ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:169/780)

Jak smacznie i zdrowo przygotować kaszę i ryż? 285

kasz lub ryżu. Są wśród nich takie, które smakują także wyśmienicie na słodko. Kasza jaglana Dzięki swojej delikatności doskonale nadaje się do deserów. Możesz z niej przygotować budyń jaglany, krem do ciasta, a także jaglane bounty. Nie musisz jednak szukać wydumanych przepisów. Czasami wystarczy po prostu ugotować kaszę na mleku lub napoju roślinnym i dodać do niej ulubione owoce oraz

Fabryka pomysłów
Karmel daktylowy - tylko 3 składniki! 165

Daktyle to świetny zastępnik cukru. Można je spożywać nie tylko w sposób oczywisty, czyli zajadać prosto z torebki 😄, ale także stosować jako baza do ciast, słodzik do owsianek, budyni, różnych wypieków czy stworzyć pyszny karmel daktylowy i polewać nim placuszki, omlety czy naleśniki.  Składniki: dowolna ilość daktyli (Dukatki.pl) odrobina napoju roślinnego lub wody, w której moczyły się daktyle

Zdrowie na języku :P
Tarta na kruchym cieście z budyniowym kremem i czereśniami 140

Lato, lato, lato- śpiewam już od rana i opycham się czereśniami. Najsmaczniejsze są te zrywane na drabinie. Soczyste, nagrzane słońcem, słodziutkie. Podobno czereśnia, żeby wydać owoce

dolcevitainmykitchen
Przepisy z czereśniami 117

czereśniami Placki serowe z czereśniami Ciasto z czereśniami i czekoladą na kefirze Knedle z czereśniami Tarta z kremem czekoladowym i czereśniami Dżem czereśniowy z nutą wanilii Kruche ciasto z czereśniami i budyniem

My simple kitchen
Naleśniki zapiekane z białym serem i sosem- idealne na szybki obiad naleśniki można usmażyć dzień wczesniej 214

Przepis znajdziecie tutaj poniżej, z tym że do ciasta dodatkowo dodajemy 3 budynie czekoladowe klik Dzień wcześniej usmażyłam naleśniki, a na drugi dzień przygotowałam nadzienie składniki 2 kostki białego sera 2 łyżki jogurtu i cukru pudru żeby byly tak na słodko gdy masa jest gotowa smarujemy naleśniki i zwijamy w ruloniki i układamy jeden obok koło drugiego zapiekamy na chwilę

Moje Wyroby
Budyń waniliowy z białą czekoladą (Budino al cioccolato bianco) 140

Witajcie po kilku dniach mojej nieobecności na blogu! Wakacje wielkanocne ciut si ę  przedłużyły, ale wróciłam już na dobre i zaczynam na

La grande e la piccola cuoca
Jabłecznik z winem, czyli Apfel- Weintorte 502

Jabłecznik z winem, czyli Apfel- Weintorte Jabłecznik z winem, czyli Apfel- Weintorte kojarzy mi się zawsze z jesienią. Może dlatego, że to piekę go z reguły

dolcevitainmykitchen
Sernik bez sera 468

śmietany 1 szkl cukru pudru Masa: 3 śmietany 18% ( 3x400ml) 5 białek 1 szkl cukru 2 budynie śmietankowe Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać śmietanę i budynie śmietankowe. Dokładnie wymieszać. Ciasto: zagnieść ciasto ze składników i podzielić na dwie części. Jedno ciasto rozwałkować i na blachę. Potem wylać masę serową i przykryć drugą częścią ciasta. Piec 160 stopni

Olga Piecze i Gotuje
Poduszkowiec - ciasto 422

dodać do masy jajecznej. Zmiksować. Czekoladę rozpuścić i dodać do ciasta. Wymieszać do połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem i wlać ciasto. Ser 300 sera twarogowego 1 budyń śmietankowy 1/2 szklanki cukru Ser zblendować, dodać cukier i budyń. Wszystko wymieszać dokładnie. Do rękawa cukierniczego nałożyć ser i wycisnąć na ciasto tworząc kratkę. Piec w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
Croquembouche - francuski tort weselny 216

