mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki budyniu śmietankowego w proszku 1 łyżeczka mielonego imbiru cukier puder do posypania ciasta przepis Do miski przekładamy miękkie masło, wsypujemy cukier kryształ i całość ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy jajka i wszystko razem łączymy, gdy masa uzyska jednolitą konsystencję wlewamy jogurt i całość jeszcze chwilę miksujemy. Następnie do ciasta wsypujemy
Smakowite Daniadelikatnie łyżką. Pieczemy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 170- 180 st. C ustawienie góra dół ok. 25 minut. KREM: Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA: Ciasta wyciągamy z blaszek. Na ciasto z kulkami wykładamy cały krem i równo smarujemy, przykładamy biszkoptem. Z biszkopta zdrapujemy skórkę i polewamy polewą kakaową
Pani na deserkokosowych Forma 25x40 cm. Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, cukier, żółtko oraz jajko. Zagniatamy ciasto, wylepiamy nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ser mielimy trzykrotnie, żółtka ucieramy z cukrem, ucierając stopniowo dodajemy zmielony ser, wlewamy olej oraz mleko, miksujemy, na końcu dodajemy sok z cytryny oraz skórkę pomarańczową. Masę wylewamy
Bajeczna KuchniaPrzygotowujemy owoce do dekoracji. Truskawki kroimy w ćwiartki, kiwi - w plasterki. Kiedy ciasto wystygnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy na sztywno. Białka również. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy ubitą kremówkę i białka. Ostrożnie mieszamy składniki. Nakładamy powstałą masę serowo-kremową na tartę i dekorujemy ciasto owocami. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny
Moje Kuchenne Rewelacjepiekarniku przez 20 minut. Krem orzechowy: Orzechy mielimy na drobny pył. Mleko zagotowujemy i zalewamy nim orzechy. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy po łyżce masy orzechowej. Złożenie ciasta: W blaszce umieszczamy jeden płat kruchego ciasta. Smarujemy go malinowa frużeliną. Następnie delikatnie wykładamy krem orzechowy. Przykrywamy drugim blatem kruchego ciasta. Kajmak roztrzepujemy trzepaczką (wtedy łatwiej
VioletoweKucharzenieciekawy w smaku, w ogóle nie czuć masła. Ja do masy budyniowej dodałam galaretki o smaku żurawinowym i przypadła mi ona do gustu, ciekawy smak. Przed samym podaniem ciasto ozdobiłam świeżymi bratkami. Polecam… Składniki: około 200g okrągłych biszkoptów 2 budynie śmietankowe lub waniliowe w proszku, bez cukru 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru 2 opakowania galaretki w czerwonym(...)lodówki na około 1-2 godziny. Wierzch: 7 Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić 1 szklance gorącej wody i odstawić do ostygnięcia. 8. Blaszkę z ciastem wyjąć z lodówki i na wierzchu poukładać biszkopty maczane w ponczu. 9. Skondensowane mleko ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2-3 minuty. Następnie cały czas mieszając, wlewać powoli ostygniętą galaretkę. Tak przygotowaną piankę wyłożyć
Mała CukierenkaPrzepis na te parówki dostałam od siostry, sprawdziły się jako przekąska wśród jej znajomych. Zazwyczaj robiłam parówki w cieście francuskim, a tym razem postanowiłam pokazać wersję na pewno mniej znaną, a równie smaczną lub nawet smaczniejszą. Bardzo lubi je moja córka, która jest chwilowo fanką parówek.Składniki:25 dag mąki pszennej15 dag twarogu półtłustego8 parówek z szynki (93% mięsa(...)olejuSposób przyrządzenia:Do miski wrzucamy twaróg, jajko, olej, mleko i wszystko miksujemy. Następnie dodajemy małymi porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz łyżeczką soli. Ucieramy mikserem dopóki pojawią się "grudki", a następnie wyciągamy ciasto na stolnicę i wyrabiamy ręcznie na gładką konsystencję.Ciasto wałkujemy na placki, w które zawijamy parówki. Układamy je na papierze do pieczenia, w sporych odstępach
upichcicłyżki żelatyny Wykonanie: Wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej. Dzięki temu przygotowanie ciasta będzie bezkolizyjne i uzyskamy wspaniały efekt. Biszkopty przekładamy powidłami i składamy po dwa łącząc je spodami. gotowe układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Kostkę do pieczenia Kasia, ucieramy z cukrem na jasną puszystą masę. Następnie dodajemy jajka stale miksując po każdym dodaniu(...)uzyskamy bardzo gęstą i jednolitą konsystencję. Odstawiamy ją do wystudzenia. 250 g kostki do pieczenia Kasia Ekstra smak maślany ucieramy mikserem na puszystą masę, następnie partiami dodajemy wystudzoną masę budyniową stale ucierając. Gotową masą budyniową pokrywamy upieczone i wystudzone ciasto. Rozprowadzamy ją po całości. Żelatynę zalewamy 3 łyżami zimnej przegotowanej wody i odstawiamy ją do napęcznienia. Do rondelka wkładamy
