ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:145/780)

muffina-babka kokosowa nadziana budyniem czekoladowym i truskawkami... 254

mleka zagotować z 3 łyżkami cukru, łyżeczką masła i wlać budyń wymieszany w 200ml mleka, mieszając zagęścić i dobrze wystudzić jajka "L", olej, mleko, cukier rózgą dobrze roztrzepać, wsypać mąkę, proszek, sodę, wiórki kokosowe i tylko parę razy wymieszać dość gęste ciasto silikonowa forma(...)kominkiem 24cm - na dno dać połowę ciasta i 1/3 część truskawek - jak są duże to przekroić je na połowę - następnie wyłożyć zimny, mocno gęsty budyń na budyń dać połowę truskawek - następnie dać resztę ciasta, truskawek i posypać 2 łyżkami cukru wierzch ciasta ciasto piec w 200C około 45-50 minut i dopiero wyjąć ciasto z formy jak będzie zimne ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Rabarbarowe Ciasto Barbary :) 190

czubata łyżeczka proszku do pieczenia   Masa: 1,1 litra mleka 3 budynie waniliowe  (bez cukru) 7 łyżek cukru  Oraz:  8 łodyg rabarbaru ( ok 1 kg) Przygotowanie: Mąkę wraz z miękkim masłem, cukrem, jajkami, śmietaną i proszkiem do pieczenia łączymy i zagniatamy ciasto. Następnie 1/3 ciasta odkrawamy i wkładamy do zamrażalnika, a pozostałym ciastem wykładamy blachę posypaną(...)mleka wsypujemy budynie i cukier i całość mieszamy trzepaczką.  Taki zaczyn łączymy z gotującym się mlekiem i mieszamy do momentu zgęstnienia.  Rabarbar zalewamy gorącym budyniem. Wyjmujemy z zamrażalnika pozostałą część ciasta i robimy kruszonkę, ścierając je na grubych oczkach tarki. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godzinę. Przed podaniem ciasto możemy posypać cukrem

Taste Therapy
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 221

samą myśl?  SKŁADNIKI:CIASTO:* ser biały dwukrotnie mielony – 1 kg* masło – 175 g* cukier – 1 szklanka* żółtka – 8 szt* białka – 8 szt* olejek cytrynowy do ciast – 1 op* brzoskwinie – 1 puszka* budyń waniliowy – 2 opakowaniaBEZA:* białko – 4 szt* cukier puder – 8 łyżekDODATKOWO:* brzoskwinie – 2 szt* śmietana 36% – 150 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:CIASTO:Masło ucieramy z cukrem

Ostra na Słodko
SERNIK BROWNIE Z BRZOSKWINIAMI 216

kopiata) proszku do pieczenia Masa 1 kg   sera białego (z wiaderka) 4   jajka 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 60 g budyniu waniliowego 30 g mąki kartoflanej 1 puszka brzoskwiń Opis przygotowania: Ciasto czekoladowe: 1.Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotujemy na małym ogniu, aż składniki się połączą. Odstawiamy do wystudzenia. 2. Ubijamy pianę(...)lekko smarujemy tłuszczem, wykładamy spód papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto i wyrównujemy łyżką. Masa serowa: 1.Twaróg z wiaderka miksujemy z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym, budyniem oraz mąką kartoflaną. 2. Wylewamy sernik delikatnie na ciasto. *Sernik ma dość płynną konsystencję, nie należy się tym przejmować, pod wpływem pieczenia ciasto urośnie, zgęstnieje, a co najważniejsze po upieczeniu niewiele opadnie. 3. Wyrównujemy

