki i ułożyć na budyniu. Zalać tężejącą galaretką i odstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Świąteczne ciasto – orzechowiec z masą kawową 193

małym ogniu, niezbyt długo tylko do momentu, aż masło i cukier się rozpuszczą, a wszystkie składniki ładnie się połączą. Gorący karmel wykładamy na drugą część ciasta i pieczemy przez około 12 minut. Gotujemy budyń w 400 ml mleka. Ugotowany budyń przykrywamy z wierzchu folią spożywczą, dociskając ją do jego powierzchni, pozostawiamy do wystudzenia. Kawę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody(...)masło ucieramy z cukrem pudrem, na najwyższych obrotach miksera do białości, stopniowo dodajemy przestudzony budyń, a następnie kawę. Masę kawową rozprowadzamy na cieście, na masie umieszczamy drugą część ciasta z karmelem. Uwagi: – miodowe blaty możemy upiec dzień wcześniej, – ciasto najlepiej smakuje 2 dni po przygotowaniu, gdy miodowe blaty zmiękną pod wpływem masy kawowej. Przepis na Orzechowiec z masą kawowąw wersji

KulinarneImpresje.pl
serniko-murzynek z owocami i galaretką 609

soczysta.  *foremka 25*23 cm (trochę mniejsza od standardowej) Składniki: na ciasto: 250 g masła 6 łyżek kakao 1 szklanka cukru 10 łyżek wody 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka na masę serową: 450 g serka homogenizowanego z wanilią 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka dodatkowo: 500 g truskawek 5-6 moreli(...)kakaowej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy kakaowej, zmiksować. Na końcu delikatnie wmieszać łyżką pianę z białek.  Serki homogenizowane zmiksować z jajkami, budyniem i mąką ziemniaczaną. Ciasto kakaowe wyłożyć do blaszki wyścielonej wysoko papierem. Na cieście rozsmarować masę serową. Morele i truskawki pokroić na mniejsze cząstki. Większą część truskawek odłożyć a resztę wymieszać z morelami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTO Z WIŚNIAMI OTULONE PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI 291

pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 150 g masła 1 jajko Nadzienie wiśniowe: 60 - 70 dag wiśni 3 łyżki cukru kryształ 1 opakowanie budyniu waniliowego (40 g) Ciasto biszkoptowe: 6 łyżek mąki pszennej 2 jajka 6 łyżek cukru kryształ Dodatkowo: ok. 50 g płatków migdałowych Przygotowanie: Wiśnie - opłukać w zimnej wodzie, osączyć i wydrylować. Ja zrobiłam

Ciastka - domowe słodkości
ŚLIMACZKI DROŻDŻOWE SEROWO-JAGODOWE 142

oleju Nadzienie: 150 g twarogu, 2 łyżki śmietany, 2 łyżki cukru, 1 łyżka budyniu waniliowego Dodatkowo: 1 szklanka jagód, mleko WYKONANIE 1. Nadzienie: Twaróg mieszamy z cukrem, budyniem i śmietaną .  2. Ciasto: Drożdże kruszymy w dużej misce, zalewamy ciepłym mlekiem, dodajemy cukier i sól, mieszamy i odstawiamy na 10 min w ciepłe miejsce. Następnie dodajemy mąkę, jajko i olej

słodki bratek
Drożdżówki Babci 230

Bułki posmarować białkiem i posypać kruszonką.     Piec w 180 stopniach pół godziny.    Próbowałam zrobić 2 rodzaje bułek: z jabłkami i budyniem. Budyń przy sklejeniu cienkiego ciasta potrafił się wylać.  Przy jabłkach nawet jak pękła skorupka to nic się nie działo wielkiego. Polecam zetrzeć jabłka na tarce, dodać cukru i cynamonu i mamy wyśmienite nadzienie

W kuchni bez szafek
Sernik królewski 933

cukru 200 g zimnego masła 2 jajka Masa serowa: 1 kg białego sera ( trzykrotnie mielony ) 200 g masła 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy 4 jajka 1 budyń śmietankowy w proszku PRZYGOTOWANIE: Ciasto kakaowe - mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia i cukier przesypać do miski, wymieszać. Dodać jajka i pokrojone w kosteczkę zimne masło. Zagnieść ciasto, a następnie podzielić(...)dodawać po jednym żółtku, a następnie po łyżce biały ser. Dokładnie wyrobić masę. Na końcu dodać budyń śmietankowy w proszku, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę serową. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód. Na masę zetrzeć pozostałe ciasto kakaowe. Włożyć do gorącego piekarnika i piec przez 45 minut w temperaturze 180 stopni na funkcji grzania

WSZYSTKO SMACZNE
Ślimaki drożdżowe z budyniem 153

wymieszać, dodać mąkę i zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Jeżeli ciasto będzie zbyt klejące należy oprószyć dłonie mąką przy wyrabianiu, ale starać się nie dodawać zbyt dużo mąki. Gotowe ciasto włożyć do miski, oprószyć mąką, aby nie wyschło, przykryć folią spożywczą i odstawić na około 1 godzinę. W tym czasie robimy budyń. Żółtka wymieszać z cukrem, skrobią i 1/3 mleka(...)Resztę mleka zagrzać w rondelku, dodać mieszankę jajeczną i gotować na małym ogniu przez około 5-7 minut, cały czas mieszając, aż budyń zrobi się gęsty. Gotowy budyń zdjąć z ognia i wystudzić. Wyrośnięte ciasto posmarować olejem, wyjąc z miski i rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować wystudzonym budyniem i zawinąć wzdłuż dłuższego boku na kształt długiej rolady. Ostrym nożem pokroić

Smaki Armine
Ciasto „miętusek” 173

przepis na ciasto Pani Walewska (pychotkę) , która cieszy się ogromną popularnością na naszym blogu. Ciasto miętusek – składniki: Ciasto: -3/4 szklanki mąki pszennej -niepełna szklanka cukru -czubata łyżeczka proszku do pieczenia -3 łyżki kakao -5 jajek Masa budyniowa: -2 śmietankowe budynie -300g intensywnie zielonych landrynek miętowych -3 łyżki cukru -150 g masła -3 szklanki mleka (szklanka(...)sposób syrop przelej do budyniu, dokładnie wymieszaj i odstaw do całkowitego ostygnięcia. Masło ubij do białości. Pod koniec cały czas miksując dodawaj po jednej łyżce budyniu miętowego. Masę wyłożyć na ciasto. Ułożyć na to herbatniki. Masa galaretkowa: Śmietanę ubić z cukrem. Dodawać po jednej łyżce zimnej galaretki ciągle miksując. Wylać na herbatniki. Na koniec wierzch udekorować startą na tarce czekoladą

Arbuziaki