Wystudzić porządnie. Wystudzone ciasto przełożyć do misy miksera i ucierając dodawać po jednym jajku. Kolejne jajko dodajcie dopiero jak poprzednie połączy się z ciastem. Zmiksować.  Ciasto powinno przypominać gęsty budyń. Przełożyć masę do worka cukierniczego z okrągłą końcówką o średnicy jednego centymetra. Wyciskać na papier do pieczenia niewielkie porcje w sporych odstępach.  Rozgrzać piekarnik do temperatury

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Francuski tort Malakoff 162

Świetnym pomysłem , na uroczystości rodzinne jest tort Malakoff. Delektować się nim mogą tylko i wyłącznie goście +18. Swój niepowtarzalny smak i aromat bowiem zawdzięcza małej nutce

Różne smaki w kuchni
Rogaliki z Super krówką i serem. 323

przesiać mąkę dodać wyrośnięty zaczyn, jajka,masło i wyrobić ciasto.Następnie przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia musi podwoić swoją objętość. Ser utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym,budyniem i jajkiem. Wyrośnięte ciasto przełożyć na podsypaną mąką stolnicę i jeszcze raz zagnieść. Ciasto rozwałkować dość cienko, następnie za pomocą talerzyka wyciąć koło i podzielić na 8 równych części, na na każdym

Sama słodycz i szczypta chili
Domowy budyń czekoladowy (Budino al cioccolato fatto in casa) 174

Jak tylko spróbujecie domowego budyniu czekoladowego z dodatkiem wanilii, nie będzie Was kusiło na przygotowanie kupnego budyniu z torebki. Budyń jest bardzo kremowy, delikatny w smaku

La grande e la piccola cuoca
Budyniowy sernik z jogurtów greckich 180

Dziś mam dla Was sernik, nie sernik bo przygotowany jest na bazie jogurtów greckich a smakuje jak najlepszy sernik. Dodałam także serek homogenizowany naturalny, który podkręca

Moje Małe Czarowanie
Ciasto truflowo wiśniowe 138

kombinowałam i wykombinowałam pyszne ciasto. Biszkopt, masa na budyniu z truflową czekoladą, dżem wiśniowy, ciastka wiśniowe typu delicje i pyszna polewa. Jednym słowem uczta dla podniebienia. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak się wszystko przegryzie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sernik królewski – mój ulubiony! 119

Taki sernik to moje wspomnienie wakacji na wsi. Tam własnie jadłam go pierwszy raz jako dziecko. Pamiętam, bardzo go lubiłam. Po latach sobie o nim przypomniałam

Polska Zupa
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2144

dekoracji ciastek i pierniczków Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania Tarta jabłkowa- Rose. Ciasto z różami Strucla makowa na szybko – krucho-drożdżowa Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem Zapisz Zapisz

Karo in the Kitchen
Jabłecznik z masą z jabłek i kisielu 124

Ciasto – pyszne, bardzo ładnie wygląda. Kolorowa masa nadaje ciastu rumieńca Ciasto – masło, mąkę,cukier, proszek do pieczenia, surowe żółtka wrzucić do miski. Ugotowane na

Kuchnia Pokoleń
Kokosowe kulki 159

dań obiadowych. Wiórki kokosowe (tak jak płatki kokosowe) mogą stanowić świetną dekorację do deserów. Wykorzystać można je również np. do upieczenia kokosowych ciasteczek (kokosanek) czy ciast, tortów, kremów, trufli, budyniu etc. Miąższ kokosa można zamrażać lub smażyć, a wiórki – prażyć. Kokos jest więc produktem absolutnie uniwersalnym.” Bez mrożenia, smażenia, prażenia, czy też pieczenia – kokosowe kulki. Składniki: - 200g miękkiego masła

mojewypiekiinietylko
Galaretka z czarnej porzeczki 131

Słodka, ale z nutką kwaskowości. Idealna do deserów, bułeczek, budyniu, pyszne złamanie smaku ciasta…wymieniać można długo. Nawet jeśli nie przepadasz za czarną porzeczką, to na pewno i tak polubisz tą galaretkę. Jest po prostu boska! Jej smak jest ciężki od smaku owoców porzeczki. Jakby to nie brzmiało, jeśli masz 1 kg czarnej porzeczki i chcesz zrobić 1 rzecz

