śmietanę. Zagnieść ciasto. 1/3 części ciasta włożyć do lodówki, resztę rozwałkować. Zapiec. Na cieście rozłożyć starte jabłka. Ubić pianę z cukrem na koniec dodać budyń. Wyłożyć na jabłka. Zetrzeć resztę pokruszonego ciasta. Piec ok. 1godz w 180 o C. Smacznego
Słodki Zakąteksmaczne połączenie smaków 😊 W przepisie użyłam samych białek, więc żółtka możecie użyć na przykład do drożdżówek, pączków lub keksa. Składniki: ciasto kokosowe: białka 7 szt, wiórka kokosowe 200 g, cukier 150 g, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, masa budyniowa: budyń śmietankowy nie słodzony 1 opakowanie, mleko 500 ml, masło 150 g, cukier 2 łyżki, cukier puder 2 łyżki, dodatkowo: ananas(...)odstawiamy do ostygnięcia. Folia aluminiowa zapobiegnie powstaniu kożucha na wierzchu budyniu. Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy cukier puder i stopniowo po łyżce ostudzonego budyniu. Gotową masę wykładamy na ciasto kokosowe i równomiernie rozsmarowujemy. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Ananasa odsączamy z syropu. Następnie układamy na masie. Na wierzch delikatnie wylewamy tężejącą galaretkę. Ciasto przechowujemy
kulinarne odsłony patiwykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Masa z kaszy manny: 5 białek 1 1/2 szklanki cukru 1/2 l gęstej, kwaśnej śmietany 1 opakowanie budyniu waniliowego 12 dag kaszki manny 1/2 kg truskawek szczypta soli ciasto kruche z truskawkami, ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami i kasza manna, czekoladowe ciasto(...)truskawkami, kasza manna, truskawki, Z owocami, Ubijamy białka z solą na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier . Pianę mieszamy ze śmietaną, a następnie dodajemy budyń i kaszę. Taką masę wykładamy na brązowe ciasto znajdujące się w blaszce, na wierzch wykładamy truskawki, a na truskawki ścieramy drugą część ciasta, wyjętą z zamrażalnika. Pieczemy ok 45 minut w 180 st. C Smacznego
Cynamonowe szczęścieNabrałam ochoty na ciasto z kremem kawowym i bananami ale nie miałam tyle śmietanki ani bananów. Warstwę kawowo-bananową zamieniłam budyniem o smaku krówki i wyszło pyszne ciasto. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao masa budyniowa budyń(...)pianę z białek i delikatnie wymieszać mikserem. Ciasto wylać na blachę 25x35 natłuszczoną i posypaną bułką tartą lub też wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10 minut, do suchego patyczka. Gotowy biszkopt odstawić do wystudzenia. Przygotować krem budyniowy. Masło utrzeć następnie porcjami dodać wystudzony budyń. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Żelatynę namoczyć
Monia miesza i gotujesera z wiaderka ja dałam President 2 cukry waniliowe 1,5 szklanki cukru 8 jajek 500 ml kremówki 30 % 2 budynie waniliowe 100 g margaryny Składniki na ciasto kakaowe: 3 jajka 150 g masła 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 2 łyżki kakao Duża i wysoka blaszka(...)wiaderka przekładamy do miski. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym , margarynę roztapiamy i studzimy,dodajemy wszystko do sera i mieszamy.Następnie dodajemy budynie i pianę z białek, delikatnie mieszamy łyżką. Upieczone ciasto kroimy na 7 pasków. Dużą i wysoką blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy w odstępach 4 paski ciasta, po między nie wkładamy ser .Górna warstwę
Sama słodycz i szczypta chiliwlewając stopniowo olej. Wsypać posiekaną skórkę pomarańczową. Ciasto wlać do tortownicy,25 cm. i piec w temp.180 stop. przez 15 minut. Jajka utrzeć z cukrem, serkiem i budyniem w proszku. Na podpieczone ciasto czekoladowe wyłożyć masę serową. Piec 30 min. w temp.180 stop. Czekoladę i masło stopić dodając śmietankę. Polać ostudzone ciasto i ozdobić pomarańczą kandyzowaną
Kulinarny karnet Christopherałyżki śmietany 2 łyżki kakao Krem budyniowo-śmietanowy 1 opakowanie galaretki cytrynowej 1/2 szklanki gorącej wody 1 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego 200 g śmietanki kremówki Ciasto kruche: mąkę pszenną przesiać i wymieszać z mąką krupczatką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Posiekać nożem z zimną margaryną, potem dodać jajka i śmietanę. Zagnieść ciasto i podzielić(...)galaretką. Mieszać do czasu, aż powstanie jednolita masa. Przykryć folią spożywczą i ostudzić. Schłodzoną kremówkę ubić i miksując porcjami dodawać do wystudzonego budyniu. Krem wyłożyć na pierwszą szarlotkę, przykryć drugim plackiem. Docisnąć i wstawić do lodówki. Ciasto jest najlepsze następnego dnia
Ewusiowe SmakiSkładniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 5 żółtek 4 łyżki cukru 1 kostka miękkiego masła 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Środek: 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe (proszek) barwnik spożywczy (można(...)pominąć) owoce ( drylowane wiśnie, agrest itp.) Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. 2/3 wyłożyć na przygotowaną blachę, 1/3 zamrozić na kruszonkę. 2. Na ciasto wyłożyć owoce. 3. Ubić białka, dodać cukier, budyń oraz barwnik spożywczy. Wylać na owoce. 4. Na tarce zetrzeć zamrożoną część ciasta. 5. Piec w temp
