ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:146/780)

Ciasto Ptasie Mleczko 128

miałam tylko jeden budyń, na to pianka z serków i śmietanki i polewa czekoladowa :-) Przepis znalazłam tutaj ( klik ) Ciasto posmakuje wszystkim, polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki na ciasto: 4 jajka L 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 budynie czekoladowe bez cukru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka wrzątku(...)cukier i ubijamy dalej. Następnie dodajemy po jednym żółtku i jeszcze chwilkę ubijamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i budyniami. Stopniowo dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy mikserem na najniższych obrotach.  2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto, wyrównujemy. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Do tzw."suchego patyczka" studzimy. Masa: 1. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku

kruche babeczki
Drożdżowe rogaliki z marmoladą i budyniem 155

rąk.   Ciasto przełożyć do naoliwionej miski, przykryć folią spożywczą i odstawić w temperaturze pokojowej na 1,5 godziny do wyrastania (ciasto powinno podwoić, a nawet potroić swoją objętość).      W międzyczasie przygotować budyń : 400 ml mleka zagotować z cukrami. W reszcie mleka rozpuścić budyń. Gdy mleko w garnku zacznie wrzeć, wlać mieszankę budyniową i energicznie(...)się kożuch. Budyń po wystudzeniu powinien być bardzo gęsty- nie może spływać z łyżki podczas nabierania. Wstawić do lodówki. Budyniu wyjdzie dosyć sporo. Do rogalików zużyjemy zaledwie połowę. Z reszty można przygotować, np. krem budyniowy :)   Gdy ciasto wyrośnie, krótko wyrobić je rękami na kuchennym blacie, a następnie rozwałkować na duży prostokąt. Na cieście ułożyć kawałeczki miękkiego masła

Nastoletnie Wypiekanie
Oszukany sernik. 1434

masła 1/2 szklanki cukru 6 łyżek zimnej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 6 białek 1 szklanka cukru 500 ml śmietany 18% 2 budynie śmietankowe bez cukru Wielkość blachy 32x20 cm Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę wraz z kakao. Zrobić dołek w mące, dodać żółtka, cukier,cukier waniliowy,rozdrobnione zimne masło, proszek do pieczenia,wodę. Wszystko szybko zagnieść(...)blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Masa Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier. W trakcie ubijania dodajemy partiami śmietanę, a na sam koniec wsypujemy budynie. Chwilę miksować po czym wylać masę na ciasto. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce pokrywając masę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 45 minut

O kuchni z uczuciem
Ona jest niesamowita... 112

... i przychodzi nagle. Ochota na ciasto.Kilka dni temu tymi slowami moj Maz skwitowal swoja nagla potrzebe zjedzenia kawalka cista prawie w srodku nocy.Wczoraj taka nagla ochota

Przysmaki Karolki
Sernik Wiedeński wg Siostry Anastazji 79

Sernik Wiedeński wg Siostry Anastazji – o zrobieniu sernika wiedeńskiego myślałam już od dłuższego czasu, więc jak tylko wpadł mi w oko na blogu Słodka strona

Kulinarne Przeboje
Sernik Wiedeński wg Siostry Anastazji 8509

Sernik Wiedeński wg Siostry Anastazji – o zrobieniu sernika wiedeńskiego myślałam już od dłuższego czasu, więc jak tylko wpadł mi w oko na blogu Słodka strona

Kulinarne Przeboje
Ciasto z gruszkami 162

łyżka kwaśnej śmietany 1 jajko 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto, wylepić dno tortownicy. Podpiec w 170*C przez około 15 minut. W tym czasie przygotować nadzienie. Nadzienie: 4 duże gruszki 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 1,5 szkl.wody 1 łyżka soku z cytryny Gruszki obrać i pokroić w kostkę. Wlać połowę

