ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:155/780)

PYSZNE PĄCZKI Z BUDYNIEM + FILMIK 110

czasie gotujemy budyń - do dzbana robota wsypujemy budynie, wlewamy mleko, dodajemy masło i gotujemy. Czas 6-8 minut/ o 3/ temp. 100 % C. Po ugotowaniu budyń przelewamy do miseczki, odkładamy do ostygnięcia.  Wyrośnięte ciasto rozkładamy na stolnicę, zagniatamy posypując je maka. Rozwałkowujemy na grubość około 1 cm i szklanką o średnicy 6,5 cm wykrawamy kółka. Układamy(...)mały i smażymy pączki z jednej i drugiej strony na złoto. Całkowity czas smażenia to około 5 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest w środku usmażone i pączki wykładamy na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.  Zimny budyń nakładamy do szprycy z metalową końcówką.  Ostudzone pączki nadziewamy budyniem, około 3 naciśnięcia (napełnienia) szprycą.  Pyszne pączki posypujemy cukrem pudrem

Kulinarne Fantazje Marioli
METROWIEC 574

szklanki mleka 2 budynie waniliowe cukier waniliowy ok. 10 łyżek cukru kostka masła 200 g NA POLEWĘ : 0,5 masła lub dobrej margaryny 5 łyżek cukru, śmietany lub mleka 3 łyżki kakao łyżka żelatyny WYKONANIE : Ubijamy białka z cukrem, dodajemy po jednym żółtku oraz olej, mleko, aromat. Mąkę przesiewamy z proszkiem i bardzo delikatnie łączymy z ciastem. Mieszamy tylko(...)pozostałym mleku mieszamy budynie, wlewamy na wrzące mleko, cały czas mieszamy. Gotujemy przez chwilę i odstawiamy do wystygnięcia. Ucieramy masło na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA : Po ostygnięciu  ciasta kroimy na plastry.  Smarujemy  kremem na zmianę plaster jasny i ciemny. Składamy. Pozostałą masą smarujemy wierzch ciasta i  wyrównujemy. Polewamy polewą

Pani na deser
Ciasteczka budyniowe 464

najmłodszych. SKŁADNIKI 200 g mąki pszennej tortowej 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 15 g cukru 1 jajko 120 g zimnego masła szczypta soli 1 łyżka wody WYKONANIE Do miski wsypać mąkę, proszek budyniowy, cukier, dodać jajko, posiekane nożem masło, sól i wodę, po czym zagnieść jednolite ciasto. Włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Piekarnik rozgrzać do temperatury

Passions hobbies life
Rurki-świeczki z kremem budyniowym i karmelem 191

zrobić tych oryginalnych i dostojnie wyglądających rurek –świeczek. Świetnie nadają się na wiele okazji: Świeta, Nowy Rok, Karnawał, czy zbliżające się Walentynki. Do zrobiena rurek użyłam kruchego ciasta, a nadzieniem jest budyń (crema pasticcera). Oczywiscie nadzienie może być inne: bita śmietana z serkiem marcarpone, ganache,  krem chantilly (crema pasticcera z bitą śmietaną), czy Wasz ulubiony krem do tortów. Szyku(...)karmelowe płomyki. Jak dla mnie, wprost wymażony deser na romantyczną kolację we dwoje) Pomysł, troszkę zmieniony z miesięcznika Cucina Moderna/12/2013. Rurki-świeczki z kremem budyniowym i karmelem Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 80 g cukru pudru 150 g zimnego masła/margaryny 1 jajko cukier z wanilią 70 g grubo siekanych orzechów laskowych Składniki na krem budyniowy: 2 żółtka

Mia Cucina Sofieta
Naleśniki budyniowa fantazja 138

dzięki dodatkowi budyniu, smakowo nieco różnią się od zwykłych naleśników, dzięki czemu są dobrą odmianą. Składniki: (na 4 naleśniki) Na ciasto: 2 jaja 2 łyżki cukru szczypta soli 1 szklanka mleka 3/4 szklanki mąki 1 opakowanie budyniu w proszku 2 łyżki oleju (lub roztopionego masła) + dodatkowo do smażenia Dodatki(...)jogurt "Fantazja" z czekoladowymi gwiazdkami jogurt "Fantazja" z truskawkami Lub jogurt naturalny i dżem truskawkowy (można podawać też z innymi dodatkami) Przygotowanie: Ciasto: Jajka roztrzepać z cukrem i szczyptą soli, dodać mleko, olej przesianą mąkę i opakowanie budyniu. Wymieszać na jednolitą masę.  Naleśniki smażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju (lub masła). Chochelką nalewać ciasto na środek patelni i równomiernie