Mieszam w Garnku
Kremówka z kremem budyniowym i śmietanowym 152

Dzisiaj jeszcze jeden smakołyk z wykorzystaniem ciasta francuskiego, który przypadnie do gustu wielu łasuchom czyli pyszna kremówka z kremem budyniowym i śmietanowym :)

Kuchenne Wariacje
Jabłecznik inaczej z ciasteczkami i masą z kisielem jabłkowym 138

To ciasto zrobiliśmy na święta z pierniczkami o smaku imbirowym, ale można też zrobić z innymi ulubionymi ciastkami tj.kokosowe, orzechowe itp Ciasto super, dziękuję Arlette. Utrzeć

Kuchnia Pokoleń
GRILL U BURMISTRZA – czyli „czy Policja robi najlepsze burgery w Niepołomicach” 143

W ostatnią niedzielę wakacji ( 30.08 ) zawitałam do Niepołomic na drugi, coroczny GRILL U BURMISTRZA – imprezę organizowaną w niepołomickim parku, przy samym zamku. Już od parkingu

Ostra na Słodko
Eklerki z kremem waniliowym 135

Były już ptysie, czas na eklerki. Aby urozmaicić zrobiłam je z kremem waniliowym (ale może być również bita śmietana, lub krem czekoladowy). Nowy post Eklerki z

Wypieki i Rumieńce
Sernik jabłkowy z sosem 129

Przepis na taki pyszny sernik, z dodatkiem jabłek znalazłam tutaj..Taki sernik jest naprawdę pyszny..polecam..U mnie co prawda sernik był pieczony w blaszce

Moje domowe kucharzenie
Zielono mi - babeczki pandanowe 187

stosowana w Azji, przez kucharzy porównywana do wanilii nie z powodu smaku ale zastosowania do aromatyzowania przeróżnych potraw. Wykorzystywany jest jako dodatek do deserów, mięsa, galaretek, lodów, ciast, gofrów, naleśników, ryżu, budyniu oraz niektórych napojów w kuchni m.in Indonezji, Singapuru, Filipin, Malezji, Tajlandii, Wietnamu, Chin. Najczęściej dostępną formą jest pasta pandanowa. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Karpatka 250

swojej lodówce. Karpatka o której dzisiaj mowa nie należy do bardzo słodkich ciast. Składa się ona z dwóch blatów przygotowanych z parzonego ciasta oraz przepysznego budyniowego kremu. Oczywiście krem można przygotować na bazie kupnego budyniu ale zapewniam, że o wiele smaczniejszy i nie bardziej pracochłonny jest ten domowy. Karpatka jest wyjątkowym ciastem, dlatego, że za każdym razem wygląda inaczej(...)gotowało wlać do niego rozpuszczone mąki. Całość dokładnie mieszać do czasu, aż masa będzie gładka i gęsta. Gotowy budyń pozostawić do wystygnięcia. Po wystygnięciu budyń ucieramy z miękkim masłem i przekładamy nim blaty z ciasta parzonego. Wierzch oprószamy cukrem pudrem.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Kruchy kakaowiec ze śliwkami i pianką . 232

łyżki gęstego jogurtu naturalnego Pianka : 6 białek 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju (najlepiej rzepakowego , bo jest neutralny w smaku)   ok 70 dkg dowolnych śliwek   Wykonanie : Mąkę , kakao posiekać na stolnicy z zimnym masłem. Dodać pozostałe składniki i zlepić ciasto w kulę . Włożyć na ok 45 min do zamrażarki. Po tym czasie

Malinowa Kawiarenka
Shrek - zielone ciasto 371

Pyszne delikatne ciasto biszkoptowe , połączone z śmietankową warstwą i zielonym budyniem ugotowanym na soku.Zielone galaretki i masa nadają ciastu fajny wiosenny wygląd .Ciasto na pewno przypadnie do gustu młodszym i starszym łakomczuchom :)Biszkopt:5 jaj1 cukier waniliowy 16 g4 łyżki cukru5 łyżek mąki2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki oleju1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiałka ubić z cukrami na sztywną pianę, dolać żółtka(...)połączenia, przesiać do masy obie mąki  proszek i olej - delikatnie wymieszać. Piec w 180 stopniach przez ok 30 - 35 minutWarstwa zielona:1 duży sok zielony ,,PYSIO”3  budynie śmietankoweWarstwa śmietanowa:1/2 l śmietany 30 %2 zielone galaretki ( agrestowe)1 szkl gorącej wodyewentualnie 1 łyżka cukru pudruDodatkowo:2 opakowania delicji 2 galaretki zielone1/2 l wodyOpis przygotowania: Na soku

