ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:264/881)

Tort ,,Orzeszkowy'' 135

wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. Upieczony studzimy(...)mleka, należy odsączyć je na gęstym sicie. Masło lub margarynę ucieramy na puszystość, dodajemy cukier puder i ponownie ucieramy, dajemy orzechy i całość dokładnie ucieramy.  3. Orzeszki i ciasteczka: Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę chłodzimy w lodówce około pół godziny. Następnie ciasto wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną z części ciasta wycinamy różnej wielkości serduszka

Izabelawkuchni
Czekoladowy Budyniowiec / Chocolate Pudding Cake 130

początkujących i nie tylko. Ciasto Czekoladowy Budyniowiec składa się z biszkoptu z dodatkiem kakao, błyskawicznego kremu budyniowego i czekoladowej polewy. To zdecydowanie ciasto dla wielbicieli czekolady:) Krem budyniowy jest tu przygotowany najprostszą  i najszybszą metodą - bez ucierania masła. Gorący budyń z masłem wylewamy tu na biszkopt, czekamy chwilkę, aż zastygnie i polewamy czekoladą. Aby  czekoladowe ciasto budyniowe

Lekcje w kuchni
Ciasto Jakuba 8997

ciasta - piana i wiśnie - druga część ciasta). Tak przygotowane ciasto pieczemy ok 15 - 20 min w 180st C. Czynność powtarzamy z resztą ciasta, mają nam wyjść 3 placki trójwarstwowe. Gotujemy budyń i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puszystą masę, a następnie stopniowo, po łyżce dodajemy zimny budyń. Gotową masę dzielimy na pół. Przełożenie : Pierwsze ciasto - 1/2 masy - drugie ciasto

charlotte gotuje
CIASTO CZARNA POMARAŃCZA 723

Czarna pomarańcza to połączenie czekolady z pomarańczą. Ciasto typu murzynek z dodatkiem konfitury pomarańczowej, przełożone masą z cząstkami pomarańczy, przygotowaną z serka mascarpone i śmietany kremówki

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO KAPITAŃSKIE 170

studzimy. Po ostudzeniu masło ucieramy i dodajemy po łyżce budyniu, kiedy wszystko się ładnie utrze i masa jest puszysta wlewamy stopniowo adwokat i dalej ucieramy.  Biszkopt obracamy dnem do góry, nasączamy pożądanie herbatką. Na ciasto wykładamy całą masę, wyrównujemy. Delicje maczamy w herbatce, od spodu biszkopta, wciskamy w masę z małymi odstępami. Ciasto chłodzimy.  Śmietana - śmietanę ubijamy

Kulinarne Fantazje Marioli
KLASYCZNY MURZYNEK Z POWIDŁAMI 309

20x20) smaruję delikatnie masłem i wykładam papierem do pieczenia. Dzięki obecności masła, papier przyklei się do formy i nie będzie się przesuwał podczas przelewania ciasta do formy. Jaja wbijam do miski, dodaję cukier i ucieram na jasną, gładką i puszystą masę.  Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao mieszam ze sobą. Sypką mieszankę dodaję do ubitych jajek z cukrem

W kuchni Karmel-itki
Ciasto drożdżowe z jagodami i orzechami 157

ciasta w tortownicy o średnicy 16 cm). Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wzdłuż dłuższego brzegu rozsmarować masę orzechową, na niej ułożyć jagody. Zawinąć ciasto w rulon, a następnie włożyć do tortownicy zwijając w „ślimaka”. w miarę dokładnie zlepiając. Następnie posmarować jajkiem rozbełtanym z łyżką wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni(...)cytryny, 6 łyżek cukru pudru, Jagody, wodę i malinę włożyć do garnuszka, zagotować ciągle mieszając. Przetrzeć przez sito. Dodać sok z cytryny i cukier, ucierać aż masa będzie gładka. Tak przygotowanym lukrem udekorować ciasto. zastawa

królestwo garów
Rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem i białą czekoladą 207

jajko Lukier: 2-3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżki mleka Oczyszczony rabarbar kroimy na malutkie kawałki. Oprószamy cukrem i cukrem wanilinowym oraz mąką ziemniaczaną, mieszamy. Czekoladę drobno siekamy. Ciasto francuskie rozwijamy. Kroimy wzdłuż na 3 duże, równej szerokości pasy, a następnie dzielimy je na kwadraty. Na każdym kawałku rozkładamy niewielką ilość rabarbaru. Posypujemy posiekaną czekoladą. Składamy w trójkąty, lekko dociskając(...)nagrzanego do 190 stopni na około 20-25 minut (do zrumienienia). Gdyby rożki zaczęły się rumienić zbyt szybko, przykrywamy je papierem do pieczenia. Cukier puder ucieramy z odrobiną mleka. Powstałym lukrem dekorujemy rożki z ciasta francuskiego

