ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:180/881)

Sernik na orzechowym cieście z bakaliami i polewą. 149

ukrywam, że uwielbiam serniki i to wszystkie. Czy te na kruchym cieście, czy na ucieranym czy bez spodu, wszystkie są pyszne i często je piekę i za każdym razem inny. I za każdym razem wychodzi pyszny. Dzisiaj mam dla Was sernik na orzechowym cieście z rodzynkami i posiekanymi orzechami. Sernik polałam własnoręcznie zrobioną polewą. Bardzo polecam taki sernik. Upieczcie(...)puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i całość dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki i posiekane orzechy i dokładnie mieszamy.  3. Do pieczenia i pieczenie: Masę serową wykładamy na ciasto. Sernik pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku

Izabelawkuchni
ciasto jogurtowe z torebki duża blacha... 108

Składniki: ciasto jogurtowe duża blacha 1 opakowanie, jajka 4 sztuki, jogurt naturalny 150 gram, margaryna 175 gram, żurawina suszona 100 gram, skórka pomarańczowa smażona 1 szklanka

W Mojej Kuchni Lubię
ciasto jogurtowe z galaretkowymi jabłkami... 151

Składniki: ciasto jogurtowe Delecta, jajka 4 sztuki, margaryna 17,5 dag, jogurt naturalny 150 gram, mleko 50 gram GALARETKOWE JABŁKA: jabłka 1 kg, woda 2 szklanki

W Mojej Kuchni Lubię
pyszne ciasto mocno owocowe z pianką bezową... 170

Składniki: CIASTO: jajka 6 sztuk "L", cukier 1/2 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, margaryna 12,5 dag, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5

W Mojej Kuchni Lubię
ciasto bez jajek czekoladowe z jabłkami budyniowymi z kleksami budyniu... 149

Składniki: CIASTO: cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 1,1/4 szklanki, kakao 1/4 szklanki, sól - szczypta, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona

W Mojej Kuchni Lubię
wyborne ciasto marchewkowe z budyniami,owocami i marchewkową śmietaną... 121

Składniki: CIASTO MARCHEWKOWE: jajka 6 sztuk, masło lub margaryna 12,5 dag, cukier 3/4 szklanki, przyprawa korzenna 1 opakowanie, marchew 10 łyżek, mąka tortowa 1,5

W Mojej Kuchni Lubię
Fale Dunaju z jabłkami 116

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka   2 łyżeczki kakao Margarynę, cukier, żółtka utrzeć. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać dodając mleko. Ciasto podzielić na 2 części.Z białek ubić pianę .Do 1 części ciasta dodać kakao i resztę piany i delikatnie wymieszać. Przygotowanie do pieczenia; Potrzebujemy 1 kg jabłek … Do foremki wlać jasne(...)minut. Krem ; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 2 łyżki cukru pudru 1 kostka masła Olejek waniliowy Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Masło ucierać z cukrem i stopniowo dodawać budyń, olejek waniliowy. Masę wyłożyć na zimne ciasto i zalać polewą. Polewa; 10 dg margaryny  1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 pełne łyżki kakao 2 łyżki mleka 10 dag cukru pudru

Apetyczna babeczka
Ucierana kolorowa babka 59

Babka kolorowa , babka ucierana na oleju. Ciasto z czasów PRL-u. Bardzo popularne było dodawanie do ciast kisieli – zawierały mąkę ziemniaczaną, barwnik i aromat. Dzięki temu ciasto było kolorowe i pachnące 5 jajek, 340 g mąki pszennej uniwersalnej, 200 g cukru pudru, 160 g (3/4 szklanki) oleju, szklanka wody, 2 płaskie łyżki proszku do pieczenia, kisiel cytrynowy, skórka otarta

królestwo garów
Amoniaczek 188

robię moim dzieciom bo które dziecko nie lubi galaretki? Ciasto jest z dodatkiem amoniaku ale nie jest on jakoś wyczuwalny chyba dzięki esencji arakowej, która daje ten specyficzny aromat. Ciasto pochodzi z dawnych książeczek wydawanych przez Poradnik Domowy. Pychotka11  Składniki: 6 jaj 30 dag cukru pudru 30 dag mąki łyżeczka amoniaku spożywczego pół kostki margaryny galaretki (u mnie wiśniowa(...)ubić z cukrem na sztywną pianę, partiami dodawać żółtka i mąkę wymieszaną z amoniakiem.Utrzeć gładką masę. Margarynę utrzeć na puch i połączyć z masą. Pod koniec ucierania dodać kilka kropli esencji. Ciasto podzielić na 3 części. Każdą wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Upiec w temp. 180 st. do zarumienienia. Natychmiast po wyjęciu z piekarnika zdjąć papier

Cukiernia Pychotki
Kakaowa krajanka z lukrem kawowym czyli Slodki Czwartek odc. 161 127

Kuchnia domowa" . Kakaowa krajanka z lukrem kawowym ciasto: 150 g masła, rozpuszczonego i ostudzonego 4 jajka 1 szkl. cukru 200 g mąki 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka garść orzechów włoskich lukier: 75 g masła 2,5 szkl. cukru pudru 3 łyżki mocnego naparu kawy Jajka ucieramy z cukrem na puszysta masę, dodajemy kakao, proszek(...)Przekładamy ciasto i wstawiamy do pieca na ok 15 minut. Po tym czasie patyczek wbity w ciasto powinien być suchy. Składniki polewamy ucieramy w miseczce. Ostudzone ciasto polewamy lukrem. Przed pokrojeniem czekamy aż lukier zastygnie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Czekoladowe ciasto z jabłkami i budyniem /Chocolate Apple Cake with Pudding 71