Moje domowe kucharzenie
DROŻDŻÓWKI Z RUMOWYM NADZIENIEM 140

Puchate, mięciutkie drożdżówki z aromatycznym czekoladowym budyniem. Nie za mocno słodkie, takie przyjemne dla naszych kubków smakowych :)Pewnie jestem monotematyczna z tym drożdżowym ciastem, ale co ja za to mogę, że ... je uwielbiam!:)))Składniki: (na 14 sztuk)500g  mąki pszennej30 g drożdży świeżych3 łyżki roztopionego masła3/4 szklanki  mleka2 jajka1/2 op. cukru waniliowego4 czubate łyżki cukruszczypta soliPonadto:100g(...)cukrem, szczyptę soli  i wyrobić gładkie ciasto. Przykryć je ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 1h. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy  na prostokąt. Nakładamy na niego równą warstwę budyniu z rodzynkami i zwijamy jak roladę - wzdłuż dłuższego boku. Roladę tniemy ostrym nożem na 1cm paski. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i każdą drożdżówkę

Walijskie Pichcenie
Różowy Shrek 121

Stopniowo dodawaj cukier i cukier waniliowy. 4. Roztrzep żółtka i wlewaj je cienkim strumieniem do ubitej piany - jednocześnie miksuj. 5. Ciasto miksuj przez około 8 minut - musi być puszyste. 6. Do masy stopniowo przesiewaj mąkę, budyń i proszek do pieczenia - masę mieszaj bardzo delikatnie łyżką. 7. Przelej masę do formy. Wygładź powierzchnię łyżką. 8. Piecz przez około(...)grudek. 2. Pozostały sok zagotuj. 3. Do zagotowanego soku wlej sok wymieszany z budyniami. Szybko mieszaj masę, najlepiej trzepaczką. 4. Gorący i gęsty zielony budyń wylej na biszkopt. Wyrównaj powierzchnię. 5. Odstaw ciasto do ostygnięcia. Malinowa pianka i wykończenie : 1. W szklance wrzącej wody rozpuść dwie galaretki. 2. Kiedy galaretka będzie zimna i zacznie tężeć dodaj

cucinare
Różowy Shrek 129

Stopniowo dodawaj cukier i cukier waniliowy. 4. Roztrzep żółtka i wlewaj je cienkim strumieniem do ubitej piany - jednocześnie miksuj. 5. Ciasto miksuj przez około 8 minut - musi być puszyste. 6. Do masy stopniowo przesiewaj mąkę, budyń i proszek do pieczenia - masę mieszaj bardzo delikatnie łyżką. 7. Przelej masę do formy. Wygładź powierzchnię łyżką. 8. Piecz przez około(...)grudek. 2. Pozostały sok zagotuj. 3. Do zagotowanego soku wlej sok wymieszany z budyniami. Szybko mieszaj masę, najlepiej trzepaczką. 4. Gorący i gęsty zielony budyń wylej na biszkopt. Wyrównaj powierzchnię. 5. Odstaw ciasto do ostygnięcia. Malinowa pianka i wykończenie : 1. W szklance wrzącej wody rozpuść dwie galaretki. 2. Kiedy galaretka będzie zimna i zacznie tężeć dodaj

cucinare
Kruche z rabarbarem i kaszą manną 182

blachę (23x33cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Masa z kaszy manny: 5 białek 1 szklank a cukru 1/2 l gęstej, kwaśnej śmietany 1 opakowanie budyniu waniliowego 12 dag kaszki manny 4 - 5 ło dyg rabarbaru szczypta soli ciasto kruche z truskawkami, ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami i kasza manna, czekoladowe(...)ciasto z truskawkami, kasza manna, truskawki, Z owocami, Ubijamy białka z solą na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier . Pianę mieszamy ze śmietaną, a następnie dodajemy budyń i kaszę. Taką masę wykładamy na ciasto znajdujące się w blaszce, na wierzch wykładamy posiekany rabarbar , a na niego ścieramy drugą część ciasta, wyjętą z zamrażalnika. Pieczemy ok 45 minut

