ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:142/780)

Drożdżówki z serem. 73

serem Porcje 9 Składniki Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 50 g drożdży świeżych lub jedna torebka drożdży suszonych 1 szklanka ciepłego mleka (200 ml) 100 g rozpuszczonego masła 1 jajko 40 g cukru pudru Składniki na nadzienie: 400 g sera półtłustego 60 g cukru 2 żółtka 1 łyżka budyniu śmietankowego lub waniliowego Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania Składniki(...)resztę mleka. Wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Jeśli bardzo klei się do rąk można podsypać odrobiną mąki (ale im więcej jej dodamy tym bardziej ciasto będzie twardsze po upieczeniu). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na minimum godzinę. W tym czasie kiedy ciasto rośnie do miski przekładamy ser, dodajemy cukier, budyń i żółtka, całość blendujemy lub dokładnie rozgniatamy widelcem

To co lubię - gotuję i polecam
Kruche ciasto ze śliwkami 128

myślą o tym, by wykorzystać śliwki, które od paru dni zalegały w lodówce... Składniki: Blaszka 24 x 36cm Ciasto: 3 żółtka 250g mąki pszennej tortowej 130g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50g cukru kryształu 1 płaska łyżka jogurtu naturalnego Budyń: 2 budynie waniliowe litr mleka 2% 4 łyżki cukru kryształu Ok 30 średniej wielkości śliwek węgierek Cynamon Kruszonka(...)zamrażarki. Kruszonka: Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą, jeśli są sypkie przekładamy do woreczka i ugniatamy w woreczku. Odkładamy do zamrażarki na 15 minut. Budyń gotujemy z cukrem według wskazówek na opakowaniu. Ciasto wyciągamy i wałkujemy troszkę większe niż wielkość blachy. Wykładamy spód i boki, dziurkujemy widelcem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (190st C) na 20 minut. Wyciągamy, zalewamy ciepłym budyniem, układamy

Kuchnia w czekoladzie
Słodkie bułeczki z budyniem i truskawkami 192

szkl. mąki krupczatki zrobić rozczyn, odstawić do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z olejem. Masę żółtkową i rozczyn wlać do mąki,wyrobić ciasto i odstawić na 20 minut aby wyrosło.   NADZIENIE: 1/2 kg truskawek budyń śmietankowy 1/2 l mleka 3 łyżki cukru  Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru i wystudzić. Truskawki umyć,pozbawić szypułek i osuszyć(...)Kiedy ciasto wyrośnie lekko rozwałkować na grubość 1 cm ,powycinać koła,na każde położyć 1 łyżeczkę budyniu ,2 truskawki i uformować bułeczki. Ułożyć na blaszce i odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut. Przed pieczeniem każdą posmarować  rozmąconym jajkiem . Piec 25 minut w temp. 180 st. C Po upieczeniu  lekko oprószyć je pudrem cukrem

Kolorowa kuchnia Elki
Fale Dunaju ze śliwkami 151

ciasto.  Śliwki myjemy i kroimy na połówki i usuwamy pestki.   Śliwki układamy na cieście skórką do dołu.  Ciast o pieczemy 45 minut w temperaturze 175 stopni. Odlewamy szklankę zimnego mleka i rozrabiamy w nim budynie(...)Pozostałe mleko gotujemy i na gotujące wlewamy rozrobione budynie.  Studzimy.  Masło z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę i do niej stopniowo dodajemy budyń.  Gotową masę wykładamy na ciasto. Wszystkie składniki polewy umieszczamy w rondelku  i gotujemy na jednolitą masę.   Polewę studzimy i polewamy nią ciasto.  Gotowe ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki

Pyszności Słodkości
Fale Dunaju ze śliwkami 166

ciasto, a na nie jasne ciasto. Śliwki myjemy i kroimy na połówki i usuwamy pestki. Śliwki układamy na cieście skórką do dołu. Ciasto pieczemy 45 minut w temperaturze 175 stopni.Odlewamy szklankę zimnego mleka i rozrabiamy w nim budynie. Pozostałe mleko gotujemy i na gotujące wlewamy rozrobione budynie. Studzimy. Masło z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę i do niej stopniowo(...)dodajemy budyń. Gotową masę wykładamy na ciasto.Wszystkie składniki polewy umieszczamy w rondelku i gotujemy na jednolitą masę. Polewę studzimy i polewamy nią ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki.Smacznego