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Szarlotka z budyniową pianką 170

pełne łyżki śmietany 18% Jabłka:  1,5 kg jabłek 1 łyżeczka cynamonu Pianka: 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 2 budynie - proszek (u mnie waniliowe) Sposób wykonania: 1. Wszystkie składniki na kruche ciasto umieścić w misce, zmiksować, jak porządnie się rozkruszą, przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść ciasto. 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, resztą wylepić foremkę wyłożoną papierem(...)chłodziło się w zamrażarce. 4. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika (180st.C) i piec do zrumienienia się wierzchu (45-50minut). Smacznego!!! Na blogu już jest podobne ciasto, nieco z innych proporcji. Tam zamiast budyniu do białek dodałam kisiel. Jabłecznik z różową pianką

Kuchnia domowa Ani
Sernik gotowany na miodowych spodach 139

Polecam wypróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Kruche ciasto: 3,5 szklanki mąki 3/4 kostki margaryny 4-5 łyżek miodu 3 łyżki kwaśnej śmietany 6 łyżek cukru 2 jajka 1 łyżka sody oczyszczonej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 1 kg sera mielonego w wiaderku 5 żółtek 2 budynie waniliowe szklanka mleka sok z połówki cytryny rodzynki(...)gotujemy i dokładnie mieszamy. Następnie do naszej masy dodajemy 2 budynie rozpuszczone wcześniej w 1 szklance gorącego mleka i całość zagotowujemy cały czas mieszając. Ostatnim krokiem jest dodanie soku z połówki cytryny oraz wsypaniu rodzynek (ilość dowolna). I ostatni raz mieszamy naszą masę. Ostatnim etapem jest przełożenie naszego ciasta. Na pierwszy spód nakładamy połowę naszej masy i rozprowadzamy

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto Plamka 187

następnie partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Dokładnie wymieszać. Na końcu delikatnie szpatułką wmieszać pianę z białek.  Przelewamy ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy (ok 22x30). Przed włożeniem do piekarnika nakładamy budyń porcjami, dość gęsto(...)tworząc białe łaty. Pieczemy góra-dół w nagrzanym piekarniku 175'C przez 30-35minut.  Jogurt naturalny mieszamy z 2 łyżkami cukru pudru. Ciasto po upływie czasu pieczenia wyciągamy z piekarnika. Do wgłębień po budyniu nakładamy jogurt i natychmiast ponownie wkładamy do jeszcze ciepłego piekarnika na 5-8minut. Po tym czasie studzimy. Posypujemy cukrem pudrem przed podaniem. Smacznego

Tagebuch po polsku
biszkopt budyniowy 156

Domowy biszkopt, który nie wymaga cudowania :)  itp. historii. Ciasto upieczone z jajek, mąki, cukru i budyniu :) bez proszku do pieczenia. Potrzebujemy mikser, 6 jaj, 1 szkl. mąki, 1 szkl. cukru, budyń, szczyptę soli ...  Jajka wbijamy do miski i włączamy miksowanie dosypując szczyptę soli. Potem dodajemy cukier, mąkę i budyń. Miksujemy do czasu połączenia się produktów, gdy otrzymamy jednolitą(...)przygotowaną mieszankę :) Intensywnie cały czas mieszamy (tj.15-20 sekund i zestawiamy) żeby budyń się nie przypalił. Studzimy budyń, w tym celu przelewamy go do miski, gdzie jak ostygnie połączymy go z masłem. Miksujemy powoli dodając masło, aż uzyskamy krem. Przygotowanym kremem smarujemy przekrojone ciasto. Dodajemy wg uznania różne dodatki i wkładamy do lodówki. Potem już tylko serwujemy, dobry domowy wypiek :) Smacznego

