ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:262/881)

Sernik kakaowo-wiśniowy 162

dodać jajko i śmietanę, zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce. Sernik: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Przełożyć je do misy miksera i ucierać do czasu aż się połączą. Blaszkę (30x19cm) wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 ciasta kakaowego zetrzeć na spód na tarce o dużych oczkach, wyrównać. Wylać połowę masy sernikowej, wyłożyć rozmrożone i odsączone wiśnie, posypać kakao. Wylać resztę

Smakołyki Asi
Czekoladowo-pomarańczowe ciasteczka z kremem milky way 107

Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę *** *** Pomarańczę dokładnie myjemy, sparzamy wrzątkiem, osuszamy i ścieramy skórkę na drobnej tarce *** *** Masło ucieramy z cukrem, solą i żółtkami do białości. Dodajemy otartą skórkę z pomarańczy, posiekaną czekoladę oraz mąkę i zagniatamy ciasto. Ciasto formujemy w kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut *** *** Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na podsypanym(...)około 10 minut *** *** Ciasteczka odkładamy do wystudzenia *** *** Przygotowujemy krem: mleko zagotowujemy z cukrem. Miękkie masło ucieramy dodając na zmianę mleko w proszku i wystudzone mleko z cukrem. Mieszamy do czasu uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji *** *** Wystudzone ciastka przekładamy kremem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: CIASTA I WYPIEKI ŚWIĄTECZNE KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
Sernik z brzoskwiniami 226

całość dokładnie mieszamy i wkładamy na minimum godzinę do lodówki. Następnie przygotowujemy ciasto: Z mąki, żółtek, śmietany, proszku do pieczenia i margaryny zagniatamy ciasto i również wkładamy do lodówki. Masę serową zaczynamy od ucierania masła z cukrem. Stopniowo dodajemy serki homogenizowane, budyń i cukier waniliowy. Na koniec dodajemy ubitą z białek pianę i mieszamy z pozostałymi składnikami za pomocą łyżki

paapilotkaa
sernik w kratkę 144

jajka 2 łyżki dżemu 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej wykonanie: Białka oddzielmy od żółtek. Masło ucieramy z cukrem oraz żółtkami. Dodajemy dżem, mąkę wymieszaną z kakao oraz proszkiem, miksujemy. Wlewamy mleko i miksujemy do połączenia się z ciastem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez(...)miękkiego 1 budyń waniliowy 2 łyżki kaszy manny wykonanie: Ser mielimy trzy krotnie. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy ser oraz pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. W foremce, w której piekliśmy ciasto układamy 5 pasów w równych odstępach. Wykładamy 1/2 masy serowej. Na wierzchu, w równych

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Góra lodowa -przepis zmodyfikowany-upiekłam to ciasto na urodziny 190

Ciasto upiekłam ze sprawdzonego przepisu z mojego bloga link znajdziecie tutaj klik przepis na budyń 3 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej lub tortowej 3/4 cukru kryształu 250 g masła przygotowanie 2 szklanki mleka wlać do garnka, dodać cukier. Tą część mleka zagotujemy i dodamy mieszankę z budyniem cały czas mieszając aż będzie gęsty, mieszamy(...)budyniowej. Do następnego garnka wlewamy pozostałe mleko dodajemy budynie, żółtka, mąkę. Jak budyń się ugotuje to czekamy aż będzie zimny. Gdy budyń już ostygnie pierwsze ucieramy masło i dodajemy małymi porcjami budyń. Teraz ciasto przekroić na 2 blaty, masę budyniową podzielić na 2 części. Pierwszą połowę masy wyłożyć na na 1 ciasto, przyłożyć 2 ciastem, a na to 2 część

Moje Wyroby
Placek czarno-biały ze śliwkami 141

Pierwszy wolny weekend tego roku zaowocował spacerem fotograficznym i ciastem :-) Placek, który Wam dziś przedstawiam jest słodki i puszysty, a owoce dodają mu charakteru. Polecam serdecznie - robi się szybko,a owoce można użyć praktycznie każde dostępne. Ja użyłam śliwek ze słoika, ale równie dobrze mogą być świeże. Zapraszam :-) Placek czarno-biały ze śliwkami PLACEK CZARNO-BIAŁY ZE ŚLIWKAMI(...)białek. Z białek ubijamy pianę. Margarynę ucieramy z cukrami, dalej ucierając stopniowo dodajemy żółtka. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia - ucieramy aż składniki się połączą (uzyskamy dość gęste ciasto). Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy przy pomocy łyżki. Ciasto dzielimy na dwie połowy - do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Blachę (24x24) wykładamy papierem. Najpierw

peggiwkuchni
Ciasto mirabelka na maślance -sezonowe gdy są śliwki ale inne owoce też mogą być 103

Ciasto jest uniwersalne może być pieczone w małej blaszce 24 na 24 i jest wysokie lub w dużej ale będzie niskie .Dobrym atutem jest to że szybko się robi i krótko się piecze tylko 40 min. składniki 2 jajka 1 szklanka maślanki ja miałam truskawkową 1/2 szklanki oleju 2 całe szklanki i 1/4 szkl mąki proszek do pieczenia 1 łyżeczka(...)przygotować i owoce wypestkować ,ja miałam zamrożone więc rozmroziłam . Pracy jest bardzo mało suche składniki dajemy do jednej miski a do drugiej mokre i pierwsze ucieramy mokre dodając stopniowo suche ,Na koniec wylewamy ciasto na to owoce i jak ktoś chce to zrobić kruszonkę .i pieczemy w temp180st .Zapraszam do komentowania przepisu i miło mi będzie usłyszeć wasze zdanie

