sera na sernik (może być z wiaderka) 6 jajek 125 g rozpuszczonego masła 1,5 szklanki cukru 1 torebka budyniu śmietankowego (40 g) łyżka mąki ziemniaczanej skórka z cytryny dodatkowo: 2 łyżki kokosu Przygotować ciasto: masło, wodę, cukier i kakao zagotować dokładnie mieszając aby masa była jednolita. Wystudzić, pół(...)szklanki odlać na polewę. Do pozostałej wystudzonej masy dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Ser zmiksować z jajkami, następnie dodać cukier, budyń, mąkę ziemniaczaną i skórkę z cytryny. Na końcu wlać wystudzone masło. Dno i boki blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć 3/4 ciasta
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPrzepis na pyszne ciasto murzynek z warstwą z jogurtów greckich w środku. Składniki: Warstwa brązowa 5 łyżek wody ½ kostki masła szklanka cukru szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka Warstwa biała 800 g jogurtu greckiego opakowanie budyniu śmietankowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 2 jajka Przygotowanie Wodę mieszamy z kakao, masłem(...)pianę białka jajek. Budyń, mąkę ziemniaczaną, mąkę i cukier puder mieszamy. Jogurt miksujemy z jajkami, a następnie dodajemy wymieszane mąki z budyniem. Miksujemy na gładką masę. Blaszkę (moja ma wymiary ok 24x28cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy połowę ciasta brązowego, a na nie masę jogurtową. Wylewamy resztę brązowego ciasta i wyrównujemy. Na Pieczemy w temp 160 C około godziny
e-PrzepisyKulinarneMasa chałwowa: 2 opakowania budyniu śmietankowego 4 łyżki cukru 1/2 litra mleka 1 kostka masła (250 gram) 200 gram chałwy waniliowej Dodatkowo: 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki cukru pudru Wykonanie: Jajka ubijam z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Masło rozpuszczam na patelni i cienkim strumieniem dodaję do ciasta. Na końcu wlewam olej, mieszam(...)mleku gotuję budyń, nakrywam folią i odstawiam do wystygnięcia. Masło ucieram z cukrem na gładką masę. Dodaję po kawałku chałwę waniliową i po łyżce zimnego budyniu. 2/3 masy wykładam na upieczonym cieście, na masę kładę herbatniki, smaruję resztą masy. Cukier puder mieszam z kakao i posypuję wierzch ciasta. Całość odstawiam do lodówki, by ciasto stężało, najlepiej na całą
Ciasteczkowy Potwórrodzynek 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 1 puszka brzoskwiń cukier kryształ do smaku 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 25 dag masła Dodatkowo 2 paczki delicji o smaku owocowym 2 galaretki pomarańczowe Wykonanie: Ciasto Białka ubić z cukrem, dodając żółtka i resztę składników. Ciasto piec około 30-40 minut w temperaturze 170 stopni. (Można upiec(...)ciemny biszkopt). Krem Odlać sok z brzoskwiń i uzupełnić wodą do 1/2 litra. Z soku, dodając cukru do smaku,ugotować 2 budynie. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. Masę podzielić na 2 części. Przełożenie ciasta: Ciasto - krem - ułożone delicje -krem -brzoskwinie, Całość zalać tężejącą galaretką pomarańczową. Źródło: 183 nowe przepisy Siostry Anastazji
Pychotkaaażółtka masa serowa : 4 białka szczypta soli 1,20 kg twarogu dwa razy zmielonego około 1 szklanki cukru 1 budyń waniliowy ,śmietankowy(proszek) 150 g masła Wykonanie Ciasto: Masło rozpuścić. W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i kakao. Do suchych składników dodać żółtka , przestudzone rozpuszczone masło .Zagnieść ciasto, które(...)formy,wyłożonej papierem i ugniatamy dłonią,. Formę wkładamy do lodówki na około 30 minut, razem z 1/3 odłożonego ciasta na kruszonkę. Masa serowa: Twaróg zmielony zmiksować z masłem na gładką masę .Dodać partiami cukier i budyń , ponownie zmiksować na gładko. Do tak przygotowanej masy dodać ubita piane z białek i całość delikatnie wymieszać do połączenia . Wyciągnąć ciasto