My sweet a life
pyszny sernik 510

serowa :  4 białka  szczypta soli  1kg  serka wiejskiego-twaróg ziarnisty ze śmietanką z mlekovita  około 1 szklanki cukru  1 budyń waniliowy ,śmietankowy(proszek)  150g masła Wykonanie Ciasto: Masloro rozpuścić.W drugim naczyniu mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i kakao. Do suchych składników dodajemy żółtka ,oraz przestudzone rozpuszczone maslo i zagniatamy ciasto, które(...)przekładamy do formy,wyłożonej papierem i ugniatamy je dłonią,.Formę wkładamy do lodówki na około 30 minut, razem z 1/3 odłożonego ciasta na kruszonkę. Masa serowa:  Serek z masłem, miksujemy na gladką masę .Następnie dodajemy cukier i budyń i ponownie miksujemy na gładka masę. Do tak przygotowanej masy dodajemy ubita piane z białek icałość delikatnie mieszamy. Schłodzone ciasto wyciągamy

w mojej kuchni
Kruche ciasto z kremem i orzechami (Pani Walewska czy też Pychotka) 409

ciasto: - słoiczek dżemu z czarnej porzeczki - 4 białka - 2 łyżki cukru - 2 szklanki orzechów włoskich lub różnych bakalii masa: - 1/2 litra mleka - 1 budyń waniliowy -  200 gram masła - 4 łyżki cukru Przygotowuję kruche ciasto- łączę ze sobą mąkę, masło, cukier puder, żółtka i proszek do pieczenia. Gotowe ciasto dzielę na dwie równe części- jedną część chowam do lodówki, drugą(...)niej budyń i cukier, pozostałe mleko zagotowuję. Pomału wlewam do niego wymieszany budyń, energicznie mieszając. Studzę. Ucieram masło i stopniowo dodaję do niego chłodny budyń. Kiedy masa jest już gotowa, wykładam ją na jedno ciasto i przykrywam drugim. Posypuję cukrem pudrem. Gotowe :-) SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
CIASTO PIANKOWO - MALINOWE 137

Składniki: Ciasto kakaowe: 4 jajka 1 i  3/4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 łyżka proszku do pieczenia 250 g margaryny 5 łyżek wody 4 łyżki kakao Masa jogurtowa: 800 g jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego(...)jajka Dodatkowo: 500 g mrożonych malin Przygotowanie: Masa jogurtowa - jajka z cukrem waniliowym ubić na kogla mogla. Następnie dodać jogurt - zmiksować. Na koniec dodać 2 opakowania budyni waniliowych - zmiksować. Odstawić.  Ciasto kakaowe - polewa: w rondelku rozpuścić margarynę, dodać cukier, wodę i kakao. Wymieszać. Całość podgrzewać na małym ogniu, co jakiś czas mieszając do momentu, gdy masa stanie się gładka

Ciastka - domowe słodkości
Puszyste ucierane ciasto pomarańczowo - kokosowe 144

ciasto, lekką konsystencję...to to ciasto jest zdecydowanie dla Was. Uwielbiam ciasta ucierane za to, że wystarczy kilka minut i są gotowe do pieczenia. Mogą zastąpić przysłowiową babką. Składniki: 200 g miękkiego masła 160 g drobnego cukru do wypieków 3 duże jajka w temperaturze pokojowej saszetka (40g) budyniu śmietankowego 180 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)ucierając. Kolejnym krokiem jest starcie na najdrobniejszej tarce sparzonej skórki pomarańczowej z całej pomarańczy (miąższu nie wyrzucać, tylko wycisnąć z niego sok, który dodamy do ciasta). Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem i na zmianę z sokiem pomarańczowym dodawać do ciasta. Wymieszać na najniższych obrotach tylko do połączenia składników. Do przygotowanej i wyłożonej papierem do pieczenia formy