Moje Wyroby
babka z białek 108

Zostały mi białka po ostatnim pieczeniu ciasta. Długo zastanawiałam się co mam z nimi zrobić. Nie bardzo miałam ochotę na bezy, zrobiłam babkę z białek. Skorzystałam z przepisu który znalazłam na blogu kuchenne fascynacje. Babka wyszła fajna, słodka i wilgotna.  Składniki :  3 szklanki mąki   7 białek   1 szklanka cukru   250 g stopionego masła(...)czas ubijając dodajemy cukier i ubijać jeszcze ok 10 minut . Cały czas miksując dodajemy mleko, masło i mąkę. Na koniec cukier waniliowy i aromat pomarańczowy. Ucieramy do momentu aż składniki dobrze się połączą. Ciasto przelewamy do formy babkowej wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Równamy wierzch. Pieczemy w temp.170°C przez 45 minut do tzw. suchego patyczka

Darcia w kuchni
ciasto z kremem czekoladowo kawowym 138

stopniowo cukier kryształ i z wanilią a następnie żółtka. Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Przesiewamy do masy jajecznej i przy pomocy np. drewnianej łyżki mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy (22 cm średnicy) wyłożonej (sam dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego stygnięcia. Następnie przekrawamy (najlepiej(...)odcedzamy i mieszamy z proszkiem budyniowym. Mleko zagotowujemy z cukrem, wlewamy kawę z budyniem i gotujemy, aż zgęstniej a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Gotowe ciasto przekładamy masą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i np. posypujemy posiekanymi migdałami. Całość schładzamy w lodówce. Najlepiej smakuje po dwóch dniach „leżakowania

Domowy Smak Jedzenia
Kruche babeczki z serem i borówkami-mini serniczki-pyszne 213

DODATKOWO -trochę mrożonych borówek Z podanych składników zagniatamy ciasto, wstawiamy je na 30 minut do lodówki. Następnie foremki smarujemy lekko tłuszczem i wyklejamy je ciastem. MASA SEROWA Ser mielimy. Masło w temp  pokojowej ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym oraz z żółtkami (białka odkładamy do piany) Do powstałej masy dodajemy stopniowo zmielony ser. Wszystko ucieramy na gładką masę. Dodajemy budyń

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Brownie potrójnie czekoladowe z kajmakiem 169

mlecznej i gorzkiej) 1 łyżka serka naturalnego (polecam ten , lub 1 łyżka śmietany kremówki) Ponadto: 300 g gotowej masy krówkowej (kajmaku). Można też użyć kajmaku z solą morską. Przygotowanie: Ciasto: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia . 2. W rondelku rozpuścić masło, wsypać kakao i energicznie mieszać trzepaczką, aby nie powstały(...)normalnie miksować do całkowitego połączenia składników. 4. Do drugiej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać szczyptę soli i wymieszać. Mieszankę powoli wsypywać do ucieranej masy. Miksować do połączenia składników. 5. Gęste ciasto przełożyć do formy i piec przez ok. 23-25 min., nie dłużej - ma wyjść niedopieczone. Ciasto odstawić do całkowitego wystygnięcia (najlepiej wyjąć z formy i studzić

Domowa Cookierenka Agi
Pizza z kalafiora 166

piekarnika i pieczemy w temperaturze 180  °C przez około 20 minut. 5. Myjemy rukolę i pieczarki. 6. Kroimy pomidory, pieczarki, cebulę, szynkę i ucieramy ser na tarce. 7. Po 20 minutach pieczenia wykładamy ciasto i nakładamy składniki. 8. Wkładamy znów do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180  °C przez około 30 minut. Smacznego

Kuchenne innowacje
PIEROGI DYNIOWE Z SEREM W MAŚLE KARMELOWO-POMARAŃCZOWYM 133

elastyczne ciasto ( w razie potrzeby podsypujemy mąką ). Odstawiamy na ok. 20 minut do chłodzenia. Rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy, wycinamy okręgi. NADZIENIE: Ser biały ucieramy z żółtkiem , cukrem i skórką pomarańczową. CAŁOŚĆ : Na każdą porcję ciasta nakładamy farsz, zlepiamy pierogi, gotujemy ok. 3-4 minuty od momentu wypłynięcia ( we wrzącej, osolonej wodzie ). Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cukier i skórkę

Ostra na Słodko
Kruchy sernik z brzoskwiniami i pianką bezową. 86

wykonania :   N ajpierw przygotowujemy ciasto na spód. Mąkę przesiewamy na stolnicę razem z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy pokrojoną na kawałki margarynę i smalec, przegniatamy z mąką. Na końcu dodajemy żółtka, wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Ciasto dzielimy na dwie części, jedną większą ( 2/3 ciasta ) oraz jedną mniejszą ( 1/3 ciasta ). Mniejszą część zawijamy w folię(...)Teraz zabieramy się za przygotowanie masy serowej. Ser mielimy przez maszynkę na najmniejszych oczkach, najlepiej dwa razy. Masło ucieramy na puszystą masę , dodajemy do sera. Dodajemy do sera pozostałe składniki i ucieramy do połączenia się składników. Masę serową wykładamy na ciasta, wyrównujemy łyżką . Na masę serową układamy odsączone z syropu ósemki brzoskwiń w nie dużych odległościach lekko je wbijając

Przepisy i porady kulinarne