ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:254/881)

Ciasto Hali 235

kokosowe  Wykonanie: Najpierw musimy zagnieść ciasto (ze wszystkich składników "CIASTO") i wyłożyć je na prostokątną blaszkę. Następnie gotujemy budynie czekoladowe, gorące przekładamy na surowe ciasto i równo rozprowadzamy. Odstawiamy do wystudzenia. Margarynę ucieramy z cukrem, stale ucierając dodajemy na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie dodajemy budyń śmietankowy i mieszamy. Po wymieszaniu łączymy ze sztywną pianą z czterech białek

Serce zamknięte w formie pyszności
Ciasto 4 w 1 140

mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki śmietany zapach cytrynowy (nie musi być) Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami na puszystą białą masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę i ewentualnie zapach. Mieszamy. Ciasto przekładamy na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Nie pieczemy ! Wkładka makowa: 30 dkg maku sparzonego i przemielonego 1 łyżeczka masła(...)cukru pudru 3 jajka zapach migdałowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami, do utartych dodajemy mak, zapach migdałowy, proszek do pieczenia i pianę ubitą z 3 białek. Lekko mieszamy. Robimy kolejną część ciasta, z tą czekamy. Wkładka kokosowa: 3 białka 12 dkg cukru pudru 30 dkg kokosu Białka ubijamy, dodajemy cukier i kokos. Delikatnie

kruche babeczki
Sasznie - kresowe kotleciki z twarogiem 174

masy jajko, mąkę i sól. Wyrabiamy na ciasto z którego formujemy wałek. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Twaróg dokładnie ucieramy z jajkiem, solą, pieprzem i na koniec dodajemy podsmażoną cebulę. Wałek ciasta kroimy na plastry, rozpłaszczamy, nadziewamy farszem twarogowym i zlepiamy brzegi. Kotlety obtaczamy w mące i smażymy na oleju z obu stron na zloty kolor

Smaki Ewy
Knedle serowe z truskawkami 167

miękkie i po prostu pyszne. Przepis na ciasto do knedli znalazłam w Biblioteczce Poradnika Domowego pt. Specjały kuchni domowej. Jest dość oryginalne ponieważ ucieramy je mikserem. Może dzięki temu jest takie delikatne w smaku :)Składniki:Ciasto:25 dag sera białego15 dag masła2 jajka10-15 dag mąki (lub więcej, jeżeli ciasto jest klejące)sól do smaku   +truskawkiSposób przygotowania:1. Masło

Kuchnia domowa Ani
Rabarbarowiec z kruszonką kokosową 148

masę, wtedy dodać po jednym jajku - ucierać Dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia - ucierać, w trakcie dodać po łyżce śmietany, ciągle ucierać Przełożyć do foremki z papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i wykładamy na ciasto pokrojony w kostkę rabarbar, posypujemy kruszonką. Mnie z tych składników pozostało jeszcze kruszonki, zamroziłam ją i wykorzystam później Kruszonkę robimy łącząc doskonale wszystkie(...)przeznaczone na nią składniki , jeśli słabo ucierałaby sie między palcami i lepiła spróbujmy dodać ciut mąki Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C przez około 40- 50 min. U mnie w foremce 25 x 31 cm. Ciasto jest kruche, bardzo apetyczne, szybko znika z talerzyków. Ten przepis wykorzystam jeszcze do innych owoców np. agrestu. Źródło : "Kuchnia polska- tradycyjne potrawy

Proste Potrawy
Dwukolorowe ciasteczka z rumowym lukrem 178

daje niesamowitą satysfakcję. Pamiętaj, że wszystko co Cię spotyka ma sens. Nie trać cierpliwości. Składniki na ciasto: 370g mąki pszennej 250g masła w temperaturze pokojowej 370g cukru pudru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50ml mleka 2 łyżki kakao Sposób wykonania: Masło ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę, dodajemy 5 żółtek, mleko, przesianą przez sitko mąkę oraz proszek(...)Celsjusza ok. 30 minut. Lukier: 400g cukru pudru sok z 1 cytryny 1 białko 1 łyżka rumu Sposób wykonania: Cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny, białkiem i rumem na puszystą, gładką masę. Przenosimy na lekko ostudzone ciasto. Po zastygnięciu wykrawamy foremkami ciasteczka. "Jest mnóstwo rzeczy, które przyniosły mi wiele dobrego, choć nie przyniosły mi żadnego zysku. Taką rzeczą

Kuchnia Pani Wiosny
Bułeczki cynamonowe 64

Bułeczki cynamonowe na cieście drożdżowym to słodki wypiek , który podać można do porannej kawy lub herbaty. Ciasto drożdżowe , z którego powstają cynamonki przygotowuję z mąki pszennej, mleka, masła, cukru, drożdży oraz jajka. Po dokładnym połączeniu składników i wyrośnięciu ciasta, cienko je wałkuję, wypełniam nadzieniem cynamonowym, zwijam w rulon i kroję na kawałki. Do przygotowania nadzienia cynamonowego wykorzystuję tylko trzy składniki(...)Wymieszać, po czym zacząć wyrabianie ciasta. Ciasto wyrabiać przez około 8 minut. Ja do wyrabiania ciasta używam miksera kuchennego. Wyrobione ciasto pozostawić w misce, którą przykryć ścierką kuchenną i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę, aby ciasto wyrosło. Przygotowanie nadzienia cynamonowego i polewy serowej. Brązowy cukier, miękkie masło oraz cynamon włożyć do miski. Ucierać przez około 5 minut, do momentu