Czekoladowe ciasto z jabłkami i budyniem Czekoladowe ciasto z jabłkami i budyniem na oleju to błyskawiczny, prosty przepis dla początkujących i nie tylko. Takie wilgotne i puszyste ciasto bez miksera wymaga minimum pracy, jest idealnym wypiekiem, gdy mamy mało czasu na pieczenie. Zobacz przygotowanie ciasta krok po kroku na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Aby nasze(...)Czekoladowe ciasto bez miksera smakuje świetnie nie tylko z jabłkami. Możecie dorzucić do niego ulubione sezonowe owoce, sprawdzą się również brzoskwinie z puszki. Jeśli nie macie czasu, możecie podać ciasto bez budyniu, oblane lukrem, polewą czekoladową lub posypane cukrem pudrem. Przygotowanie błyskawicznego kremu budyniowego trwa jednak kilka chwil i zdecydowanie zwiększa on walory smakowe ciasta. Nie potrzeba ucierania, wystarczy wymieszać

Lekcje w kuchni
PĄCZKI NA TŁUSTY CZWARTEK 142

rondelku zagotuj wodę z margaryną. Wsyp sól. Wsyp na wrzątek mąkę i całość wymieszaj drewnianą łyżką. Ciasto jest gęste. Wystudź ciasto do temperatury ciała. Dodawaj po jajku i ucieraj robotem kuchennym. Ciasto powinno być błyszczące i być konsystencji gęstego kremu. Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdką. Z papieru do pieczenia wytnij 2-3 kwadraciki. Na kwadracik wyciśnij porcję

SMYKWKUCHNI
PIERNIK PRZEKŁADANY Z MASĄ I KONFITURĄ + FILMIK 149

DODATKOWO :  2 słoiczki dżemu wiśniowego  2 czekolady mleczne lub deserowej  wiórki do posypania  PRZYGOTOWANIE :  Ciasto - białka ubijamy i odkładamy. Masło z cukrem ucieramy, dodajemy żółtka i miód oraz śmietanę, ucieramy. Następnie wsypujemy kakao, mąkę, proszek, sodkę i przyprawę do piernika, miksujemy. Na koniec partiami dodajemy ubite białka i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną(...)dodajemy cukier i mannę, ciągle mieszając zagotowujemy. Odkładamy do ostudzenia, manna powinna być całkowicie gęsta.  Do misy robota przekładamy masło, ucieramy. Partiami dodajemy mannę i wszystko ucieramy.  Na pierwszy blat ciasta rozkładamy dżem, na to masa i następny blat aż składniki się skończą.  Ciasto po wierzchu smarujemy również dżemem i polewamy płynną czekoladą, posypujemy kokosem i odkładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Klasyka smakuje truskawą 171

Muszę się do czegoś przyznać. Jako dziecko uważałam, że ciasto bez kremu to nie jest ciasto. Babki, drożdżowce, ucierane- jadłam, bo w końcu słodkie, ale najgłębszą miłością pałałam do tych warstwowych, przekładanych puszystym dobrem. Nie wiem skąd mi się to wzięło i z pewnością mi już przeszło, ale sentyment pozostał. I dziś mam dla Was właśnie przepis na ciasto właściwe(...)pieczemy 25-30 minut do suchego patyczka. Tu następuje moment, w którym zaczynamy zauważać wyższość ciast bez kremu. Ciepłą babką można by się już bezczelnie zajadać. Biszkopt musimy odstawić do wystudzenia. Budyń waniliowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i zostawiamy do ostudzenia. Ucieramy masło z cukrem (w makutrze, jest bardzo ważne, żeby masło było ciepłe- z zimnego zrobią się grudki

les mirabelles
Mocno kakaowe ciasto z płatkami owsianymi 114

cukier waniliowy 1 szklanka mąki tortowej półtorej szklanki płatków owsianych błyskawicznych 4 kopiaste łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki zimnego mleka Wykonanie pysznego ciasta: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym(...)jajku i ucieramy, następnie wsypujemy kakao, mąkę tortową, proszek do pieczenia, wlewamy mleko i ucieramy, na koniec wsypujemy płatki owsiane i dokładnie mieszamy, z płatkami już nie ucieramy. 2. Tak wykonane ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. 3. Następnie ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez

Izabelawkuchni
EKLERKI Z CZARNĄ PORZECZKĄ 135

pieczenia i solą, energicznie mieszamy aż ciasto zacznie odchodzić od garnka i zrobi się kula, przekładamy do miski.  Do ostudzonego ciasta dodajemy po 1 jajku, ucieramy aż powstanie jednolite ciasto. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy ciasto na eklerki. Pieczemy 25-30 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu ostrym nożem przecinamy eklerki. Krem: Kremówkę

słodki bratek
Ciasto bananowe z płatkami owsianymi. 125

masła lub margaryny 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka płatków owsianych owsianych błyskawicznych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: 1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, następnie dodajemy obrane banany i ucieramy przez kilka minut. Na koniec wsypujemy płatki owsiane, proszek do pieczenia(...)mąkę tortową. Całość dokładnie ucieramy. 2. Pieczenie: Tak przygotowane ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 21 cm x 25 cm i pieczemy około 30 - 35 minut w temperaturze 180 do zrumienienia. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Następnie studzimy. 3. Podanie: Ciasto kroimy według uznania, oprószamy cukrem pudrem i podajemy. 4. Życzę smacznego. Rady

Izabelawkuchni