ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:274/881)

Ciasto dyniowo- pomarańczowe z kardamonem i polewą karmelową 69

więc ciasto w małych foremkach keksowych. Pachnie jesienią, pomarańczą, wanilią, kardamonem i dynią. Jest miękkie,wilgotne i bardzo smaczne. Nie należy go długo ucierać, wystarczy tylko wymieszać składniki. Dodatek polewy karmelowej wieńczy całość i podkręca smak ciasta. Chyba bardziej nie muszę przekonywać… Ostatnio namiętnie wertuję karty słodkiej pozycji Hannah Miles na desery bez użycia piekarnika. Kopalnia uroczych zdjęć

Raj dla Podniebienia
CIASTO NA MAŚLANCE Z JAGODAMI I KOKOSEM 124

jajka ¾ szklanki maślanki sok i skórka otarta z 1 limonki 3 szklanki jagód dodatkowo cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: ważne aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wiórki kokosowe mieszamy, odstawiamy w drugim naczyniu ucieramy masło z cukrem, na puszystą masę do masy dodajemy   pojedynczo jajka ,miksując po każdym dodaniu następnie dodajemy

Słodkie zapomnienie
Ciasto maślankowe z owocami i kruszonką + film 41

Ciasto maślankowe z owocami i kruszonką to smakowity wypiek z kawaskowatymi owocami, świetny wypiek idealny na podwieczorek do popoludniowej kawy. Przygotowanie takiego przysmaku jest bardzo proste a efekt końcowy wyśmienity. Ciasto można przygotować z dodatkiem ulubionych, najlepiej drobnych owoców.     składniki na tortownicę 26 cm ciasto 3 jajka 1 szklanka cukru kryształu ( szklanka 250 ml ) 250 ml oleju(...)masła 100 g cukru kryształu 150 g mąki pszennej dodatkowo 500 g owoców sezonowych ( czerwonych porzeczek, malin, wiśni itp. ) cukier puder do posypania ciasta przepis Do miski przekładamy jajka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jasną, puszystą masę. Do masy jajecznej wlewamy olej oraz maślankę, całość dokładnie miksujemy. Następnie do masy wsypujemy mąkę, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia

Smakowite Dania
Ciasto ucierane klasyczne 112

Klasyka, smak dzieciństwa, moja Mama ucierane robiła w prodiżu. W czasach gdy słodycze nie były tak dostępne jak teraz oczekiwanie na pierwszy kawałek było strasznie długie!, a teraz moje dzieciaki czekają i dopytują dlaczego nie wolno jeść gorącego?, no dlaczego?. Składniki: - 25 dag masła lub dobrej margaryny - 25 dag mąki pszennej, najlepiej z młyna u mnie(...)łyżeczki lub cukier waniliowy - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 2 czubate łyżeczki kakao naturalnego Po dobre kakao i wanilię zapraszam na  www.Skworcu.com.pl . Wszystkie składniki na ciasto powinny być w takiej samej temperaturze, więc jaja i margarynę należy godzinę przed planowanym pieczeniem wyjąć z lodówki i zostawić na blacie kuchennym. 1. Oddzielamy żółtka od białek.  Do miski wsypujemy

Apetyczna babeczka
Kruche ciasteczka 162

porysował szyby, ale udało się! Panie i panowie! Przed Państwem najlepsze kruche ciasteczka. Od razu lojalnie uprzedzam: jak używacie wałka ze wzorem, to musicie mega pilnować czasu pieczenia, ciasto przykleja się jak wściekłe i można dostać apopleksji. Część ciasteczek zrobiłam z cukrem i konfiturą, część z samym cukrem, część zostawiłam gołe. Wszystkie wersje są super. Możecie je przechowywać w metalowym(...)której łatwo ukręcicie miękką, tłuściutką kulkę, która przy formowaniu nie będzie zostawiała śladu na dłoniach i będzie się łatwo formować. Ja ciasto zagniatam w Tefal Companion – do misy z założonym ostrzem do wyrabiania i na prędkości 6 ucieram masło z cukrem przez minutę. Łopatką zgarniam masę ze ścianek i puszczam jeszcze na minutę, nie zmieniając prędkości. Zgarniam łopatką ze ścianek

ladykitchen
CZEKOLADOWE CIASTO Z KREMOWĄ MASĄ, WIŚNIAMI I PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI 142

łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Margarynę utrzeć z  cukrem pudrem. Miksując wkładać po jednym żółtku oraz po łyżce oleju. Nie przerywając ucierania, dodawać przesianą mąkę z proszkiem na przemian z mlekiem. Ciasto połączyć z ubitymi na sztywno białkami. Przełożyć na blachę (20 x 20 cm). Piec ok.30 min w 180 st. C. Składniki na krem : 2 szkl. mleka

Banana Smiles
Orzechowiec 126

łyżki miodu 3 łyżeczki sody Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy je na 2 części. Dwie podobnych rozmiarów blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Na jednej blaszce rozkładamy jedną połówkę ciasta, na drugiej drugą. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Warstwa orzechowa: 400 gram posiekanych orzechów włoskich 100 gram masła 5 łyżek cukru 3 łyżki miodu Masło, cukier(...)opakowaniu, zamiast 4 szklanek mleka, dać 3 szklanki. Podczas gotowania dodać cukier. Budyń pogotować kilka minut, aby masa była bardziej zbita. Całość ostudzić. Masło ucieramy, dodając stopniowo wystudzony budyń. Na wystudzone spody od ciasta nałożyć masę śmietankową, następnie przykryć je drugim spodem, wylać na wierzch ciepłą jeszcze masę orzechową. Zostawić do wystygnięcia. Wierzch otulić polewą czekoladową. Polewa : Tabliczkę gorzkiej czekolady

Kuchnia smaków
Słodko - Kwaśny Sernik Z Porzeczkami W Kruchym Cieście 161

białka 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szkl cukru garść owoców czarnej porzeczki cukier puder do dekoracji 1. Z podanych składników zagniatam ciasto i chowam do lodówki na 30 minut. 2. Białka ubijam na sztywno. Masło ucieram z cukrem, dodaje żółtko i po łyżce sera. Dodaje mąkę ziemniaczaną, ubite białka, owoce i mieszam delikatnie wszystko.  3. Ciasto wyjmuje

Gotowanie...to proste !
Pączki kokosowo jagodowe 146

konsystencje kwaśnej śmietany. Odstawiam przykrytą ściereczką w ciepłe miejsce na 30 minut. Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję resztę mleka letniego, sól. Żółtka ucieram mikserem z cukrem. Puszyste dodaję do mąki, wlewam spirytus i wyrabiam ciasto mikserem. Masło roztapiam i zimne wlewam do ciasta i dalej wyrabiam mikserem. Im dłużej tym lepiej nawet 30 minut.  Nakrywam miskę ściereczką(...)będą miały ładną obwódkę jak ciasto będzie dobrze wyrobione i wyrośnięte. Pamiętajcie o temp tłuszczu około 170 stopni. Wykładam je za pomocą łyżki cedzakowej na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Jeszcze ciepłe nadziewam ciepłym budyniem za pomocą szprycy. Budyń musi być ciepły bo za bardzo zgęstnieje jak będzie zimny. Jeszce ciepłe też lukruję. Puder ucieram z mlekiem ciepłym i smaruje

wesoła kuchnia
Krówkowe Kruche Ciasteczka 121

zmielonych goździków 2 szczypty soli 1 łyżeczka wody około 300-350g masy krówkowej (kajmakowej, użyłam o smaku orzechowym) Dodatkowo: cukier puder do posypania Ciasto: 1. Do miski przełożyć masło, przesiać cukier puder i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Dodać żółtko i wymieszać mikserem do połączenia składników. 2. Do mąki dodać proszek do pieczenia, przyprawy, sól i wymieszać

Mała Cukierenka
Sernik idealny z kajmakiem 154

szklanki mąki 3 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka kremówki 30 % 1 puszka masy kajmakowej Wykonanie: Piekarnik nagrzewam do 180'C. Masło ucieram z cukrem na krem, dodaję jajko, mąkę i miksuję. Ciasto przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika na 10 - 15 min, aż lekko się zarumieni. Wyjmuję i studzę. Twaróg rozcieram w malakserze

Ciasteczkowy Potwór