Cynamonowe szczęście
Ciasto Kinder 175

waniliowego 50 ml mleka 250 g Nutelli 600 g herbatników + 50 g gorzkiej czekolady i czekoladki kinder do dekoracji Ciasto Kinder – jak to zrobić? Przygotowanie ciasta zaczynamy od przygotowania mlecznego „budyniu” i uprażenia orzechów – to jedyne czynności, które wymagają stanięcia obok pieca. Obiecuje. Orzechy prażymy na suchej patelni, aż zrobią się rumiane, nie można ich przypalić(...)herbatnikach. Na czekoladę nakładamy kolejną warstwę herbatników i je także nasączamy mlekiem. Czas na mleczny krem z orzechami do Ciasta Kinder! Resztę śmietany kremówki (300 ml) ubijamy na sztywno i odstawiamy. 250 g serka mascarpone miksujemy z zupełnie wystudzonym mlecznym budyniem. Dodajemy zmielone orzechy laskowe i miksujemy do połączenia składników. Łączymy masę orzechową z ubitą wcześniej śmietaną mieszając silikonową szpatułką

Ciastkozercy
SERNIK Z KAKAOWYM KRUSZONEM 132

łyżki kakao SER: 1 kg zmielonego sera 30 dag cukru 15 dag masła lub margaryny (temp. pokojowa) 5 żółtek (białka do piany) 2 budynie sok z połowy cytryny skórka otarta z całej cytryny WYKONANIE: CIASTO: Do miski lub na stolnicę przesiewamy mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia. Dodajemy pokrojone masło i siekamy. Następnie wlewamy żółtka, śmietanę i zagniatamy(...)robimy aż do wyczerpania. Cytrynę najpierw myjemy, sparzymy wrzątkiem i ocieramy skórkę, przekrawamy na pół. Z jednej części wyciskamy sok. Dodajemy do sera razem z budyniami. Miksujemy. Białka które pozostały z ciasta i sera ubijamy na sztywno, wsypujemy resztę cukru i dobrze ubijamy. Dzieląc na 3 części dodajemy do sera i delikatnie mieszamy. Masę serową wylewamy na podpieczony spód

Pani na deser
Sernik brzoskwiniowy z pianką bezową i kruszonką. 140

proszku do pieczenia Masa serowa : 50 dkg sera 1/2 kostki masła ( 10 dkg ) 1 jajko 1 budyń  o smaku śmietankowym 1/2 szklanki cukru pudru 1 puszka brzoskwiń ( połówki ) Piana bezowa : 5 białek 1 szklanka cukru Sposób wykonania : Z podanych składników na ciasto zrobić kruche ciasto i wstawić na kilkanaście minut do lodówki. Gdy kruche ciasto będzie się nam chłodzić(...)maszynce ( lub kupujemy już mielony w sklepie ). Następnie ucieramy z cukrem i miękkim masłem na puszystą masę. Dodajemy jajko i znów mieszamy kilka minut. Na końcu dodajemy budyń i chwilkę mieszamy. Kawałek ciasta kruchego ( 1/4 ) wkładamy do lodówki ,aby nam dobrze stężało. Pozostałe ciasto wałkujemy i wyścielamy nim spód blaszki. Gotową masę serową wylewamy na kruche ciasto i równo rozsmarowujemy

Przepisy i porady kulinarne
Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe 110

Pyszne ciasto do kawy Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe Biszkopt2 łyżeczki proszek  do pieczenia,1 łyżka mąka ziemniaczana,1/2 szkl cukier,6 szt jajka,1 szkl mąka,1 łyżka ocet 10%,MASA BRZOSKWINIOWAbrzoskwinie -1 puszka dużabudyń śmietankowy -2 opakcukier -2 łyżkisok pomarańczowy -2 szklWIERZCH CIASTAśmietana 36%-0,5 lśnieżki -2 opakczekolada gorzka starta -3 łyżkiPRZYGOTOWANIE: BISZKOPT  Białka oddzielić(...)blenderze, dodać do soku pomarańczowego,przelać do garnka, zagotować.  Budynie rozmieszać w soku zlanym z brzoskwiń,wlać na gotujący się sok pomarańczowy,mieszając zagotować. Gorący budyń wylać na biszkopt, ostudzić.  WIERZCH CIASTA  Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno,dodać śnieżki ubijając jeszcze ok.4 minut.  Ubitą śmietanę wyłożyć na ostudzoną masę budyniową,posypać startą na tarce czekoladą

Kuchnia Danusi