Marcepanowa kuchnia
METROWIEC 246

szkl. oleju 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao olejek arakowy Krem: 1 szkl. mleka 1 szkl. cukru 1 budyń waniliowy sok z 1 cytryny 1 margaryna Dodatkowo: polewa czekoladowa perełki cukrowe WYKONANIE Ciasto: Oba ciasta robimy podobnie: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy wodę, olej i pozostałe składniki. Pieczemy w 2 osobnych blaszkach (wym. 11x40 cm). Pieczemy(...)stopni.   Krem: 1/4 szkl. mleka odlewamy, resztę mleka gotujemy razem z cukrem. Budyń mieszamy w odlanym mleku, wlewamy do gotującego mleka. Studzimy. Margarynę miksujemy, dodajemy budyń i sok z cytryny. Przełożenie ciasta: Ciasto jasne i ciemne kroimy w kromki jednakowej szerokości. Następnie smarujemy z jednej strony kromkę ciasta, przykładamy kromkę w drugim kolorze i tak do wyczerpania składników. Gotowe

słodki bratek
Śmetankowe drożdżówki z budyniem i truskawkami. 268

cukru ok pół kg truskawek cukier puder Wykonanie : Wszystkie składniki na ciasto wyłożyć do miski i wyrabiać  hakami miksera ok 2-3 min. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na ok 1 godzinę do wyrośnięcia. Budyń ugotować   wg przepisu na opakowaniu stosując o 1/4 szklanki mniej mleka.Lekko przestudzić. Truskawki umyć i odszypułkować , duże pokroić na mniejsze części. Wyrośnięte(...)ciasto wyłożyć na wysypany mąka blat i uformować z niego  wałek . Pokroić na 20 części. Każdą z nich uformować w kulkę ułożyć na blaszce do pieczenia ,a następnie po środku bułki zrobić wgłębienie na nadzienie. Odstawić znów na kilkanaście minut do wyrośnięcia.     Do każdej bułeczki nałożyć po łyżeczce budyniu i kilka kawałków truskawek . Piekarnik nagrzać

Malinowa Kawiarenka
Sernik chałwowy na spodzie z ciastek 172

Składniki: spód 200 g herbatników 80 g masła rozpuszczonego masa serowa 1 kg twarogu dobrze zmielonego* 4 jajka* 100 g masła rozpuszczonego 2 łyżki budyniu śmietankowego (lub skrobi ziemniaczanej) 400 g chałwy (ja wybrałam kakaową) pół szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) *składniki muszą być w temperaturze pokojowej Przygotowanie: spód Ciastka kruszymy i łączymy z masłem. Spód dużej prostokątnej(...)cukrem pudrem na puszysto. Chałwę drobno kruszymy. Do twarogu dodajemy ostudzone rozpuszczone masło oraz budyń i miksujemy do połączenia składników. Następnie pokruszoną chałwę i ubite jajka. Wszystko dokładnie mieszamy, ale nie za długo.   Do nagrzanego piekarnika na 180 stopni wkładamy ciasto i pieczemy 60 minut. Po upieczeniu nie wyjmujemy od razu, zostawiamy przy uchylonych drzwiczkach na przynajmniej godzinę

Zdrowie i pysznie na talerzu
Drożdżówki z budyniem, jagodami i malinami. 437

Dziś zapraszam na puszyste, soczyste drożdżówki wypełnione słodkim budyniem przełamanym dodatkiem jagód i malin. Niebo w gębie! Bardzo polecam. Składniki na: Drożdżówki z budyniem, jagodami i malinami na 16 sztuk CIASTO 500 g mąki tortowej typ 405 lub 400 40 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka 80 g cukru (w tym 1 łyżeczka do rozczynu) 1 jajko 1 białko(...)zagniatamy gładkie ciasto. Po około 8 minutach wyrabiania dodajemy roztopione masło i wyrabiamy kolejne 5 minut. Po tym czasie ciasto oprószamy mąką, miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 60 minut do wyrośnięcia. W tym czasie gotujemy budyń. BUDYŃ: 2 budynie waniliowe bez cukru 6 łyżek cukru 700 ml mleka po 2 garście malin i jagód      Zagotowujemy

