ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:167/780)

Budyń z kaszy jaglanej 166

Szukasz zdrowej alternatywy dla błyskawicznych kaszek ryżowych podawanych dziecku? Czegoś, co będzie równie proste w przyrządzeniu ale o wiele zdrowsze i smaczniejsze? Kasza jaglana, t o

IzaGotuje
Ciasto Poduszkowiec 2824

mielonego sera (ja użyłam twarogu z wiaderka), a jeśli używacie sera w kostce, to trzeba go zmielić co najmniej 3-krotnie 1 opakowanie budyniu waniliowego 100 g cukru zwykłego 1 opakowanie cukru wanilinowego (16g) Ciasto Poduszkowiec – Wykonanie: Jajka ubić wraz ze zwykłym cukrem na puszystą masę. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Do masy jajecznej dodać powoli strumieniem olej(...)wymieszać do połączenia się składników. Kolejno dodać mąkę pszenną tortową, proszek do pieczenia i kakao – mieszać krótko mikserem na najniższych obrotach. Przelać ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Twaróg zmiksować z budyniem, cukrem zwykłym i wanilinowym. Przełożyć masę do rękawa cukierniczego lub woreczka z uciętym rogiem, a następnie wycisnąć ją na masie kakaowej robiąc ‘kratkę”. Piec

Kulinarne Przeboje
kremowy warstwowiec z biszkoptami 151

Ciasto, że palce lizać! Wysokie, z dużą ilością budyniu, brzoskwiniami i biszkoptami hojnie nasączonymi alkoholem. Osadzone na makowo-kakaowym biszkopcie, który podczas jedzenia przyjemnie chrupie. Najlepiej smakuje dzień a nawet dwa po złożeniu i gwarantuję, że na jednym kawałku nie poprzestaniecie.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto makowe: 4 białka 100 g maku 100 g kokosu(...)wlać rozrobione budynie, ugotować na gęsto. Wystudzić. Miękkie masło rozetrzeć i powoli miksując dodawać po łyżce zimnego budyniu. Brzoskwinie odsączyć. Sok wymieszać z wódką a owoce pokroić drobno i wmieszać do masy.  Krem podzielić na trzy części. Na ciasto makowe wyłożyć jedną część kremu. Biszkopty moczyć w soku z wódką i układać na kremie. Tak samo robić kolejne warstwy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Skoleboller – drożdżówki z budyniem 207

czasem wszystko ładnie powinno się wyrobić. W razie potrzeby można dosypać 2-3 łyżki mąki – nie więcej). Wyrobione ciasto przykrywamy w misce ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości (na około 1,5 godziny). W międzyczasie przygotowujemy budyń: w niewielkim naczyniu ucieramy żółtka z cukrem do białości. Dodajemy 100 ml mleka oraz mąkę i mieszamy do połączenia. Pozostałe mleko(...)zagotuje, wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę. Gotujemy, cały czas mieszając, aż do wyraźnego zgęstnienia (przez około 2 minuty od zagotowania). Masę budyniową przykrywamy folią spożywczą (powinna dotykać budyniu) i odstawiamy do wystudzenia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na około 14 kawałków. Formujemy okrągłe bułeczki, układamy je w pewnych odległościach na dwóch wyłożonych papierem blaszkach do pieczenia. Bułeczki przykrywamy ścierką i ponownie odstawiamy

Smaki Na Talerzu
MOZAIKA – CIASTO CZEKOLADOWE Z PEPSI I MASĄ SEROWĄ 142

łyżeczka * olej – 125 ml * kakao – 3 łyżki * pepsi – 0,5 szkl MASA SEROWA: * ser biały 3 x mielony – 500 g * budyń śmietankowy – 50 g * cukier – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Białka ubijamy na sztywno pod koniec wsypując cukier, dodajemy żółtka, a następnie olej i pepsi. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao(...)mieszamy, wylewamy na blachę wyłożoną papirem do pieczenia. MASA SEROWA: Ser ucieramy z budyniem oraz cukrem, przekładamy do szprycy ( worka cukierniczego ) i wyciskamy ozdobne „maziaje” na ciasto czekoladowe. Pieczemy ok 40 minut / 180C. Smacznego

Ostra na Słodko
Chleb doskonały z kaszy gryczanej (bezglutenowy) 241

wody w kaszy, jeśli kasza w niej pływa, a na wierzchu jest sporo wody, to ją odcedzamy. Następnie kaszę miksujemy w blenderze, dodajemy sól i mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany lub budyniu. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy do niej ciasto. Formę wkładamy do zimnego piekarnika, przykrywami i zostawiany na całą noc (8-12 godzin). W międzyczasie

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto bakaliowo-czekoladowe z chałwą 404

kakao 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki wody Masa chałwowa: 20 dag chałwy waniliowej 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 16 g cukru waniliowego 750 ml mleka 250 g masła Dodatkowo: ½ szklanki marmolady lub powideł Polewa czekoladowa 50 g chałwy waniliowej do posypania Sposób wykonania: Ciasto kruche: Z podanych składników zagnieść na stolnicy jednolite ciasto, wylepić dno wyłożonej pergaminem blaszki(...)wlać roztwór mleka z budyniem i zagotować , mieszać aż masa zgęstnieje i zabulgocze. Zestawić z ognia, wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu, aż do skończenia. Przełożenie: Na ciasto kruche wyłożyć połowę masy chałowej przykryć ciastem czekoladowym, wyłożyć resztę kremu i przykryć drugim ciastem czekoladowym, całość polać polewą czekoladową udekorować pokruszoną chałwą i orzechami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Drożdżowe ślimaczki 392

powszechnie wiadomo Babcie na jedzeniu znają się najlepiej i myślę, że nikt nie podważa ich autorytetu w tej kwestii :) Dzisiejszy przepis to wariacja na temat popisowego ciasta mojej Babci - drożdżowego placka, przekładanego ciepłym budyniem z kawałkami migdałów w domowym karmelu na górze. Drożdżowe ciasto postanowiłam zawinąć w małe ślimaczki, tak żeby każdy mógł sobie oderwać jednego "na drogę

