Sezon rabarbarowy się rozpoczął i bardzo się z tego powodu cieszę. Lubię zimny kompot i wypieki z rabarbarem. Pierwszy wypiek w sezonie to tarta z rabarbarem i kokosową bezą. Upiekłam ją w szklanej formie którą otrzymałam od Termisil - Zdrowe parcie na szkło. Warto zajrzeć na ich stronę z pewnością znajdziecie coś dla siebie. Naczynia wykonane są ze szkła żaroodpornego więc można ich używać do pieczenia a także do dań i wypieków bez pieczenia. Są łatwe w myciu a potrawy możemy podać bezpośrednio w naczyniach... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wspaniała tarta! Muszę dopaść rabarbar :)www.brulionspadochroniarza.pl
Piękna i pyszna tarta. A ta beza... to już wszystko co może być najlepsze w takim wypieku. Bardzo lubię rabarbar. Dobrze, że sezon na niego się zaczął. Pozdrawiam Cię:)
Bardzo smakowicie wygląda.Fajny pomysł z dodatkiem kokosu do bezy.
pysznie wygląda!! ja zwykle zresztą:)) Miłego weekendu! Pozdrawiam:)
przepyszne z pewnością...uwielbiam ciasta z rabarbarem; robiłam podobne ;) a polecam i zapraszam po przepis na piegusek z kokosem i galaretką kiwi..pozdrawiamhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/04/piegusek-z-kokosem-i-galaretka-kiwi.html
U mnie też w ten weekend tarty :) A twoja beza wyglada suuuper, no i zgadzam sie ze szklane formy do tart sa najlepsze :)
taką tartę to ja uwielbiam :) ale mi smaka narobiłaś :)Pozdrawiam, Ola - Smakowy Raj