Salonik smaków
Seromakowiec idealny na święta 91

bakaliami Helio 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej Składniki na masę serową: 1 kg sera twarogu 4 jajka 1,5 szkl cukru pudru 100 g masła 1 budyń śmietankowy Ze składników na ciasto kruche zagniatam ciasto. Rozwałkowuję je. Tortownicę (28 cm lub 30 cm średnicy – wybierzcie dużą tortownice lub prostokątna blachę – ciacho wychodzi konkretne) wykładam papierem do pieczenia(...)wagę. W oddzielnej misce miksuję białka. Odstawiam je na chwilę. W mikserze ucieram masło z cukrem dodaje po 1 żółtku. Następnie dodaję twaróg, budyń i łączę ze sobą. Na koniec dodaję białka i delikatnie mieszam. Na ciasto kruche wykładam masę makową, na nią masę serową. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50-60 minut. Artykuł Seromakowiec idealny

MojaQchnia.pl
Najszybsze Ciasto Kruche z Jabłkami 100

WKŁADKĘ Z JABŁEK: 7-8 szt jabłek 1 łyżeczka cynamonu 1-2 łyżki soku z cytryny 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki kartoflanej SKŁADNIKI NA PIANĘ: 4 białka 10 łyżek cukru 2 łyżki mąki kartoflanej WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski, dokładnie wyrobić, owinąć w folię i na kilka minut włożyć do zamrażarki. 2. Po kilku minutach(...)ciastem włożyć do piecyka na około 15 min do temp 180*. 4. W trakcie podpiekania spodu ciasta, zetrzeć jabłka na grubych oczkach skropić cytryną, dodać cynamon, budyń, mąkę kartoflaną, dokładnie wymieszać. 5. Gdy ciasto już dochodzi, ubić białka z cukrem na sam koniec dodać mąkę kartoflaną. (pamiętajcie by dobrze ubić białka) 6. Ciasto wyciągnąć z piekarnika, nałożyć odciśnięte jabłka

Dziś Ja gotuje
Naleśniki z proszkiem budyniowym 112

Dodawaliście budyń do placków naleśnikowych? Jeśli nie to spróbujcie, ponieważ proszek budyniowy nadaje im ciekawego smaku oraz delikatności. Ciasto jest elastyczne i posiada kuszący aromat. Można użyć budyniu o dowolnym wariancie smakowym i za każdym razem mieć inny, smakowity efekt.    Ciasto: 2 jajka 1 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml) 3/4 szklanki wody gazowanej około 1,5 szklanki(...)łyżka cukru waniliowego 1/2 opakowania budyniu (proszek) 1 szczypta soli 2 łyżki oleju    Jajka należy ubić i wymieszać z wodą, mlekiem oraz szczyptą soli. Następnie wsypać mąkę z cukrem i proszek budyniowy.  Po ponownym rozmieszaniu wlać olej i delikatnie rozprowadzić go za pomocą łyżki (placki nie będą przywierały do patelni).  (Ciasto powinno spływać po łyżce zostawiając

Di gotuje
SERNIK 196

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% 2 żółtka Sernik: 1,5 kg białego sera (najlepiej trzykrotnie zmielonego) 1,5 szklanki cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe 2 jajka bakalie PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, sól i masło. Posiekać aż masło będzie w drobnych kawałkach. Dodać żółtka, oraz śmietanę zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę(...)wyciąć wąski paski, którymi udekorujemy wierzch sernika. Pozostałym ciastem wyłożyć spód blachy. Sernik: Białka (2 z sernika i dwa z ciasta) ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do sera dodać masę jajeczną, budyń i bakalie wymieszać, na końcu dodać sztywną pianę z białek i wszystkie składniki delikatnie w połączyć. Na ciasto wylać masę serową