chleba naszego
Dyniowy sernik i krótka przerwa 169

związku z tym dodatkowy cytrusowy aromat nadaje ciekawego posmaku i jest jak najbardziej wyczuwalny.Smaku dyni nie czuć - a przynajmniej ja go nie czuję. W zależności od gatunku, jakiego użyjecie, ciasto może przybrać bardzo intensywną, pomarańczową barwę. Moje jest stonowanie kremowe, ale w niczym to nie przeszkadza.Czekoladowy, ciężki spód wspaniale tutaj pasuje, przełamując niesamowitą kremowość i delikatność masy serowej. Orzeszki nadają(...)każdym dodaniu.Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z orzechami. Partiami dodawać do ciasta, miskując na najniższych obrotach miksera.Ciasto równomiernie wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w 175 st. C. przez 15 minut.Przestudzić.Serek zmiksować na gładką masę z dyniowym puree, mlekiem, śmietaną, budyniem, cynamonem, ekstraktem i skórką pomarańczową. Na końcu po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto budyniowe z bananami i galaretką 1159

które macie ochotę! SKŁADNIKI:( 26×30 )– mleko – 5 szklanek– budyń bananowy z cukrem – 2 op– masło – 200 g– żółtko – 4 szt– cukier – 1 szklanka– mąka – 1 szklanka– aromat waniliowy do ciast – 1 łyżka– herbatniki – ok. 250 – 300 g– banan(...)cukrem, aromatem i masłem. Pozostałe, zimne mleko mieszamy z budyniami, mąką i żółtkami a następnie wlewamy do gotującego się mleka.Ciągle mieszając, gotujemy aż zgęstnieje i powstanie gładka masa bez grudek. Połowę ciastek wykładamy na blachę posmarowaną tłuszczem. Na herbatniki wylewamy gorący krem budyniowy i resztę ciastek na wierzch.Na wystudzone ciasto nakładamy pokrojone w plasterki banany i zalewamy lekko teżejącą

Ostra na Słodko
Kruche ciasto z pianką i malinami 146

kruche z malinami w białkowej piance.  Spotkałam się z nazwą maliny w bezie ale beza nie opiera się przecież na dodatku budyniu ;) więc należy się nieco nad tą nazwą zastanowić , co nie zmienia oczywiście faktu ,że ciasto jest Boskie! A jeszcze bardziej proste do zrobienia i wychodzi każdemu. Myślę, że można je zrobić nie tylko z malinami ;) Składniki(...)Białka ubijamy na sztywno i cały czas miksując na najwyższych obrotach dodajemy powoli i po kolei ostrożnie: cukier i cukier waniliowy, budyń, oraz lejemy stróżką olej do uzyskania jedwabnej gładkiej masy. Wykładamy białkową masę na upieczone i ostudzone ciasto, wyrównujemy i układamy "dziurami" do góry maliny lekko wpychając w masę. Im gęściej tym myślę lepiej ;) Na sam koniec należy zetrzeć

W Moim Magicznym Domu
Zielone babeczki kokosowe z budyniem i kaki 143

Dzisiaj, dla odmiany, postanowiłam wprowadzić do kuchni odrobinę koloru i upiekłam zielone babeczki kokosowe z budyniem i kaki. Skoro miało być naprawdę kolorowo, dodałam intensywnie pomarańczowy owoc, czyli mój tegoroczny smak jesieni – odkryty zupełnie na nowo. Nie wiem, dlaczego do tej pory go tak nie doceniałam, a jest naprawdę uniwersalny i pyszny (naturalnie bardzo słodki). W połączeniu z delikatnym(...)Babeczki są bezglutenowe, bez cukru i bez sztucznych barwników (co w przypadku kolorowych ciast jest dość ważną kwestią), czyli… Zdrowe, tak po prostu Sam jęczmień nie wpływa na smak negatywnie, jest jedynie lekko wyczuwalny. Polecam na poprawę humoru w ponury dzień Zielone babeczki kokosowe z budyniem i kaki składniki na 10-12 sztuk 4 jajka 4 łyżki ksylitolu

Fitkot