Smaki Na Talerzu
Jagodowe ciasto - najprostsze 197

już właściwie na zakończenie sezonu jagodowego.                                 Proponuję dziś ciasto szybkie i proste, ale super smaczne :) Składniki : 5 średniej wielkości jaj 1 szklanka mąki pszennej zwykłej i 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia(...)sicie, wysypać na ręcznik papierowy i delikatnie osuszyć Wsypywać stopniowo do masy jajecznej mąkę wymieszaną z proszkiem - ucierać Wlać olej cienkim strumieniem i nadal ucierać Osuszone jagody posypać delikatnie mąką i przesypać do ciasta, wymieszać delikatnie łyżką Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, piec w temp. 170 - 180 stopni *C przez około 40 min. Sprawdzać ciasto patyczkiem. Moje piekłam

Proste Potrawy
Placek z gruszkami + film 137

mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki budyniu śmietankowego w proszku 1 łyżeczka mielonego imbiru cukier puder do posypania ciasta przepis Do miski przekładamy miękkie masło, wsypujemy cukier kryształ i całość ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy jajka i wszystko razem łączymy, gdy masa uzyska jednolitą konsystencję wlewamy jogurt i całość jeszcze chwilę miksujemy. Następnie do ciasta wsypujemy

Smakowite Dania
CIASTO BAWOLE OCZY 294

delikatnie łyżką. Pieczemy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 170- 180 st. C ustawienie góra dół ok. 25 minut. KREM: Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA: Ciasta wyciągamy z blaszek. Na ciasto z kulkami wykładamy cały krem i równo smarujemy, przykładamy biszkoptem. Z biszkopta zdrapujemy skórkę i polewamy polewą kakaową

Pani na deser
Sernik z mlekiem i wiórkami kokosowymi 205

kokosowych Forma 25x40 cm.  Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, cukier, żółtko oraz jajko. Zagniatamy ciasto, wylepiamy nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ser mielimy trzykrotnie, żółtka ucieramy z cukrem, ucierając stopniowo dodajemy zmielony ser, wlewamy olej oraz mleko, miksujemy, na końcu dodajemy sok z cytryny oraz skórkę pomarańczową. Masę wylewamy

Bajeczna Kuchnia
Tarta z serkiem mascarpone, truskawkami i kiwi 225

Przygotowujemy owoce  do dekoracji. Truskawki kroimy w ćwiartki, kiwi - w plasterki. Kiedy ciasto wystygnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy na sztywno. Białka również. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy ubitą kremówkę i białka. Ostrożnie mieszamy składniki. Nakładamy powstałą masę serowo-kremową na tartę i dekorujemy ciasto owocami. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny

Moje Kuchenne Rewelacje
Kruchy orzechowiec 249

piekarniku przez 20 minut. Krem orzechowy: Orzechy mielimy na drobny pył. Mleko zagotowujemy i zalewamy nim orzechy. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy po łyżce masy orzechowej. Złożenie ciasta: W blaszce umieszczamy jeden płat kruchego ciasta. Smarujemy go malinowa frużeliną. Następnie delikatnie wykładamy krem orzechowy. Przykrywamy drugim blatem kruchego ciasta. Kajmak roztrzepujemy trzepaczką (wtedy łatwiej

VioletoweKucharzenie
Torcik z pianką bez pieczenia 248

ciekawy w smaku, w ogóle nie czuć masła. Ja do masy budyniowej dodałam galaretki o smaku żurawinowym i przypadła mi ona do gustu, ciekawy smak. Przed samym podaniem ciasto ozdobiłam świeżymi bratkami. Polecam…     Składniki: około 200g okrągłych biszkoptów 2 budynie śmietankowe lub waniliowe w proszku, bez cukru 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru 2 opakowania galaretki w czerwonym(...)lodówki na około 1-2 godziny. Wierzch: 7 Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić 1 szklance gorącej wody i odstawić do ostygnięcia. 8. Blaszkę z ciastem wyjąć z lodówki i na wierzchu poukładać biszkopty maczane w ponczu. 9. Skondensowane mleko ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2-3 minuty. Następnie cały czas mieszając, wlewać powoli ostygniętą galaretkę. Tak przygotowaną piankę wyłożyć

Mała Cukierenka