A Ty Smakuj Mnienatłuszczonej dużej formy, nakłuć i upiec na rumiano Upieczone ciasto posypać kaszą manną, rozłożyć usmażone jabłka Na wierzch rozłożyć ubite białka z cukrem pudrem i budyniem w proszku, a na to poskubać resztę ciasta Piec do zarumienia ciasta w temp. 180* C Na piankę : 5 białek szklanka cukru pudru 2 małe budynie bez cukru - razem 80 g 1/2 szklanki oleju(...)Przygotowanie pianki: Do ubitych na pianę białek dodać cukier, ubić razem Dosypywać stopniowo budyń - miksować, a na koniec wlać strużką olej i ubić całość na sztywno. Na farsz użyłam 60 dag przesmażonych jabłek i ok. 20 dag utartej dyni. Cukru dodałam tylko do lekkiej słodkości. Ciasto piekłam w okrągłej foremce o średnicy 25 cm dlatego wyszło mi takie wysokie
Proste PotrawyNapęczniałą kaszę przemieszać i uzupełnić wodą (powinna lekko zakrywać kaszę) i odstawić na kolejne 8 godzin. Kaszę zmiksować blenderem na pół gładko. Dodać sól i wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję budyniu. Przelać je do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (lub natłuszczonej) o boku 25 cm. Wstawić do nienagrzanego piekarnika i pozostawić na kolejne 8 godzin. Ciasto powinno lekko wyrosnąć
zadanie-gotowanietortowej 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliow ego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka gęstej śmietany lub jogurtu greckiego ciasto czarne : dokładnie tak samo jak białe , tylko dodatkowo dodajemy 2 łyżki gorzkiego kakao krem: 2 budynie czekoladowe 3 szklanki mleka 1,5 szklanki cukru 1 kostka masła lub margaryny ( z masłem smaczniejsze ) kilka kropli olejku migdałowego ( około(...)cukrem , w trzeciej rozpuszczamy budynie czekoladowe i wlewamy miesząc do wrzącego mleka . Mieszać trzeba intensywnie , żeby nie powstały kluchy , bo masa jest dość gęsta . Gotowy budyń odstawiamy do wystudzenia . Składniki na ciasto białe,wkładamy do miski , wszystkie oprócz margaryny , ją najpierw roztapiamy ( uważając,żeby nie zagotować,ma być płynna i letnia ) i także wlewamy do miski z resztą składników . Mieszamy
Ogrodnik w podróżymnie w domu jak szarlotka to tylko z budyniem, siostra innej nie uwzględnia. Składniki: Ciasto na spód: 3 szklanki krupczatki 150 g margaryny jajko cukier waniliowy łyżeczkę sody Masa jabłkowa: kg jabłek (szara reneta: najlepsze) 2 łyżki cynamonu 4 łyżki cukru Kruszonka: szklanka krupczatki 100 g płatków migdałowych 100 g margaryny 1/2 szklanki cukru Budyń: 2 budynie 3 łyżki(...)margaryną. Dać na to ciasto, górę ciasta posypać lekko bułką tartą, jabłka nie wsiąkną mocno wtedy w spód. Masa jabłkowa: Jabłka obrać, i pokroić w paseczki, wymieszać z cynamonem i cukrem. Wyłożyć nimi spód i lekko docisnąć. Kruszonka: Migdały zmielić w blenderze. Składanki wymieszać, aż powstanie piaskowa konsystencja (będą nam się robiły grudki) Budyń: Szklankę mleka zagotować, druga szklankę wymieszać
Moje pyszne gotowaniebudynie waniliowe z cukrem 100 g cukru 2 cytryny Na śmietanę i dekorację: 200 g śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix odrobina skórki startej z cytryny WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, cukier puder i sól, wymieszać. Masło posiekać nożem na małe kawałki, po czym wsypać do miski z mąką. Początkowo wgniatać ciasto zewnętrzną częścią dłoni(...)folii i rozwałkować na placek. Wyłożyć ciastem formę o średnicy 22 cm podwijając boki. Ponakłuwać widelcem spód i włożyć do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Nadzienie cytrynowe: Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 180 ° C. Jajka ubić ze szczyptą soli i cukrem na puszystą masę. Dodać budynie waniliowe, sok wyciśnięty z obu cytryn i startą
Passions hobbies lifewymiarach około 35 cm x 24 cm, nakłuwamy je widelcem. Na jedne ciasto wykładamy równomiernie ciepły karmel. 4. Pieczenie: Ciasta pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone dokładnie studzimy. 5. Krem: W połowie mleka rozpuszczamy budynie, pozostałe mleko zagotowujemy. Do gotującego wlewamy te rozpuszczone i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Ugotowany budyń dokładnie studzimy. Masło(...)ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach około 35 cm x 24 cm. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. Ciasto można pokroić na około 30 kawałków
Izabelawkuchnigraniczyło by z cudem. Nie wolno za długo przy garach, ona jest najważniejsza no he he :-))). Naleśniki super, delikatne, wyczuwa się smak budyniu, naprawdę fajne. Przepis znalazłam tutaj - klik . Troszkę go pozmieniałam, dałam więcej mąki i do ciasta nie dawałam oleju, bo naleśniki smażę na bardzo małej jego ilości, a jak dałabym do ciasta i potem jeszcze do smażenia(...)smażenia Farsz: 8 jabłek cynamon miód (jakieś 3 łyżki) orzechy włoskie (2 garście) Jajka miksuję za pomocą miksera z cukrem, następnie dodaję mleko, zmniejszam obroty, dodaję budynie i mąkę. Wszystko miksujemy (ciasto może być ciut rzadsze od tradycyjnego naleśnikowego). Na odrobince oleju smażę naleśniki. Jabłka obieram, kroję w kostkę, wrzucam do garnka i duszę. Jak już będą miękkie, dodaję cynamon
kruche babeczki