MeCooks
Warkocz drożdżowy marcepanowo - cynamonowy 129

dodajemy żółtka, masło i sól. Wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie. Miskę z ciastem przykrywamy i odstawiamy na godzinę (aż ciasto podwoi swoją objętość). Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt grubości około 0,5cm.   Nadzienie: marcepan ucieramy mikserem, dodajemy biało, migdały, cukier i miksujemy. Na koniec dodajemy cynamon i rum. Miksujemy do otrzymania gładkiej masy.   Masą smarujemy rozwałkowane ciasto. Ciasto

Smak mojej kuchni
Ciasto Poduszkowiec czyli murzynek z masą serową 437

miksujemy na mniejszych obrotach. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao,cukier waniliowy i olej.  Całość miksujemy na małych obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Powstałe ciast wylewamy do blaszki, wyrównujemy. MASA SEROWA Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę.  Dodajemy stopniowo zmielony ser i wszystko miksujemy. Dodajemy budyń i miksujemy do połączenia. ***jeśli ser jest suchy i masa wyjdzie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasteczka "stempelki" bez masła i cukru 155

miękkiego oleju kokosowego 100-120 g ksylitolu 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu Wykonanie: miękki olej kokosowy utrzeć z cukrem na puszystą masę, wbić jajko i ucierać dalej. Dodawać porcjami mąkę z cynamonem. Gdyby ciasto się nie lepiło można dodać 1 łyżkę mleka. Uformować w kulę, dysk, owinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na około 60 minut odrywać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik królewski, warszawski – duża blacha, najlepszy 633

Przygotowanie sernika: Wszystkie składniki sernika powinny mieć temperaturę pokojową. Należy je zatem odpowiednio wcześniej wyciągnąć z lodówki (min. 1 godzinę wcześniej). Przygotować ciasto: Żółtka utrzeć z cukrem na „kogel mogel” (ucieram w „kiciusiu” z zamontowanym mieszadłem do ucierania) . 4 żółtka 1 szklanka cukru Stopniowo dodawać miękkie masło w kawałkach i ucierać, aż całe masło dobrze

Moja Delicja
Zdrowe ciasto z mąki pełnoziarnistej 192

sezonowe owoce - cukier puder do posypania - bułka tarta do obsypania blaszki Wykonanie : Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę ,im lepiej utrzemy tym ładniej ciasto wyrośnie, dodajemy sól i jeszcze pół minuty ucieramy teraz dodajemy kolejno po jednym jajku ,każde kolejne dodajemy dopiero jak poprzednie połączy się z masą . Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy

Wypieki Rene
Placek owocowy z marcepanem 204

pieczenia Ponadto : ~  250 g mieszanych owoców jagodowych (  ja wykorzystałam, maliny, porzeczki, truskawki i... wiśnie ;)-wiem, to nie jagodowy owoc, ale pasuje do ciasta) Marcepan ścieramy na tarce ( duże oczka). Masło ucieramy z cukrem, tak aby powstał puszysty krem, po czym kolejno dodajemy, jaja , a na samym końcu marcepan , chwilkę mieszamy, tylko tak aby lekko się wszystko połączyło . (Produkty

Farmażony
Piernik z kremem śliwkowym 181

łyżka cynamonu 1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżka kakao 2 łyżeczki sody  Margarynę utrzeć z cukrem. W trakcie ucierania dodać po jednym jajku, a następnie powidło i przyprawy. Partiami dodawać mąkę wymieszaną z sodą i mleko. Ciasto piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni, w dużej blaszce (26x34) wyłożonej papierem.  Krem: 300 ml mleka 2 żółtka(...)żółtkami i mąką ziemniaczaną, połączyć z wrzątkiem, ugotować budyń. Wystudzić. Utrzeć masło i margarynę. Stopniowo dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu uzyskani jednolitego kremu. Na końcu dodać powidło. Dodawać je małymi porcjami aby masa się nie zważyła. Wystudzone ciasto przekroić i przełożyć połową kremu, pozostałym kremem posmarować na wierzchu. Można udekorować polewą czekoladową lub obsypać startą czekoladą i bakaliami

Praktyczna pl
Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym 191

dalej ucieramy. Kolejno dodajemy jogurt grecki i ucieramy do połączenia. Powoli, stopniowo dodajemy suche wymieszane składniki. Ucieramy do połączenia. Na sam koniec wsypujemy cukinię i czekoladę. Mieszamy szpatułką do połączenia. Formę kwadratową o boku 20 cm natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 60 minut, do tzw. suchego(...)ostygnięcia. Krem: 300 g serka kremowego np. Philadelphia 2 łyżki cukru pudru 50 g wiórek kokosowych plus 20 g do posypania Serek ucieramy z cukrem. Wsypujemy 50 g wiórków kokosowych i mieszamy szpatułką do połączenia. Wykonanie: Ciasto wykładamy na paterę. Rozsmarowujemy krem na wierzchu i posypujemy dodatkowo kokosem. Źródło inspiracji: twopeasandtheirpod.com The post Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym

Made By Mom And Son