Rozpustne gotowanie
Przekładaniec jabłkowo-orzechowy 212

łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto jabłkowe: 1 kg jabłek 6  żółtek 20 dag margaryny 45 dag mąki pszennej 1,5 łyżka cukru pudru 6 dag drożdży 4 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki bułki tartej szczypta soli Masa: 0,5 litra mleka 2 budynie śmietankowe 1 masło (25 dag) 1/3 szklanki cukru pudru Biszkopt orzechowy: Białka(...)Jabłka przykrywamy drugą połową ciasta. Pieczemy również ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Masa: Z mleka, cukru, budyniu gotujemy budyń. Do utartego masła dodajemy przestudzony budyń. Sposób przełożenia: -  biszkopt orzechowy, - masa, - ciasto jabłkowe, - masa, - biszkopt orzechowy. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Salonik smaków
Jabłecznik z pigwowcem 318

obrać i pokroić pozbywając się gniazd nasiennych. Włożyć do garnka razem z konfiturą pigwową. Można podlać odrobiną wody i prażyć na małym ogniu, aż jabłka będą miękkie. Dodać cynamon. Budynie rozpuścić w zimnej wodzie i wlać do bulgoczących jabłek. Zagotować. Biszkopt przekroić na pół i włożyć pierwszy krążek do formy, w której się piekł. Wyłożyć połowę, jeszcze ciepłych jabłek. Przykryć(...)upiec dzień wcześniej. Piekąc najpierw biszkopt, a później bezę, którą studzimy w piekarniku. Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: budyń , jabłka , kremówka , pigwowiec , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Ciasto kajmakowe 560

Bardzo pyszne, słodkie ciasto kajmakowe. Puszysty biszkopt i herbatniki przełożone masą na bazie budyniu i masy kajmakowej, całość posypana startą czekoladą. Pyszności. Idealne ciasto na Święta, przyjęcia lub niedzielny deser do kawy. Czas wykonania: 2 h 30 min (w tym 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 25 kawałków (forma(...)Krok po kroku: 1. Zrobić budyń 2. Zrobić biszkopt 3. Upiec biszkopt 4. Utrzeć masło, stopniowo dodać budyń i masę kajmakową 5. Na biszkopt wyłożyć warstwowo masę i herbatniki 6. Ostatnią część ciasta posypać startą czekoladą Pobierz wersję do druku: Pobierz Ciasto kajmakowe Artykuł Ciasto kajmakowe pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Muffiny z budyniem 156

dodajemy do składników suchych. Wszystko razem mieszamy, żeby uzyskać gładką masę. Gotowe ciasto nakładamy do foremek ok. 1 cm (żeby zakryło dno). Następnie nakładamy po małej łyżeczce budyniu i przykrywamy kolejną porcją ciasta. Piec w temperaturze 180 C ok. 15-20 minut. Wszystko zależy od naszego piekarnika. Upieczone babeczki polewamy  polewą i posypujemy startą białą czekoladą lub wiórkami

The Sweet Damsel
Żona organisty 218

Ciasto kruche białe: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 kostka masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto ciemne : 3 jajka 1/2 szklanki śmietany 3 łyżeczki kakao 1 łyżka sody Masa: 1/2 litra mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 1 szklanka cukru 1 kostka masła lub margaryny Dodatki: 2 opakowania biszkoptów okrągłych 2 czerwone galaretki(...)zostawiam w piekarniku na jakieś 10 min dodatkowo. Studzę i kroję na pół. Na mleku gotuję budyń, studzę. Ucieram masło z cukrem dodając porcjami zimny budyń. Połowę masy wykładam na spód ciasta, na tym układam biszkopty namoczone w kawie.Galaretki rozpuszczam w 3 szklankach gorącej wody i tężejącą wylewam na biszkopty. Na galaretce powinnam ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, ale tę część

Ciasteczkowy Potwór
SERNIKOBROWNIE Z BRZOSKWINIAMI 319

cukier – 0,5 szkl* budyń waniliowy – 60 g* brzoskwinie z puszki – ok. 150 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Brzoskwinie odsączamy z syropu.Kroimy na plastry.CIASTO:Miękkie masło ,cukier , kakao i wodę gotujemy na małym ogniu do połączenia, studzimy.Dodajemy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia – miksujemy.Białka ubijamy na sztywną pianę , dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.Wlewamy do formy

Ostra na Słodko
Kopciuszek wg Siostry Anastazji 625

jest trudna ani skomplikowana. Ciasto jest delikatne w smaku, nie przesłodzone. Wysokie. Z pewnością nada się na różne uroczystości rodzinne. Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 czubate łyżki mąki tortowej Biszkopt z makiem: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 czubate łyżki mąki tortowej 1/2 szkl. maku Masa budyniowa: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru

Smaki Na Talerzu