w mojej kuchniżółtka masa serowa : 4 białka szczypta soli 1,20 kg twarogu dwa razy zmielonego około 1 szklanki cukru 1 budyń waniliowy ,śmietankowy(proszek) 150 g masła Wykonanie Ciasto: Masło rozpuścić. W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i kakao. Do suchych składników dodać żółtka , przestudzone rozpuszczone masło .Zagnieść ciasto, które(...)formy,wyłożonej papierem i ugniatamy dłonią,. Formę wkładamy do lodówki na około 30 minut, razem z 1/3 odłożonego ciasta na kruszonkę. Masa serowa: Twaróg zmielony zmiksować z masłem na gładką masę .Dodać partiami cukier i budyń , ponownie zmiksować na gładko. Do tak przygotowanej masy dodać ubita piane z białek i całość delikatnie wymieszać do połączenia . Wyciągnąć ciasto
mojej kuchnicukier waniliowy SER: 1kg. sera(użyłam z wiaderka Jana) 3 szkl. mleka 3/4 szkl. oliwy 2 budynie śmietankowe 2 całe jajka+ 4 żółtka (białka na pianę) 3/4 szkl. cukru PIANA: 6 białek 1/2 szkl. cukru szczypta soli WYKONANIE: z podanych składników wyrabiamy ciasto, jeśli potrzeba podsypujemy mąką(ciasto(...)może się kleić do rąk), ciastem wykleić blaszkę, ser: jajka i żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy po łyżce ser, następnie mleko, oliwę i budynie śmietankowe, wszystko dokładnie mieszamy, wylewamy na ciasto(masa serowa jest rzadka - ale tak właśnie ma być), wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy 50-60min do zrumienienia sera, ubijamy pianę
Kuchnia Beatyjajka 1/2 szklanki cukru zimny ugotowany budyń ( 600 ml mleka, 2 budynie śmietankowe, 1/3 szklanki cukru) 1 czubata łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy (proszek) Dodatkowo: 2 szklanki wiśni (świeżych, mrożonych, z syropu) Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na 2/3 i 1/3 ciasta owinąć folią i wstawić do lodówki na około 60 minut. W tym czasie jajka ubić z cukrem(...)dodawać stopniowo ser, a następnie po łyżce ugotowanego zimnego budyniu. Na samym końcu dodać proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. Dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia wylepić większą częścią ciasta. Następnie wylać masę serową i wyłożyć wiśnie, a na wierzch zetrzeć resztę schłodzonego ciasta. Ciasto piec w temp. 180 stopni C około 60 minut. Życzę Smacznego
talerz przyjemnościłyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu, Poncz: 50 ml mocnej kawy parzonej, Masa budyniowa : 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 3,5 łyżki cukru, 200g masła, Ciasto kokosowe: 4 białka, 150g cukru, 200g wiórków koksowych, Dodatkowo: 150g kremu o smaku kukułki ZENTIS, 1 opakowanie okrągłych biszkoptów, Polewa: 1 łyżka masła, 1,5 łyżki wody(...)gotujące się mleko. Cały czas mieszając budyń gotuję przez 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopnowo dodaję zimny budyń. Dokładnie ucieram. 4. Na biszkopt ciemny wykładam masę budyniową. Wyrównuję. Na masie układam ciasto kokosowe. Na cieście rozsmarowuję masę kukułkową. Na masie układam biszkopty. 5. Polewa: Masło, cukier, wodę oraz kakao przekładam do garnuszka. Mieszam
Tradycyjna kuchnia Kasisernik był swego czasu dość popularny. A że lubię odkurzyć stare przepisy, to i wypróbowałam tego wypieku. Gotowany budyń to dodatek do masy serowej. Sprawia, że sernik jest kremowy i wilgotny. Bardzo polecam! Oczywiście wiśnie można zamienić na inne owoce. Składniki: Ciasto kakaowe: 200 g masła 100 g cukru 1 jajko 3-4 łyżki śmietany 1 czubata łyżka kakao(...)lodówce. 2. W międzyczasie przygotować masę serową. Jajka ubić z cukrem, dodawać stopniowo ser, potem po łyżce ugotowanego i wystudzonego wcześniej budyniu. Na koniec dodać proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. 3. 2/3 kruchego ciasta wyłożyć na spód blaszki (24x36cm), wylać masę serową. Na wierzch ułożyć wiśnie, a na owoce zetrzeć pozostałe kruche ciasto. Całość piec w 180st.C przez