Ciastkozercy
Sernik Izaura 152

Sernik Izaura to przepyszny klasyk bardzo popularny w latach 80-tych . Sprawdzony przepis który dostałam od koleżanki. Wyśmienite połączenie czekoladowego ciasta z masą serową i polewą. Mniam.. ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto czekoladowe: 200 gram margaryny/masła 1,5 szklanki cukru 350 gram ( wszystkie składniki odmierzam szklanką o pojemności 250 ml) 4 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej(...)szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, ubite przekładamy do ciasta czekoladowego i delikatnie mieszamy szpatułką to połączenia się składników, tak przygotowaną masę czekoladową wylewamy i rozprowadzamy po blaszce do pieczenia o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając ok 3-4 łyżki masy na wierzch ciasta, zabieramy się do przygotowania masy serowej, w dużej misce miksujemy miękkie

Blog kulinarny S9.PL
Snikers -moja ulepszona wersja 226

łyżki kwaśnej śmietany 3 jajka kilka kropli olejku waniliowego  Masa budyniowa : 1 l mleka 3 budynie waniliowe Winiary 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki cukru  100 g masła 2 kropelki olejku waniliowego   Masa orzechowa na wierzch ciasta : 150 g orzechów włoskich lub pekan 3 łyżki cukru 110 g masła 2 łyżki miodu  1 puszka masy orzechowej(...)Wierzch placka również delikatnie nasączamy i wykładamy połowę budyniu, na budyniu rozprowadzamy 3/4 puszki masy krówkowej czekoladowej i wykładamy drugą warstwę herbatników.Na herbatniki wykładamy resztę budyniu i przykrywamy plackiem z orzechami. Ciasto odstawiamy na noc do lodówki. Życzę smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto Poduszkowiec – prosty i sprawdzony przepis 135

delikatne i puszyste. Polecam wszystkim łasuchom! https://youtu.be/zIktKf1hA2g Składniki na ciasto Poduszkowiec: Ciasto: 5 jajek 250 g mąki 180 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml wody 4 łyżeczki kakao tabliczka gorzkiej czekolady (100g) Masa serowa: 500 g mielonego sera opakowanie budyniu waniliowego 100 g cukru   Przygotowanie Czekoladę rozpuszczamy (w kąpieli wodnej czy mikrofalówce(...)połączenia się składników. Masę przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ja posługuję się blaszką o wymiarach 30x23 cm, ale może być trochę mniejsza, wtedy ciasto wyjdzie wyższe po upieczeniu. Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Masę serową przekładamy do rękawa cukierniczego i odcinamy końcówkę. Na ciasto czekoladowe wyciskamy poziome i pionowe pasy, tak, aby utworzyły kratkę. Ciasto pieczemy

e-PrzepisyKulinarne
Seromak 297

podaniem, gdyż o wiele lepsze jest, jeśli postoi przez wieczór w lodówce. Składniki: Ciasto kruche: 200g masła 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 5 żółtek szczypta soli Masa serowa: 500g twarogu 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 opakowanie budyniu waniliowego Masa makowa: 800g masy makowej (tak, użyłem kupnej :P) Przygotowanie: Masło kroimy(...)cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy jedno całe jajko i ubijamy dalej. Do masy dodajemy po jednej łyżeczce zmielonego twarogu. Do utartej masy serowej dodajemy budyń i mieszamy dokładnie. Ze schłodzonego ciasta kruchego zostawiamy około 1/4 do kruszonki. Pozostałą częścią wylepiamy natłuszczoną i podsypaną bułką tartą blaszkę. Na cieście kruchym rozprowadzamy masę makową. Na nią nakładamy masę serową. Na wierzchu

Jacob Tastes
Budyniowa tarta ze śliwkami 270

jajko Krem: 400 g śliwek 250 ml mleka 100 g cukru pudru 1 budyń śmietankowy/waniliowy 200 ml śmietany 18%  3 jajka Wykonanie: Mąkę przesiać z solą, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać cukier wanilinowy, masło i jajko. Posiekać nożem i szybko zagnieść gładkie ciasto. Owinąć je w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.  Śliwki(...)nich pestki i pokroić na ćwiartki.  Z mleka, cukru i budyniu w proszku ugotować gęsty budyń. Śmietanę rozkłócić z jajkami i wmieszać do ciepłego budyniu, mieszając do uzyskania jednolitej masy. Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty. Na ciasto wylać masę budyniową, na której trzeba ułożyć ćwiartki śliwek.  Piec 45 minut w rozgrzanym do 160 st.C piekarniku

Pasja Smaku
Sernik królewski 157

szklanki cukru 200 g masła 2 jajka Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 200 g masła 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka 1 budyń śmietankowy Z podanych składników przygotować ciasto. Najpierw posiekać nożem, a następnie szybko zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na dwie części, owinąć folią i włożyć do zamrażalnika, aby się schłodziło. W tym czasie przygotować masę serową(...)ucierając dodawać po jednym żółtku, a następnie po łyżce twarogu. Na koniec dodać proszek budyniu i wymieszać. W oddzielnej misce ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie wyłożyć jedną część ciasta i podziurkować widelcem. Następnie wyłożyć masę serową, a na wierzch zetrzeć drugą część ciasta

talerz przyjemności