ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:247/881)

Rolada marchewkowa z kremem serowym 123

Hej, hej. Weekend i pora na ciasto na niedzielę. Polecam gorąco roladę marchewkową. Uwielbiam marchewkowe ciasto , a pomysł na roladę z dodatkiem marchewki wydawał mi się

codojedzenia
Ciasteczka „Kawowe całuski” 161

granulkach, proszę przesiać ją przez sitko) Krem: 50 miękkiego masła 80g cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (najlepiej espresso) 2 łyżki gorącej wody     Ciasto: 1. Mało utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 2-3 minuty. Dodać żółtka i wymieszać. Wsypać mąkę, kawę, proszek i wymieszać mikserem, aż powstaną okruchy. Następnie(...)odłożyć mikser i rękoma zagnieść ciasto. 2. Ciasto, podsypując mąką, rozwałkować na grubość około 3-4mm i wycinać z niego ciasteczka. 3. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (proszę zachować między ciasteczkami odstępy) i piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 15 minut. 4. Ciasteczka po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem

Mała Cukierenka
Ciasteczka „Kawowe całuski” 144

granulkach, proszę przesiać ją przez sitko) Krem: 50 miękkiego masła 80g cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (najlepiej espresso) 2 łyżki gorącej wody     Ciasto: 1. Mało utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 2-3 minuty. Dodać żółtka i wymieszać. Wsypać mąkę, kawę, proszek i wymieszać mikserem, aż powstaną okruchy. Następnie(...)odłożyć mikser i rękoma zagnieść ciasto. 2. Ciasto, podsypując mąką, rozwałkować na grubość około 3-4mm i wycinać z niego ciasteczka. 3. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (proszę zachować między ciasteczkami odstępy) i piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 15 minut. 4. Ciasteczka po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem

Mała Cukierenka
Sernik wiedeński w pysznej polewie kajmakowej 137

powinny być w temp. pokojowej.  Mąkę tortową z ziemniaczaną przesiewamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Margarynę o temp. pokojowej ucieramy z cukrem na krem , następnie dodajemy jajka, i po łyżce mąkę z dodatkami. Gotowe ciasto wylewamy do foremki o wymiarach 38 x 25 Piec ok. 20 minut w temp. 160 C. Składniki na sernik: 1 kg mielonego(...)minut w temp. 160 C po czym wylewamy masę serową na podpieczone ciasto. Pieczemy ok. 1 godz. w temp. 180 C. Kajmak : Wlewamy mleko do rondelka , wsypujemy cukier . Gdy masa zacznie się gotować , cały czas mieszamy do momentu aż zgęstnieje i nabierze beżowego koloru. Na koniec ucieramy z miękkim masłem. Ciepłą masą smarujemy wierzch i boki sernika. Wstawiamy do lodówki

Różne smaki w kuchni
Ciasto kremowe cappuccino z malinami+FILM 725

Zapraszam na pyszne i łatwe ciasto o ciekawym smaku. Mowa o kremowym cappuccino z malinami i kremem. Ciasto ładnie wygląda i super sprawdzi się na każdą okazję.  Składa się z cienkiego kakaowego biszkoptu, pianki cappuccino z zanurzonymi malinami, krakersów oraz z kremu. Wydaje się czasochłonne, ale takie nie jest. Polecam  zapraszam tez na film  SKŁADNIKI  Blaszka(...)mieszamy i szybko wykładamy masę na biszkopt, ponieważ po dodaniu żelatyny zaczyna tężeć. Na piankę cappuccino układamy krakersy (można je zastąpić herbatnikami lub pominąć) Ciasto wstawiamy do lodówki i robimy krem. Masło w temp pokojowej ucieramy na puch i dodajemy stopniowo przygotowany wcześniej budyń w temp pokojowej. Krem wykładamy na ciasto, posypujemy dowolną czekoladą i wstawiamy do lodówki najlepiej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szarlotka z pianką 125

mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania ciasta       *** Mąkę mieszamy z cukrami i proszkiem do pieczenia. Dodajemy pokrojone w kosteczkę masło i ucieramy palcami, aż powstanie drobna kruszonka. Dokładamy żółtka i zagniatamy jednolite ciasto. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy ją w folię i wkładamy do lodówki na około 20 minut *** *** Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce

Blog z Apetytem
Ciasto drożdżowe z serem, porzeczkami i kokosową kruszonką 214

porzeczek czerwonych. PRZYGOTOWANIE : 1. Ciasto: W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże oraz cukier. Dodaję jajko, sól, mąkę oraz rozpuszczone masło. Wyrabiam ciasto łyżką. Ciasto odstawiam na 45 minut do wyrośnięcia. 2. Masa serowa: Masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym oraz jajkiem. Dodaję ser oraz budyń. Ucieram. 3. Kruszonka: Z masła, mąki kokosowej oraz cukru zagniatam kruszonkę. 4. Porzeczki obieram. Wyrośnięte ciasto

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto z wkładką serową i musem brzoskwiniowym 311