RAROSSA
Wyjątkowo delikanty sernik z truskawkami 267

jajka120 g cukru100 ml śmietany kremówki (38%)1 opakowanie budyniu waniliowego (39 g)dodatkowo:270 g truskawek1/2 opakowania czerwonej galaretki250 ml gorącej wodyMąkę przesiać do miski, wymieszać z solą i cukrem. Dodać masło, posiekać, a następnie dokładnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto.Uformować z ciasta kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK NA MCHU 194

herbatników 0,5 słoiczka kwaśnego powidła SER: 1 kg zmielonego sera, użyłam z wiaderka 2 całe jajka 1 szklanka cukru 25 dag stopionego masła 2 budynie waniliowe skórka i sok z połowy cytryny ZIELONE CIASTO: 4 całe jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 400 g mrożonego szpinaku cukier waniliowy lub aromat 2 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki(...)następnym razem zmiksuję z olejem, będzie łatwiej) Całe jajka ucieramy z cukrem na białą masę, powoli wlewamy olej, oraz dodajemy szpinak. Delikatnie miksujemy. Mąkę, budyń, proszek i sodę przesiewamy. Dzieląc na 3 porcje dodajemy do ciasta i za pomocą szpatułki delikatnie mieszamy. Podpieczony sernik wyciągamy z piekarnika i wykładamy nasze zielone ciasto. Wygładzamy i pieczemy kolejne 30 minut

Pani na deser
Przedwakacyjne ciasto z borówkami 188

odpowiednika. Puszysty placek borówkowy Składniki: (na formę o wymiarach 22x30 cm) ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 50 g cukru pudru 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 g kakao lekka pianka waniliowa: 6 białek 180 g cukru 100 g masła 120 g budyniu waniliowego (proszek) 1 łyżeczka cukru waniliowego sok z 1 limonki dodatkowo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Truskawkowe trio 1862

Truskawkowe trio to połączenie trzech różnych warstw, w których powtarzającym się składnikiem są truskawki. Mamy więc truskawkowy budyń, masę śmietankowo-truskawkową oraz galaretkę z kawałkami soczystych truskawek, a wszystko to ułożone jest na puszystym biszkopcie. I uwierzcie mi, jedząc kawałek ciasta nie pomyślicie, że za dużo w nim truskawek. Poszczególne warstwy idealnie ze sobą współgrają, tworząc pyszną truskawkową całość. Ciasto(...)nieco większa. Truskawkowe trio Składniki: biszkopt 3 jajka 30g domowego cukru waniliowego (lub zwykłego) 60g mąki pszennej poncz 1-2 łyżki soku z cytryny kilka łyżek przegotowanej wody budyń truskawkowy 500g truskawek 1-2 łyżki soku z cytryny 60g domowego cukru waniliowego (lub zwykłego) 2 budynie śmietankowe bez cukru (40g każdy) 50g masła 1/3 szklanki wody masa śmietankowo-truskawkowa 200g

Smakołyki Bereniki
Ciasto Rzeszowiak 210

wypróbować. Nie zawiodłam się ;) Ciasto jest wyborne! Doskonałe na zbliżające się święta Bożego narodzenia. Bardzo polecam. Przepis zaczerpnęłam z programu pani Ewy Wachowicz.   Składniki: (na blaszkę 24x40 cm) Ciasto kruche:  250 g mąki pszennej  2 żółtka  100 g cukru  150 g masła  1 łyżeczka proszku do pieczenia  4 łyżki śmietany 12%   Masa(...)twarogu półtłustego  200 g miękkiego masła  3/4 szkl cukru pudru  1 budyń śmietankowy  6 żółtek  2 łyżki cukru waniliowego  1 łyżka mąki ziemniaczanej  Dodatkowo:  10 białek  szczypta soli  cukier puder do posypania Przygotowanie: 1. Ciasto kruche: Wszystkie składniki wyrobić, uformować w kulę, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce

Nastoletnie Wypiekanie
CIASTO TRIO 163

oczywiście postanowiłam je zrobić. Z małymi zmianami, gdyż moje ciasto nie jest bez pieczenia tylko z biszkoptami. Po resztę szczegółów zapraszam niżej. Powiem tylko że wyszło przepyszne :)  SKŁADNIKI: BISZKOPT: 6 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki po 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia i octu BUDYŃ: 1 l mleka 3,2 % 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy(...)Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. SKŁADANIE CIASTA: Biszkopty wyciągamy z blach. Jedną z nich wykładamy aż po brzegi papierem do pieczenia. Wkładamy biszkopt, zdrapujemy delikatnie skórkę (żeby ciasto nam się nie rozlatywało) Wlewamy ciepły budyń i wyrównujemy.  Układamy biszkopty, jeden koło drugiego. jeśli trzeba docinamy. Biszkopty lekko dociskamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Biszkopty zalewamy już gęstniejącym musem. Odstawiamy na chwilę

Pani na deser