Kuchnia domowa Anikisiel wiśniowy (warto dodać doby jakościowo kisiel z cukrem, ponieważ mamy pewność, że kolor wyjdzie) Ser 1 kg sera 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru budyń śmietankowy 6 jaj bakalie Wykonanie: Ciasto Przygotować ciasto jak na biszkopt i podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej dodać kisiel. Piec oddzielnie w temp 160 stopni przez 30 minut(...)Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Z białek ubić pianę i dodać do sera z budyniem i bakaliami. Lekko wymieszać i podzielić na dwie części. Przygotowanie do pieczenia: W biszkoptach wyciąć kółka. Przełożyć kółka brązowe do różowego i odwrotnie. na ciasto ciemne z różowymi kółkami wylać pół sera i przykryć ciastem różowym. Na ciasto różowe z ciemnymi kółkami
PychotkaaaDodane do piany bezowej budynie i oliwa sprawiają, że pianka nie upada i pozostaje puszysta do ostatniego kawałka ciasta, nawet przez kilka dni, o ile tak długo się uchowa. Ten wspaniały przepis pochodzi z bloga Pyry i Gzik. Składniki na kruche ciasto 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce ścieramy 2/3 część ciasta, wykładamy nim dno i lekko wyrównujemy wierzch. Pieczemy przez około 20 minut. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Składniki na delikatną budyniową piankę: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju
Jadło i czytadłobyło grudek. Resztę soku zagotowujemy. Do gotującego się soku dolewamy sok z budyniami i cały czas, energicznie mieszamy masę trzepaczką. Gorący i gęsty zielony budyń wylewamy na upieczony biszkopt. Wyrównujemy je powierzchnię. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Masa śmietanowa: Zielone galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Gdy galaretka będzie zimna i zacznie lekko tężeć dodajemy ją do ubitej z 2 łyżkami(...)cukru śmietany. Miksujemy tylko do mementu, aż masy dobrze się połączą. Śmietanową masę wykładamy na wystudzony budyń, wyrównujemy jej powierzchnię i wstawiamy do lodówki na 5-10 minut. Po tym czasie na ciasto wykładamy delicje, wciskając je w masę śmietanową. Formę ponownie wkładamy do lodówki na czas przygotowania wierzchniej galaretki. Zieloną galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy ostygnie
MyCookBook.plłyżki masło roztopione, ostudzone 3 łyżki drożdże suche 8 gram jajko 1 sztuka Krem: budyń śmietankowy z cukrem 1 opakowanie mleko 500 ml. wafelki Lusette o smaku mlecznym 3 sztuki ( http://lusette.pl/ ) Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ~~METODA~~ Ciasto Mąkę przesiać przez sito. Dodać cukier puder, drożdże, ciepłe mleko, jajko i masło. Zagnieść ręcznie(...)Krem Wafelki rozdrobnić i umieścić w malakserze. Zmiksować. W garnku zagotować szklankę mleka. Dodać masę wafelkową. Następnie rozrobiony budyń w pozostałym mleku. Mieszać, aż budyń zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Całość Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę. Dwa, trzy razy zagnieść ( nie więcej, ponieważ ciasto odgazuje się i pączki nie wyrosną ). Ciasto rozgnieść, rozciągnąć dłońmi na 2-3 cm. placek
Kuchnia Pauletteswyłożoną papierem do pieczenia. Masa z kaszy manny: 5 białek 1 szklanka cukru 1/2 l gęstej, kwaśnej śmietany 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego (40g) 3/4 szklanki kaszymanny 3 garście porzeczek (użyłam mieszanki białych, czerwonych i czarnych) szczypta soli ciasto kruche z truskawkami, ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami i kasza manna, czekoladowe ciasto(...)truskawkami, kasza manna, truskawki, Z owocami, Ubijamy białka z solą na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier . Pianę mieszamy ze śmietaną, a następnie dodajemy budyń i kaszę. Taką masę wykładamy na brązowe ciasto znajdujące się w blaszce, na wierzch wykładamy porzeczki, a na nie ścieramy drugą część ciasta, wyjętą z zamrażalnika. Pieczemy ok 45 minut w 180 st. C Smacznego
Cynamonowe szczęście