Biszkopt jasny : Białka ubijam na sztywno. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Nadal ubijając dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę. Piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Wkładka serowa : Margarynę ucieram z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodaję po jednym żółtku. Dokładnie ucieram. Dodaję zmielony ser oraz budyń. Ucieram. Białka ubijam na sztywno(...)Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam, gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję po łyżce zimnego budyniu. Ucieram. 6. Na ciemny biszkopt wykładam połowę masy budyniowej, wyrównuję. Kładę ciasto serowe. Na cieście serowym rozsmarowuję drugą część masy budyniowej. Na to wykładam gęstą masę brzoskwiniową, wyrównuję. Wierzch przykrywam biszkoptem jasnym. 7. Polewę czekoladową przygotowuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Cinnabon rolls 177

Odstawiamy na około 50 minut w ciepłe miejsce. Ciasto ma   podwoić swoją objętość. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Cukier mieszam z cynamonem. Masło chwile ucieramy w misce aby stało się łatwiejsze do rozsmarowania. W yrośnięte ciasto wyjmujemy na posypaną mąką stolnicę. Rozwałkowujemy je na prostokąt o bokach ok. 60x30 cm i grubości około 1 cm. Ciasto smarujemy dokładnie masłem

Mania Gotowania
ciasto mleczna kanapka 653

łyżki mleka wykonanie: Całe jajka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na białą, puszystą masę. Dodaję olej i jeszcze chwilę ucieram. Stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mieszam delikatnie do połączenia składników. Ciasto wylewam na blaszkę (26x21) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy ciasto(...)blaty. Mleko podgrzewam z cukrem aż do jego rozpuszczenia. Odstawiam do ostygnięcia - powinno być letnie. Miękkie masło ucieram dodając stopniowo (po jednej łyżce) mleko z cukrem. Na koniec wsypuję mleko w proszku i miksuję na gładką masę. Kremem przekładam ciasto (krem nie jest bardzo gęsty ale po nocy w lodówce nabiera odpowiedniej konsystencji). Ciasto dekoruję polewą czekoladową - margarynę rozpuszczam

babka w formie
Tort snickers 135

oleju BLAT KOKOSOWY: 6 białek 6 łyżek cukru pudru 50g wiórków kokosowych MASA: 4 jajka ½ szklanki cukru pudru 250g masła Słoik kremu Snickers (500g) DEKORACJA: 3 batony Snickers WYKONANIE: Ciasto: Białka ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksować razem dodając na końcu białka. Piec 50 minut w temp. 180 stopni C. Ostudzić i przekroić na dwa placki. Blat kokosowy: Białka(...)złoty kolor w 200 stopniach C. Masa: Ubić jajka z cukrem na parze. Ostudzić. Masło utrzeć do białości, dodać ubite jajka a następnie krem Snickers i ucierać aż, masa będzie jednolita. Przekładać kolejno ciasto, 1/3 masy czekoladowej, blat kokosowy, 1/3 masy i kolejny blat ciasta. Wierzch udekorować resztą kremu czekoladowego oraz pokrojonymi batonikami Snickers. Podawać schłodzone

Pyry na Gaz
MAZUREK KAJMAKOWY 108

minut.  Składniki na masę kajmakową  1 mała puszka masy kajmakowej  1/3 kostki masła Przygotowanie: Masło zmiksuj, dodawaj po łyżce masy kajmakowej i ucieraj na gładką masę. Następnie przełóż na ostudzone ciasto. Udekoruj wedle uznania

Kukuleczki
Babka "Pelna wspomnień" 159

babkę "Pełną wspomnień" to takie połączenie tego co dobre i lubiona z tym co nieco nowocześniejsze. W tym wypieku znajdziecie zarówno prostotę wykonania  i niezwykłe połączenia smaku. Ciasto jest bardzo lekkie, aromatyczne i puszyste. Zapewne zastanawiacie się czemu akurat "Pełna wspomnień"? Otóż ta babka przywołuje wszystkie miłe wspomnienia ostatnich wakacji. Co ważne doskonale komponuje się z kubkiem ciepłej kawy(...)przyprawy do piernika i sodę przesiewamy. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Do ubitego masła dodajemy pojedynczo jajka. Ubijamy. Do masy dodajemy płynny miód. Krótko miksujemy. Dodajemy przesiane składniki. Miksujemy do momentu połączenia. Do masy dodajemy wolnym strumieniem mleko. Miksujemy. Rodzynki cedzimy na sitku. Obsypujemy mąką. Dodajemy do ciasta. Mieszamy. Ciasto przelewamy do formy keksowej wysmarowanej masłem

Ciasta z tradycjami
Tarta z jabłkami i bezą 148

jabłkami, cynamonem i bezą na fajnym kruchym cieście, z którego wychodzą również świetne ciasteczka. Ciasto z czystym sumieniem polecam na przykład do jutrzejszej, niedzielnej kawki sprawdzi się idealnie ;) Składniki: Ciasto: 100 g cukru pudru 300 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g zimnego masła 2 żółtka opcjonalnie: 1 łyżka mleka Jabłka: 3-4 jabłka(...)cukru pudru   Do miski wsypać cukier puder, mąkę, proszek do pieczenia, dodać posiekane na mniejsze kawałki masło i żółtka (białka odłożyć na bezę). Wymieszać składniki, ucierać rękoma "na kruszonkę" a następnie wyrobić ciasto. Jeśli ciasto będzie bardzo sypkie dodać łyżkę mleka. Gładkie ciasto zawinąć w folię lub włożyć do foliowego woreczka i wsadzić do lodówki na ok. 30 minut

Simply Food