Malinowe PocałunkiUpieczone odstawiam by wystygło. Masa- Z mąki, budyniu, mleka i cukru gotuję budyń. Nakrywam folią spożywczą i odstawiam by całkowicie wystygł. Masło ucieram dodając po łyżce zimny budyń i wiórki kokosowe. Na spód kładę ciasto z sezamem, wykładam połową masy budyniowej, przykrywam ciastem z orzechami, wykładam pozostałą masę i całość przykrywam ciastem z kokosem. Wierzch ozdobiłam kleksami
Ciasteczkowy PotwórPyszne, jesienne ciasto z makiem i marcepanem jadłam u koleżanki i od pierwszego kęsa wiedziałam, że muszę je upiec. Lekko wilgotne, ciężkie od marcepanu i soczystej
dolcevitainmykitchenduża cebula 4 ząbki czosnku 350 g rozdrobnionego szpinaku (może być mrożony) 300 g białego sera (tłustego lub półtłustego) gałka muszkatołowa sól pieprz ok. 2 łyżki masła Ciasto: 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 2 szklanki wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 duże jajka płaska łyżeczka soli olej do smażenia ok. szklanka bułki tartej jajko + odrobina mleka(...)razem gotujemy do momentu odparowania ewentualnej wody. Następnie d odajemy po szczypcie przypraw. Studzimy. Biały ser rozrabiamy za pomocą widelca i wrzucamy do szpinaku. Ucieramy do dokładnego wymieszania składników. Naleśniki: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą (najlepiej mikserem). Na rozgrzaną patelnie z niewielką ilością oleju wykładamy nieduże porcje ciasta, tak aby powstałe "placki" miały grubość
Słodka Stronaciasto wałkujemy na stolicy lekko posypanej mąką pszenną, przekładamy do blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nakłuwamy widelcem i oprószamy bułką tartą. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo wbijamy po jednym jajku i dokładnie ucieramy, wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i ucieramy. Na koniec
IzabelawkuchniCiasto: Ser mielimy w maszynce lub przeciskamy przez praskę. Zmielony przekładamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy, mleko, olej, sól i żółtko. Ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. 2. Wykrawanie: Tak przygotowane ciasto wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną, szklanką wykrawamy krążki, a w każdym krążku kieliszkiem dziurkę. 3. Wykrojone
Izabelawkuchniwięc ciasto w małych foremkach keksowych. Pachnie jesienią, pomarańczą, wanilią, kardamonem i dynią. Jest miękkie,wilgotne i bardzo smaczne. Nie należy go długo ucierać, wystarczy tylko wymieszać składniki. Dodatek polewy karmelowej wieńczy całość i podkręca smak ciasta. Chyba bardziej nie muszę przekonywać… Ostatnio namiętnie wertuję karty słodkiej pozycji Hannah Miles na desery bez użycia piekarnika. Kopalnia uroczych zdjęć
Raj dla Podniebieniajajka ¾ szklanki maślanki sok i skórka otarta z 1 limonki 3 szklanki jagód dodatkowo cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: ważne aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wiórki kokosowe mieszamy, odstawiamy w drugim naczyniu ucieramy masło z cukrem, na puszystą masę do masy dodajemy pojedynczo jajka ,miksując po każdym dodaniu następnie dodajemy
Słodkie zapomnienieCiasto maślankowe z owocami i kruszonką to smakowity wypiek z kawaskowatymi owocami, świetny wypiek idealny na podwieczorek do popoludniowej kawy. Przygotowanie takiego przysmaku jest bardzo proste a efekt końcowy wyśmienity. Ciasto można przygotować z dodatkiem ulubionych, najlepiej drobnych owoców. składniki na tortownicę 26 cm ciasto 3 jajka 1 szklanka cukru kryształu ( szklanka 250 ml ) 250 ml oleju(...)masła 100 g cukru kryształu 150 g mąki pszennej dodatkowo 500 g owoców sezonowych ( czerwonych porzeczek, malin, wiśni itp. ) cukier puder do posypania ciasta przepis Do miski przekładamy jajka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jasną, puszystą masę. Do masy jajecznej wlewamy olej oraz maślankę, całość dokładnie miksujemy. Następnie do masy wsypujemy mąkę, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia
Smakowite DaniaKlasyka, smak dzieciństwa, moja Mama ucierane robiła w prodiżu. W czasach gdy słodycze nie były tak dostępne jak teraz oczekiwanie na pierwszy kawałek było strasznie długie!, a teraz moje dzieciaki czekają i dopytują dlaczego nie wolno jeść gorącego?, no dlaczego?. Składniki: - 25 dag masła lub dobrej margaryny - 25 dag mąki pszennej, najlepiej z młyna u mnie(...)łyżeczki lub cukier waniliowy - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 2 czubate łyżeczki kakao naturalnego Po dobre kakao i wanilię zapraszam na www.Skworcu.com.pl . Wszystkie składniki na ciasto powinny być w takiej samej temperaturze, więc jaja i margarynę należy godzinę przed planowanym pieczeniem wyjąć z lodówki i zostawić na blacie kuchennym. 1. Oddzielamy żółtka od białek. Do miski wsypujemy
Apetyczna babeczka