ChilliJemy
Delikatny sernik z makiem i nutą pomarańczy na czekoladowym spodzie 173

lubiane przez domowników. Dziś zapraszam Was na wspaniały i bardzo delikatny sernik z makiem  i nutą pomarańczy na czekoladowym spodzie. Pierwszy raz go upiekłam na Święta, ale takie ciasto doskonale sprawdzi się również do codziennej kawy lub herbaty, spotkań z przyjaciółmi, odwiedzin u rodziny itp. Sernik nie jest trudny w wykonaniu. Spróbujcie.  Delikatny sernik z makiem i nutą(...)klasy M 2-3 krople aromatu pomarańczowego Delecta 150 g cukru 3/4 szklanki śmietanki uht 12% 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 3/4 szklanki niebieskiego maku 1 duży budyń śmietankowy Delecta Wykończenie ciasta cukier puder do delikatnego oprószenia Delecta Decorada Kamyczki czekoladowe 40 g Przygotowanie Do misy blendera z nożami wkładamy herbatniki, dokładnie je rozdrabniamy. Dodajemy 3/4 łyżki ciemnego kakao, mieszamy

Słodkie okruszki
Styropian 111

pieczenia 5 żółtek Składniki masy 2 jogurty brzoskwiniowe po 500g  0,5 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 białek 200 g wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy Sposób Składniki ciasta zarobić na kruszonkę, połowę posypać na blaszkę. Jogurty wymieszać z pozostałymi składnikami, na koniec dodać ubite białka. Masę wylać na kruszonkę i posypać pozostałą częścią kruszonki. Piec

Kuchenne aromaty
Czekoladowa szarlotka z budyniem 189

mlekabułka tartakisiel4 białka + 1/3 szkl. cukruJabłka obrać i pokroić na  ćwiartki, a następnie na talarki. Blachę wysmarować i wylepić ciastem z lodówki. Zagotować 0,5 l. mleka, a w 0,25 l. rozpuścić proszek budyniowy. Ugotować budyń(...)zawsze.Ciasto posypać bułką tartą i położyć na nim jabłka, posypać bułką tartą i cukrem. Na jabłka wylać ciepły budyń. Równomiernie go rozprowadzić.Na budyń ubić 4 białka z cukrem i kisielem. Zetrzeć na to ciasto z zamrażalnika (najlepiej na początku zetrzeć je do naczynia, a dopiero później wyłożyć je na nadzienie). Piec ok. 50 min. w 180st. C.Smacznego

charlotte gotuje
Brak tytułu 141

plecaka bez konieczność używania woreczka śniadaniowego - szybko i wygodnie. Drożdżówki nie zawierają środków konserwujących, dlatego termin ich przydatności do spożycia jest krótki. Ślimaczki to wyrób z ciasta drożdżowego z dodatkiem budyniu czekoladowego lub waniliowego - w zależności od wariantu smakowego. Tak właśnie pakowane są bułeczki. Małe, poręczne i bardzo smaczne. MOJA OPINIA: Drożdżówki są puszyste i delikatne. Dzięki pakowaniu w osobną

kolorowotorcikowo
Szarlotka Tutti - Frutti 329

oddzielnie)3 szklanki mąki1,5 szklanki cukru1 kostka margaryny1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki mąki ziemniaczanejpokrojone jabłkacynamon2 budynie waniliowe Sposób przygotowania:Piekarnik rozgrzać do 180`C.Z żółtek, połowy szklanki cukru, mąki wymieszanej z proszkiem i tłuszczem szybko zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części, 2 z nich zamrozić. Ubić pianę z białek, dodać(...)szklankę cukru i mąkę ziemniaczaną ciągle mieszając.  Odstawić. Niezamrożonym ciastem wyłożyć blachę. Na ciasto nałożyć jabłka - wierzch można posypać cynamonem. Na jabłka wlać ugotowany budyń. Następnie zetrzeć na to 1 część zamrożonego wcześniej ciasta, nałożyć ubitą wcześniej pianę oraz zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec 45 minut.Smacznego

Słodkie Przyjemności
110. Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 389

kostki margaryny 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg serka z wiaderka 3 białka 1 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietakowy 1 puszka brzoskwiń Składniki na ciasto dokładnie i szybko wyrobić, następnie ciasto włożyć do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto podzielić na dwie kulki mniejsza i większą. Mniejszą kulkę zamrozić, a większą wylepić(...)lodówki. W tym czasie brzoskwinie odcedzić z syropu i pokroić w kostkę oraz   ubić białka z cukrem na sztywno. Ser wymieszać z budyniem, dodać brzoskwinie a na samym końcu białka. Masę bardzo delikatnie wymieszać. Wyjąć ciasto z lodówki i posypać je bułką tartą, aby wchłonęło jak najmniej wilgoci z masy serowej. Na tak przygotowane ciasto wylać masę serową

Jadło i czytadło