Lato, lato, lato- śpiewam już od rana i opycham się czereśniami. Najsmaczniejsze są te zrywane na drabinie. Soczyste, nagrzane słońcem, słodziutkie. Podobno czereśnia, żeby wydać owoce
dolcevitainmykitchenczereśniami Placki serowe z czereśniami Ciasto z czereśniami i czekoladą na kefirze Knedle z czereśniami Tarta z kremem czekoladowym i czereśniami Dżem czereśniowy z nutą wanilii Kruche ciasto z czereśniami i budyniem
My simple kitchenPrzepis znajdziecie tutaj poniżej, z tym że do ciasta dodatkowo dodajemy 3 budynie czekoladowe klik Dzień wcześniej usmażyłam naleśniki, a na drugi dzień przygotowałam nadzienie składniki 2 kostki białego sera 2 łyżki jogurtu i cukru pudru żeby byly tak na słodko gdy masa jest gotowa smarujemy naleśniki i zwijamy w ruloniki i układamy jeden obok koło drugiego zapiekamy na chwilę
Moje WyrobyWitajcie po kilku dniach mojej nieobecności na blogu! Wakacje wielkanocne ciut si ę przedłużyły, ale wróciłam już na dobre i zaczynam na
La grande e la piccola cuocaJabłecznik z winem, czyli Apfel- Weintorte Jabłecznik z winem, czyli Apfel- Weintorte kojarzy mi się zawsze z jesienią. Może dlatego, że to piekę go z reguły
dolcevitainmykitchenśmietany 1 szkl cukru pudru Masa: 3 śmietany 18% ( 3x400ml) 5 białek 1 szkl cukru 2 budynie śmietankowe Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać śmietanę i budynie śmietankowe. Dokładnie wymieszać. Ciasto: zagnieść ciasto ze składników i podzielić na dwie części. Jedno ciasto rozwałkować i na blachę. Potem wylać masę serową i przykryć drugą częścią ciasta. Piec 160 stopni
Olga Piecze i Gotujedodać do masy jajecznej. Zmiksować. Czekoladę rozpuścić i dodać do ciasta. Wymieszać do połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem i wlać ciasto. Ser 300 sera twarogowego 1 budyń śmietankowy 1/2 szklanki cukru Ser zblendować, dodać cukier i budyń. Wszystko wymieszać dokładnie. Do rękawa cukierniczego nałożyć ser i wycisnąć na ciasto tworząc kratkę. Piec w piekarniku nagrzanym
O kuchni z uczuciemWystudzić porządnie. Wystudzone ciasto przełożyć do misy miksera i ucierając dodawać po jednym jajku. Kolejne jajko dodajcie dopiero jak poprzednie połączy się z ciastem. Zmiksować. Ciasto powinno przypominać gęsty budyń. Przełożyć masę do worka cukierniczego z okrągłą końcówką o średnicy jednego centymetra. Wyciskać na papier do pieczenia niewielkie porcje w sporych odstępach. Rozgrzać piekarnik do temperatury
Piekarz-Kucharz-GarkotłukŚwietnym pomysłem , na uroczystości rodzinne jest tort Malakoff. Delektować się nim mogą tylko i wyłącznie goście +18. Swój niepowtarzalny smak i aromat bowiem zawdzięcza małej nutce
Różne smaki w kuchniprzesiać mąkę dodać wyrośnięty zaczyn, jajka,masło i wyrobić ciasto.Następnie przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia musi podwoić swoją objętość. Ser utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym,budyniem i jajkiem. Wyrośnięte ciasto przełożyć na podsypaną mąką stolnicę i jeszcze raz zagnieść. Ciasto rozwałkować dość cienko, następnie za pomocą talerzyka wyciąć koło i podzielić na 8 równych części, na na każdym
Sama słodycz i szczypta chiliJak tylko spróbujecie domowego budyniu czekoladowego z dodatkiem wanilii, nie będzie Was kusiło na przygotowanie kupnego budyniu z torebki. Budyń jest bardzo kremowy, delikatny w smaku
La grande e la piccola cuocaDziś mam dla Was sernik, nie sernik bo przygotowany jest na bazie jogurtów greckich a smakuje jak najlepszy sernik. Dodałam także serek homogenizowany naturalny, który podkręca
Moje Małe Czarowaniekombinowałam i wykombinowałam pyszne ciasto. Biszkopt, masa na budyniu z truflową czekoladą, dżem wiśniowy, ciastka wiśniowe typu delicje i pyszna polewa. Jednym słowem uczta dla podniebienia. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak się wszystko przegryzie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniTaki sernik to moje wspomnienie wakacji na wsi. Tam własnie jadłam go pierwszy raz jako dziecko. Pamiętam, bardzo go lubiłam. Po latach sobie o nim przypomniałam
Polska Zupadekoracji ciastek i pierniczków Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania Tarta jabłkowa- Rose. Ciasto z różami Strucla makowa na szybko – krucho-drożdżowa Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem Zapisz Zapisz
Karo in the Kitchen